bon soir!


hejråååååååå nu åker jag till borås! och om man använder puppy eyes, kan man få jobbet då?



och det här med att klä sig alltså. jag HATAR att bära på saker och packar inte gärna i onödan. men det är förfärligt svårt att hitta nåt att ha på sig både till en utekväll med olivia OCH en arbetsintervju. så det fick bli svart.

//A




lite alltmöjligt

nu undrar jag två saker. först undrar jag om olivia (som btw är SÄMST på att svara på sms, brukar ta sisådär tre dagar, but i löööve her anyway)  fortfarande har planer på släpa ut mig ikväll i borås. hon säger xoy och jag säger frågetecken. MEN tydligen ska det vara nån klubb där som hon trodde jag skulle gilla, quote; "men dom har ju massa dålig hiphop och ölen är aaasbillig!". när blev det så här? hade jag varit 18 hade jag hade sett till att framtidsamanda blivit mystiskt förgiftad ifall jag hade hört låtarna som jag addar till mina spellistor.  men man byter personlighet sju gånger under en livstid. såååå.

men kan blir förfärligt trevligt trevligt, ska ju ändå vara på plats i borås under fredagen så kan väl lika gärna komma kvällen och mysa med livan. trots att man varje gång man sovit över på hennes soffa blir väckt av att det sitter en eller två katter på magen som råstirrar på en tills man vaknar, tre centimeter från ansiktet. blir bara lite lagom skräckslagen varje gång.

sedan undrar jag också varför det regnar ute när jag bara vill använda min vårjacka. tråkväder.





och så saknar jag griniga zacke-grisen också.. kommer ju inte hem på två veckor nu. han kommer ha lärt sig flytande franska tills nästa gång vi ses...brukar pappa säga när han vill att jag ska komma hem. sånt kan han pappan, få mig att få hemlängta och snabbt snabbt snabbt sätta mig på bussen hem.

//A

onsdag 09.04


mina tulpaner går bananas.


monki monki monki. och röda parisskor.


onsdagstrött. men det fixar man med lite filter i kameraredigeringen. yäy. säger det, på måndagar och tisdagar kommer man upp ur sängen av rena chocken och förskräckelsen över att det inte är helg längre. men kommer oundvikligen till insikt på onsdagar.


fast lite pepp på den här dagen ändå. ååh det bästa med att slänga ut så många mejl till höger och vänster är när någon svarar. blev dock så glad att jag inte kunde sova på hela natten. men. det är ett annat bekymmer. iaf:  borås 13.00 på fredag check.

ikväll ska marie bjuda mig på sushi! namnamnamnam. och så ska vi kolla på ett grey's avsnitt som jag faktiskt inte har sett. fick bannor av marie för att jag laddat ner i smyg och kollat utan henne. så det fick jag snabbt sluta med, hon är ju supertränad och mycket starkare än mig.  är nu tillbaka att titta på avsnitten på tvn på onsdagar. bara elva timmar kvar. oh lord, det var längre än jag trodde! ska sluta kolla på klockan och bara börja kolla på c-uppsatsen istället....

//A



men så finns han inte på spotify! bara tre låtar. dåligt.



bra journalistdag idag! har fått fingrarna att blöda av allt knapper på tangeneter hit och dit. många mejl. men lätt värt. adam tensta nästa onsdag och royal republic nästa lördag. hej seriös musikjournalist-amanda. och lite modefolk och medieforskare till veckan då vi åker upp till stockholm för att göra alla intervjuer till c-uppsatsen. kul kul kul.  men just nu mest sjukt peppad på att få träffa adam tensta!

nu är det snart att hoppa på spårvagnen för alfapetkväll med övriga journalistbrudar. man måste ju UNNA SIG! lite alfapet och vin sådär på en tisdag.

//A


yäs indeedio

ibland gillar jag verkligen studentradion och vårt program. särskilt när det planeras intervjuer med adam tensta, royal republic och anna järvinen.

//A

cashelicash



vissa unnar sig lite kläder eller en jävligt bra krogenrunda när man får csn. oftast brukar jag göra båda. men nu är det bistra tider och därför unnar jag mig bara kvalitékyckling och GB-klassiker. var och fyllde på matförrådet medan man har cash att röra sig med. i sisådär en halv vecka till.

//A

nä nu är det kriiiiiiiis!



snälla söta rara dator jag vet att du blir misshandlad dagligen och har världens klumpigaste ägare som alltid tappar dig i golvet, låter dig bli konstant urladdad och spiller kaffe på dig. men snälla snälla snälla, jag veeeeeeet att jag kan ändra på mig OM du bara håller ihop ett tag till,. helst tills jag blivit rik och kan köpa din ersättare. nä, stryk det sista. det var ju bara elakt. hang in there!

om min dator dör kommer det inte bli nådigt framöver. jag VISSTE att jag hörde att knak när jag slängde väskan på golvet igår. fan.

//A


hjälp

herregud, HUR kan klockan bara vara två??? hade gissat på minst fem-sex. men nä. zacken sover middag och jag funderar på att göra likadant.

//A

zacken och jag vi är bästa vänner fastän mycket olika

jaha. nu är klockan nio och har redan varit uppe i måååhhånga timmar. let me tell you, sova får man verkligen göra när man är död. det är ju zacke-packe-amanda helg! har nu fått råd om vad man gör om skitungen kvävs, och dylika katastrofsituationer.

jag iakttog zacken lite skeptiskt innan pappa och jennie åkte, för han kröp runt och gjorde konstiga grimarser. men föräldraskapet hade sagt att han bara kände in sina tänder och det ser konstant ut som han tuggar på något. fine fine tänkte jag, och sa till jennien att jag var lite lätt nervös att han ska sätta nåt i halsen och kvävas ohc jennie säger "nej nej, det var så jättelänge sen nu, och det kommer inte att hända", varpå skitungen i exakt samma sekund  spottar ut en stor jävla hundmatsbit som han har haft i munnen och sugit på i en kvart.

såklart. det börjar bra.

//A

btw

...är det ju alltid uppiggande att börja sin fredag så här;



och tog ett drastiskt beslut under morgon. hej då förnyade prenumrationer av ELLE och Filter. hej då tidningar. jag har helt enkelt inte råd med den ljuva vardagslyx ni står för. det känns som att jag börjar bli vuxen och tar mogna beslut. och DET känns väldigt icke- bra.

//A

fredag!

gjorde nyss en klumpig rörelse för att förhidra att en tomat gled av min macka, vilket ledde till att min skål med yogurth got to second base with me. grattis till den. stort fett O-GRATTIS till mig. kände mig lite antastad och kall samtidigt.

anyhow, om man bortser från morgongeskapaderna, blir det nog en bra dag idag. skola, sen till severina och monki och skriva på kontrakt, yey! och sedan hemhemhemelihem!

//A

there's a razzia going on



hade heldag as us nuförtiden i skolan idag. fast ganska lugnt ändå. vi hade deadline igår på ett pm, och satt idag mest och petade i lite texter och lyssnade in oss på p3 samtidigt framför varsin dator. ganska mysigt. fast är så hiskeligt trött idag. sov inget inatt. jo, nu ljuger jag. jag sov väldigt mycket precis innan väckarklockan började pipa.



vinkade nyss hej då till syster som INTE ville vara med på bild för att hon hade (and i quote) "ett konstigt hårfäste idag". så då blev det en bild på vår middag istället.

gjorde även en budget när jag var överexalterad över csn som kommer imorgon. tappade dock livspeppen igen när jag insåg att efter alla räkningar, hyra, busskort och 1500 i mat, har jag 700 kronor kvar. och det var INNAN tv-licensräkningen på 525 kr damp ner i brevlådan idag. HUVVALIGEN! det finns bara en sak att göra eftersom det redan är en stjärna på mitt sparkonto som är tömt sen länge: se det här som en personlig utmaning. och tävling. exakt HUR lite kan jag överleva på? det som inte dödar härdar! fast jag önskar lite grann att jag var aningens mer tävlingsinriktad...


//A



igår


EMY nya praktikanten på GT


SOFIE nya praktikanten på P3 i stockholm. herreminje sicka duktiga brudar man har i sin c-uppsatsgrupp!


fikade med kusin evelina som bjöd mig på en grattis-till -nya -monkijobbet-bakelse. vilket uppenbarligen var ett bra sätt att fira eftersom p3 ringde precis när vi ätit klart.


mys med marie på kvällen, MYCKET insatt i grey's och off the map. igår var det en dude som nästan blevd kvävd av en gigantisk anakonda. jag undrade om det är så mycket action på sjukhusen och marie skakade besviket på huvudet.jaja. nångång kommer det säkert en anakonda till sahlgrenska..
//A

för det går bra nu


HÄR är min pingvintröja. ifall nån råkar missa.


saker jag är pepp på och fortfarande tror är lite för bra för att vara sant ( i icke rankad ordning)

1. att få börja jobba på monki
2. att få börja på p3 och brunchrapporten, och bli världens mest hängivna praktikant.
3. att få tillbaka skatteåterbäringen

och ja, jag grinade lite av lycka när producenten för brunchrapporten ringde och frågade om jag ville komma och göra min praktik hos dem. men jag höll mig tills jag hade lagt på telefonen. tack och lov.

//A





mittiveckanmys!







jag längtar redan till ikväll. idag är det onsdag, alltså blir det ikväll onsdagkväll. och onsdagkväll är
marie-amanda-sjukhusseriekväll! måste hinna köpa godis. och hoppas att jag hinner träna före...det vore då fan på tiden. har inte satt min fot på gymmet sen jag blev sjuk. för tre veckor sen.. MEN this body of wonder har inte återhämtat sig än. dör stora anfåddhetsdöden efter en trappa i skolan. lite lätt svimningsvarning på att gå och handla och bära tunga kassar. kanske ska vänta lite till ändå. KANSKE ska fråga min smarta läkarvän marie. det är så praktiskt att hon pluggar medicin. får svar på alla mina konstiga frågor. hon är som en egen kropp och knopp-spalt.

men nu är det skoooooooooooooooooooooooooooola!

//A

tråk-tisdag



jaha. ytterligare lite att läsa när man kommer hem.
trött på att läsa om medievärlden. behöver en paus och vill helst bara tänka på den riktiga världen. IRL eller vad nu ungdomarna säger att det heter. jag har glömt. kan man inte bara få rymma till paris? eller new york?
//A

someday


det spelar ingen roll att jag fick sälja av en liten aktie för att ha råd med kollektivtrafiken. spelar ingen roll att jag har ätit färdigsoppa, ägg och bananer tre dagar i rad, och kommer så fortsätta göra tills fredag. spelar INGEN roll att jag inte vågat öppna min teliaräkning som kom i februari. allt är förlåtet och lever gladeligen i misär ett tag till om jag vet att jag får det som skatteverket uttryckligen lovade mig på återbäringen. i sådana fall hurra!

varit många bra dagar det senaste. av helt olika anledningar men allt blir så bra tillsammans.  skulle kunna vänja mig vid att alltid ha det så här.
//A

The Strokes – Someday

klart att dom tog med en astiflaska och alfapet









bara lite skryt: igår fixade jag till ett ord som gav 68 poäng. jag kände mig oövervinnelig. tills jag upptäckte att resten av mina ord bara hade gett fyror.

//A

comptine d'un autre été

crème brûlée i ugnen, vitlöksbröd på bordet och soppa inhandlad.
ska ju bara tilläggas att hela den här middagen kom till för att vi har ett system där vi turas om att köpa en baginbox för att försörja gruppen med varje gång vi går ut. jag har ännu inte kirrat en baginbox, och tyckte att det var mysigare och bättre för alla stackars sönderarbetade levrar hos journalistklassen,  med en middag för motsvarande peng istället.
så då bestämdes det middag. men så smyger damerna ändå upp och viskar; visst ska vi väl ta med två flaskor vin?

så nu blir det ordentlig fransk kväll fo sho.  tillägg nummer två är att jag idag läste att journalister dricker mycket mer än alla andra yrkeskategorier. 70 % dricker en gång eller mer i veckan. resten av folket bara 29 %. jag blev lite oroad.

//A


vive la france!


parisskorna på!


hej till mona lisa i badrummet


och eiffeltornet runt halsen.


ikväll ska vi ha fransk afton jag, sofie, emy och madde. bestämdes hastigt och lustigt. så då tänker jag spendera eftermiddagen med att göra massor av goda små créme brulées, och laga soppa. för det är sånt man äter i  la france. soppa och puddingar. gottigt. fast först c-uppsats hela dagen, babaam.

//A

sånt som man inte tänker på förrän efteråt



inatt var det supermåne. den var tydligen ovanligt nära jorden, och därför var den extra stor och gjorde natthimlen mycket ljusare. ett sånt där mysteriskt fenomen. och det händer inte igen förrän om 18 år. 
tyckte natten var fin jag. dessutom började det dofta lite vår ute. trots all is och snö. 
Foo Fighters – Stranger Things Have Happened
//A


har världens bästa bruschor





idag bjöd casper sin stackars fattiga syster på pizza. och nu tittar vi på vänner. jag säger då det, fina stora lillebror!

//A

closer -



jag tror att jag kommer missbruka och förstöra ordet fint om jag ska försöka beskriva igår. så jag låter det vara.

Kings Of Leon – Closer - Presets Remix

//A

hip-hop -explicit



på parkeringen utanför ica sa seve att jag var ganghsta. jag tog det inte som en komplimang. och hon stannade, la på sig en kaxig min och sa "omääähh. monsterbilen, pälsen och blinget passar ju". jeez. den bönan alltså.

jag känner mig mer som något blekt vinterdjur som helst vill gå i dvala och vakna när det är juni. kanske därför wille-jävel misstog sig, och försökte antasta mig när jag låg på golvet och lekte med zacken. kände mig djupt kränkt. ser han inte skillnad på sin älskade matte och random-humpbart djur? måste vara pälsens fel. har gått runt i den hela dagen - är svinkallt inne.  hade ytterdörren öppen när bruschan låg och sov ute, men blir givetvis paranoid as HELL och börjar fantisera om hemska kidnappare som smyger runt hörnet och bara väntar på att få slita stackars zacken ur vagnen. så då parkerade jag mig i pälsen på en stol framför dörren och stirrade stint på barnvagnen tills han vaknade.

ska rulla in mig i tre täcken och powernappa lite innan fest och utgång ikväll. party i borås. oh lord. ♥
Static-X;dead prez – Hip Hop - Explicit
//A

lördag







sjukt imponerad av sevves näsring som han petade försiktigt på.


wille kröp upp bakom ryggen på en helt oförberedd severina som höll på att dö.


..men hon accepterade till slut  att alla stolar i det här köket är willes stolar, och makade så snällt på sig så han fick plats.



vi skulle ju fikat på fiket. men blev willevakter så vi köpte hem istället. förresten försvann halva min rulle. gick ut ur köket i två sekunder och när jag kom tillbaka stod wille skyldig som fan och slickade bort kokkos runt munnen.


serious prat på gång. wille var sur och hade ingen lust att hänga med oss.



som om han har nåt val..




hann med att cruisa lite i jeepen och införskaffa lördagsdricka. sevve är cüul tjej och åker tillbaka till stan för att gå på konsert. jag åker till borås och dricker bubbel med livan.

//A

127 sekunder



bebisar är nyfikna klumpiga små djur. ifall ingen visste det. imorses klättrade zacken in i diskmaskinen med en hiskelig fart (och dumma korkade storasyster står bara och fotar ) och fastnade sen med armen under näthyllan. hela filmen 127 timmar spelades upp framför mina ögon. den där när james franco spelar en ensam äventyrare som klättarar i bergen, råkar ut för en olycka och fastnar med armen i en bergsklyfta. och sen måste gnanga sig loss. zacken har ju fått en tand nu så scenariot är ju inte helt omöjligt.



men det gick ju bra! snor-zacken räddades efter att jennie-mamman hade kommit till undsättning. ingen arm avgnagd den här gången.
//A





http://www.k103.se/program/helgstart
här kan man lyssna på radion igår. inte hela intervjuer, kanske glömde att spela in lite...

//A

ett gram stress


så HÄÄÄR glad blir man av att vakna med ett ryck kvart över sex, skitstressad och inse att man har glömt att göra massa saker. så då går man upp, sätter sig vid datorn, dricker kaffe och gör. och noterar att våren btw inte alls är påväg eftersom det var plogjäveln man blev väckt av. och nu är klockan halv åtta. jag börjar bli sömnig igen. hade helst gått och lagt mig. men nej.


saknar mina mornar då det största problemet var hur man skulle få fason på sitt oh so wild'n''crazy morgonhår. det var tider det.

skola
radio
hem.

//A

kära grannar...

jag skulle väldigt mycket uppskatta om ni INTE tittade på högljudda porrfilmer när jag ska gå och lägga mig. för seriöst, de här ljuden kommer med basgång, mycket teatraliska ljudeffekter och så låter INGEN kvinna. inte ens i extas. please. //er trötta granne med sovrum till er tv-vägg- amanda

kvällslektyr


dagens outfit varvas med borgerlig offentligehet. den ena är lättare att läsa än den andra om vi säger så. den här c-uppsatsen ger upphov till en hel del varierande litteratur. dock börjar jag bli akut sömnig i ögonen så fort jag försöker läsa teoretikern från 40-talet...men har som sagt en trevlig bokhög att ta mig igenom så det är bara att läsa tills ögonen faller ihop. men jag klagar inte! absolut värt det. och intressant är det med. fast det gjorde ju lite ont i festivalhjärtat att tacka nej när bandet jag ska intervjua ringde och frågade ifall vi ville stå på listan till deras spelning på jazzhuset  ikväll...men EYES ON THE PRIZE!



en parantes bara, jag tror jag har börjat göra mig beroende av burkcola.. fo shoe.

bon soir!

//A

the mommyheads

oj hjälp. insåg ju idag efter lite välbehövlig research,  att bandet jag ska intevjua imorgon inte alls är nåt osignat svenskt förtortsband. det är ju för fan ett väletablerat ashyllat popband från new york. när meningar som "påverkade en hel generation alternativa band med sin unika stil av progressiv, märklig, melodisk, svängig pop." och "perfekt pop." eller "LEGENDARISKA" dyker upp i researchmaterialet ja, då blir jag lite nervös.

av ganska många, enligt min åsikt helt berättigade orsaker: först och främst att intervjua ett band som jag vet antagligen är sjukt bra och hyllade, men som jag inte har lyssnat nåt på överhuvudtaget och inte kan något om. sedan är det ju alltid det trevliga momentet med att genomföra en hel intervju på knagglig engelska LIVE i studion. kära lyssnare, have mercy. http://www.k103.se/program/helgstart imorgon kl 15.00.

//A

thursdays are good days


halleda, idag är det långkjol på tapeten!





hittade min gamla beyond retro väska, den går ALLTID sönder när jag använder den, men skitsamma. den är ju så fin. tänker använda den tills det bara är ett lädersnöre kvar av den. jag är minsann inget konsumtionmonster, här ska grejerna användas tills de inte finns kvar längre!

idag är det viktiga saker på gång. universum: HÖR MIG. bara den här gången.

//A


sodamntrue

So Damn True™
#ThatAwkwardMoment when a guy accidently HITS YOUR BOOBS.

#DearBoys, unless your girlfriend is Rihanna; she's not gonna love the way you lie.

That awkward moment when you buy a bag of air and there's chips inside.

Why are there rings on Saturn? Because God liked it, so he put a ring on it. Saturn was NOT a single lady.
Dear Google, you really save my ass sometimes. Sincerely, students.

men ja!! äntligen

SOM jag har väntat! julian casablancas var min första kärlek ever. men efter ett antal år har jag torkat mina tårar, accepterat mitt öde och insett att jag nog aldrig kommer gifta mig med honom. fem år sedan senaste albumet (herregud jag känner mig gammal) och idag kom det nya på spotify, hurra! och ja, det är aningens mer svårlyssnat än de tidigare. men det är bra. kräver väl sina genomlyssningar som allt annat som är pure genious.

här hittar man nya The Strokes – Angles



//A

långa dagar


läser trehundra sidor  avhandlingar om bloggar, modejournalistik och ständiga frågan; VEM är journalist??


kollegor som redovisar nya gymövningar. vi kommer bli jävligt redo inför beach 2011 om det ska avhandlas så här mycket träning. tur att vi väger upp med att prata ännu mer om mat..


man måste unna sig! lite sol på lunchrasten.



och när man väl släpat sig hem ungefär vid den tiden solen går ner, har man den här trevliga högen att ägna kvällarna åt.

men snart kommer marie! så ska vi kolla på grey's och äta glass. det gäller ju att prioritera.

//A


nähä du

det var väldigt okommunikativt här. vi kan ju lyssna på lite musik istället.
Foo Fighters – Rope
Gnarls Barkley – Gone Daddy Gone



//A

huvvaligen

nu är klockan snart fyra. jag kommer aldrig komma hem. lika bra att införskaffa sovsäck och en liten men välfylld hylla med nödproviant och slå läger i nåt förråd här i skolan.
that's where i'll be...
//A

good morning vietnam!



mmhmm. yougurt....

på väg till skolan snart, har vårt första handledarmöte idag. spännande. på tal om spännande; igår såg jag en unge i minuten på tv. det där förlossningsprogrammet på fyran. OH LORD. det kan ju få hela kvinnliga befolkningen att sitta med benen i kors och knipa i en timma och tänka no sir no, härifrån ska det INTE ut nån ungjävel. the horror. men kunde inte sluta titta. och tänkte lite nervöst den dagen den sorgen.

//A

yey

jag är plågsamt medveten om att det bara är måndag. men lägger ändå all min tankekraft på att längta till lördag. för då firar vi livan! med massa dans, massa öl och massa utgång.
tur för henne att jag införskaffade hennes 23-års present exakt den 25 förra månaden, typ tre timmar efter att pengarna hade kommit in. precis som djungeldjur som tar skydd flera timmar innan tornadon kommer, anade jag fara på taket och att det skulle bli knapert längre fram. probably.



så här übercoola brudar brukar vi oftast inte leka.


mer så här..


och så här. särskilt när olivia gör sin pingu-imitation.

//A

oh



Know how folks back out,
I'll still call.
Will you wait for me now?


Get dressed, jump out of bed
You do it best.

Are you OK?
I've been all around this town
Everybody's been singing the same song for ten years.

I'll wait for you.
Will you wait for me too?



tröhhött

gudars. hemma at last. och trött tröttare amanda. idag var en underlig dag i klassen. det är nu radiofolket och tidningscheferna börjar ringa och välja ut folk till intervjuer, så hetsen och paniken är påtaglig.  allas mobiler är på och alla ligger framme. tretton rader med mobiler på bänkarna. och idag började det som sagt ringa. kunde vart svängdörrar in till föreläsningssalen, folk störtar ut och in.  alla på helspänn och så fort det vibrerar eller piper nånstans gör alla en gemensam ninjasnabb sträckning efter sin mobil. dear oh dear.

//A

frukost

tio dagar till csn och jag är inne på budgetfrukost igen. tänkte piffa upp min fattigmansknäckemacka med lite avocado. men inser nu att det inte var en jättebra idé att trycka i sig en hel avacoado innan nio på morgonen. hade bara planer på att äta en halva, men blev snål och tänkte nähä då måste jag ju slänga resten för den blir gammal. så jag åt hela. och nu mår jag illa. jaha. det här var inte vad jag tänkte skriva egentligen. hade ju egentligen tänkt skriva att DOES IT OFFEND YOU, YEAH? har släppt nytt album idag. bra grejor. god måndag till alla!

//A

puss



sängkompisar. när man sover hemma brukar man få slåss mot wille som är en slug hund. på kvällen lägger han sig i fotändan men ju längre det går på natten desto högre sniglar han sig upp, tyst och lite lite i taget så man inte ska vakna och märka nåt. man bara flyttar sig i sömnen. tillslut vaknar man runt fyra av att diverse armar och ben har domnat bort och man ligger i en kringla för att få plats. då har hundjäveln tagit över hela sängplatsen och sover på kudden. och sen brukar någon slänga in zackepacken runt halv åtta. har man inte vaknat av wille vaknar man definitvivt när zackens hårda små bebisfötter och knän träffar en i magen. inga sovmornar direkt, men skulle inte byta bort det mot något annat.

saknar hemma. ska uthärda tunga skolveckan bara. vi börjar med projektarbetet/c-uppsatsen imorgon, får liten ryyys bara jag tänker på det. huvva. kommer bli mycket att göra. tur att det är med sofie och emy. men som sagt. stå ut med tung vecka och sen är jag hemma! ska pussa ihjäl zacken, sno caspers burkcola, och försöka uppfostra wille. mycket att göra. och på lördag är det dags för olivia och adams stora kalas i borås! yey! längtar. saknar borås.

var förresten huslig idag och lagade mat. gött att man tappar halva flaskan med chilisås rakt ner i köttfärsen när man ska göra paj. den där sabla ketchupeffekten. så det blev inte köttfärspaj. det blev chilipaj. fast ganska gott ändå.

//A

Happiness hit like a bullet in the back


hiskeligt många bilder på mig idag. men skareva så skare! världens bekvämaste tröja förresten. stickad och mjuk. tänker dö och begravas i den här tröjan. hm vet sina grejer.


severina svedberg! bäst för dig att du har massa skvaller och  inte är sen. igen. för nu beger jag mig. fröken olsson nästa. älskar att dom bara bara kör på rättvisemärkt kaffe. bra kharma.

och idag är jag glad så det blir en gladlåt! tur för mig att jag är så bra på att ignorera högen med skolarbete. la la laaa.
Florence + The Machine – Dog Days Are Over

merci.
//A

"ja det var väl inte lady gaga?"



tävlar mot mig själv i vem vet mest. förödande konsekvenser. och har än så länge bara scorat på en ynka fråga. som handlade om rihanna. dålig journaliststudent...

//A

pluggpaus damn it!

dricker kaffe, gör konstiga hårknutar, lyssnar på the knife, pluggar inte.
motiverar mig med att få träffa severina på stan om en stund för en fika, för att orka med att läsa en 50 sidors rapport och sedan skriva om den OCH göra en powerpoint. vilket är helt befängt eftersom redovisningen för klassen var förra veckan och därmed har powerpointen INGEN som helst betydelse. men okej. vi gör väl så.

//A

lördagkväll




present från mig till mig för att jag nästan är frisk. från hm.


mycket flätor nuförtiden

igår var jag på en väldigt trevlig förfest hemma hos sofie. väldigt nykter var jag också, och vandrade hemåt när alla andra vinglade till yaki-da. väldigt ansvarsfullt och snällt mot min kropp som fortfarande inte är pigg.
älskar våra förfester. förutom att dricka alldeles för mycket rödvin brukar vi göra massa annat samtidigt. igår klippte madde håret på sofie, väldigt fint blev det btw, vi åt alldeles för mycket paj och banankaka, pratade lite om livet och döden, funderade över jobbångest och precis innan jag gick var sällskapet väldigt upptagna med en jojo-tävling. fint.

//A

atlantis to interzone

uuääh. när man börjar lyssna på limp bizkitlåtar som den här fyra gånger i rad innan elva en lördagsmorgon är det fan dags att komma ut. jag lyssnar ju inte ens på limp bizkit. damn. idag behöver jag göra något drastiskt. eller dramatiskt. vi får se vilket det blir.



//A

elaka roliga brudar på twitter.

Hey slut, this isn't BODYbook... it's FACEbook. So put your body parts away. Thanks.


OMGwhatateen
I named my iPod "Titantic", so when i enter Itunes it says syncing Titantic and I feel like a hero when I press cancel.

Longest minutes in life: 1. Waiting for food out of the microwave. 2. Waiting for that one text/call.

That awkward moment when someone accidently spits on you while talking and you don't know whether or not to tell them.

I saw a guy fall off his bike this morning. He looked around to see if anyone saw his fall. I made sure to make direct eye contact.

Bruno is catching grenades and Taio is using dynamite, well it's obvious they've been playing COD...

LOVE IT.

//A

tittar inte på skavlan

tittar på saving private ryan. mycket tarmar och avflugna armar de första 20 minutrarna. mycket tarmar...

//A

c'mon shake it little mama let me see you do the jane fonda

fanimej quvinnan hela dan! världens godaste banankaka i ugnen, BAM. jag är så huslig att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. tvätt kirrad, pannkakor stekta, dammsugning nemas problemas, disken you bring it! är i princip en servettvikning och tyllkjol ifrån propra 50-tals kvinnoidealet. tur för mig att jag lyssnat på dålig men pheeeeet ghettomusik hela dagen. från ett bra kvinnoideal till ett annat liksom...

och känner nu att en liten powernap inte hade varit helt fel. väldigt tröttsamt att vara quvinnan hela dan.

Saigon – Wanna Know (feat. Obie Trice)

Mickey Avalon – Jane Fonda - Explicit Version


Nas – Hip Hop Is Dead

//A

vardagsgrejer. laga mat. damma. bädda. handla.









//A

friday i'm in love





idag är dagen jag blir frisk. jag har bestämt mig nu. så nu är det bara för kroppen att lyssna annars jävlar.
efter en vecka är jag blekare än nånsin förr. tyckte till och med att jag var lite genomskinlig imorses. vi hoppas att det bara var inbillning...

idag finns det bara tråkiga saker att göra. tvätta och städa. systemet med att upprätta en någorlunda beboelig lägenhet, har kollapsat lite grann och det ser ut som en härjad krigszon. jeez. ser för övrigt med spänning fram emot min första vita helgen sen november. nästan sorgligt att bryta den här kedjan av  alla de här fina fina partyveckorna. ungefär lika sorgligt som när jag tänker på hur mycket alkohol jag kunde besparat min stackars lever och hur många hål min plånbok kunde klarat sig utan. däför ska jag inte tänka så mycket. det är farligt för kvinnor har jag hört.

//A


this is not becoming.



Lil Wayne – Drop The World
Limp Bizkit – Break Stuff

//A


jaha

och vad gör man när man har sett alla filmer internet har att erbjuda? åh livsleda.
//A

misslyckad matlagning



ägg ska ju inte vara det svåraste att koka. men om man anstränger sig riktigt ordentligt kan man lyckas med att få vattnet att koka över och äggen att spricka. det är inte vem som helst som klarar det. man måste ha talang.

tappade peppen och funderar allvarligt på att köpa en app till ifånen. the perfect egg -app. för apple har lösningen på den moderna människans alla problem! löve it.




tydligen ska den vara helt makalös enligt matilda som alltid använder den till sina ägg...

//A

annie hall



inne på film nr.4.  med woody allen och glass. har tre till filmer på nedladdning. woody allen är bra när man har new york abstinens och inte alls vill ligga still och sova hela dagarna.  för då kan man i alla fall få slumra till och drömma att man är mitt i central park. eller manhattan. eller nån annanstans.
//A

som ett fint vin

blir hon bara bättre med åren. jag borde veta, har ju varit med bokstavligt talat från början. utan tvekan den snyggaste personen ever.  HURRA HURRA HURRA OLIVIA 23!!










fast det fanns ju en tid då hon såg ut såhär också:









//A


10.18

det är något väldigt ovärdigt med att vakna när man är sjuk. intrasslad och svettig i hundra tecken försöker man desperat komma loss, inte riktigt kunna greppa om det är dag eller natt ute, och dessutom inse att man somnat, OCH vaknat med ena handen som i ett  krampaktigt grepp håller ett paket med näsdukar, medan den andra handen är nedstucken i påsen med halstabletter... fulheten vet inga gränser.

ser att det snöar nåt våldsamt ute. kanske blev sjuk på rätt dagar ändå. inte så mycket att göra men idag finns två saker på min agenda: se HELA black swan och diska. den första säger matilda att jag är för mesig för. psykologiska thrillers brukar få mig att bli lite nervös. den senare, disken, kan väl också lite liknas med en psykologisk thriller. den har byggts upp på höjden nu och spritt sig över hela köket. förfärligt.




//A

från sjuksängen intet nytt...

...förutom att jag imorgon har kollat klart på alla säsonger av entourage. kommande tomheten och smärtan är nog för att få mig att kollapsa av trötthet om uppskattningsvis nån timma. tur att det finns olästa böcker och nya låtar i spotify ♥ thank heavens något att sysselsätta sig med imorgon.



ska börja läsa patti smiths självbiografi just kids tänkte jag. impulsköpte den förra gången jag skulle åka tåg hem. skulle bara gå och köpa en tidning på pressbyrån, men blev förbannad för att alla var så jäkla dyra, och 70 spänn tänkte jag minsann inte lägga på en tidning. gick i vredesmod in på pocketshop och köpte en bok som istället gick på 200 kronor på pocketshop. bra där.

//A

up













ibland måste man bara älska national geographic. bara för att de ville testa.

//A


fy HELVETE vad vi har sett ut yster! / M

sdf

till någon som redan är stark men behöver påminnas om hur jävla bra hon är:

danielle, ditt spotifykonto har ju försvunnit! i alla fall, den här låten är till dig. GIVE IT A GO!

The Quantic Soul Orchestra – Pushin On Feat. Alice Russell

//A

generation bacill

fyfan. jag kände mig som bagdad när jag vaknade imorses. komplett med biokemiska stridsvapen. it ain't pretty.

//A

saker jag gillar del 3:

när jag hittar saker gjorda av människor som freak-geekar ner sig ännu mer än mig. vilket ibland är svårt att hitta.  typ den här sidan där det suttit någon och verkligen gått all in. listat varje låt ur entourage, komplett med en fin liten beskrivning. vilket gör mitt arbete så mycket enklare. då är det bara att adda varje låt med beskrivningen "drama goes apeshit on a car", "turn downed by a sure thing" eller "walking in to ari's office" ELLER min favorit "ari says his life is over".

alla låtar som hade ari som beskrivning, bam addade dirr.







//A


min säng är mitt fort och har inte rört mig härifrån på åtta timmar.



det är mitt eget fel. jag blev kaxig. tänkte att jag kommer inte bli sjuk. trots att varenda kotte runt mig blev det. så nu lider jag inte bara av hybris utan även av feber och förkylning. tack kharma för att du gör mig till en bättre människa.

//A

•bullet

Does he know what I do
And you'll pass this on, won't you
And if I ask him once what would he say
Is he willing? Can he play?


The Knife – Pass This On


urban living

jeez. ibland är det bara absurt att bo i stan. jag uppskattar verkligen att militären eller kommunen försöker hålla uppe försvaret av denna excellenta stad och skydda från en möjlig invasion av ryssarna/tyskarna/galna kosjukan/, MEN börjar det inte kännas lite fånigt att fortfarande ha stadslarm 2011? kan vi inte bara göra det genom internet som vanliga människor.

var tredje måndag i ny månad, eller likande drar världens jävla larm igång klockan 15.00 nerifrån hamnen. there is no escape. och håller på en evighet. bara för att testa att det funkar liksom. störde bara lite i min sjukt långa powernap. men för ett ögonblick trodde jag faktiskt att nu är det kriiiiiig! man hinner ju bli både rädd och sen upprörd för att senare bara bli irriterad allt under loppet av ett sånt där varningstut. sen kommer det 20 till. i lööve living here.



//A

asap



känner mig helt skrynklig & skruttig. fast nu kom en petterlåt jag gillar på radion. lite pepp från universum kanske.
//A

fresh pot!

just det. när jag tittade på skavlan i fredags var ju dave grohl på besök. löve him, anyhow, kom att tänka på det här klippet syster visade för ett tag sen som är så hysteriskt så jag dör. tydligen slutade han med droger redan när han var runt 20, men skaffade sig ett beroende på en helt annan nivå.



//A

sånt som sig bör på söndagar

herreminje vilken vägg av vitt ljus när man vaknade imorses. som att bli attackerad av femhundra strålkastare som never ever stängs av. jag slängde snabbt ihop mina fönsterluckor igen. fast nu är frågan om man ska fortsätta göra vad man gör bäst; titta på entourage i sängen ELLER samla ihop alla dammiga delar av sig själv och ta sig ut med willehunden på promenad.

alltid uppfriskande att se tranemobornas förfärade uppsyn när de på sin hurtiga söndagspromenad istället för att mötas av likasinnade motionärer i matchande träningsoveraller och studsande hästsvansar och glada "hejsan hoppsan" istället möts av min inte alls så trevliga och lite lätt bakfulla uppenbarelse i kombinationen mjukisbyxor+päls+klackar - detta eftersom jag har extremt begränsad garderob i tranemo samt inget smaksinne på söndagar,  en stretande hund i kopplet femton meter bort,  och med en uppsyn som närmast kan liknas med en mullvad som precis grävt sig upp ur jorden och är bländad av solljuset. jag brukar inte hälsa. inte tranemoborna heller.


MEN är det mitt fel att tranemo kommun planerade och lade "runt sjön rundan" PRECIIIIIS utanför vårat hus för fyra år sen? nä. just det. jag var lika dammig och sur innan. men då fick man i alla fall gå på promenad dammig och sur i fred.

//A

GOOD DAY MR SATURDAY





FIKA PÅ FIKET!

fredag i bilder



willepromenad.








alltså - vad gööööör han?? skrattade så jag dog för varje melittafilter han fick in i munnen. och så gjorde jag en hatt till honom. en liten spökhatt.



insåg sorgligt nog att trots 9 års pianolektioner jag inte är nämnvärt bra på att spela. eller så har jag bara glömt allt. och alla noter är borta. får ta tag i det där nån dag.



svängde förbl kyrkogården, sa hej till mamman och tände ett ljus.







cruisade runt lite i jeepen, införskaffade förnödenheter och hämtade syster från bussen



gjorde burritos till familjen. vilka ser sjukt äckliga ut på bilden, men är väldigt goda i verkligheten



lär fortsätta kvällen så här. förutom en paus för på spåret. lovely.

//A




b/w







det finns bara 3200 vilda tigrar kvar. hatar människan.

http://www.wwf.se/insamlingsportal/

//A





för övrigt...

ska det bli spännande att se hur den här dagen blir. har verkligen ingenting att göra. inget att skriva, inget att städa, inget att oroa sig för i skolan, inget jobbsökande. nada. sjukt rastlös än så länge, men tänker att det banne mig snarast ska bytas ut i nåt slags lugn och närmast meditativ avkoppling. tänker också att det nog blir mycket entourage, en och annan polly,  och willepromanader i det gråa regnmolnet som trillat ner på marken idag. och blögguppdateringar i brist på annat. huvva.

//A

bara brudar

idag lyssnas det på:

Robyn – Dancing On My Own Från Och Med Du ( Robyn vs Oskar Linnros) (Patrik Berger Mash-Up)
Rebecca & Fiona – Bullets
Lykke Li – Youth Knows No Pain
Name The Pet – Get On The Bus






//A








amanda & zack del 2.




all over da place



jag var inte beredd på att det skulle gå undan. det är en racerunge. han är överallt. och petar och smäller och tappar saker.  jag hänger inte med!



zacken gillar två saker; att försöka få i sig hundmat. han kommer alltid nästan hela vägen fram innan någon hivar upp honom igen. och så gillar han...


... hundsvansar. så mycket av tiden när man har zackevakten  går ut på att försöka beskydda wille.


kaxig unge.

pappa på möte och jennie på kurs. totalt bebisansvar. så ikväll ska vi äta banan och bada. jag gissar att jag kommer somna först av oss två.
//A

13.22

det är något märkligt tillfredsställande med att elda i kakelugnen. sitter och bränner sportbladetsidor och ser veddträn försvinna. bara det blir lite varmt så är jag nöjd. både zacken och wille sover. så jag eldar, blir varm och tänker att allt blir nog bra i slutändan.

//A

going with the hype




fine. jag är impad av lykke li. och trots det oanständiga överdrivandet av namedropping i den här recensionen, är det spot-on.
http://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/lykke-li-wounded-rhymes

//A

tar helg


FÖRSTÅR inte varför det blir så mycket att packa varje gång. och HUR det får plats i en ynka väska? min packningsteknik måste vara en killer.  fast älskar att packa när man ska hemhem. har ju bara roliga och mysiga grejer med mig då. prickiga mjukiskläder, böcker, födelsedagspresent till livan, och en och annan lördagsklädsel kanske.

så sjukt göttigt att ha långhelg för första gången sen jag började journalistprogrammet! krävande utbildning det där. borde man varna folk som söker tro?  tack sofie nustad för världens grymmaste grupparbete. igen. våra samarbeten är oftast väldigt förvirrade och i slutet  och vi undrar om vi gjort nåt fel eftersom vi alltid blir klara nästan löjligt snabbt - men det struntar vi ganska mycket i och tar istället helg! 

mot sherwoodskogen!
//A

lunch!



med kusinevelina på café caprese. vi åt vegetariskt och jag kände genast köttabstinensen komma.


hängde i bokaffärens resehörna ett tag. fasen, snart måste man komma iväg nånstans! kan ju inte sitta här och ruttna i gamla göteborg hela livet. vill till new york ju!


och köpte bara en ny ring. tydligt tecken på att besattheten är på nedgång. hurra för mig.

//A


moving to new york


...men då skulle man få vänja sig av med sån här finfin medelsvenssonfrukost. tuffa bud. det får nog bli att stanna ett litet tag till. kan ju inte gå miste om den här kulinariska smakupplevelsen varje morgon. får fortsätta lyssna på the wombats istället.

idag har jag bestämt mig för att idag är dagen då det blir varmt. idag ger vintern vika och istället börjar småfåglar sjunga och solen att lysa varmt. så blir det bara. jag har laddat. jag har alla sommarattribut redo. jag har kokkosbodybutter, så nu luktar jag lite som en grekisk solstrand, jag har en papperstunn ny jacka- mer som en kavaj egentligen men SKITSAMMA den ska på!, jag har sommarmusik i spotifylistan, OCH jag gymmade igår så är minst en procent redo för beach 2015.

meteorologiskt expriment inleds från och med nu.


fast en tråkvarm kofta behöver jag nog kanske.... VUXENPOÄNG.

//A


en tweet, flera tweets

det här med twitter.
jag var sist att skaffa facebook i min bekantskapskrets, och jag är sist med att skaffa twitter. uppenbarligen väldigt skeptisk till nya fenomen, och till sånt som " alla andra" gillar. men jag skaffar det alltid i slutändan ändå. precis som att jag läser stig larssonböckerna eller ser the social network..men twitter! jag har svåra problem! det är ju politikers, journalister och annat löst mediefolks älskling, så jag känner mig manad att göra ett halvhjärtat försök. jag menar, om vi till och med hade en föreläsning helt tillägnad  twitter i skolan idag, så måste det ju ligga något i fenomenet....

här är en halvhjärtad amanda:
http://twitter.com/peterssonamanda

hittils har jag bara tweetat onödigheter. om mikrofonkåt, gossip girl och sånt där.

//A

hej tisdag!


kan fortfarande inte flörta med bara ett öga- det blir en väldigt osexig zombieförvridning i hela facet istället. så varsågoda!

det finns inte mycket som slår att vakna helt utsövd. 10 timmars sömn kaching! fast upptäckte imorses att jag hade satt på mig sovathshirten bakochfram och lämnat radion på innan jag gick och la mig. lite trött sådär halv tio på kvällen...

idag ska jag och sofie ta tag i vår webbundersökning. se exakt hur mycket gymnasielärare interagerar på facebook. 36 av 100 lärare svarade på vår excellenta enkät. lite slött av gymnaiselärarna. men de har säkert viktigare saker för sig. lära onsutna ungdomar multiplikationstabellen och att det är oförskämt att ha kepsen bakoch fram. sånt där.

ska även försöka klämma in ett gympass. på nåt vänster.
//A

RSS 2.0