Wild'n'crazy friday night

Deadline och New York super fudge ben & jerrys. Joråsåatte...

//A


& 100-bussen

På bussen. Känns som att jag borde växa fast i 100-bussen snart. Varit i skolan en snabbis men på väg hem till Borås igen. Blir impulsträning med Danielle i eftermiddag! Sen ska jag dricka upp överblivna vinet från igår, sätta mig vid datorn och försöka skriva slutet på mitt rafflande Boråsreportage. Spännande liv just nu. Träning/skriva/träning/skriva. Fast lite mysigheter hinner man med mellan faktiskt. Tack och lov för det. Så nu, sova på bussen sen peppa helgen! Börjar med IW på friskis.

//A


nä nu är det bra! 11 000 tecken senare.

man är väl inte bara människa, man är väl kvinna med! nu matar jag ut mitt usb-minne som jag tvångsmässigt sparat reportaget på var tredje minut eftersom min dator kommer med trevliga varningar om att startskivan är full och att det inte går att spara dokument. living on the edge i deadlinetider så att säga... jag matar ut mitt usb, stänger ner alla dokument och släpar mitt skruttiga jag till en lika skruttig olivia dörren brevid. vet inte om det är onsdagsdepression eller om VI ( vi pratar om oss själv nu som en person, alt. gammalt gift par) håller på att bli sjuka. blev genast orolig för vi har grandiosa helgplaner - olivia tittade på mig och sa, det är ju faktiskt bara onsdag amanda. jaja. ju äldre man blir desto längre tid tar det att bli frisk! och just nu känner jag mig som 85. hur som haver. vi ska bädda ner oss i soffan, laga mat och titta på tv. precis lagom för en onsdagskväll. //A precis som alla andra övriga bloggar i hela sverige är jag också hemskt tacksam över att det äntligen, bara tre år efter kommit en app för blogg.se som gör att det går att blogga från fånen. bör egentligen spara alla tangenttryck och ordbildning till reportaget. men men.

Hungrig!

Vaknade onsdags-trött. Har stora problem med onsdagar, eller nej. Det är faktiskt onsdagen som har attitydproblem. Men iaf. Det blev bättre. Fixade ett yogapass på friskis klockan åtta och promenerade sen in till stan för att kika in Cafe Orion. Gammalt fint cafe som legat på österlånggatan sen 30-talet. Sjukt mycket gott i deras diskar. Sjukt hungrig Amanda som inte kunde koncentrera mig på att genomföra intervjun med en av tjejerna som jobbade där, utan dreglade över alla kakor istället. Men hej och hå självdisciplin. Fixade intervjun, tog bussen hem och nu sitter jag här med en kopp te och en tråkig macka. Och ska börja skrivaaaaaa. Bara 15000 tecken to go. Yeeeeey.
//A


yäs.

mina veckor av eget producerat arbete på egenförlagd tid går vidare. och jaa, nu känner jag faktiskt paniken. det är deadline på måndag. om exakt en vecka. några dagar kvar ändå. men däremellan också en helg som jag lovat syster ska gå till utgång. jeez. iaf. idag ska jag IGEN ner på stan och prata med gubbar som kan saker. det känns som det är allt jag gör nuförtiden. pratar med gubbar. fast först ska jag luncha med bella. bättre än alla kunniga gubbar tillsammans. och är redan hungrig.

//A


finaste nu & på repeat:

De bytte mening, bytte ord, de bytte känslor. De bytte nummer,
bytte kyssar, de fick inte nog av varann.


Albin Gromer – Tillsammans

//A

kattnappad!

jag har snott olivias katt när hon är i götet och firar sin syster. alfons, världens finaste snällaste katt. den enda katt jag inte är skeptisk till. förutom när han blir så kelsjuk att han börjar bita lite försiktigt när man slutar klappa honom. nu sitter han i fönstret och tittar ut, och jag ligger i sängen och tittar på modern family. fin söndagssyssla.

//A

sömniga söndag!

herre min je, nu fortsätter duktighetshelgen. jag tvättar. inte bara tvättar, utan dammsuger med! smög in till olivias lägenhet och lånade hennes dammsugare i brist på egen. nu jävlar ska det bli rent här. har upptäckt att det väldigt fort blir väldigt dammigt i en liten etta. så nu; radion på med högsta volym och städa lite till. jag borde få medalj. det sorliga är när man börjar bli vuxen så får man inga medaljer bara sådär. man får ge sig själv helt enkelt.

//A

lördag forts.vilken fail-bild! meningen var att flasha med mina fiiiina nya skor, men de syns ju knappt. fick låna lite ekonomisk support av snäll person där sista dagen innan csn hade kommit så pjucksen blev inhandlade. sista paret i butiken. tajming! anyhow! på väg för lördagskvällsmys. ♥ bra lördag so far.  blev inget gym. blev däremot choklad och två nya avsnitt av the big bang theory och nya office! SÅ glad att alla tv-serier har dragit igång i usa igen. det var en tråkig seriesommar.

//A

ps/ detta är världens bästa låt just nu;
AWOLNATION – Guilty Filthy Soul

all of the lights
Kanye West – Runaway
Robyn – Fembot
Phoenix – Lisztomania

//A

lördag!världens bästa lediga helg! igår var det sushibuffé på eest, klämde i mig alldels för många bitar för vad som möjligen kan vara hälsosamt. men ändå. sedan vin och spelkväll. så himla gottigt att vara ledig på helgen. har hunnit med att varit storhandla på ica. bara 1300 kronor fattigare. överväger helt seriöst att sluta äta mat, man blir ju ruinerad! fördelarna är ju dock att nu har jag ett kilo köttfärs, flädersaft och grapefrukt bland annat. och jag gillar ju grapefrukt. om jag orkar ska jag masa mig ner till gymmet också. ordentlig lördag, både handla och träna. nån gång ska väl dom också inträffa kanske. men först; läsa elle i sängen!

//A

the cardigans-dag

The Cardigans – I Need Some Fine Wine And You, You Need To Be Nicer

The Cardigans – And Then You Kissed Me

vill tatuera nåt litet fult som jag säkert kommer ångra, åka till paris, vara odrägligt rik, kunna spara en sommardag att njuta av när det bara regnar,  få prata med mamma bara en liten stund, äga en röd gitarr igen, samt inte ha bananflugsjävlar som koloniserar mitt kök. sånt vill jag idag. inget av ovanstående känns realistiskt.

//A

små men bra saker
ingen plutmun. mer psykmun.

ny randig klänning. VÄLDIGT randig. och väldigt skön trots att den är i sånt där silkigt fint tyg. fortfarande onsdag. fast nu har det hänt två extremt vardagliga men väldigt goa grejer.

1. rörmokare har anlänt. när jag ligger under täcket, täckt i chokladsmulor och tittar på serier, då dånar hyresvärd hasse in med rörmokare i släptåg. jag blir alldels för exalterad för vad situationen egentligen kräver. men fy faaaan vad glad jag blev. min toa står och spolar vatten dygnet runt, kökskranen exploderar lite då och då när jag diskar och blöter ner hela mig, och kranarna vid handfatet på toaletten går knappt att stänga. jag och vattnet i lägenheten har inte varit så bundis hittills. så i skrivande stund briljerar rörmokaren med kranarna och jag tittar på. två meter bort. ibland är det lite socialt awkward att bo i en etta. jag kan liksom inte försvinna nånstans så nu sitter vi här. han pep ner för att stänga av vattnet i hela huset och jag myser. för nu är toan tyst och spolar inte längre. väldigt trevligt.

2. jag ringde lönekontoret för sr, och fick reda på att jag får semesterersättning för sommaren på fredag.vilket betyder att jag inte behöver gå svältfödd den här månaden. svältfödd på skor och öl då vill säga. så efter fredag ser jag fram emot sushibuffé på eest, nya skor och en eller annan utekväll.//A

wednesday: Kategorier: Engelska/Substantiv | Engelska/Veckodagarimorses var jag på yoga superdupertidigt och fortsatte att utsätta min stackars kropp för diverse hemskheter. har fortfarande inte hämtat mig från cirkelpasset i måndagskväll. om något, blir det bara värre och värre. blev omkullsprungen av en pigg 75-åring racertant i trappan från omklädningsrummet imorses på friskis, när jag krampaktigt höll tag om ledstången och försökte få mina ben att lyda mig. ett steg i taget. tantaskrutten hade inga problem med trappan. det hade jag. nåja.

har även hunnit hänga lite i borås stadshus på tekniska förvaltningen och pratat med chefen där om ombyggnationer, handikappanpassade gator, och vad exakt skillnaden egentligen är på kullersten och smågatssten. yäs yäs. reportaget går sakta men säkert framåt. enda trickset är att sätta sig och börja skriva. svårt svårt svårt. och förtränger alltid hur lång tid det faktiskt tar. 15 000 tecken är inget man fixar på en eftermiddag direkt.

nu, kaffe och how i met your mother-paus!

//A

ps. min dumma bananflugefälla funkar inte längre. dom jävlarna håller på att ta över hela köket. TROTS ihärdigt diskande och inte en enda brödsmula kvar dom kan tugga på. vad gör jag för feeeeeeeeeeeel?

Advice Column #64: Tiny Beautiful Thing

My question is short and sweet: what would you tell your 20-something self if you could talk to her now?

Most things will be okay eventually, but not everything will be. Sometimes you’ll put up a good fight and lose. Sometimes you’ll hold on really hard and realize there is no choice but to let go. Acceptance is a small, quiet room.

When that really sweet but fucked up gay couple invites you over to their cool apartment to do ecstasy with them, say no.

Don’t lament so much about how your career is going to turn out. You don’t have a career. You have a life. Do the work. Keep the faith. Be true blue. You are a writer because you write. Keep writing and quit your bitching. Your book has a birthday. You don’t know what it is yet.
LÄS HELA HÄR:


http://therumpus.net/2011/02/dear-sugar-the-rumpus-advice-column-64/


//A

exakt lika nyvaken som jag ser utvaknat för andra gången idag. gick upp sju idag och har ändå hunnit powernappa en gång. märker att det börjar bli höst när jag sover större delen av dagen. nä. inte riktigt så, men sover många gånger om dagen istället. trött trött trött. får se hur den här dagen blir. började fint dock. idag ska jag på stan en sväng och leta födelsedagspresenter till lillebror, intervjua borås city, träna och sen ta fiaten hem för att fira casper imorgon. mys!

//A

tack pappa

här sitter man i godan ro med sin andra kopp morgonkaffe och känner sig lite tillfreds med livet. då dyker pappan upp och säger: " är du sjuk? du ser lite förkyld ut i ögonen, lite skruttig så där". tack. tack för upplysningen om att jag ser skruttig ut kära far. trodde jag såg pigg och hurtig ut efter morgonpromenix. men icke.

annars sitter jag mest och väntar på att någon kan komma hem och avlösa mig från willevakten. denna hund med separationsångest som inte klarar av att vara ensam skapar vissa logistikproblem i familjen. vill ju ägna mig åt pensionärssysslan att gå på marknad! träffa livan och köpa de där förbannade kokkosbollarna nångång.

sedan är det zackevakt som gäller! saknar skitungen jämt och ständigt. vi ska mysa hela långa dagen när pappa och jennie är på vildsint 40 -års kalas i uddeboskogen. fint.

//A
morgonpowerwalk runt sjön!fast fastnade ganska lätt på vägen. och hittade några fågelskådare! de höll på att ringmärka rödhakar, yttepyttefåglarna. visade sig att de fångade in dem med hjälp av musik (robyn) och stora håvar. tänk vad man lär sig saker.en nyfångad liten pippi.
wille var måttligt road.//A

det här med att vara en snäll storasysterväcktes ur min underbara powernap på soffan i eftermiddags av att casper kom hem, drösade upp för trappan och dramatiskt annonserade att han minsann måste ha bakat minst en sats kakor tills imorgon bitti. de ska samla in pengar till sin skolresa och sälja på markand imorgon, och caspers tre fat med egengjorda chokladbollar var tydligen inte nog. och nyvaken och fortfarande inte riktigt medveten lovade jag att hjälpa. så nu har jag spenderat hela min fredagkväll med att baka. värsta soccer mom-style.men han fick diska. samt massera mina onda axlar medans jag gjorde trudeluttsnören på påsarna. vilket han orkade med i en halv minut innan la av med orden "alltså mina tummar orkar inte mer, jag har faktiskt spelat badminton idag". jaha. ska minsann inspektera deras försäljningsmetoder imorgon på markanden. måste köpa kokkosbollar. mitt enda mission imorgon.

//A

fika med bellabus och lång promenix med willehunden

//A

i brist på självdistans så lägger jag upp den här bilden. trött och skrynklig.jaha. här är klockan kvart i åtta, jag har varit vaken sen halv sex och bestämt att jag ska till gymmet. tar mig till gymmet, förstår inte varför dörren inte går att öppna tills jag ser bokstäverna "fredag: öppet 10-19" suck on thaaat.

//A

om skor och sånt

förra hösten köpte jag ett par skor som jag har levt i under ett års tid ungefär. perfekta snörkängor med hög klack. jag hade kunnat gifta mig med de skorna. men det är ju olyckligtvis förbjudet, och ännu mer olyckligt är att de börjar bli vansinnigt slitna. och det är mitt fel för att jag har misskött dem. älskade dem för mycket helt enkelt. ungefär som när man ser en ullig liten bäbiskyckling och vill bara krama och krama och krama; sen plötsligt är den död. ungefär så. hur som haver. hittat potentiella nya kärlekar på scorett i stan.koncentrerad tjej. med en gammal snörkänga på ena foten och en ny fräsching på lyckliga andra.ja. de ser ju nästan identiska ut om man jämför med mina gamla. det är jag ju mycket väl medveten om. förutom att det är dragkedja och inga snören. men om gud är god och börsen slutar krascha. då, då jäklar. cause mama needs new shoes.

//A

börjar helgen nu

braaaaa dag! städat, lämnat in en bokrecension, bokat två intervjuer till nästa vecka, gjort en intervju idag. samt varit nere på statsarkivet och vimsat runt. helt OTROLIGT vilka gamla bilder det finns! över hundra år gamla bilder på hur borås såg ut, sjukt häftigt att se faktiskt.  sedan en runda på stan, och nu är det middag på babbel.  ♥ + tapas.

och eftersom man aldrig någonsin får tillfälle att klä upp sig i höstgråa sverige, är det fasen dags för tiger of sweden-klänning-premiär. den har hängt i min garderob i en månad och skrikit "seeeee mig, använd mig! ignorera priset och det faktum att jag är den dyraste klänning du nånsin haft och därför är rädd att spilla - WEAR ME WOMAN! " så det gör jag.
teater!höst höst höst i göteborg.och ingestans i hela världen blåser det som det gör i götet. oh lord, promenaden till folkteatern..snygga brudar.har inte varit på teater på minst två år. tycker det är både trevligt och lite jobbigt på samma gång. har kommit underfund med att jag är en stel jävel som tycker det är lite obekvämt med teater. blir lite stel av så mycket på en och samma gång. och alla glada dramatiska människor på scen. men det är mitt problem, och gillar teater ändå på något sätt. jag får vänja mig. iaf, det handlade om en repetition för pjäsen "de apatiska". pjäsen utgår från gellert tamas bok om apatiska flyktingbarn. tungt ämne. men blev ändå lättsamt på något sätt, vilket gjorde att det kraschade lite i min hjärna. hade sjukt svårt när folk skrattade på vissa ställen. den var förresten precis lagom lång. en och en halv timma utan paus. ungefär så länge man klarar av att sitta still.

idag ska jag ner och researcha inför mitt reportage. ska till statsarkivet och gräva i gamla böcker och fastighetsbeteckningar. . allt för att få reda på hur österlånggatan såg ut för hundra år sedan. tycker allt de borde haft internet på den tiden. det hade underlättat för mig.

//A


att flytta till sveriges regnigaste stadinnebär att man får kämpa desto mer med att acceptera tanken på att det enda man kommer tillbringa hösten i, är i sin regnjacka. detta osexiga blöta dagistyg-plagg.

//A

vill...inte...!!åååååååååååååååh. jag vill INTE gå till gymmet och bli instruerad i maskiner. varför varför varför bokade jag in det en tisdagsMORGON? blev så där houdiniaktig och tänkte att man på nåt sätt kunde slingra sig ur, men nej nej. då spärras kortet och man får betala 100 spänn för utebliven instruktion. jag känner dessutom på mig att det kommer vara en helt skoningslös biffig man i linne som har NOLL förståelse för hur jag vill träna. nämligen så lite som möjligt.

att orkanen katia härjar utanför fönstret ökar inte motivationen att promenixa ner heller.

damn.

topp tre hat-lista:
-bananflugorna i mitt kök som VÄGRAR att dö
-när man ska skala sitt morgonägg, misslyckas fatalt och hela ägget följer med i småbitar när man skalar, och det enda man har i slutet är ett litet avskalat mini-ägg. som ett kolibri-ägg istället för hönsägg.
-gyminstruktörer som heter tommy

//A

potato/potaaaato.

om man tänker sig lite läppstift och smycken på, samt kisar med ögonen så ser det nääääästan ut som att jag har svart tajt galaklänning:

men nej. olyckligtvis inte.  jag har mina svarta ninja-tajta träningskläder på mig:så otroligt mycket mindre glammigt. och FATTAR inte hur jag kunde boka in en gymintroduktion knappt 12 timmar efter att precis hämtat mig på skakiga ben från kvällens IW-pass... jag och friskis= thiiiis close! joråsåtte....

//A

caoticoigår tog jag tag i mitt liv och lärde mig sudoko. eftersom jag börjar blacka ut när handlar om siffror tänkte jag att man börjar med barnsudoko. babysteps. löste det efter en väldigt koncentrerad halvtimma och tänkte sen ge mig på det riktiga sudokot. och där föll det. tappade sugen när jag upptäckte att jag  hade skrivit tre tvåor på samma rad. funderar på att enbart hålla mig till barnsudoko i fortsättningen.

och idag har jag drösdag. har gjort min säng till mitt slott och inte rört mig härifrån på hela dagen. ätit second breakfast, skrivit klart min reportageplan till skolan och tittat på film. kan behövas efter helgen. visade sig att alla föreäsningar var inställda idag, så stannar hemma i borås hela långa dagen! tänkte snart leka jamie oliver och laga lite potatis och purjolökssoppa. måste inviga min rotfruktsskalare jag fick av danielle innan. tydligen hade hon lagt märke till mina suktande blickar när hon impade med sina skalarskills när jag bodde hos henne i somras. så nu fick jag en egen! sedan skriva bokrecension, powernappa och ta sig ner till friskis för att träna ikväll!

för övrigt är jag lite impad av att mesiga tove styrke kunde spexa till det lite, göra en remix med caotico och med sin vackra oskyldiga idol-stämma sjunga "i'm in the bed on my knees with a smile, fuck my brains out, just like you did last night" upprepade gånger. vad säger juryn om det tro?  Caotico – Brains Out - with Tove Styrke

//A

something good can workinflyttningsfäääst i lördags. fina vänner som kom tidigt och hjälpte mig att bygga ihop min dumma ikeapall. köpte den för tre veckor sen men gick bersöööörk på den när jag inte kunde skruva ihop den själv. så då har den legat ofärdig i ett hörn i köket och bara hånat mig. men slut på det! duktiga brudar som vet hur man skruvar. nu STÅR den i ett hörn i köket och är inte så mallig längre.bra sak med att ha inflyttningsfest är att man inte behöver gå till systemet på minst fem veckor. bra presenter!och mer bra presenter. fina marimekkoskålar, choklad och vouge!

finfint.


//A


namnamnamjag har en vän som heter danielle. danielle är bra på väldigt många saker, men bäst är hon på att baka. jag fick söndagsmat av henne i form av brownies. trelagersbrownies med oreos i. det var som en liten smakorgasm. och jag hoppas innerligt att hon snart lägger upp receptet hääääär. klämde för övrigt i mig en och en halv brownie igår samtidigt som jag tittade på solsidan, avsnittet där anna skaffar personlig tränare, ger upp, och till slut skriker "nu är det bra! jag är ju inte bara människa jag är ju KVINNA med! " typ som att titta på top model och äta ostbågar. väldigt elakt tillfredsställande på ett lite sjukt sätt.

//A

fredag!ÄNTLIGEN HELG!

varit i skolan en sväng och haft examination. somnade dock igår när jag skulle kolla på reportaget från uppdrag granskning som vi skulle examineras på. men jag var trött och det var tråkigt! gick ju bra ändå. sedan som vanligt hängt lite på 100-bussen,  ätit sushilunch, och är nu duktig och viker tvätt. ska på IW-pass på friskis och sedan är det leeeeeedighet! fin höstdag i borås idag förresten. helt krispigt i luften och det börjar dofta höst. kall luft och gula löv. fint fint fint ♥

//A

duktighetsdag

HUR kan man ha så här mycket kläder och ändå inget att ha på sig? SKRYNKLIGA  smutsiga kläder ska tilläggas. idag fixar jag min garderob. and it aint pretty. är en weekdaytröja och en smutsig strumpa ifrån att bara kasta allt i en ikeapåse och slänga ner i källaren för att slippa ta tag i det. alternativt bara gå i mina orangea randiga mysbyxor resten av livet.

//A

kvällmed elle, en kopp te och lite chokooolad i min ensamhet. fruktansvärt tomt utan tv! har sorgligt nog upptäckt att det är sjukt konstigt att leva utan. avvänjning tills börsen har slutat krascha och jag har pengar igen. ungefär runt år 2017.tills dess är det ju väldigt praktiskt att bo vägg i vägg med olivia. inte så ensamt.  hon drösade in och vi åt upp all choklad, pratade om vart vi ska bo och vad vi ska bli när vi blir vuxna. olivia avslutade samtalet med att konstatera att hon ska bli bonde och flytta till uddebo. på fullaste allvar. sedan gör hon sorti med att säga " nä, nu ska jag gå. jag har svamp att torka". blir mer och mer logiskt ju mer jag tänker på det att hon ska bli bonde.

såg till att sno hennes och gustavs verkygslåda också så imorgon ska det spikas och skruvas. och framför allt tvättas. jag är nere i mina allra fulaste klädesplagg. oranga randiga byxor till exempel. väry säxxy.

annars,

fyra mest sönderspelade just nu:
Jay Z – Otis
AWOLNATION – Sail
David Guetta – Titanium (feat. Sia)
Den svenska björnstammen – Vart jag mig i världen vänder

//A

sånt som hänt

packade in bästis, väska och satcbox i fitaten för hemfärd och myskväll i tranemo.
minsta bror kom och var flytthjälp. dvs, ställa sig mitt i köket och börja med fruktansvärd ljudvolym gasta "päpple päpple päpple!" när han fick syn på min fruktskål med nektariner. var ju tvungen att utfodra det stackars barnet lite. sen blev han på gott humör igen och började dansa framför radion.
ätit sushi, färgat hår och legat i en hög med syster.

det var det!

//A

fredag!det här med att pendla från borås till götet varje dag har inte bara gjort alla mina mornar tidigare, fått mig extremt beroende av västtrafik-appen, samt gjort mig väldigt mycket sömnigare, det har också oanade konsekvenser i väskan. numera måste det packas otroligt mycket mer mat. lunchlåda, frukostmacka, frukt, termos med kaffe, och vatten. TRE lådor att klämma in i väskan. upptäckt att om jag inte äter massa mellanmål på bussarna faller jag ihop i en liten grinig sömnig hög. så då blir det stor väska i fortsättningen.hej hej fina klasskamrater! sofie har en så klassisk vink t á la drottning silvia. tjusigt! idag hade vi föreläsning på tre timmar med fyra minuters paus. var helt slut i hjärnan.så åkte hem till borås och strosade på stan en stund. var inne på bergs te och kaffehandel och köpte fin-te! med papaya, vanilj och jordgubb. gottigt!

samt inhandlade krokar på indiska. för nu jävlar ska det blir ordning i lägenheten! och då krävs det krokar. så är det!

//A

torsdagar i borås är rätt fina ändåkom hem apasent från skolan, men var ändå duktig och åkte och storhandlade. gjorde egen pizza med massa lyxgrejer på. namnamnam. livan och gustav var middagsgäster, himla praktiskt att bo vägg i vägg med bästisen. alltid matsällskap!sedan blev det wisers och pubquiz. vi var helt värdelösa. kunde nog två frågor och hamnade på delad sistaplats. tur att ölen är god där iaf..

//A

RSS 2.0