dagens public service:

Varför kom vintern så tidigt?

Det är kallare än normalt i Sverige. Det beror på en storskalig vädersituation som gör att den milda västvinden tar en bana söder om oss och låter kyligare luft svepa ner. Men det betyder inte nödvändigtvis att hela vintern kommer att bli kall, utan det kan snabbt ändra sig.
Storskaliga svängningar i väderläget är oftast förklaringen till varför det periodvis blir kallt eller milt vintertid. Den nordatlantiska oscillationen, NAO, är en naturlig svängning i atmosfären över nordatlanten. Det är alltså en oscillation i atmosfären, inte havet. Den manifesterar sig i att tryckskillnaden mellan det stadigvarande lågtrycket över Island och högtrycket över Azorerna varierar.
Just nu är tryckskillnaden mellan dessa tryckområden liten, eller negativ. Det resulterar i att lågtryck som bildas kan ta en bana söder om oss och lämnar öppet för kyligare luft från Ryssland eller Arktis att svepa in över oss. //SMHI

MED ANDRA ORD: det blåser från ryssland och gör det  freaking svinkallt. så gå inte ut i onödan om du inte är absolut säker på att du kommer överleva. och måste du gå ut; klä dig ryskt, close your eyes and think of england.






på med varma kängor och päls!

//A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0