yoga!


träningsfrisyr och hästsvans, check. träningskläder, check.

irrade runt på stan idag efter jobbet. trött, hungrig och pmsig. vilket absolut leder till dåliga inköp. SKULLE köpa träningskläder. köpte träningskläder. men i paniken eftersom jag ska på yoga om sisådär en halvtimma, köpte jag ALLDELES för dyra träningskläder.  kommer börja ångra det ikväll anar jag. då hade jag hellre lagt dom pengarna på en tv. får stirra på väggen istället. alternativt högen med svettiga träningskläder...

//A

reporter in action på brämhults juice!
med morotsexpert lars kjellenberg. och ja, det var väldigt fint med hårnät och skyddsrock!apelsinolycka.
//A

sammanträffande

att alla mina träningskläder har försvunnit i flytten, samtidigt som jag idag köpte friskiskort och tvångsbokade in mig på ett spinningpass bara för att inte känna att det var bortkastade pengar men egentligen har råångest och inte alls vill träna? i don't think soooo. känns bra att göra gympremiär i borran med att ha på sig mjukisshorts och skrynkligt ginalinne. joråsatte...//A

da weekend
hängde med wille hela fredagkvällen och lördagmorgonen. vilket inkluderade lite terapi när det åskade som mest och wille såg ut att vilja dö. kolla skräckslagna blicken mot fönstret, stackars hunden.

sedan ikeabesök! handlade för 2200 och fattar fortfarande inte vad jag egentligen fick med mig hem som kostade så mycket. sitter och tittar på fyra doftljus och tre hyllplan ungefär.


och just det, helgens överraskning; när jag kom hem från ikea trött och hungrig, upptäcker jag att duktiga hantverkarna är klara. äntligen. allt är frid och fröjd. förutom att mitt nymålade kök inte alls är grått. det är blått. inte vilken blå som helst. pastell-bäbis-himmelsblå. tack duktiga sommarvikaren i färgaffären för att du lyssnar så bra när jag beställer ljusGRÅ färg! inte blå. så numera bor jag i en pippi långstrumplägenhet.


så det kan gå.

//A

kvällslektyr!ikväll vaktar jag tranemohuset helt på egen hand! eller ja, willehunden är här med. lite sällskap iaf. imorgon blir det kaaaanske ikea. hujedanemig. matilda vill äta köttbullar och jag vill köpa hyllor! ekonomin den här månaden lär gå till världshistorien som den sämsta någonsin. men men.

annars allt bra. nööööjd tjej.

//A

i feel you in my bones

Blow by blow, i didn't see it coming
blow by blow, sucker punch
rushes in, here to stay
rushes in, you are here to stay
what rushes into my heart and my skull
i can't control, think about it
feel it in my bones
what rushes into my heart and my skull
i can't control


I feel you in my bones
you're knocking at my windows
you're slow to lettin me go
and i know this feeling oh, so
this feeling in my bones

left hook, I didn't see it comin
left hook, you've got dead aim
rushes out, run away
rushes out, you always run away
what rushes into my heart and my skull
i can't control, think about it
feel it in my bones
what rushes into my heart and my skull
i can't control

Tiesto feat. Tegan & Sara – Feel It In My Bones

//A

torsdag!

hemma i tranemo, nyduschad och testat nya schampot. luktar dyyyyyyyrt kan jag säga. so far so good. hade blivit dödligt besviken om jag hade lagt tusenlappen på kérastase och sen är det sunsilkeffekt på det hela. så nu sitter jag här på tork framför köksbordet, dricker kaffe och beundrar willehundens förmåga att på två kvadratdecimeter åla sig upp och sätta sig bakom mig på köksstolen. och sedan knuffa på mig som att det vore jag som sitter i vägen.

jobbade igår på radion, hoppade in en sväng. på helt rätt dag också; frukostdagen! bästa jobbdagen på veckan när man får färska frallor på morgonen onamnamnam. blev inringd till nästa vecka också, tre dagar. kult! inte så mycket ledigt den här sommaren innan skolan börjar, inte nåt faktiskt, men ändå. ska försöka få ordning i lägenheten också. men en sak i taget, och idag ägnas förmiddagen åt en powerpointpresentation. hjälp. jag har under hela min skoltid lyckas undvika att faktiskt göra en powerpoint. det har alltid funnits någon mycket mer kompetent i närheten. men inte nu nej. ska till gamla gymnasieskolan imorgon och prata om hur det är att plugga på universitetet. vet inte riktigt hur det trovärdigt det här kommer bli med tanke på att jag har bytt linje fyra gånger.... 20-25 minuter med bilder. och jag har sjuuuuuukt svårt att komma igång. får se vad dett blir.

//A

en liten fiat kommer lastadidag är fiaten full med grejer! först kom mitt dyra och hett efterlängtade hårpaket från kerastase på posten.sedan ringde danielle och hennes snälla mamma och hade hittat stolar till mig. så då svoschade jag och fitaten vidare till second hand affären. perfekta stolar!


så fint att fraktetiketten är kvar.och shoppingkassen från igår. var helnöjd med min runda. bara bodybutter och färgglada stumpor, åh så billigt och bra tänkte jag. tills jag hittade den här klänningen från tiger of sweden:en plisserad roströd FINKLÄNNING. märkestönttjej-88. gud hjälpe. ibland tror jag att jag helt på egen hand hade kunnat orsaka börskraschen.

//A

nooooooo

min älskade lilla macbook börjar ge vika. kanske är dagarna förbi då man kan rädda den med tejp..

//A

idaglyssar jag på the black keyes, tittar på regnet och inväntar sms från olivia. hon spionerar åt mig från sin lägenhet en halv meter från MIN lägenhet, och rapporterar när hantverkarna kommer för att fixa min hall. so far, INGA hantverkare. vilket ger mig lite lätta obehagskänslor. för det är då ingen nådig lista på saker jag har som ska fixas! och vill att de sätter igång NU! på momangen-nu. helst börja med att skruva fast handfatet, och toan ordentligt. alltså CHOCKEN, när man höll på att trilla av första gången man skulle på toa...och sen så vore det trevligt med en fungerande kran och eluttag som inte blixtrar. en lista som sagt.

annars utgår jag från att det här kommer ordna sig. eller nä, fick världens psykbryt tidigare, vägrade nya lägenheten och åkte hem till pappan, grinade ögonen ur mig, sov och åt choklad. amanda 11 år. hämtat mig lite nu. och efter lite förhandling med mig själv insett att jag inte ska bo där för alltid och att den kommer bli mysig. och skiter sig allt köper jag väl en ny lägenhet istället. realistiskt och underbart. i centrum med trägolv, fungerande kranar, och en halv miljon kr lån på banken.

FINT!

//A

blir bara lite orolig

när jag upptäcker knapriga små korn i min macka. samma macka  som jag fixade i ordning på exakt samma köksbänk som jag krossade willes antidepressiva separationsångest-hund medicin på. spännande. undrar vad som händer ifall man äter hundantidepressiva? verkar inte vara någon skillnad på wille iaf, trots att han nu är a pillpopper. han är lika separationsovänlig som innan.
//A

okej då.

idag är en bättre dag. idag ska jag träffa alla jag tycker om! först möta förlorade och antagligen söndersolbrända lillasyster som varit på greklandsresa,  för att sedan hämta zackepacken på dagis. jag inbillar mig att det kommer bli en sån där springa- mot- varandra -på -ängen -och- sedan- kollapsa -skrattandes- i -varandras -armar-scen. men antagligen kommer han skita fullständigt i mig och bli arg för att han inte får vara kvar på dagis och leka. oh well.
efter lunch; fika med massa brudar, träffa olivia och sedan åka till borran. bara massa bra. OCH dessutom får jag det ommålat i nya lägenheten på måndag. WIN. så nu tänker jag hålla livspeppen uppe, skita i att jag överkokade mitt ägg, att wille tuggat sönder halva min conversesko,  och att jag återigen slizade upp en ankel på rakhyveln i duschen. la la la laaaaa -förträngning! bambam!
//A

för vem i världshistorien har någonsin blivit mer livspepp av en kopp citronte??

kaffet är slut. åh ångest, ångest är min arvedel!
blä.

//A

kaoset & opeppenjag har mina grejer på fyra olika ställen. nya lägenheten i borås, gamla lägenheten i göteborg, hos danielle och hemma i tranemo. det är kaos och inte på något roligt sätt. lyssnar på massa arg dålig hiphop, försöker att göra allt snabbt och bara inte tänka så mycket. känns dock inte bättre för det. damn. allt är kaos.

idag och imorgon ignoreras flytten och jag hänger med zackepacke istället. kaos där också fast på ett mycket bättre sätt. ledsen och trött syster med glad och kramig lillebror. blir bra det.

//A

hippie hippie shake shake

oftast är jag väldigt nöjd med lilla fiaten 500. min lilla vita ipod-retro-bil. men när man parkerar brevid en SÅN HÄR, ja, då blir jag lite avundsjuk. plötsligt känns fiaten väldigt liten, vit och tråkig. när jag och olivia var yngre svor vi ed (med hjälp av nålar och lite blod) på att vi en dag skulle äga en hippiebuss och köra land och rike runt. men icke.  nu har olivia en liten nissan och jag cruisar fiat. är det nu man är gammal och tråkig?
//A

way out west

var ju precis lika bra som det alltid är. fast det här året nästan lite bättre ♥
//A

tre saker jag behöver påminna mig själv om:att det är way out west på fredag. herre min je. kommer inte hinna med nåt. slutar radion elva på dagen, sen snabbt som attan kasta mig iväg med olivian, och hoppas att vi inte missar första bandet som börjar vid ett.att det inte under några omständigheter går att springa runt och köpa fina grejer hela tiden. JAG ÄR I BÖRSKRIS for crying out loud. högst drabbad och vinkade igår hej då till minst 10 000 i fonder. note to self. sluta köpa fina grejer samtidigt som jag går bankrutt. men idag gjorde jag det ändå...


att jag påbörjar stora flytten till borås nästa vecka och därför måste städa rummet och framförallt skrivbordet hos danielle där jag bor nu. ve och fasa.

annars har jag spenderat eftermiddagen åt att försöka powernappa eftersom jag ska jobba extra ikväll för radion. har inte funkat alls. ska snart svoscha iväg i srbilen till ulricehamn och göra inslag om filmfestival. kommer vara hemma runt elva har jag räknat ut. sööööööömnig!

//A

2 dagar kvar på p4

och jag uppdaterar mitt soundcloud för fulla muggar;
http://soundcloud.com/amandapetersson


//A

glömde

igår var jag på tidningsmöte! ska börja frilansa och blogga åt en ny tidning här i borås. så snart kommer bloggen kanske flyttas. men no danger on the roof. den kommer förbli densamma fick jag veta. ska rapportera nöje och kultur. hur bra blir inte det då? hur bra som helst tror jag.

//A

x 3idag är det avskavt BLÅTT nagellack. gissar på att mamman skäller på mig från himlen, men jag får lite ludd i örat. det absolut värsta hon visste var avskavt nagellack. och jag hade det konstant. fast rött. nu är det blått och inte lika ofta. tack och lov.

idag spenderade jag min morgon med att springa rätt över knallelandsrondellen med radioutrustning. fanns inga övergånsställen eller trottoarer så jag körde på diagonalen istället. skulle rapportera eventuellt trafikkaos i samband med reparationen av kungsbron, men väl på plats fanns inte något kaos ALLS att beskåda. det blev en anti-rapport. ordnade däremot själv till en hel del kaos när bilarna inte bara tutade när jag stod och sände mitt i rondellen, utan också STANNADe och öppnade dörrarna för att glatt påpeka "jag lyssnar på dig nu, ohh så roligt, och är det så här du ser ut!" då däremot blev trafikkaoset ett faktum.


förutom att med fara för mitt eget liv ränna i rondeller, har jag idag varit ännu mer modig. idag tog jag tag i mitt liv. det har luktat lite underligt i fiaten de senaste dagarna och jag har ignorerat det å det grövsta. idag tog jag som sagt tag i livet, och skulle undersöka vad det var som luktade. och hittade några möjliga orsaker. antingen var det mina adidasskor som legat där sen jag slängde in dem dyblöta i bagaget efter att ha promenerat i spöregn. dom var fortfarade blöta. ELLER så kunde det varit min kaffetermos som legat i handskfacket i sisådär tre-fyra veckor. innehållandes kaffe med mjölk. härlig potentiell mögel-explosion efter att ha legat i varm bil. ELLER så kunde det varit ostbågarna som jag tappade i sätet förra veckan. som sagt. idag var jag modig och åtgärdade allt. äckligt amanda.


//Aen radiodag


klockan är jättetidigt och vi testar yoga live i studion. jag är försöksperson.och jag vet att det ser ju ut som jag håller på att dö, MEN sanna är hardass och körde ställningarna hon VET att jag hatar. var på hennes pass för två veckor sen på sportlife och det kändes som att jag aldrig skulle kunna gå igen. arbetshjärnan i mig tänkte "att det kan ju bli bra radio det här!". det blev sådär. eller jo det blev visst bra! om jag inte hade blivit så anfådd att jag knappt kunde genomföra intervjun.. 
sedan spenderade jag en och en halv timma i monsunregn i stadsparken för livesändning. i sandaler, shorts och utan paraply upplevde jag äkta boråsväder. himla härligt! borde ju förstått vid det här laget att man ALLTID ska ha ett paraply i bakfickan om man ska bo i borås.
bra radiodag idag!

//A

what rushes in to my heart and my skull i can't controll

just nu ser livet ut lite såhär:många överstrykningspennor, scheman, viktiga papper med dödsstraff på att slarva bort, samt en drös halvbokade intervjuer. tittade i kalendern och bläddrade förbi alla veckor som gått, insåg att det är augusti och att hela sommaren snart har passerat utan att jag märkt det. sen trillade den här ut;vår pariskarta. helt sönderkladdad och i tusen bitar. för exakt ett år sedan när vi var i paris och överlevde vi med hjälp av den här kartan. varje fransos vi mötte som vi tänkte hade lite koll fick klottra dit vägbeskrivning till de bästa uteställena. sedan valde vi ett varje kväll, hoppade på metron och levde vilt parisliv.

två väldigt olika somrar blev det. underligt och bra på samma gång att det kan skilja så mycket på bara ett år.och snart är det september och skolan börjar igen. sista terminen innan kandidatexamen, och jag kommer flytta in i den lilla lägenheten i borås. göra den mysig och amanda-vänlig. dricka te i massor och ha myskvällar med olivian, titta på när löven faller samt träna min onsdagsyoga på friskis. har nästan bestämt mig för friskis och svettis efter gedigen research. är både billigast och närmast. dessutom är yogan halv sju på onsdagarna. perfekt yogatid.

Tiesto feat. Tegan & Sara – Feel It In My Bones

//A

måndagslivetdet är SÅ SVÅRT att vara nyttig när man bor med danielle den levande bakgudinnan. inte bara att jag har mina egna måste-ha-choklad-innan-jag-dödar-något- begär att slå ner, fan inte blir det lättare när hon ställer sig och bakar varje dag! idag är det choklad och päronpaj. jag gav upp direkt och tog en bit samtidigt som jag började bläddra igenom friskis och svettisbroschyren... kontraproduktivt så säg.
och det var ju hela två månader sen det var en sån här spegelbild på blögga så nu slänger vi in en bild på nya klänningen! fin är den. känns som en blandning av myskläder och äta-ute-på-stan-klänning. perfekt.
och ibland har man ju såna där dagar. lite identitetskrisdagar. idag köpte jag sandaler för första gången sedan åttan och målade naglarna blåa. sånt man måste göra ibland. särskilt när precis sagt upp sin lägenhet i göteborg, inser att man nu istället kommer lägga 1100 på ett pendelkort, samt spenderat hela eftermiddagen åt att vandra runt i borås för att hitta ett nytt precis lagom opretto gym att göra sin kvällsyoga på. står mellan friskis&svettis och sportlife. livet är lite ambivalent. men det kommer bli bra det här med. ska lägga upp lite bilder på nya lägenheten i borås snart. den är också fin. kommer bo en meter från och vägg i vägg med olivia. sushin här är helt okej. wisers har billig öl. ica här är billigare än i gbg. och borås har än så länge visat sig från sin bästa sida och tagit hand om mig ♥ så detta blir nog bra.

The Rolling Stones – Gimme Shelter

//A

kaleidoscope

sveriges godaste sushi finns i halmstad. mings sushi. oh lord vad jag önskar det fanns i borås. så varje gång det är stuganbesök är det obligatoriskt att åka och införskaffa föda hos mings. till halva familjen iaf, männen har inte riktigt kommit ikapp övriga. men då blir det bara mer till mig matilda och jennie.zicke-zacken har lärt sig att gå och är nu en ambulerande livsfara på två små knubbiga ben. här har han precis stulit en iphone som han gnagde på lite förstrött en stund innan han kastade den i golvet och försvann ut i köket för att terrorisera willehunden ett tag.
han gillar även att förstöra andra barns sandslott som de så omsorgsfullt ägnat hela stranddagen åt. vissa barn gillar att skapa, zacken gillar att demolera.

finaste pappan.som dessutom gör världens godaste paella.


himla fint i stugan, det är verkligen kolsvart överallt. men då har fiffiga fadern placerat ut små ljusbollar med solceller som lyser i trädgården. ser väldigt mystiskt och lite magiskt ut i all nattsvart grönska. som om man bodde i en tove jansoson berättelse.

fin helg. jag hoppas innerligt att sommaren är kvar när jag får ledigt. två veckor kvar.

//a

RSS 2.0