sommarkväll & fördjupade studier i katastroffysik.jaha. nu förstår jag tjusningen med att ha en balkong. har ju aldrig haft någon innan och har således inte heller förstått fascinationen. tills nu. för herregud vad mysigt det är! tänker utnyttha daniells balkong till fullo den här sommaren. så nu sitter jag här, med en iskall cola och en skål pistagenötter, en bra bok, nyduschad& kokkosinsmörjd och lyssnar på the black keys. varmt ute är det fortfarande. sämre kan man ju ha det

katastrof-tidigt!och går man upp fem minuter tidigare hinner man blogga. tänkte jag. men ser nu att det gör jag nog inte alls. iaf, det här vädret får då fanimej hålla i sig tills efter jag slutat! jag vill också ha soooool. tack.

//A

fjärde blogginlägget idag. it's official: jag har tråkigt.what to do what to DOOOOOOOOOOOO? andra dagen i nya staden och är lite rastlös i själen. det är nu man borde vara rökare. sitta på balkongen och ta en cigg. eller hänga med olivia. som är i istanbul den dummern och inte alls kan hänga med mig! och inte röker jag heller.  well well, jag tar en cola. gör en ny spotifylista och bokar way out westbiljett istället.

//A


day 13 - a song that is a guilty pleasure

Kid Cudi vs. Crookers – Day 'N' Night - Crookers Remix

egentligen har jag en lista för guilty pleasures. men den tar vi en annan dag! ett erkännande i taget.

//A

jag vet ju egentligen

att om det ser ut så här på skrivbordet behöver man faktiskt inte köpa mer smycken...men det kan inte hjälpas. för hur sjukt übercüüül är inte krokodilringen jag hittade idag?! och det andra kom liksom på köpet. om man slängde in nån hundring eller två.

och hittade en liten bodybutter på rean och köpte ny parfym på extrem ickerea. men har upptäckt att jag drabbas av lätt identitetskris om flowerbomb saknas. och så kan man inte ha det.


//A

särskilt gillar jag antennen som sticker upp. man ser ut som en radioskalbagge.nu finns det en webbsida att gå till minsann! och går man till lyssningsarkivet och klickar igång från och med 11.00 kan man lyssna när jag gömt mig på ett väldigt odiskret och ohemligt ställe och blir hittad av lyssnare.

//A

på väg igenså. nu har jag packat datorn, ett ton kläder, fem filmer, schampo och massa kaffe. nu flyttar jag till borås ett tag- hej svejs.

//A

day 12 - a song from a band you hate

Orup – Magaluf

det är något med orup som är så förgjordans läskigt. inte bara är ALLA hans låtar sliskiga, utan hela han personifierar sliskighet. allt från den nonchalant men ack så uttänkta fåniga lilla sjalen han har runt halsen, till hans solariehud. han hamnar i samma kategori som per gessle- män som är alldels för bruna och läderaktiga för att vara normala.

//A

tre saker just nu:

för det första; jag har en ny skämslåt som jag gillar. men DAMN vad jag gillar riffet i början.

för det andra; igår såg jag minst tre personer iklädda onepiece på ica maxi i borås när jag var och handlade förnödenheter med danielle så jag överlever i hennes lägenhet ( typ tre kilo kött, tandborste, ketchup och lite yougurt) alltid intressant att handla med någon annan, danielle äter inte ketchup vilket gav mig lite andnöd eftersom det är ungefär en fjärdedel av min kostcirkel. inte äter hon ostbågar. inte heller enades vi om pastasorter. jag är ju pastafascist och gillar bara gnocchis. men det går nog bra det här. vi kör separata korgar och enas istället om true blood och fablässen för paris.
hursomhaver, onepice,  VARFÖR VARFÖR VARFÖR vill någon gå ut frivilligt i det plagget? det ser ju så sjukt groteskt ut! som en förvuxen jättebäbis. tänk att dejta någon som kommer i onepiece? vad väcker inte det för associationer? hej hej hallå blöjfetisher. jag skulle sprungit direkt. och ja, jag fattar grejen att det ska vara bekvämt och gudvetallt, men vad hände med mysbyxor? stort fett NO på onepiece.

för det trejde; hallå får man adoptera den här? det känns som den behöver mig!så. nu har jag ondgjort mig klart över fula kläder och naaawat mig sönder och samman över vilsna pingviner. och nu ska jag duscha, och försöka få ordning på mig själv tills imorgon. sen jag börjat jobba på redaktionen lever jag lite i ständig skräck att det just idag är dagen vi ska ta redaktionskortet. för hittills har jag ramlat in osminkad och detäralldelsförtidigt-morgontrött med hej- kom -och -hjälp -mig -hår. jag känner att just den bilden av mig själv inte är vad jag helst vill förmedla till sveriges radios hemsida. eller till någon annan heller kanske. så nu dusch och godkväll!

//A

gör radiodebut genom att erkänna att jag är kulturellt efterbliven vad gäller svensk film & allsång

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=56

börjar man lyssna en halvtimma i taget från och med 09.30 ääääända fram till 12.00 kan man höra min icke-väna stämma i P4 här!

//A

hippie hippie shake shake
fredagspepp blev fredagsdepp

idag ligger jag under täcket, är på depphumör och vill inte göra något. får dessutom dela på sängen med wille, så ligger som en kringla för att få plats. en deppkringla. har två tråkkomedier, som jag vet inte alls kommer göra mig på bättre humör, på nedladdning och det går så fruktansvärt långsamt. sitter och tittar på procenten som ökar med en procent per kvart ungefär. långsamt långsamt. färdigt om en timma och 45 deprimerade minuter. nutidens variant av att titta på den kokande tekitteln. förutom att det här går så fruktansvärt mycket långsammare.

god damn it.

Thom Yorke – Black Swan


//A

om att renovera en stugastugan och dess omnejd är vackert på alla sätt och vis...vilket är mer än vad man kan säga om personerna som bor i stugan. i tre dagar har jag sett ut så här:


1. gräsig. efter att ha använt röjen för att försöka hitta trädgården som gömt sig djupt under djungelväxtligheten. råkade slakta en buske av rena farten och klyva en orm på mitten. förutom det gick det finfint.


2. målarfläckig. jag och matilda målade väggarna i vardagsrummet. först alldels för vitt. sedan alldels för grått. efter tredje förösket tappade vår kära far tålamodet och åkte och köpte färdigblandad färg och vi målade allt i en alldeles perfekt vit-grå nyans.

ska också tilläggas att duschen inte varit i funktion. jag har inte varit så smutsig sedan hultsfredsfestivalen. uppskattar civilisationen mycket mer nu när man är hemma igen. duschat och druckit kaffe. göttigt.

//A

hey ho let's go

det finns inget internet, ingen tv, ingen riktig toalett, ingen mottagning, och närmsta grannen är en grisbonde på en herrans hundra massa meter bort. det brukar ta mig ungefär en vecka innan jag lär mig att sluta vara rastlös. nu tänker jag komma över rastlösheten på EN kväll. ikväll. så man får tre finfina icke-rastlösa stugandagar!

//A

day 11 - a song from your favorite band

The Strokes – Someday

kort och koncist.

//A

manda mitt i maten

oh lord. nu har jag varit vaken sen fem imorses. sov mellan nio och tio när zacken sov morgontupplur. men okej. going strong. är mitt i kaoset med lillebror, försöker hålla wille under kontroll, samt fixar halvhjärtade enchiladas. och undrar HUR det kommer gå att göra i ordning sig för kvällen. just nu täckt med barnmat och har ett lätt stressat ansiktsuttryck som inte verkar gå bort. men okej. det är ju bara att laga maten, äta maten, duscha, hämta matilda, hitta nåt att ha på sig, hitta läppstift och framförallt hitta ölen. yäs yäs. sen är det UUUUUUUUT! brudar och kanske borås.  exakt en och en halv timma till deadline. det här går braaaaaaa.//A

helg helg massor av helg

idag är en långsam dag. grå och regnig. fast har egentligen ingen anledning för att känna mig långsam. har egentligen planer hela långa dan.för nu är det jag och zackisen igen. min helgdate. vi har ju spenderat många helgkvällar ihop nu han och jag. well well. pappan och jennie åker och renoverar stugan vilket lämnar mig med en styck lillebror och en styck hund. varav den första är lite sjuk och gnällig och den andra har grav separationsångest och inte kan lämnas ensam.

så idag och imorgon är det amanda+zacken+wille. vartän man går. till och med när man ska på toa. himla festligt att stänga in en ettåring och en hund i badrummet. privatliv hej då. men äscha då. sånt får man väl offra. hade bestämt lite fikor med severinan och lisa, men tänker nu att de kanske får komma på hemmafika istället. funkar ju också.

ska försöka powernappa imorgon på eftermiddagen efter zacken blivit hämtad. för det är ju sannas kalas på kvällen! först till ljungsarp och sen till borås! om man dricker två extra öl kan man kompensera för sömnbrist tänker jag. så brukar det funka.


//A

day 10 - a song that makes you fall asleep

Zero 7 – In The Waiting Line

kanske inte somnar direkt på plats, men hamnar alltid i lite lätt komaaktigt tillstånd, ungefär som om man befann sig i garden state-filmen. som btw har världens bästa soundtrack och varifrån jag först började lyssna på den här låten. åh. kanske är det dags att se om den snart. är på precis rätt humör för den filmen idag.

//A

är det ens idé när det ändå kommer regna om en kvart?? känns som slöseri på vatten.på somrarna försvinner mina ögonbryn. completly. vilket gör att jag alltid ser lite ufo-aktig ut när jag inte kletat på mig säxxyface. men tänker inte sminka mig idag bara för ett par ögonbryns skull. no sir no. för idag är det osminkad-mysbyxshorts-kommer-ändå-bli-skitig-och-ful-dag.

för idag har pappa bestämt att jag ska tvätta och städa bilen. det finns två saker jag tycker är så tråkiga så jag nästan vill grina. det ena är att diska. det andra är att tvätta bilen. det liksom korvar ihop sig i magen på mig av ren frustration och gnällighet. det blev minsann inget how i met your mothermaraton. halvvägs in i andra avsnittet stormar pappan in och förklarar att jag inte kan ligga och kolla på serier hela livet. då är det bättre att tvätta bilen.

det värsta är att jag inte har någon ursäkt att inte göra det. TROTS att jag INTE har haft bilen mer än två gånger. för här får man ju ändå bo och blir utfodrad tre gånger om dagen. nåja, två kanske när pappa glömmer att handla. så det minsta man kan göra är väl att tvätta den dumma bilen. men ändå. TRÅÅÅÅÅÅHHHÅÅÅK!

//A

och klockan är bara tio

igår somnade jag i soffan vid kvart i tio sisådär. man blir trött av en dag på radion. men så sjukt kul! är pepp pepp PEPP på att börja om två veckor. var med på ett möte igår där det diskuterades vad sommarprogrammet skulle innehålla. kommer bli alldels fantastiskt.  ett moment blev jag alldeles särskilt förtjust i. eftersom jag ska vara livereporter, ingår det också i mina  blivande arbetsuppgifter att delta i "deckarrundan". vilket innebär att jag i helt egen fysisk person gömmer mig nånstans i kommunen, helst under ett litet känt landmärke, och sänder ut ledttrådar om vart jag är. sen sitter jag där med min HF-sänding och skåbil tills någon smart lyssnare kommit på vart jag är och kommer och hittar mig. hallå eller! helt fantastiskt.


för övrigt är det ganska nice med sommarmornar. gått runt sjön med willehunden och missade precis stora regnovädret, tackar ödmjukast för det. nu sitter jag och väntar på att mitt ägg ska koka klart. tänker mojsa ner mig i soffan, äta långfrukost och titta på minst fem avsnitt av how i met your mother. det borde alltid vara sommar och man borde alltid vara ledig.

//A

day 09 - a song that you can dance to

The Monkees – I'm A Believer

alltid innan jag och olivia ska ut brukar vi sätta på den här låten, sjunga jättefalskt och högt samt twista intensivt  i hela 2:43 minuter i vardagsrummet. vilket resulterar i att vi blir alldeles för törstiga och svettiga och måste dricka en öl till och  sminka om oss igen. men det är det värt.

//A

för idag är det någon som fyller år! i singular. ett endaste år!

hipp hipp hurra zackisen ett år!

//A

förstår inte varför folk vill bo i stan när man kan bo på landetväntar in åsk-ovädret som kommer in över sjön. och sommarregnet.

//A

måndagfy faaan det syns ju inte hur brun jag har blivit! dumma kamerablixt. hursomhaver; jag är brun. det tog bara tre dagar av cancerframkallande solstrålar. yey.

idag är dagen då jag ska ta tag i saker har jag bestämt. posta viktiga papper, fixa deklarationen RÄTT den här gången, och åka till banken. ska även sluta glida runt i samma jeansshorts och linne som jag nu haft på mig i en vecka. kanske läge för riktiga kläder idag. fast först ska jag krama lite på minsta brushan. han har btw lärt sig säga jordgubbe nu. tre ord kan han; klocka, kvack-kvack (random men det kommer från en badanka) samt jordgubbe. helt okej ord att kunna ändå. jag hade varit mer nöjd om han klämt ur sig amanda, men jag nöjer mig med kvack-kvack än så länge.
//A

day 08 - a song that you know all the words to

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home

jag sjunger båda stämmorna i den här duetten. det blir lite schizofreni över det hela, men det funkar alldeles utmärkt ändå.

Laughin till we think we'll die, barefoot on a summer night
Never could be sweeter than with you
And in the streets we're running free, like it's only you and me
Geez your somethin' to see

//A

day 07 - a song that reminds you of a certain event

låt som man lyssnar på varje gång man ska åka bil ner till stugan. alla konstiga hallandvägar och halmstad fram och tillbaka. ALLTID med den här låten.

Caesars – Jerk It Out (Original Mix)

//A

söndaglivan har köpt bil och konstaterade nöjt att hon har högvis med vuxenpoäng nu.


namnamnamnam


legat ute hela dagen. lär göra det imorgon också, eftersom det ska tråkregna resten av veckan. sooooool!


zackisen och resten av la familglia kom hem på kvällen, och bruschan invigde sprillans nya poolen. sötnos.

fin dag.

//A

l.i.f.e.g.o.e.s.o.n.


igår var bella, marie och danielle här. myskväll. och för första gången i hela mitt liv startade jag grillen. helt själv. from scratch.  köpte kol på ica, petade lite i grillen och slängde på nytt kol, dränkte med tändvätska och hivade i en tändsticka, tänkte på allt spray som finns i mitt hår och backade snabbt undan. det var vingligt och högst osäkert men det gick. grilloskuld tagen. kött och marshmallows namnamnam. sedan satt vi under kastanjen och drack vin. fint fint.
fortsätter dagen med brudarna som snart kommer hit för slänga oss ute på gräsmattan och sola. tur att man bor nära en sjö, för jävlar vad varmt det är idag. också tur att man har ett högtalarsystem och massa kokkosolja. tur att man har fina brudar. mindre tur att man har willevakten. jaja, får bygga upp nåt provosoriskt solskydd åt honom så han kan vara med ute. willejävel, idag gick han bananas på en hund när vi var runt sjön och jag fick slänga mig runt honom för att bevara tanten, hennes hund och vår familjs möjlighet att nånsin få ha husdjur enligt svea rikes lag igen. det var koppel och klor överallt. resulterade i en blodig hand, och en wille som INTE får nåt godis idag. visserligen var det kopplet jag skadade mig på, men ÄNDÅ. skämmes herr hund.
//A

yäs it's shortie short short

//A

The Times They Are A-Changin'


RSS 2.0