the sound


foto:Karin Nilsson

whatever happened to my rock'n'roll


uuuähhha. det räcker väl att säga att det vi dansade vilt och högljutt ända till klockan fyra då sticky stängde och spårvagnarna slutade gå. tänkte att vi ska sammanställa en lista på trevliga saker man får höra om man har turen att vara av kvinnligt kön och klockan börjar närma sig tre sisådär. det finns häpnadsväckande saker som far ur sliskiga mäns munnar. men inte idag. det sparar vi till en annan dag. men det finns roliga saker att höra också, som att få en inbjudan till fest med bandet är ju aldrig fel.

efter att sovit i tre timmar hade duktiga matilda ställt klockan på nio, och pep ilsket från soffan att vi skulle upp. nu. sedan stapplade vi till egg & milk och beställde bagels. när dom var uppätna beställde vi blåbärspannkakor. man måste variera sin kost, jag har hört att det är viktigt.


vaknade precis ur soffdvala. tänker gå och inhandla kvällsmat, massa kött och choklad, mums. sedan horisontiellt läge på soffan resten av kvällen. tilda flängde iväg med tåget för att träffa lite vänner. mkt trevligt. inte så parteey för en lördagkväll perhaps, men det tas igen nästa lördag. då blir det kära gamla trägårn igen. var alldeles för länge sen nu. minst en månad sen. alla andra ställen verkar liksom för rena och fräscha. är golvet inte klibbigt och det luktar kiss och öl direkt när man kommer klockan tio, och toapappret tar slut innan nio, är det liksom inte hemma. word.


jag vill också gå på barty!

party & pollyätande!

bye bye!

FACT. bears eat beets

the office står obesegrat på tronen över världens bästa program. EVER.
jag har plöjt igenom fyra säsonger på en vecka ungefär. för femte gången tror jag. det börjar lika en besatthet. men en trevlig sådan.

details.

yes oh yes. nu har jag varit duktig nog för att få bete mig dåligt i minst fem veckor framöver. städat och klart.
jag och matilda slogs med en envis gubbe på en auktion för ett par fartyg. matilda fick det andra, ett grönt som numera hänger i taket i vårt rum hemma


fransk fin ask att gömma saker i, som jag fick av matilda i paris-present till min förra födelsedag. tänker att den känner sig hemma brevid marie-antoinetteboken.


en annan paris-present av tildan.


mammastället. en ung mamma som springer på stranden i stugan. beslöt att det var en bra plats att lägga snäckor och hemliga små skattkistor på. och ett litet fågelbo med ägg i också. det hör väl egentligen inte hemma nånstans men det påminner ändå om mamma så det fick också hamna där.


fjärilsgardiner & tulpaner


tavla av pappan som ritade av mamma snabbt en gång.


vissa tycker jag har för mycket burkar. jag håller inte med. det får plats minst fyra till.
nyckelpigor och vita trasmattor. nu jäklar ska det bli vår! i alla fall i den här lägenheten.


alltså. den här grodan. jag älskar den. fick den av söta lillebror tror jag.


pappan han kan, han.


nu när jag tänker efter, är det spår av pappan överallt här. julklappskudde från papput..
likaså svindyr lammullsmatta från pappsen.

that's all folks. gissar på att det kan hållas städat i alla fall två eller tre dagar. max.

tråktråktråktråk

eftersom det ändå är så förgörande tråkigt med onsdagar i februari tänkte jag hänge mig åt det tråkigaste som finns i hela världen på min lediga dag. tänkte att det kanske skulle utjämnas. it didn't. jag har dumt nog påbörjat ett evighetsprojekt. något som inte kommer ta slut förrän apokalyotens hästryttare galopperar på gatorna. ett svart hål:
idag städar jag min läghenhet

jag började vid tio och ser inte att det finns något slut på det hela. fyfan. nu är klockan tre och jag har bara hunnit till köket och vardagsrummet. gud vad det suger att skaffa vuxenpoäng. håller just nu på att rensa badrumshyllorna och det tar tretusen år att trassla ur alla halsband, armband och ringar som jag slänger i ett hörn när jag kommer hem på nätterna. högen har växt och når nu upp till handfatet ungefär.

garderoben har spritt sig och lägrar sovrumsgolvet som markkrypande djungelväxter. sakta men stabilt erövrade garderoben sovrummet som nu kan räkna sig lika belägrat som polen när det begav sig. det kommer bli kul det här.

//a

dagens citat.

sf

Idag, i exakt denna position valde pappa att sammanfatta det kvinnliga könet i en mening ( i sällskap av sin brud och sina två döttrar)

- De flesta av er är ju faktiskt bitchar.

( Pappan kände sig inte helt tillfreds med vinklingen i inlägget och jag känner mig manad att återcitera meningen vilken sjudade lika vist sekunden före ):

- Män är störda.

Thunder in our hearts, baby.

gjh
Jag har under en vecka lyckats med följande :
Jobbat 83 timmar
Blivit påkörd
Blivit spankad i icakö
fått byta sovplats pågrund av den massiva röran i min del av rummet, vilken omöjligör att jag kan ta mig till sängen
skällt på en busschaufför
fått en utskällning av en busschaufför
blivit spottad på
krympt 2 av min pappas koftor i tvätten. Tydligen ska de inte tumlas
Städat med klorin, vilket även innebär nedanstående punkt:
Orsakat stora blekta fläckar på min pappas svarta favorittröja
haft en konstant maktkamp mot min hund
förlorat 3 maktkamper mot min hund
ätit 6 paket riskakor , 5 förpackningar youghur samt 3 påsar frysta hallon ( räknar därmed att ligga nere i magsjuka under de veckor jag inte får jobba, för sympatiröster ofc )
somnat lutad i duschen till : Department Of Eagles – Phantom Other
skrattat mig till träningsvärk ( ända sättet värt att träna på )
Var tvungen att lägga in detdär sista för att inte verka bitter. MEN. Som innan nämnt bloggar jag bara efter att jag har varit så, och med tanke på mina mycket spordariska inlägg är det inte alltför illa. Men en fin sammanfattning av veckan lyckas jag åstadkomma. Nu tänker jag inte se på 500days of summer, för den funkar inte. AMANDA. Utan istället ge min far lite frid och slänga allt på mitt golv i svarta sopsäckar. Peace out.
Veckans nya ( bästa ) fynd
Department Of Eagles – No One Does It Like You
Department Of Eagles – Phantom Other
Test Icicles – Circle, Square, Triangle
The Temper Trap – Sweet Disposition
Harrys Gym – Brother
Shitdisco – OK
The Dodos – Fools
Bloc Party – Positive Tension

Play it cool boy.
/M

bulletproof


been there done that messed around
i'm having fun don't put me down
i'll never let you sweep me off my feet


british intelligence x2

...to apologise for being so drunk and stuborn

varför gode jesus måste alla bra band och artister bara landa i stockholm? vet dom inte att göteborg är mycket bättre? jag vet iaf några flickor som kommer gråta bittra tårar över jamie t:s konsert i STOCKHOLM nästa fredag...


sweat it

alltså. jag kan inte tänka mig något tråkigare än att träna. därav den här listan, som jag gör medan jag väntar på att gå till gymmet. ironiskt nog.

-man har bara fula konstiga kläder på sig.
-man blir svettig. hade jag velat bli svettig, hade jag ägnat mig åt betydligt mycket roligare saker.
-det luktar konstigt på gym. nån blandning mellan gummi och andra männsikors kroppsodörer. blä.
-några av maskinerna påminner väldigt mycket om gynstolar. en annan plats jag inte gillar
-att träna kräver lite tävlingsjagvetintevad. i don't have it. varför skulle jag vilja "pressa mig själv" och "tävla mot mig själv", och "ge mig själv en utmaning" när personen (jag) don't give a rats ass?

+ jag får träffa marie. den enda människan, som dessutom är en ordentlig hurtbulle som både orienterar och gymmar, som står ut med min antiträningsanda.


så här blir jag automatiskt när jag tänker på att jag är på gymmet om en halvtimma. iklädd ful t-shirt och konstiga skor.

i think i'll eat your heart

note no self:

inte kolla på röd drake när man är ensam hemma i en lyhörd lägenhet utan säkerhetslås. man har ju blivit paranoid för mindre.

let's pretend it's summer

avslutade precis ett lite lagom långt telefonsamtal med syster. nätta 63 minuter sisådär. konstaterade att det är tur att telia max 25 sympatiserar med fattiga ungdomar. konstaterade vidare att vintern inte är på tillbakaväg förrän i maj nångång då de flesta snöhögarna förväntas ligga kvar fortfarande. uppigande, n'est pas?

ibland längtar man så man kan dö efter sommarkvällarna i stugan. när det är kallt och elakt i världen på alla sätt och vis. då längtar man efter mamman och sommaren.mamma & matilda


//areally

–you look great when i'm fucked up

o

igår stod jag vid sammanbrottets rand. eller nej, jag kastade väl mig faktiskt hals över huvud ner i ruinerna. idag lyssnar jag på lykke li, skriver motvilligt min dumma artikel och är bara lite lagom hopplös. annat var det igår. så för allas trevnad tänker jag vara tyst idag. återkommer när solen kommer fram igen och jag får ljusterapi. någon gång i maj räknar jag med.  blä.
//a

what evvah

jag fucking hatar att vara ensam hemma i ett stort hus som gränsar till skogen och alla dess otrevligheter, knarkare, konstiga älgar och joggare, på en lördagnatt. jag och wille sitter här och ugglar och vi vet ju båda att wille är den som snabbast skulle byta sida ifall det kom in en potentiell våldtäktsman/tjuv/pundare, och antagligen skulle attackera mig i rena farten för att han fattar att det är bäst att heja på den i överläge. hundar gör så. sjukt illojalt. snart hämtar jag pappas samurajsvärd och sover med i ett krampaktigt grepp. känns nog bäst så. ska ut på upptäcksfärd inatt för att hämta syster med pojkvänsbihang och pappan som antagligen är lika extremt underhållande och charmig som syster. han har varit på gubbfest. gud. lucky me som ska upp och jobba vid åtta imorgon. i love it. //a

away


numbers was never ma thaaang


IDAG
antal slagna telefonsamtal till folk jag inte känner: 42
antal samtal med vårdchefter över hela regionen: 1
antal skolor jag ringde som jag blev nekad tillträde:12
antal skolor jag fick komma till:1
antal timmar som spenderades i telefon: 4
antal timmar som spenderades till att skriva artiklar: 0.5

idag har vi haft endagsredaktion i skolan. vilket innebär att man skulle komma på några artiklar att skriva till en skoltidning (naturligtvis hade jag inga idéer) och sedan ge sig ut på uppdrag (naturligtvis glömde jag ta med kamera och fick springa tillbaka) och sedan skriva ihop artiklar (på en pc-dator jag naturligtvs inte kan hantera)

vilket resulterade i 4 timmars stabil kontinuerlig ångest, en extremt produktiv lunchtimma där jag hann göra allt utom att äta min lunch. skrynklig wok med morötter förresten, i ett förgäves försök att bota min spice and riceabstinens. det lyckades inte. sedan ytterligare några timmars knapprande på datorn. slutligen hem på vingliga ben med ögon som tittade i kors av ren utmattning. och har sovit fram tills en halvtimma sen ungefär.

yeeeee. go life. //a
ps. jag längtar tills min telefonräkningkommer. det kommer bli mysigt.

skinny bitches we laughooch eftersom jag fortfarande inte kommit någonstans med min bedrövliga måste-göra-lista, kan jag ju lika gärna passa på fortsätta slösa bort min tid genom att tala om hur systrarna p spenderade gårdagskvällen. på ett ganska så vanligt sätt för att vara oss. vi kollade på dokumentären om VOGUE, the september issue, åt tre kilo kladdkaka med grädde och skrattade rått åt alla smala modeller vars revben knäcktes när de skulle böja sin ryggrad i nångon haute couturepose. bättre blir det inte. möjligen när man kollar på topmodel och äter hejdlösa mängder ostbågar. ha.

ge mig en jeep och jag ska visa dem..

jag kan inte säga att jag tycker om den här utvecklingen av shitloads med grejer att göra som formerar sig på mitt soffbord--högarna växer samtidigt som kreativiteten minskar. fast jag måste säga, att göra något kreativt av en bunt med statistik som visar att svenskarnas bil&transportutgifter minskade under 2008, är ju en trevlig och välkommen utmaning. LÖGN. amanda, du bara ljuger. jag bryr mig inte om bilar, transporter och miljöblablabla. fast jag vet att jag borde. jag vill egentligen bara cruisa runt i en stadsjeep och vara allmänt grym och putta ut alla mesiga små minibilar ytterst i körfältet när de viker sig av skräck för min monsterbil. det vill jag. skriv en politsikt korrekt artikel på 4000 tecken  med den åsikten, det ni!
förresten, mitt hår är med största sannolikhet skitigare än usama bin ladins vid det här laget. för jag antar att han inte tvättar håret särskilt ofta. det kan inte vara lätt när man är gömd i en bunker/jordhåla eller vad han nu krypit in i. iaf. jag som inte är under jorden, kan ju tyckas borde ha lite större chanser till ett wellareklamhår. men jag har inte lust. soo much more fun to be dirty. kanske. tänker inviga mitt "DUMB BLONDE" tigischampo ikväll. då jävlar.. dessutom, vem älskar inte att bli dömd och hånad som blondin av sina badrumsprodukter? i know i do.

.

NEW YORK I LOVE YOU, but you are bringing me down..

RSS 2.0