Stupid communist blonde.

hörde att blondiner har roligare, och idag hade jag det tråkigare - therefor. så blev jag blondare som en liten lätt lösning på problem som snarare ljuder : Girl, vad gör du i ditt liv. 
Dock. Det problemet är för tillfället lagt i en dammig liten låda under min säng, för the sake of söndagar när jag har ostbågar och ytterligare ett vidrigt avsnitt av californication.
Tog grissjukanvaccinet äntligen. Jag följde amandas råd och slutade vara en sådan svensk bitterfitta som helst vill misstänka staten, kapitalen och diverse läkemedelsföretag för att vilja ta kål på mig, lossa på mina armar osv osv. 
Vad som dock är jävligt svenskt av oss är att från första början vilja ta detdär vaccinet. Vare sig Spanien eller Frankrike vilka har fler fall av influensan, erbjuder vaccinet till fler än de värsta riskgrupperna. Men alla taniga svenskar får stora paniken över något som möjligtvis kan tvinga dem att stanna hemma en vecka under julruschen. Så lite svensk bitterfitta tänker jag vara.
WHATEVER i say. tråkigt inlägg över tråkig dag. 
Hey: Wendy Rene – After Laughter - LP Version
Mates of State – These Days
T. Rex – Cosmic Dancer
New Order – Ceremony
The Broken Family Band – It's All Over
Modest Mouse – The View
En minilista.
sg
fg
If I get there early will it be the right time 
our heaven is just waiting so put your hand into mine 
if I get too surly will you take that in stride 
our boat is just there waiting so put your little hand in mine 

and speak when you’re spoken of 
catch up on your sleep girl 
when you wear that body glove 
you’re acting on initiative 
and you’re spelling out your love 
you shouldn’t be alone in there 
you could be above ground 
So maybe, you should sleep with me.

Frenchy, I'm Faking
åååååååååh jag har pengar igen! jag kommer inte svälta och det kommer inte längre råda brist på hårprodukter och skor!! vid det här laget skulle den förnuftiga rösten, som kanske finns nånstans långt långt inne i den väldigt onödiga delen av hjärnan, som med förtvivlan maktlöst ser på medan jag utför mina just då väldigt nödvändiga impulsköp, skrika nej nej nej amanda, gör en budget och lägg undan lite pengar så du har råd att leva de resterande tre veckorna och inte bara en, väldigt trevlig vecka dock, full med dekadens, tvivelkaktiga inköp och allmän misshandel av visakortet. meeeeeen, eftersom jag tycker mer om att ha kul, än att ha tråkigt så är det högst osannolikt att jag lyssnar på den där rösten. som låter påfallande lik pappas måste jag säga. mystery?

nu tänker jag se marie-antoinette, och inspireras av hennes överdådiga konsumtion. livet blir mycket roligare med maskerader, klänningar, bakelser och champagnekalas som varar till soluppgången. så det så.

CLEAN CLEAN CLEAN

Jävlar vad jag bloggar. Eftersom jag endast bloggar när jag borde göra annat , kan man härmed lista ut att jag ahr shitloads av riktiga saker att göra. Nu till exempel är jag mitt uppe i en storstädning. Fadern fick nästan bärsärkagångattacken igår, och jag kände mig som dotter och ovanligt god människa manad till att gör någonting åt saken. Jag startade ungefär halv tolv i morses, strax efter att jag hade vaknat , och ska härmed börja på mitt rum, ( har köpt svarta sopsäckar tillfället till att fira )

Tofsen på huvudet som direkt konsekvens av storstädning. Det är helt enkelt något man bara gör, man sätter upp allt hår högt på huvudet, tar av sig klockan och tar på sig byxorna på fel håll så att alla fläckar ska hamna på baksidan istället för framsidan - varav man kan använda dem imorgon med!


Städning i matilda style i punktform:


* Sätt på enorm hög musik, ignorera härefter faktumet att hunden blir ihjälstressad och du ändå inte hör volymen pga av massiva dammsugarläten

* Bry dig inte om att torka av ytorna med en trasa, dammsug köksbänkarna när du ändå går förbi

* Befläcka inte dina godluktande, mjuka och vackra händer med att ta i diverse äckliga skurtrasor och svampar, använd 1000 kilo toalettpapper och skapa härmed en enorm pappershand som du använder på alla ytor, badrum som kök.

* Vid den darrande punkten då du kommer till ditt egna rum , ödsla inte tid, dra ner allt till en hög på golvet och skjut under sängen.

* Istället för att använda diverse små trasor och putsa badrummet, helt enkelt kasta shitloads med klorin runt omkring dig ( akta ögonen ) , sitt och andas in ångorna ett litet tag för att orka med resten av städningen, och torka sedan upp allting med din enorma pappershand

* Slösa inte med pappas fattiga inkomst genom att spilla rengöringsmedel. Häll ut över handfatet, torka med pappershanden, ta sedan de rester vilka fastnade på pappret och använd dem till toalett och fönsterbräden

* Fått syn på en fläck på ditt nyss skrubbade köksbord? Bry dig inte om att återigen springa efter kökstrasa eller skapa en ny hand ; spotta på fläcken och använd en liten bit på din tröja för att få bort den.

* Fäller hunden mkt hår på ditt nya rena golv? Lås in honom på ditt rum.

( förlåt pappa )

hkj

My analythist thinks that you are a good idea.

Bajskorvsdag. Sammanfattningsvis.

Fem saker jag har hatat mest under dagen1. Det förnedrande i att inte bara bli omkörd ( well yes, jag tar det fortfarande personligt när jag råkar ut för detta ) utan även nersprutad av slaskbajsvatten vilket totalt dränker lilla fiaten och jag får lust till att börja ramma alla jävla terrängvolvos ( Det spelar ingen roll att ni köper en TERRÄNGvolvo, det är ändå ingen cool bil. Metaforiskt är det mer som att köpa en svart labrador istället för en vit när man egentligen vill köpa en helt jävla livsfarlig PITBULL som biter strupen av alla man ser )


2. Evakueringen av Robinssondeltagarna pga stormen Erika. Är det inte expedition ROBINSSON`?! Inte fick herr Crusoe chansen att dra så fort det blev lite svårt och allvar ( I och f hade han nog det om han också hade ett kamerateam på 50 pers som väntade med färja på andra sidan ön ) JAG VILL SE DEM LIDA , KÄMPA OCH SVETTAS,BLOD OCH KRÄK,  JAG VILL HA BRA TEVE!


3. Den totala stressen under hela dagen ( utelåst, mat i ugn, springa snabbt som fan till närmaste vän, låna telefon, springa snabbt som fan tillbaka, pappa låsa upp, matilda kasta sig in som en attackdykare och rädda bakpotatis , och så fortsatte dagen ) vilken lika snabbt byttes ut mot en OÄNDLIG tristess de timmar jag var ledig vilken i stort sätt ledde till att jag helt enkelt sköt upp på att gå och kissa , bara för att öka spänningen litet. 


4. Det faktum att jag när jag kom hem från jobbet upptäckte att en strumpbyxa som jag hade haft under mina mysisbyxor hade blivit kvarglömda i dessa ( utan min kännedom )  varav ett av benen har hängt ut som en makaber svans från röven på mig hela dagen. Nämnde jag att jag har jobbat sen halv ett tills åtta, samt varit på biblioteket och på musikcafé?


5. Att jag återigen möttes av en Vaccinet är slut - skylt när jag för tredje gången försökte följa Jantelagen och gå och vaccinera mina bleka lemmar från lite grissjukdom. INTE DET. Staten är ute efter mig och min syster - tårar ska flöda hos regeringen när vi har kolat av pga vaccinbrist och min fader har engagemanget att lämna in en FET stämning och kanske ett sorligt brev till aftonbladet. ( Eller STT ) .


MEN. På fredag är LÖNING. På lördag får jag träffa fina finska släkten och imorrn blir det mysigt hela dan. + att jag har en halv burk skagenröra kvar.


dg


shshg

Tur att jag har så OTROLIGT mkt tid dock till att alltid googla runt som en jävla maniac efter bilder.


Normalt sett inte min cup of tea i musik, men på något sätt sjukt bra, och texten är ju faktiskt fenomenal:


Lady Sovereign  - Jigsaw
http://open.spotify.com/track/6fVKVz4jdTEJMJuDgSEaGN

zcb

CSN, SLÄNG UT LIVBOJEN NUUUUUUUUUU!!

det är inte kul att äta havregrynsgröt utan vare sig mjölk eller äpple på. bara kanel. det är slemmigt, äckligt och vansinnigt varmt. bara för att jag inte har råd att köpa mjölk och äpplen! jag gilllar inte ens havregrynsgröt, obehagligare frukost finns väl inte på denna planet, men ändå. det enda som fanns i skafferiet var just havregryn. fan. så sorligt. imorgon ska jag köpa oxfilé och fetaost. men tills dess har jag två finkulinariska mål bestående av havregrynsgröt igen att se fram mot.

och jag fick hälla vatten i kaffet istället för mjölk för att få det att svalna. p.g.a. mjölkbristen.

fuck.

all you need to know

om du gillar the killers, lyssna på THE KLAXONS
-------->  it's not over yet
---------> atlantis to interzone
---------> gravity's rainbow

om du gillar franska melankoliska lite galna sångerskor, lyssna på CAMILLE
------------>ruby


om du gillar smutsiga engelska gator, där det springer småbråkiga men väldigt charmiga arbetarpojkar,
lyssna på JAMIE T
--------------------->sticks and stones
--------------------->british intelligene
--------------------->earth, wind and fire

om du gillar tv-spelsrock, lyssna på DOES IF OFFEND YOU, YEAH?
----------------->with a heavy heart
----------------->we are rockstars
-----------------> let's make out

om du gillar coldplay, lyssna på DEATH CAB FOR CUTIE
------------------------->i will follow you into the dark
--------------------------->crooked teeth
-----------------------------> soul meets body

om du gillar helt galet bra  zigenarrock, lyssna på GOGOL BORDELLO
--------------> start wearing purple
--------------> ultimate

om du gillar jävligt coola grejer, är asball, och klarar av att inte döma ut nynorska,
lyssna på KAIZERS ORCHESTRA
-----------------> maestro
----------------->ompa til du dör
----------------->knekker deg til sist

om du gillar franska slynglar som sjunger om att festa, vara allmänt sunkiga och ha massor av sex "with american cunts" lyssna på THE TEENAGERS
---------------------------->homecoming
----------------------------->love no


och lyssna ALLTID på  THE STROKES, THE BIG PINK  & THE LIBERTINES

och strölåtar som äääääär så bra!!!
-------------->one week of danger med THE VIRGINS
--------------->better tings med PASSION PIT
---------------->kill the director med THE WOMBATS
----------------->strangers med VAN SHE


så. då var amandas överlevnadsguide klar. kom ihåg, jag kan tyvärr inte längre vara er vän ifall ni inte gillar de här banden. så bara så ni vet. jag tänkte säga att jag inte dömer någon, men sen kom jag ju på att det är ju min grej. så sorry. ENJOY!


Tjipp och Hej!

nu försvinner jag till vfun. alldeles för tidigt, och det är alldeles för mörkt ute. jag tror jag kom upp ur sängen av ren och skär fasa av insikten av att det är måndag igen. uuhu..håller även tummarna att skolan INTE drabbats av allmän misär och svininfluensa, för jag har verkligen ingen lust att kola vippen i en sådan töntig, main-streem sjukdom. hellre då att en åkattraktion på liseberg går sönder och man skjuts ut som en katapult hundra meter upp i luften och krossas. hellre det än svininfluensan.bye!

Sticks and Stones

igår....
...och idag...
ja tänk så det kan bli. dagen ägnas åt inglorious basterds och pizza. done and done.

trägårn var as always faaab. (matilda sa att alla coola kids säger så nu.) eftersom vi inte hann men förfest av any kind, hamnade vi på trägårn redan halv tio. där sörplades det rödvin och pratades med kvinnliga militärer (ingen aning om att dom fanns över huvud taget) och inväntade folket. som vällde in runt elva som vanligt. så kom finaste livan, blev helt hysterisk av glädje, hon är så söt. ja, trägårn var som trägårn alltid är. bra musik. 
lite mer jamie t och lite mindre sounds :) eller var det verkligen inte det? ;) 

och som alltid på trägårn, alldeles för billigt före elva. det var där vi satsade. hårt. och som alltid, roligt folk. alltid någon skranglig alma att dansa med, och alltid någon intressant att prata med. och så gick kvällen. tills jag blev STRAFFAD av dom magra och hungriga, matilda&alma, för att jag ville stanna sista kvarten, och inte lägga mina icke-existerande pengar på en subwaymacka. matilda pratade inte med mig på hela vägen hem. hunger sa hon. 

aaaaaaanyway, snart kommer en lista på allt man borde veta om musik. för dem som inte kan sånt.  men inte idag. idag är jag för självisk och orkar nada. nu har vi legat i den här soffan sen vi gick upp vid tolv. tror inte vi kommer röra oss härifrån heller. så det ska va en söndag!

...Not nineteen forever..

dfgh

Två högkonjunktur i händelser dagar i rad. Gårdagen var FAB ( <-- cool kid uttryck för dedär coola kidsen som liksom inte hinner uttrycka sig korrekt eftersom de är upptagna med alla coola tankar och åtkommanden , går även att fejka med diverse liknande uttryck för icke true cool kids eller medelålders män. )
 med teenagers på uberliten scen. Så nära att man kunde vältra sig i svettpärlorna från sångarens armhålor. Pyttesmå fransmän som höftdansar sjungandes om amerikanska pundbrudar och sex. Whats not to love. 
Krockar med bandet i trappan i början av kvällen varav jag hinner samla mig till den minimala grad att jag väljer att uttrycka mig minst sagt universiellt med ett sofistikerat : Holy Fuck. 

Under en svettig timma lyckas de dansa röven av sig och oss för att senare fråga om det finns några svenska cheerleaders i publiken, varav vi ( sjävklart ) gormar ut att så är fallet och därefter får dansa upp på scenen och sjunga i micen. Ofc lär resten av brudarna i publiken ha hatat oss,, men bah, vi är nog vana vid sådana. 
Dagen spenderades för mig i fotostudio där jag fotades iförd minimalt med kläder ståendes på ett iskallt arsle medans en brud springer omkring och sprayar  vatten på mig. Vad jag inte var helt beredd på var orden : droppa handduken ! varav följdes med ett pip : pardon?- från min sida. Men sjukt bra bilder, ska bli kul att se senare.
OCH NU. NU SITTER VI HÄR . IGEN . ENSAMMA. PÅ en FREDAG.
MEEEEEEN. kära nån. Lyssna lyssna lyssna lyssna:Introduction – Ither Sode  Fantastisk stockholmsgrupp. 

dfh
The teenagers

wakie wakie, Eggie and bacie

Sitter på jobbet. PÅ JOBBET! Det är så tidigt att det gör ont , och jag svimmar nästan över min kaffekopp. Vill kräkas sova och döö. Slutar dock åtta och ska strax efter denna tidpunkt kasta mig på varm man och wille. SNABBT SOM ATTAN SKA JEEPEN GÅ!


blah blah blah


why oh why är det bara dåligt på tv när man väl ska ägna sig åt heavvy och viktig sofftid? jag hade ju åtsatt tid till det här?! bye bye träningen. hello lover (soffan)

Olive Heart

fjhfjhGissa  kroppsdelen.

dfgdfg

Missing you to death - sakna mamma dag.

oh oh no you're messing up my mind you do it all the time

It's not over yet - The Klaxons
Guilt by association - Louis XIV
Velvet - The Big Pink
Dancing on your grave - The Cavesingers
Strangers - Van She
Leave us and forgive us - Alberta Cross
Floor on the floor - Soul she Saiddagens spellista är lite mörk. så där mörk man vill ha den när man är på det humöret. mörk, men med en potentiell stor sjuk fest med massa dans, i bakgrunden ändå. trottardans i natten på en bakgata i new york skulle jag gissa. där allt är skitigt, svart och alldeles fantastiskt. ja, där hade jag velat ha den här spellistan. men det får duga med trägårn på lördag. kan bli nice. /a

My raincoat songs.

Denhär bilden hittade jag när jag letade igenom pappas kamera. Han är här i ett ögonblick ansett att mitt garderobsystem är spektakulärt nog för att dokumenteras . Jag vet att han kommer ta fram bilden och visa för sina vänner vid ett tillfälle då han vet att jag hör i förhoppningar rörandes att jag ska börja skämmas och härmed bättra på mig. Fast innerst inne vet han i sitt förvirrade lilla hjärta att detta är dött lopp. 
dfh
Har inte skrivit på några dagar ( shame on me? det är ett sådan förunderlig fenomen då bloggare plötsligt börjar be om ursäkt för att de har missat att skriva på ett par dagar. Varför? Inte fan har jag några förbindelser och har härefter inte sett skymten av någon lön för -- mödan? och därför tänker jag INTE be om ursäkt!! ) Men som systeryster noggrant dessvärre har uppdaterat saboterades våran partyhelg av en exotisk sjukdom vilken bestämde sig för att härja i min kropp från och med tors förmiddag. Eventuellt också grisinfluensan. Dock med trevligt sällskap som hämtade vatten, matade med polly och var allmänt söt. Väl hemma tillfrisknade jag snabbare än snabbast för att finna mig själv bitter och ensam liggandes på soffan en hel dag tills syster ringer vid sju och blir upprörd över att jag inte har ätit mer än en ostmacka på hela dagen, varav jag kände mig tvingad att laga en utsökt middag för en. 
ÅTERIGEN. karmalowpoint. Undrar om jag helt enkelt tänker fel?
UNO SMALLO SPELLISTO PARA LOS HOMBRES Y QIONNOS! 
( en mycket deprimerande sådan skulle många tycka. Men det är min Jag - saknar - sommaren - lista och låtarna hör ihop med stillsamma dagar vid regniga hav. )
1. Clementine - The decemberists ( egentligen som självutnämnd största fan av elliott smith kan jag ju  inte acceptera covers av hans låtar. men just den här är helt godkänd ) 
2 . Playground love - Air ( gillar virgin suicides? listen. ) 
3. How to disappear completely - Radiohead
4. Hell is around the corner - Tricky ( heavy knarkarlåt att kolla upp i taket till )

5. You got me all wrong - Dios malos ( sammanfattar nog alla relationsproblem ni MÖJLIGEN kan ha. )
6. Hate - Cat Power
7. Something to love - Ferraby Lionheart
8. Slept fine - Boy in static
9. Free bird - Lynyrd Skynyrd ( för att den måste vara med på en spellista somewhere )
10. Alphabet town - Elliott Smith ( f you den som inte tappar hjärtat i skorna av Elliott smith. Ska tatuera in mannens namn på skinkan. Sången för att jag har sådana enorma cravings efter stugan och den innehåller munspel. )
11. In the waiting line - zero 7 
12. Devil Got my woman - Skip James ( gammal Louisianna-blues som jag vet att 97 % av er kommer att hata, men det är min musik när jag går ensam hemma. ) 
sdg

British Intelligence

idag var det dagen då åttatimmarsprovet skulle genomföras. blä blä blä tänkte jag. men ändå. när man ser det här på vägen till den ångestladdade gråa tentasalen, är det oundvikligt att bli på aningens bättre humör.


astrött och tråkig på smygpaus från provet.


ja kära nån. vi får se hur detta gick. det var verkligen sjukjäklaapsvårt.

anyways. igår åkte jag fast. elaka spårvagnskonrollanter som räcker över räkningen på 1200 och skadeglatt säger " ja det blir ju kul för dig med den här". det borde vara skottpengar på dem. inga skor på en månad. skitsamma. varför kommer man aldrig på vad man ska säga i sådana förnedrande situationer? jag skulle gjort som matilda sa när jag ringde och beklagade mig.  " du skulle sagt: det gör inget. pappa är miljonär. maddafukka!" men det gjorde jag inte. nästa gång kanske.

och som kompensation för vår konstiga helg, planerar vi parken i göteborg på torsdag då the teenagers. och självklart TRÄGÅRN på lördag. as always.

da helgfredag. jello-shots-tillverkning. simsalabim, byt ut hälften av vattnen mot vodka och man har världens roligaste godis!tricksigt
senare på kvällen, ner till Sticky Fingers för att se Sounds like Violence. Tildan hade feber, men envis som hon är skulle hon till konserten ändå. vilket resulterade i.........att lördagskvällen spenderades såhär......och så här. tilda nedbäddad i soffan framför sex and the city med 40 graders feber.sedan var jag en dålig storasyster, lämnade sjuklingen i soffan och åkte till fina marie för lite partaj.lisa har ett vapen och är extremt farlig utanför sticky fingers klockan tre på natten. marie gör rätt i att ducka. innan lisa har fått sin cheesedipp är alla runt henne i riskzonen.dansat hela natten och är lagom trött

(maries fina foton. eller är det lisas?)

i'm in love with your rock and rollps. ni vet väl att de flesta rubriker är låtar som går att hitta på spotify? bara ett tips :) //amanda

and if you want me to be real deep, i hook you up with some poetryhum hum.

nä. det blir nog aldrig som man planerat. nu ligger stackars lillasyster på soffan med skyhög feber. lite ändrade planer för kvällen antas. är lillasysterkanin dödsjuk och skakar och pratar om sista önskningar, så blir det nog att stanna hemma i VAS. vård av syster. klarar hon däremot av att andas själv så kanske det blir sticky fingers (om lisan och marie ska dit?) för min del istället. synd på alla våra planer, och det hade nog blivit sjukt kul på den där festen :( men men. vi får ta igen det på trägårn om nån vecka istället. hon är ju faktiskt skyldig mig en öl sen igår, så den måste jag ju kräva igen.

such a shame.

Seen it in my head, burning my heart
godmorgon!


bara för att severina tjatar:en bild på morgonhåret. morgon ja. är så imponerad av mig själv så jag nästan rodnar lite grann, var nere och slängde i en tvätt och sen hör oh häpna diskade jag!! på morgonen! innan kaffet. kanske har fått ett virus. hmmm.

igår såg vi the haunting in connecticut. jag var chockad och äcklad. slut. och drömde hela natten en djävulsk mardröm om uppbrända pojkar som jagade mig. never ever again.


HOFFMAESTRO!gårdagen var spektakulär. band med många medlemmar på scen är alltid så sjukt kul att kolla på! nio, tio sådär är lagom. eftersom jag och tildan alltid lyckas ha förfest på egen hand, om än mkt tvivelaktig och högljudd så  lyckades vi göra slut på två stycken jim collins drinkmixflaskor på 45 minuter. men vi var lite stressade ska tilläggas. sen up up and away!! som sagt. gårdagen var underbar. hoppas det fortsätter resten av helgen!
ikväll, kanske svanen, imorgon sticky och på lördag antagligen någon fest långt bort nånstans som jag inte ens vet vart det heter.
det ska bli väldans intressant och se hur det kommer gå med min hemtenta som ska in på tisdag. eftersom den ska innehålla en analys med sex böcker, varav jag bortprioriterade femav dem när jag skulle läsa. därför får jag smyga in pluggpauser i detta gedigna tunga partajschema. idag till exempel, jag vaknade halv åtta tvångsläste en bok, började på en annan, tog en liten sovpaus igen, och sedan väckte jag syster. jag känner att hemligheten är att försöka göra allt jävla studerande innan och efter syster har vaknat. hon kräver sitt underhåll visade det sig.

förresten. vi var och klippte oss idag. efter tre veckors tjat, så övertygade jag matilda om att frisörerna inte alls är onda människor med saxar som vapen, och säger man att man bara vill toppa sig så gör dom det. lovade jag. till saken hör att jag har inte klippt mig på tre år för det blir alltid så apans mycket kortare än vad man vill. men jaja.

matilda kom ut och såg ut som hon inte hade klippt sig alls. jag däremot har förlorat allt mitt hår och ganska mycket värdighet. fy faaan. TOPPA sa jag!!!! men kvinnan hade en livsfarlig sax och total makt och kontroll över det jag skattar mest i hela världen. förutom wille såklart. så vem är jag att skrika "lägg ner saxen kvinna annars dööööör jag och du får sopa min trasiga själ på golvet tillsammans med resterna av mitt hår " ? åååååååh. det är booorta!!! inte konstigt att jag kräver total makt och kontroll. så här går det ju! jag ska lära mig att klippa hår helt enkelt. det är enda lösningen.

kommer krävas många komplimanger från många olika håll känner jag för att stabilisera det här.
HOLY SHIZOPHRENIA!

sdg
Yo. om exakt öh tjugo minuter går bussen till tha gbg where en helg med systern och le love väntar, be back on sunday ( mondaaaaay? ) tar fanimej med mig kamera också. Faktum är att jag har en superfin systemkamera som jag alltid är för rädd för att ta med mig, men ghad. its a shame not to use.

LET US NOT BE BOREDsitter och förundras över min systers nya fynd på spotify -van she. mkt bra lillasyster. snart dags att bege sig ut. fy fan jag svär, att när det regnar i göteborg, är det inte bara regn, det är som ett gigantiskt blött moln råkat sjunka lite för långt ner, och så ligger det där på marken och hånskrattar åt alla blöta och förfrusna människor som måste ta sig igenom det. blött och kallt. och tvärelakt.

imorgon inleds ONE WEEK OF DANGER- veckan. eller om pappan läser det här, en vecka av helt harmlöst skoj med bullar och saft-veckan! yeah. keep you posted.. 
att-göra-lista

11/11   Hoffmaestro & Chraa
13/11   Sounds like violence
19/11   The Teenagers
22/11   Mew
30/11   The Sonics


busy, busy..


second breakfast

stapplade hem till severinan efter jobbet imorses. jag fick sova de behagliga timmarna mellan elva och två på natten, sedan var det bra, tyckte en viss ung man. så med ringar under ögonen som antagligen inte försvinner förrän i vår, väckte jag severina och olivia där de låg och SOV, och slängde mig i den lilla lilla sängen under täcket. ofattbart att det får plats tre stycken i en sån säng. men bevisligen fungerar det.

sedan dagens andra frukost, där severinas söta mamma hade bakat bröd och bullar som var divine. mumsigt värre.
söta musketörerna, det finns inget bättre än söndagsfrukost med er <3

nu går jag och lägger mig. värt.

fuckit

Jag ska aldrig, ALDRIG igen kolla igenom min lillebrors webläsarhistorik på hans dator.

Abstinens

...det har inte blivit något skrivet på tentan. alls. över huvud taget. istället har jag bara suttit här på en stol i köket med wille på stolen brevid. och vart allmänt hopplös.

jag vill bara ut i natten, ut till trägårn, ut till göteborg, ut överallt. till konstiga barer, trevliga människor och helt sanslöst bra musik. och galen dans såklart. dansa med alldeles stelfrusna fötter, för att man har stått i kö under frostiga stjärnor alldeles för länge. det känns som att jag väntar på något hela tiden som aldrig kommer. väntar och längtar och det kryper i mig, jag vrider mig och det blir små taggar av rastlöshet som sticker mig i magen. för jag vet att den här helgen innehåller absolut inget sådant what so ever.

ingen billig öl som matilda grävt fram ur någon gömma, som jag helst inte vill låtsas om existerar för jag lovar att bäst-före-datumet garanterat gått ut och någon har säkert spottat i den i smyg. ingen badrumsorgie med strokes på högsta volym, där förkastade klädesplagg flyger genom luften, och spray och parfymdofter blandas tillsammans med kokkoskrämer och där allt smink vi nånsin lyckats uppbåda ur våra hyllor står uppställt, och röda läppstift som har den där lukten som mammas läppstift alltid hade när man var liten och man tyckte luktade vuxen. ingen mage som pirrar för att man vet att man kommer ha så där sjukt roligt som man nästan alltid har, när man fumlar runt i konstiga gömmor och träffar människor man inte sett på hundra år, människor man nästan alltid träffar, fast i helt andra situationer, och helt nya människor som bara är sådär fantastiska som nya bekantskaper är när man träffar dem sent på natten. ingen natt i helgen helt enkelt. jag förstår inte varför jag blir så rastlös och på så dåligt humör av att veta det.

det är ju inte som att jag kommer sitta här och ruttna. och jag ska ju ut i natten nästa vecka. till svanen på torsdag, till sticky på fredag och se livespelning, och på lördag är håller jag en lucka för där står alla möjligheter öppna. men nånstans blir det.  så varför blir jag så orolig i själen? eller så är det bara en sån där kväll i kväll. det är som att alla konstiga känslor är utanpå kroppen, musik surrar runt huvudet, klackarna blir förankring till jorden och tatueringarna blir synliga ärr som är till för att bäras. fast vad vet jag.

fan matilda, nu får du komma hem från jobbet. jag blir så intrasslad att jag tröttnar på mig själv.

 Soul She Said
idag är det höstruggigt väder i tranemo. vaknade i konstig position på soffan med willehunden i ena armhålan, eftersom jag blev förvisad från vårt rum då syster hade en karl hemma. i alla fall. jag och wille segade oss upp ur dvalan, gick på en regning promenad i höstlöven, och försjönk snabbt ner i soffan igen. framför en varm kakelugn och nya office intogs en mkt näringsrik frukost bestående av smågodis och kaffe. surprise surprise det enda som fanns i kylen var gammal mjölk och en mkt tvivelaktig grå ost.

fantasin och kreativiteten när det gäller att hitta saker att äta i det här huset är häpnadsväckande. matilda hittade tre pannkakor i frysen som hon genast slukade och christoffer åt överbliven pizza. jag vill inte ens veta vad casper den stackarn fick äta. kanske ska handla sen. kanske. jag har hittat en apelsin till lunch så jag borde klara mig. den är ju inte ens möglig än.


dagen ska ägnas åt hemtenta. det är planerat så i alla fall. vi får se hur det går. kan lika gärna bli ett maraton med wille i någon bortglömd nedladdad serie. men vore väldigt tacksam om jag kom igång nu för en gångs skull, så slipper jag sitta nästa vecka med två hemtentor plus en hel drös material som jag tänkte memorera inför journalistantagningsproven. nästnästa måndag blir inte nådig. förbereder mig för åtta timmars extremt svåra prov, uhu. jaja. annars blir jag kvar på lärarlinjen och får sommarlov resten av mitt liv. inte så illa heller.


helgen i övrigt blir lugn. ska jobba med tildan imorgon, bara andra gången vi någonsin jobbar ihop så det ska bli nice. undrar vad vi ska hitta på med barnen, något roligt blir det absolut, äta i stan, skattjakt och lördagsmys kanske. ska ha natten också så kommer väl hem seg och trött på söndagen. tänkte jag skulle hinna med en sväng upp till severina & olivia och fixa lite brunch i form av blåbärspannkakor till dem.

inte så mycket fest i helgen, men det kan väl vara värt att spara in på den stackars levern och plånboken tills nästa vecka. STICKY kommer bli kalas. yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

veckans (macka) lista.

jk
Musiklistan para el ONSDAG; ONSDAG ONSDAG el cuatro de octubre, something something. 
Precis nykommen hem från jobbet, litet smutsigare och större ringar under ögonen ( in case of möjlighet ) i vanlig ordning. Spenderat en timme i mitt eget förtjusande sällskap i en mkt gay bil itill pärla, utelåst och med ett humör som pol pat utan asiater till sitt förfogande. Dear. Som svar på systerns inlägg PLANERAR jag att vara vit som en . svan. i helgen. maybe?
Veckans lista är totalt energibildande, kinda förfest om man är cool och gillar bra musik. För jag önskar jag hade haft en sånhär ny lista att lyssna in mig på i veckan. 

so. Needing some energy ey?
1. When they are gone ( for tim ) -Jamie T

2 It's a fact  - Kim, Matt

3. House of jealous lovers - the rapture

4. Pieces of the people we love - the rapture

5. Rocket for a girl - The Girls

6-.Floor on the Floor - Souls she said

7. With a heavy heart - Does it offend you yeah?

8. Dancing on our graves - The cave singers

9. The great escape - We are scientists

10. Atlantis to interzone - klaxons

11-. Better things - passion pit

12. Ready for the floor - Lissy Trullie

tidsfördriv en onsdagseftermiddag

snart tänker jag påbörja dagens enda mål. att börja och avsluta boken "låt den rätte komma in"´. imorgon ska vi ha mys i skolan och se filmen, och givetvis är jag ute ute i dålig tid med att läsa boken. eller ja, dålig tid räcker inte, här krävs det ett helt nytt ouppfunnet adjektiv för att beskriva exakt i hur dålig tid jag är i. men i alla fall. jag vet att så fort jag har kurat ner mig i soffan så kommer målarna att störta in för att fixa fönstrena. och eftersom de har nyckel och jag inte har en aning om när de kommer så har jag suttit på helspänn nu i två dagar. igår kom de strax före lunch och jag var extremt tacksam över att jag inte stod i duschen eller var naken i garderoben eller dylikt. men vem vet nu när de tänker komma instörtandes? huvva. och eftersom jag inte kan gå ut, skruttig och förkyld så får jag väl sitta här och titta på när de målar och låtsas som att det inte alls är en obekväm situation. håhåjaja.

men tills dess tänker jag roa mig med att längta efter tim burtons nya alice i underlandet-film som kommer i vår. det kommer bli fint, obehagligt, svart och vackert som alltid. och så tänker jag fundera på om man ska orka åka till trägårn i helgen igen. blir visserligen sticky nästa helg men ändå. trägårnabstinens hörde jag visst att det fanns nåt som hette. we'll see.
.

FINT!!!

You say you wanna stay by my side, darling, your head's not right.

<3
Enda bilden från lördagen kind of. Herr vimmelfotograf har till och med tydligen haft tålamodet att redigera den . Han måste tyckt det var fint med en grönskala i håret det lilla krullet. 

regnmoln

efter att ha mötts av en morrandes belrog i telefonen idag två gånger, har jag förstått att lillasyster har en skitdag. och eftersom jag ligger sjuk och skrynklig som de papperstussar jag numera så frekvent har i min närhet, kan jag ju inte slänga mig i bilen till tranemo och komma till undsättning. så då gör man vad en storasyster gör bäst. eller ja. iaf, försöker göra. uppmuntring.

den här låten hittade jag för ett tag sen, och en gång när tildan hade en surdag, inte helt olikt idag tvingade jag henne att lyssna på denna. för att hon är precis så där fantastisk som bara franska, mörkögda storrökande, dekadenta fransyskor kan vara. och som min syster kan vara. förrutom mörögd och storrökande såklart. men hon är en hel del andra saker. och för att ibland måste man ha någon som sjunger lite för en, när allt är grått.  THINGS I KNOW SHE LOVES:


dessutom, matilda, jag har hört att nästa vecka tänker bli awesome och legendary på samma gång. hörde nog nåt om planer på frisör, heavvy shopping, klubb svanen, spelning på sticky fingers, bakisfrukost på egg&milk och allmän dekadens i staden, tillsammans med din muckla till syster. och allt under samma veckoslut.
you'll be fine, lillstrumpan.


cheer up emo kid . memory lane

fgdfgz
hahahahahahahahah, SÅHÄR tråkigt hade jag. ALMA. vad fan hade hänt här som var så värt att sörja i våra liv att vi behövde dunka broder daniel i besatthet och spraya luggarna till en nivå av cancerrisk för tre år sedan?
Måndag, söndag. hursomhelst dagen då fadern kommer hem igen, samt min första lediga dag på 57 år. Till en början vaknade jag överlycklig över fakumet för att en halvtimme senare mötas av det slående ytterligare faktum att allt jag har att fylla dagen med är städning ( och jävlar vad det behövs städas ) och självklart är detta något jag kommer skjuta upp tills halvtimmen före fadern anländer, eller på något sätt få lillebror att göra ( som btw på en vecka använde upp mitt SVINDYRA torrschampoo i tron på att det var en spray, jag vet att det var du casper, och således av denna upptäckt börjar min rövdag )  Därför vet jag att jag kommer spendera dagen med wille, ett paket potatissallad och californication. Sedan i bästa fall kommer jag att dammsuga köksbänkarna från smulor . 
Och goddämn , en synnerligen, endast veckogammal musikupptäckt som är ganska värd att lägga upp i eget inlägg: 
Sounds like violence - Until Death do us apart. 
Sounds Like Violence – Until Death Do Us Apart
Skippa introt och hoppa fram till 0.43 och enjoy.  Om ni gillar redhotchilipeppers gitarrerna från californication albumet blandat med något dramatiskt indierockband och lite post-hardcore. 
Att tilläggas bör väl att de spelar den 13 nov på Sticky fingers, ses där.

...


I have seen it in my head, burning my heart.


söndag

fy fan. jag visste ju igår att det skulle bli så här. men såklart. nu sitter man här med en förkylning som får svininfluesean att framstå som en vänlig pacifistisk liten bakterie. vaknade klockan sju, och mådde allmänt bajs. 
gårdagen var nice. mys med fina fllickorna i tranemo och sedan trägårn som vanligt. fick stå i en sån sjuk lång kö i hundra svidande minusgrader. flängde mest runt där inne., hann ju bara vara där i två timmar sugigt nog. 
tror nog minsann att jag tar igen det nästa helg, trägårn <3 hoppeligen med livan och severinan- och tilda såklart om hon kan. syster förresten. när vi kom hem efter tre inatt skulle hon fladdra runt efter en laddare till sin mobil, som inte fungerade, så då störtade hon in i stackars lillebrors rum och hojtade efter hans mobil att ha som väckarklocka. det visade sig att hans batteri var slut och tredje gången gillt tog hon min söta stackars iphone som gisslan. alltså. hon ställde TRE mobiler på väckining så hon skulle komma upp till jobbet. lagom paranoid. fast tur var väl det för det var bara en som ringde. klockan alldeles för tidigt.
såå nu sitter jag här. och har så gjort sen klockan nio imorses. har gått igenom alla true blood avsnitt som finns. det sugiga är att jag har en examineringsuppgift på några sidor som ska in imorgon och jag har inte ens börjat för jag glömde böckerna i stan..... 

RSS 2.0