oh horatio

I met horatio five years ago
outside of munich on the way to rome
it was 45 degrees and i could barely breathe
He waved and said hey come sit by me
I was scared at first cos when he spoke it wasn't very soft
he told me about the life long love of his heart
had a t-shirt on that said we're all gonna die alone
I still believe that's true oh i truly do 
 

he was 22 unemployed with a perfect smile
on his way to paris no i never asked why
his english was as bad as mine but i will
remember those hours for the rest of my days

you thief!

matilda var orolig för att den här bloggen skulle stoppa huvudet i ugnen snart. no worries. under isen, men inte död än.

istället;

ÄR DET NÅN SOM BEHÖVER ETT SONY ERICSSON MOBILBATTERI?
förra gången jag var på trägårn, full som en gurka, hittade  jag ett urtjusigt mobilbatteri på golvet och stoppade det i bh:n i brist på fickor, och i tron  att det var severinas. vilket jag har glömt att fråga henne. men eftersom jag har pratat med henne hundra gånger sedan dess så antar jag att hennes mobil är intakt. vaknade senare fram på söndagsmorgonen med ett fint tryckmärke eftersom batterit så trevligt hade klistrat sig mot huden och jag inte hade fått av mig diverse klädesplagg. jaja, another story. saknar nån ett, så förlåt. jag tycker ju om blänkande fina saker och efter lite öl gör jag det tydligen ännu mer.batterit i fråga. den saknar en husse/matte.

I tell my love to wreck it all
Bon Iver – Skinny Love

Come on skinny love just last the year
Pour a little salt we were never here
My, my, my, my, my, my, my, my
Staring at the sink of blood and crushed veneer

I tell my love to wreck it all
Cut out all the ropes and let me fall
My, my, my, my, my, my, my, my
Right in this moment this order's tall

I told you to be patient
I told you to be fine
I told you to be balanced
I told you to be kind
In the morning I'll be with you
But it will be a different kind
I'll be holding all the tickets
And you'll be owning all the fines

Come on skinny love what happened here
Suckle on the hope in lite brassiere
My, my, my, my, my, my, my, my
Sullen load is full; so slow on the split

I told you to be patient
I told you to be fine
I told you to be balanced
I told you to be kind
Now all your love is wasted?
Then who the hell was I?
Now I'm breaking at the britches
And at the end of all your lines

Who will love you?
Who will fight?
Who will fall far behind?


vissa dagar skär det i hela kroppen. då slås man omkull, och landar på sina bara knän. som en gigantisk våg sköljer över en, och man kan inte göra något annat än att låta sig tumla runt i iskallt vatten och tappa andan. ibland saknar jag mamma så mycket så jag tror jag går sönder på mitten. lära sig att leva med ett halvt hjärta. //a

what the fudge?

och vad händer?

drar i dag på mig i ren desperation och avsaknad av livslust på mig ytterligare ett par nya fina strumpbyxor (två för en-pris)...och de går sönder.

blev så mordisk att jag försökte snitta upp ena handleden med strumpbyxpaketet, det lyckades inte och nu sitter jag här och dokumenterar det istället.

//A

saker jag hatar del 2.

saker jag hatar del 2.

STRUMPBYXOR.alltså. det spelar ju fan ingen roll. hur jag än gör, går de jävlarna sönder. när jag befann mig i fattigdomslandet hade jag två par strumpbyxor på mig samtidigt eftersom hålen ungefär överlappade varandra. jag var helt enkelt för snål för att unna min ett par nya, UNNA mig, de kostar en hundralapp det säger väl en del om vilken miär jag lever i. jaja. klarade mig med nöd och näppe,  hade hundra hål och tanterna tittde efter mig på gatan och jag kände mig som en rysk prostituerad postorderkvinna.

csn kom och jag köpte strumpbyxor. har haft dem i EN ENDA MOTHAFUCKINDAG, och de är sönder. dyra och i bra kvalité, och sönder. HATAHATAHATA!

en viss kvalitékontroll kräver jag. jag menar, det enda man kan önska av sina strumpbyxor är att de håller när man måste kasta sig platt på marken och snabbt rulla under taggtråd in i en kohage, väldigt bootcamp, för att jaga ikapp barn på jobbet som är så små att de bara böjer sig lite under ståltråden och vips så är de bland de trevliga kossorna. fort går det. men det ska väl de hålla för ändå? eller? vavavava?!

ska tilläggas att små barn är snabba och jag fick springa och snubblade. är nu expert i att fånga förrymda barn och sedan kasta mig ner på marken med barnet i ett stadigt famntag, och snabbt rulla ut ur kohagar igen. GOLDSTAR.

//A


dude, the car commited suicide.

sg
vi rymde alla hemifrån med kaosartade följder. Får återkomma.
Soundtracket in my head: The Von Bondies – C'mon C'mon
Port O'Brien – Love Me Through/ M

at least we know how to play

I've always been told, you will never grow old
You live your life too fast, but I don't want to rest
I'm not old and tired, but I've been trough fire
And I've seen enough, and I might never be the same again,
But have you seen my friends, they're just the same
foto:severina


ghost

känner f.ö. att det är dags att börja titta på tyngre skräckfilmer igen. blir man skärrad av att titta på ghost whisperer är det fan dags. men jag tror att paranormal activity skadade mig för livet. sedan dess har det räckt med de stackars förvirrade spökena som inte vill gå över till den andra sidan, för att jag ska gråta lite av nervositet.

//A

grisar

när jag har tråkigt gör jag konstiga saker. som nu till exempel. avslutade ett samtal med severinan, som är alldels för långt borta för min smak, och fick sedan ett tvångsmässigt behov att läsa igenom hela hennes blogg. hela bloggen. som började 2006. så nu har jag läst 4 års bloggande. och hittade en del bortglömda händelser;


Konversationer i Göteborg

Visiten i Göteborg var helt lovely. Igår umgicks jag med mina grisar Amanda & Olivia.

Sistnämnda har precis skaffat pojkvän, så jag & Mandus frågade ut henne på spårvagnen!
Amanda: Men vad är han för typ?
Olivia: (Tyst länge) Han har mycket acne.
Jag & Amanda: ACNE?!
Jag: Är det det första du kommer på att säga om honom?
Olivia: Men vad ska jag säga då? Ni frågade ju!
Jag: Johan har haft acne, men nu har han jättefin hy!
Amanda: Ja, det är ingen fara, det går nog bort snart...
Olivia: Går bort...?

Hon menade märket Acne, inte hudåkomman. HAHAHAHAHAHAHA

Konversation 2:
Vi befann oss inne på mysiga inredningsaffären Stajl. Manda hade spanat in julgranskulor i form av guldiga grisar med vingar (ni förstår ju varför hon tvunget skulle ha dom)... Det fanns fem stycken kvar och Amanda höll fyra av dem i sina små nävar.
Amanda till butiksbiträde: Ursäkta, har ni fler sådana här flygande grisar?
Butiksbiträde: Jaa, det finns nog fler inne på lagret.
Amanda: Alltså, jag ska inte ha fler! Jag behöver bara fyra, men jag tycker så synd om den sista lilla grisen som blir kvar alldeles ensam.Oh, I love you


SEVERINAS BLOGG


jag älskar mina grisar.You are my gig.

asdasdsdf
Fler bilder från lördagen./ M

If it feels so good...

trött i själen idag.Talking smooth and play by rules, like a lady

Hang on loose and always stay cool, like a lady
Listen to the songs and learn to sing along, on the radio, radio

Fire in my eyes and boys on my mind, they come and go, come and go

Kiss every man while you still can, like a lad
y
And pull your self up and dance til´ you drop, I´m your baby, baby

//A

saker jag hatar del 1:

saker jag hatar del 1:

att vakna halv sju, tvärvaken som en glad labrador, på sin ENDA SOVMORGON. jaja, jag var ledig igår, men det räknas inte för då vaknade jag också tidigt. jag hatar hatar hatar tanken på att jag är en sån där äckligt morgonpigg typ som slår upp ögonen så fort solen börjar stråla på mornarna. HATAR DET. allt jag vill är att också kunna sova länge. helst till tolv om jag fick önska. men det kan jag inte. jag är en vakna-tidigt-på-mornarna-och-ändå-inte-få-nåt-produktivt-gjort-typ. så nu sitter jag här i min morgonrock och har läst klart tidningen, druckit upp mitt kaffe och avslutat min smoothie. usch vad tråkigt!

är jag duktig nog, tillräckligt uttråkad, tar jag männen i mitt liv med mig och går på promenad. ja, det kanske jag gör.

//A

montmartre, månne?

och så vände dagen. efter att ha segat mig ur lägenheten ner till postfacken hittar man ett födelsedagskuvert med lite pengar från bästa gudfar&gudmor. hurra! sushi till lunch trots allt. men inte bara det, antagningsbreven från skolan i paris hade kommit med posten. vi ska bo i butte chaumont. ligger tydligen vid en av paris äldsta stora parker, och med utsikt över montmartre. och enligt matilda, inte så långt från klubben pop-in där hon spenderade oräkneliga nätter förra paris resan. som ett franskt trägårn kanske?

så, nu har jag ätit upp mina californa rolls, tittar på de neurotiska sex and the city-damerna och myser över paris. snart, men inte än öppnar jag böckerna om tryckfrihet och upphovsrättslagen.men inte än. jag ska minsann mysa klart först!

//a

pretty vacantjust det, mer äventyr från lördags finns att läsa här

idag finns inget häpnadsväckande att berätta. jag städar och har tråkigt på min lediga dag. börjar tröttna på att städa och tänker nog på andra trevliga saker istället. på nya lillebror nummer två som antagligen kommer i juni. på paris. på lördagnätter istället för tisdagsförmiddagar. på filmer som får mig att skratta så mycket så, för att citera matilda, " seriöst det kom nästan lite kiss". på hur trevligt det vore ifall sushi vore gratis, på hur ännu trevligare det vore ifall jag hade råd med mjölk igen i kaffet, på hur bra jag hade kunnat undvika olyckor ifall jag bara tar mig ner till cykelverksaden och fixar mina bromsar så jag slipper kasta mig på asfalten i backar och korsningar ifall det kommer en bil, på att jag vill att severina flyttar till göteborg så fort som möjligt så vi kan bråka om allt möjligt på gångavstånd istället för i en telefonlur tvärs över landet.
sånt tänker jag på när jag har tråkigt.


del av min fantastiska städplaylist:
We Are Scientists – After Hours

Van She – Strangers

Jamie T – Sticks 'n' Stones

Blondie – One Way Or Another

//a


aldrig igen på harrys toa

hotfulla harrys i lördags:
jag spenderade den sista kvarten innan bussen skulle gå hem, inlåst på toan på harrys. dörrfan gick i baklås och där var jag alldeles ensam. och desperat smsande i min förtvivlan och det var ingen som svarade. börjar banka på dörren och skrika "hjälp hjälp, jag döööör härinne", tills en extremt snorkig röst säger" putt åt andra hållet". och se, då gick det bättre. fy fan. jag går aldrig på toa ensam igen. den buttra gothtjejen fick plötsligt alla sina fördomar om blonda flickor besannade. men jag tänkte ju inte stå där och försvara mig själv á la elle i leagelly blond, utan samlade ihop resten av min värdighet när jag kom utstapplandes lite lätt chockad och sa att hon minsann inte behövde vara så nonchig.
oh snap! eller...

annars var det en finemang natt. till och med för att vara på harrys.

/a.


lördag/22


foton :severina svedberg


nor a trick of the mind

I can feel your heartbeat through my shirt

paris


så här tror jag vår parisresa blir
. och jag godtar inget annat.
I found my old beat - it is so much more fun.

Fire in my eyes and boys by my side, they are mine you know.
asdsdf
Haha JÄVLAR vad första bilden blev humungos. Mitt enorma engagemang orkar inte gå i blixtkrig med någon jpgfil här inte. Som sagt. Boende kirrat i Paris. Känns skönt att faktiskt bevisa för sig själv att all oro rörande att fastna i Tranemo är obefogad. Dear all mighty.
Motsäger dock mig själ totalt återigen då jag i sista sekund kommer på att jag har glömt anmäla mig till högskolan. Hatar mig själv. Men its done - Globala utvecklingsstudier - för att jag ska bli engagerad, ENGAGERAD,  igen. Sir yes sir. Var tillochmed vuxen nog och åkte själv, SJÄLV in och åt sushi och köpte nya ringar. Mina gamla är sadly helt borta av någon konstig anledning.
WHAAAM.''
sdfsdf
kanske inte bästa - men dagens snyggaste band efter the kills`? asteroinds galaxy tour.

bonjour paris!

Hej Amanda,

Vi bekräftar härmed att Du är antagen till språkkurs i Paris för
perioden 2010-07-05 - 2010-07-30 samt boende i studio under perioden
2010-07-05 - 2010-07-30.

Närmare kursstart återkommer vi med ytterligare information om kursen.


Med vänliga hälsningar
Nina Byström

AVISTA/Språkreseförmedlarna

yes oh yes

åh. idag känns det som att livet är på uppgång igen. en vecka avklarad med kommunpolitik och besvärsärenden och offentliga handlingar. jag brukar tillbringa lektionerna med en kaffe i handen, tänka på helgen och  zoona ut. sex timmar om dagen. värt.

jaja. idag är det fredag, solen skiner och allt är bra. ska tvätta femton ton tvätt och sen hoppa iväg till klassfest. helg i göteborg. nästa helg är hemmahemma och det kommer bli AWESOME! varför?

jo. för då kommer ju severinan och olivia och firar födelsedag med mig på trägårn! älskart. det kommer bli alldeles fantastiskt. för övrigt planeras det 1700-tals fest för fulla muggar. gud vilket underligt uttryck egentligen. well.

musketörer

foto:severinan
ja så här upprörd blir severina ifall man råkar bita henne i örat. för fulla bildspelet,
titta här
i alla fall. vi såg avatar och åt tre ton marängsuisse. fina tider.

edie&bob

factory girl plus två feta köttbitar och lite sallad. so far so good. //a

I got a mind full of blanks

No one really cares or wanders why anymore
Oh I got music, coming outta my hands and feet and kisses
That is how it once was done
All the dreamers on the run

i quit boys.

ert
Sweet disposition.

if dignity was money, maybe you could buy a soda.

EY. Mot alla mina egna förestänningar så var en kväll på egen hand i göteborg exakt vad jag behövde fast jag inte trodde det. Totalt miljöombyte och bara sig själv att bry sig om.Andas och få lite perspektiv. Plötsligt mådde man väldigt bra igen , trots endast sitt egna sällskap. Så ikväll går jag omkring i vit skjorta, alldeles för snygga underkläder för att egentligen slösas på en egenkväll och lyssnar på dethär:
Eels – Love Of The Loveless

asfz<xadfzxc

( underhållning. The beatles. )
sdf

/ M

f to the u to the c to the k.

sdf
Come along Fool
A direct hit of the senses you are disconnected
It's not that it's bad…it's not that it's death
It's just on the tip of your tongue, and you're so silent.
/M

RSS 2.0