Tranemomys

Hemma i Tranemo med familjen, Olivia och ett glas vin i handen. Sämre kan man ha det. Ätit goemat -räkgryta med vin, varit på promenad med Wille som uppvärmning inför imorgon, och bäddat i ordning dubbelsängen med rena lakan vi ska sova i. Väldigt mycket barndomsnostalgi över det hela. Tog en sväng till Ica för att införskaffa mat till imorgon. Blev en himla impulsblandning av sallad, mackor, cookies och lite vindruvor. Så nu är det packat och klart. Nu hoppas vi bara på att vi inte får skavsår av skorna, att det inte regnar samt att vi inte glömt packa nåt viktigt. Äh det får lösa sig! Det är ju bara en mil total överlevnad.

//A


TGIF

ååh bra fredag! bra dag på jobbet, bra planer till helgen och allt är bra! lagom glad. och glad och stolt över min duktiga pojkvän idag också, herreminje. förutom all glädje och fredagsfeeling har dagen sett ut så här:



kaos utan paus på jobbet. och ostädat skrivbord som jag INTE fixade innan jag gick. fast det är väl nåt passande att göra på måndag ändå. inte en fredag!



nya silverkragehalsbandet från lindex.



och nej jag är inte femton, även om det ser så ut i min systemetkorg. det är ju bara långpromenadsdags! denna uråldriga tradition där byggden sluter sig samman för en långpromenad i skogen med stationer, lantisfylla och borttappade vänner som återfinns i slutet efter sju timmar. fy tusan. imorgon blir det en sväng i ambjörnarpsskogen tillsammans med fina vänner och lite äppelvin. så idag (om exakt tjugo minuter- om olivia nånsin kommer hem) tar jag min bästis under armen och sätter mig på bussen hem till skogen! packat sittunderlag, termos att fylla med bailys, gymoadojor samt ett försök till avslappnad attityd vad gäller att bemöta dräggfulla exklasskamrater/småbröder/kassapersonal i min mataffär/osv osv. fin fredag till er!

//A

Tydliga gränser

- Mellan vem som gillar vilken färg. Verkligen antingen eller.

Olivia fick med sig den vita kavajen och jag norpade snygga glansiga fancypancytoppen.

//A


p4- militären?

haha, fick nyss ett samtal av en ytterst förvirrad enhetschef. tidigare ringde jag när han var mitt i möte och aningens stressad, presenterade mig som "amanda ringer från p4". jag skulle bara ha tillåtelse att besöka hans skolan. vilket jag givetvis fick, en mycket trevlig man som avslutade samtalet med att säga " alltid kul när försvaret kommer, fullt artelleri rakt in skolan bara!" ehhe. skrattade jag lite nervöst och tänkte att ojsan hoppsan, så farlig är väl inte sveriges radio. hursomhelst, åkte upp till skolan fixade mitt inslag, och nu när jag satt mig för att böjra klippa ringer enhetschefen upp; "eeeh du. när du sa p4, då menade väl du försvarkoncernen i skaraborg. militären väl? " ... fnissigt redde vi ut att närå, ingeet fösvar, bara sveriges radio. tydligen var han ex officier och kopplade genast p4 till militären. så kan det vara!

tur att man får ha det lite kul på jobbet. snart blir det utelunch med olivia! HUNGRIG!

//A

lite nytt och lite gammalt







vet ej vad som pågår med min hårslinga vid ansiktet där. flaxar runt i sin egna lilla frisyr ja. men där var nya hårgrejen iaf! i början kunde jag inte bestämma om jag tyckte det var snyggt eller inte. är fortfarande i neutralt läge så tänkte att då kör vi på den! finns på hm.

hoppas ni får en fin torsdag! nu ska jag till jobbet och göra radio! as usual.

//A




golden

egentligen vill jag inte publicera det här inlägget, det kommer totalrasera mitt brandtal jag höll nyss på telefon.  nyss skröt jag över min budget- jag har alltså gjort en budget - för den här månaden (som är väldigt tajt- tack csnåterkrav, tvlicens, soffinköp, greklandsresa- okej då inte så synd om mig-  men ÄNDÅ) och andreas, med NOLL förtroende för mig, bara fnyste och sa att jag aldrig klarar en månad utan sko/klädinköp vilket kommer spräcka min fina fina budget. varpå jag genast och med all rätt blev mycket upprörd och högljudd. för det kan jag visst det. det är bara det att jag inte vill. plus att jag redan hade hunnit med en sväng på stan. fast det sa jag ju inte.  hursomhaaaaver; titta vad fint!



vad är det här undrar ni? jo det får ni se imorgon!




och asballa halsband! gillar pilarna.



det var det!

var även och bytte mina bruntonade raybans mot ett par svarta. har velat och velat och VELAT i två veckor nu. och kan fortfarande inte bestämma mig för bruna eller svarta. snygga båda två! så då lät jag min magic eight ball ta hand om beslutet. och då blev det svarta. svart passar med allt.

nu är det grey's, lite matlisteskrivning inför morgondagens storhandling, och lite ikeasurfande. godkväll!

//A




Mårning!

Igår blev det inte mycket bloggat nä. Hade intensiv jobbdag som slutade med att jag inte tog nån lunch utan istället satt jag frenetiskt tuggandes på frukt och halsade tre koppar te. Kunde sluta en timma tidigare, åkte raka vägen hem och fick mat av snälla Andreas som var redo för min kollaps hemma med pyttipanna. Sedan en sväng till nio och beställde soffa! Resten av kvällen gick till mys, mat, game of thrones och lite glass.

Och idag är en ny dag! Onsdag mitt i veckan. Korta jobbdagen (hoppningen lunch idag) sedan brädapass på Friskis och till sist hem och mysa! Och framför allt njuta av att lönen har kommit, hurra!! Har till och med rotat fram mitt sommarlinne som jag drog runt i hela förra sommaren, tänkte att det var en bra dag för det idag. Lite soligt och vååååår på gång!

//A

//A


moody monday

huvva vad jag är trött. och öm i kroppen efter friskispasset. äter ägg och lyssnar på foo fighters - det är kvällen i korthet. imorgon börjar jag tidigt så tänker sova tidigt. kul måndagkväll. jobba sent, träna, äta, sova. men som mamma alltid sa; man måste ha tråkigt för att veta när man har roligt! och har en hel del att se fram emot i veckan, så nu slösar jag inte mer måndagsgråhet utan nu går jag in till livan och slänger mig hennes soffa en stund. längtar till vår soffa kommer på plats. bara sex veckors väntetid, tjoho. inte alls bittert. kanske ska ta tag i livet och beställa den också...annars kommer den ju aldrig!

Foo Fighters – The Deepest Blues Are Black
Foo Fighters – Everlong

Foo Fighters – Walking After You

//A

luuunch!

åååh- effektiv sådan! hemma och göra makaroner- trés chic två dagar innan lön. och håller samtidigt på att deklarera. har skjutit upp det i evigheter, måste redovisa massa aktier och mojs- men nu är det gjort! bra bra bra. idag jobbar jag kväll så började lite senare, hade med andra ord sovmorgon. vilket för mig är totalt bortkastat eftersom jag ändå vaknar vid sju. så gick upp med andreas och åt frukost. sedan total hopplösthet i två timmar, kunde bara tänkte på åååh slöseri på ledig tid! slutade med att jag samlade ihop återvinning och åkte ner med den. samt åkte och pantade alla flaskor och köpte jordgubbar för pengarna. det var min morgon det. ikväll är jag hemma tråksent, tänkte hinna med en sväng till gymmet. men sedan blir det mys-måndag med olivia! vilket innebär efterträningströtthet i soffan, fruktsallad och lite tv. längtar redan.

//A

Fear and loathing in LAS vegas

Jag älskar konstiga saker. Konstiga djur, konstiga filmer och konstiga böcker. Just nu håller jag på att läsa Fear and loathing in las vegas, som snälla Rasmus lånade ut till mig efter att han hade haft den som reselektyr på sin NY-vända. En sån här bok är perfekt att ha med på resa! Så sjuk! Och så bra! Den är på engelska så man måste vara lite i fas för att hänga med. Samt sett x antal californicationavsnitt för att fatta alla slangord för droger. Hursomhaver, mysig söndag. Mannen ligger bredvid och powernappar medan jag läser. Fint!

//A


födelsedagstårtan har precis tagit slut. tur att kylen fylls på. och tur att jag ska träna imorgon...



danielle bakar och danielle bakar gott. fick kalasmuffins igår! heeeelt perfekta amandamuffins med både kladdkaka och cookie i.



hon hade till och med fixat särskilt muminformar till mig. söt! ♥

har redan ätit två - nu är man väl mätt ända till nästa födelsedag.

//A

uuuh

måste. ta. mig. ur.sängen. har liksom legat här sedan jag vaknade i tre timmar nu. igår var alldels fantastiskt, kommer bilder och inlägg snart. ska bara ta tag i allt tråkigt först. som att diska, hämta tvätten och försöka få det att se lite beboeligt ut här innan mannen kommer hem. det ser verkligen ut som jag har bott här själv nu ett tag- tjäääjgrejer all over the place. tidningar, locktångar, kläder, smycken och glas överallt. tänk vad man kan stöka till det på en helg. kanske ska leta fram alfons också och se om han lever. har inte sett honom på nån timme. sötekatten.

//A

passe-på!



när mannen är borta att ha den minst pojkvänsvänliga outfiten ikväll! superduperskorna från weekday, nitkavaj, tunnt svart skjortlinne och illröda läppar. matt läppstift från mac så det ska nog sitta hela kvällen. hur som helst en outfit som som är killar tycker är sjukt, och tjejer tycker är sjukt snyggt.



tjingeling!

//A

Mellis

Namnamnamn. Nyduschad, mumsar på jordgubbar och börjar så smått fundera på vad man ska ha på sig ikväll. svart, svart eller kanske svart?

//A


leeedig

nu är det jag och alfonskatten kvar i trandaredspalatset! livan åkte precis iväg till kusinträff i götet, och andreas har åkt iväg på fotbollstjosanhejsan tills imorgon. så då är det jag och katten kvar! trevlig kväll hade vi här igår i kollektivet, fixade till lite sallad och revben medan olivia gick och köpte en veggopizza. sedan dracks det vin och pratades om allt i timmar vid matbordet. så himla lyxigt att ha både pojkvän och bästis på samma ställe vid samma matbord. inte helt fy skam att bo i samma hus.  sedan kollade vi på inspelade new girl avsnittet tills alla blev sömniga. alldels lagom fredagkväll!

idag har jag utnyttjat lediga förmiddagen på bästa sätt, en sväng till gymmet för att svettas lite, sedan hem och slänga i tre miljoner tvättar. orkar aldrig tvätta på vardagar vilket gör att minst fem timmar av helgerna går till att fixa till tvättbergen. skönt med dagar då man faktiskt är helt ensam och kan lulla runt i sina egna tankar och bara inte göra nåt.  brukar inte vara ensam särskilt ofta och är väl medveten om att jag behöver öva på det där lite. att man inte alltid måste hitta på nåt, hänga med någon eller ha nåt planerat. idag är en sån dag- som sagt- bara jag och alfons hela långa dagen! fast om man ska kunna njuta av såna här dagar gäller det för mig att ha nåt inbokat till kvällen. vilket jag såklart har. för ikväll blir det en kväll på stan med finaste brudarna för att efterfira födelsedag! vi börjar på babbel, sedan vidare.



enda beviset på att det är en katt som bor här ibland, är svansen som sticker ut från olika ställen. från fönstret, under sängen, bakom fåtöljen, lite överallt.




friskis. var där superdupertidigt, ganska skönt med lite folk och massa lediga maskiner!



typisk lunch som jag äter när jag är själv. man tager vad man haver-lunch bestående av andreas gamla lunchraviloi, lite påläggsskinka och salladen som blev över från igår. behöver ju inte vara så fancypancy jämt. särskilt inte när man ska till babbel ikväll och äta supergoda tapas!




god lördag på er! nu kurar jag ihop mig en stund i sängen under en filt och läser lite innan det är dags att hämta tvätt nummer tre.

//A

Oho It's Friday!

Inget mer att tillägga för tillfället. Det är fredag och jag är glad! Mätt på goebär till frukost, ser ovanligt proper ut i skjorta och kjol, och bara 9 timmar till helg!

//A


Tingsrätten igen

Bevakar många rättegångar nu förtiden må jag säga. Idag är det rättegång i det största smuggelmålet i Borås historia. Låter mer spännande än det är. Just nu sitter jag på en hård träbänk utanför en förhandlingssal i tingsrätten. Det är paus och innan smet jag ut för lite luft. Passade på att spana in nya kaffebaren som öppnat i modefabrikens gamla lokaler. Såg supermysigt ut, hört att dom har både bra italienskt kaffe och goda pizzor där. Måste testa nån dag! Annars idag är det en lugn och skön torsdag efter jobbet. Slutar tre och ska iväg och titta på roligheter med boyfriend efter jobbet. Sedan mys hela kvällen! Måste börja planera lite inför helgen också. Ska bli så kul att träffa brudarna på lördag! Längtar längtar längtar!

//A


24



mysfrukost med andreas



började på fullaste allvar lipa. han hade köpt en marc jacobs klocka. SÅ FIN!



armcandy indeed



happy happy happy! åkte till jobbet och hade det allmänt fint!





sedan tog som sagt olivia ut mig på lunchmassage och finmat på bara. åt örtbakad lax som var dagens. smaskigt. har man världens bästa bästis eller vad? jag tror nog att jag har det.


världens bästa födelsedag har det varit! nu sitter jag med ett glas vin i handen medan andreas lagar mat. ryggbiff- namnamnam. precis ätit förrätt, chevreost med honung. mannen kan han.

//A


Massage & lunch!

Världens bästa bästis bjuder på lyxlunch i form av massage på ciluette och dagens på Bara. Födelsedagslyx! Nu är jag totalt avslappnad och väldigt mätt.

//A


i work out only because i know i would have been the first to die in the hungergame

kunde inte varit mer sant. idag - träningsvärk i armarna. ajajaj. tur att det kan botas med en bit chokladtårta. sista kvar från helgen. fint att ha en hel födelsedagstårta att knapra på innan det ens är the big b-day! fint också att ha tränat lite så man inte får total rå-ångest över att ha ätit typ tretton kilo choklad. men imorgon är det födelsedag! hela långa dagen! älskar att fylla år. särskilt när man får en hel födelsedagsvecka. i helgen firades det hemma, imorgon här, och på lördag blir det babbel och wisers med fina vänner!

började för-födelsedagsmysa lite ikväll med andy-pandy. vi hade vår vanliga take-away-tuesday. en helig veckodag som instiftades eftersom båda är sjuuuukt trötta och hungriga när vi båda har långa tisdagar, och inte lyckas uppbåda kraft att tänka ut nåt att äta och sedan laga det. därav take-away-tuesday. ikväll blev det spice'n'rice. mums.

nu är det lite lätt uppfräschning. dusch med kerastaseinpackning, bodyshop butter, och nytt rosa naggellack så fingrarna känner sig födelsedagsfina!

//A


hard work work

idag fick jag skäll av en polis som på fullaste allvar hotade mig med böter ifall jag nånsin satte foten på tågbanan igen. suris. blev ivägskickad fort som tusan ner till horred (igen) eftersom det hade varit en stor tågkrasch. en bil hade blivit påkörd på spåret- läskigt. åkte i allfall ner och hittade vittnen och fotade allt jag kunde. tills polisen kom och skrek på mig. men hallå. tågtrafiken var ju avstängd! det fattar väl jag att man inte ska springa på spåren i vanliga fall. hittade en annan mycket snällare mer pratvänlig polis att intervjua som tur var.

men då kan jag checka av det från min "att göra lista" - få skäll och stundande böter av arg polis medan jag försöker göra mitt jobb. hujedanemej.


//A

pauza

vojne. man hinner bli trött på en lång måndag. särskilt när det regnar/snöar/haglar samtidigt ute, och bara är allmänt uschligt. pausar en stund hemma innan det är dags att bege sig till friskis. project runway och lite mellis! björnbärssmoothie och hemmagjort knäckebröd som severinas snälla mamma gav till mig i helgen. mumsigt. trodde inte jag skulle bli hungrig igen efter superduper lunchen på viskan, men hade som vanligt fel. fint att träffa bellabus, äta och prata lite. för prata blir det nog inte jättemycket av senare. det var några veckor sedan jag var på cirkelpasset men vet att där pratar man inte. där svettas man. och kräks lite ibland. förra gången jag var där svimmade en kille. så kan det vara! snart blir det att leta fram träningskläderna som ligger lääängst ner i tvättkorgen ( tvättade så klart inte i helgen - det var trevligare att göra annat än att tvätta visade det sig. väldigt underligt. )

//A

Monday

Idag blir det en Belladag! Först mötas för lunch, sedan Cirkelpass ikväll på Friskis. Tur det. Man behöver ha nåt att se fram emot på måndagar.

//A


det här med att det finns chokladtårta i kylen när man är lite bakis



är ju inte helt fel. så nu är det chokladmania och dålig tv några timmar framåt. sedan kommer min för-helgen-fotbollsupptagna-pojkvän äntligen hem! tror det här var första lördagen sen juli ungefär som vi inte var tillsammans. ska bli fint att ses. fast har en känsla av att jag kommer ägna eftermiddagen till en powernap. vaknade klockan sju imorses, bra där med typ fyra timmars sömn.

//A

lördag





först wisers, sedan xoy.

vågar inte kolla på kontot idag. iofs blev det inte jättemånga drinkar, men det kostar ändåååå. särskilt på xoy. varför varför varför ska man alltid dricka drinkar när man är där? varför nöjer man sig inte bara med en helt vanlig öl. hursomhaver, igår spelade nause på xoy. blev föga impad. nästan precis som en vanlig xoykväll, samma musik. dom mixade upp lite skrillex, avicii. enda skillnaden var att de hade en sjukt irriterande megafon som de tutade i med jämna mellanrum. annars same same. untz untz med brudarna blev det i alla fall.

//A

zzzzzzz

tillbaka i borås. tårtan i kylen, hängt upp alla kläder och slängt mig på sängen en stund. helt sömning och tänkte försöka vila lite innan kvällen. liten utgång blir det nog allt med damerna.  fint- kan jag passa på att ha min nya topp. och leta fram nån svart skrynklig kjol att ha till. tror den ligger under sängen, lagom dammig. blir väl. nu- powernap!

//A

födelsedag i förtid!



exalterad lillebror! sitter en lite mindre exaterad trött lillebror till långt bakom här. 17- åringar är inte så pigga klockan halv åtta en lördagmorgon har jag förstått. men snälla casper var med ändå!



finfrukost med massa jordgubbar



alltså. den här tårtan var så god så jag höll på att avlida. tre lager chokladfyllning, glasyr och sen lite mer jordgubbar. jennein kan hon!



men bara för att man firar behöver man inte glömma bort lilla willehunden. så efter all tårta tog vi en morgonpowerwalk runt sjön.



hängbron som jag var dödligt rädd för innan. men nu går det bra. tänkte alltid att det var nån spik som var lös.




hittade lite sniglar på vägen. fast dom är morgontrötta än.



sedan tillbaka till världens godast lunch. libanesiskt. mums.



och presenterna såklart! snälla familjen gav mig raybans, en fin grön klänning och mangoscrub från bodyshop.

FINT!

annars så har mest lekt med zackis idag. OCH tvättat och städat bilen medan han sov på förmiddagen. nu är den soo shiny den lilla pärlan! ska snart bege mig tillbaka till borran. och tar med mig min tårta. mums.

//A


shit girlfriends says






systeryster ♥

åååh pratade nyss med matilda som befann sig nånstans i norra californien på väg till san francisco. dom roadtrippar just nu och har varit lite överallt.  saknar henne! så konstigt att bara kunna prata på en hackig telefonlinje med fördröjning typ en gång varannan vecka. men hon kommer ju hem i sommar! dessutom skulle jag göra en liten lista på grejer hon ska köpa med sig, lättpackat såklart. tänker typ lite sephorasmink, converse och något annat som är svårtillgängligt eller dyrare i sverige. fina systern.

//A

hemma



nån är väldigt stolt över sin nya tandborste. mycket att visa och berätta om här hemma. jösses vad han pratar nuförtiden, det bara bubblar ur honom. jag uppfattar kanske ett ord per mening, men det är så viktiga haranger han häver ur sig och gestikulerar och viftar med sina små armar samtidigt. innan skulle han berätta om en helikopter han sett på himlen. söta små historier ur hans vardag.

skönt att vara hemma och träffa familjen i tranemo. denna lilla parantes där allt är som vanligt. förutom att pappa är sjuk och skruttig. annars ligger casper i en hög framför tv-spelet, zacken far runt som en liten tornado och jennie lagar som vanligt helt vansinnigt god mat. ikväll blev det oxfile med svamp med ett glas rött, och till efterrätt exotisk frukt med kokkos och vit choklad. namnamnamnam.

//A

Men varför?

Varför är den här bloggappen så strulig?? Antingen blir det inga bilder eller så blir det trehundra av samma bild. Kan någon webbutvecklare fixa detta pliiiiiz?

//A


Friday i'm in love

Imorses försökte jag packa väskan så tyst det gick för att inte väcka mitt sovandes lilla mumintroll ( pojkvän) som hade gjort en helt fantastisk sovgrop i alla duntäcken och kuddar. Såg så himla skönt ut, hade lust att hoppa i mina prickiga pyjamasbyxor och krypa ner igen. Men packade klart väskan, åt frukost och begav mig till jobbet. Ska till Tranemo ikväll och förfira födelsedag! Mysigt.

//A


China

Idag konstaterade min kollega tilde att; "Amanda det finns ett uttryck för såna som dig på kinesiska". Hon har varit i Kina i flera år som korre och både pratar och skriver kinesiska flytande, sjukt coolt! Hursomhelst; hon tycker alltid att jag gör en sån dramatisk svepande entré in i rum så hon gav mig det här;


torsdag



weekday & monki all the way



inbakad fläta



krokodilringen



och en godmorgonpuss!

//A



pust

ligger i sängen framför grey's med de sista jordgubbarna och känner träningsvärken komma krypandes. vet inte om det var för att jag och bella aldrig gått på brädapasset innan, men vi både blev nog lite överraskade över hur tufft det var. man fick kämpa! så nu är ben, armar och mage slutkörda. känns göttigt. så tänker ligga kvar i sängen och sedan bara krypa under täcket och somna. lång tuff dag avslutas med tidig kväll tror jag.


har fyllt på min 2012-lista på spotify
Gossip – Perfect World
Tove Styrke – Bad Time for A Good Time - featuring Gnucci Banana
Wild At Heart – Darling

//A

Lite plåster på såren

Efter min stressdag, hann ta en sväng på stan och spana in födelsedagspresenter att sätta på önskelistan, bland annat ett par snygga ray-bans. Sedan hittade jag såklart lite annat också. Som jag inte satte på listan utan tog med mig hem! Och väl hemma har jag gjort det fatala misstaget att lägga mig ner, preciiiis innan jag ska hoppa i gympadojorna och ta mig ner till Friskis. Segt. Men så sköööönt. Fast nu tar jag tag i livet och sticker och tränar ändå! Tjingeling.

//A


ångrar att jag valde höga klackar idag till jobbet...

för idag har jag fått springa! har verkligen varit en bråttom bråttom bråttomdag. först morgonreporter och fixa telefonare, sedan in i studion vid åtta och intervjuas för alltid nyheter. RIKS OCH LIVE. var lite nervig. det sändes tydligen senare i P3 nyheter. tur att jag inte visste det. dom presenterade mig som "amanda petersson reporter sveriges radio i borås, som har bevakat rättegången" höll på att börja fnissa för det lät så himla viktigt och det var inte direkt sån jag kände mig. hursomhelst, det gick väl bra. hann inte tänka så mycket för hade bråttom iväg till rättegången i fråga.

 sedan satt jag där i tre timmar och lyssnade. det handlade om en kvinna som var åtalad för ofredande mot små barn på ett dagis där hon jobbade. hon var åtalad för att ha stängt in småbarn i både torkskåp och värdeskåp när de inte lydde. inte så trevlig rättegång, men tydligen ett ganska unikt fall. intervjuade åklagare och sedan snabbt till redaktionen igen. tio minuter lunch, har aldrig ätit så snabbt - och sedan klippa ihop det innan ytterligare intervju med alltid nyheter. skulle varit i p4 extra, men det kom en tsunami i vägen för sändningen. vilket jag blev lite tacksam för.

och mitt i allt ihop kom det alltså en tsunami i västindien, samtidigt som jag hade min 1 -minuters rast vilken jag spenderade på facebook - då hittade jag en kompis som faktiskt är i indien och blivit evakuerad. så snabbt snabbt snabbt försöka komma i kontakt med henne så vi kunde intervjua henne på plats där hon satt långt upp på ett tak. duktiga agnes som var snabb på att svara, och dessutom välinformerad och hade bra radioröst!

men oh. lord. nu är jag trött. busy nyhetsdag. känns inte helt klockrent att jag bokade in ett bräda-pass på friskis med bella ikväll. men det får gå! ska bli fint att träffa bella iallafall. även om jag dör på den där brädan.

//A

nervie nervie

det sista min nyhetschef frågade innan jag gick för dagen var om jag var nervös inför rättegången imorgon. näähärå sa jag. vad bra, tyckte nyhetschefen och berättade sekunden senare att p4 extra vill att jag ska vara med live över ledning från studion i stockholmssändningen på eftermiddagen. då blev jag lite nervös, men tänkte ändå att det är på eftermiddagen efter rättegången. då kommer jag vara påläst och faktiskt kunna ha nåt vettigt att säga. tre sekunder senare fick jag reda på att jag även ska vara med i sändningen på morgonen klockan åtta. innan rättegången alltså. på morgonen helt utan något vettigt att säga. PLUS att- och ser det ironiska i det här- jag har aldrig blivit intervjuad. inte i radio, inte i direktsändning och ABSOLUT INTE I RIKSRADIO ÖVER HELA SVERIGE! paaah.

men det tar vi imorgon! ikväll är det mys med goemat och the office.

//A

Silent My song

Har en Lykke Li-dag utan dess like idag. Så där grått och lite svävande. Lyssnar på youth knows no pain på repeat på jobbet samtidigt som jag researchar inför en rättegång jag ska gå på imorgon bitti. Lite deppigt. Men inte lika deppigt som det faktum att mina brämhultsjuicedagar är förbi. Var på tandläkarbesök och blev förmanad av tandläkaren som hittade massa småhål i mina stackars tänder. Hon tittade strängt på mig och frågade om jag lagt till med några nya ovanor. Efter en stunds självrannsakande kom jag på två orsaker till jag varför jag inte längre får vara i klass ett i försäkringsgruppen- SKAM! - orsak 1: brämhultsjuice. Orsak 2: cappuchinos från kaffemaskinen på jobbet. Och båda har jag jobbet att skylla på! Jag har ALDRIG haft råd att tillgodose brämhultsbehovet innan jag började jobba heltid och därmed ekonomi nog att lägga över tvåhundra spänn i månaden på juice. Och heltidsjobb kräver koffein så har typ alltid en cappuchino med superonyttig mjölkersättning i på skrivbordet som jag sippar på. Frågade tandläkaren hur i allsin dar hon tror att jag ska få nåt jobb gjort utan kaffe, hon svarade svart kaffe. Eller vatten. det är "nyttigare"

Ingen juice- ingen cappuchino. Deppigt.

//A


Back in bizzz

Hunnit vakna, dricka kaffe och lyssna på morgonpasset. Dock INTE hunnit bli redo för jobb igen och vill helst av allt bara tillbaka till sängen. Det är kallt, regnigt och allmänt uschligt ute. Vill in i min duntäckevärld igen, göra en sovgrop och ligga där tills det blir helg igen. But noo. Så nu får man göra det bästa av det och bara börja ta tag i livet. Tänkte börja kolla upp lite roligheter till våren, och det är ju alltid kul!

//A

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1473513/images/2012/pic_197744893.jpg" class="image">


i'm on the pursuit of happiness



jordgubbar, nya filtertidningen, macbooken, och en drink som mannen beordrade mig att göra det sista innan han åkte. whisky, ginger ale och lime. gottigt. jag har varit på tråkhumör hela dagen, sista ledigheten, pms med vidunderliga humörsvängningar- grinat bara tre gånger, tråkväder, ångest för dålig träningsvecka osv osv. tack och lov för pojkvän och jordgubbar.

imorgon är det back to work. hade ju inte direkt varit ledsen över några dagar ledigt till...

//A

18. something you bought

rättelse; nåt jag FUNDERAR på att köpa och antagligen kommer att göra:



en liten fiat 500. popcornbilen! som faktiskt är helt perfekt. förutom att den är så sjukt retrosnygg så är det en miljöbil som drar 0.4 liter/mil, går att koppla in iphonen, kan parkera typ ÖVERALLT, och faktiskt har ett ganska rymigt bagageutrymme. helt perfekt att dra iväg på roadtrips i. tänker att det kommer bli många varma sommarvägar med den här.

ska fundera en vända till, prata med pappa, prata med andreas och sedan bestämma!



och här en HELT annan sak, som jag också funderar på. inte lika dyr som en ny bil, men tillräckligt dyr ändå, acnes nya it-dress 2012. och det här är ju helt kontroversiellt ur amandaperspektiv av två anledningar; 1. den är rosa. inte lite rosa utan verkligen ROSA. 2, den kostar lika mycket som min hyra.



men den är ball! och skulle passa så himla fint på ett bröllop på resö till sommaren! ska bli så sjukt roligt att gå på bröllop, längtar redan. men som sagt, dyyyyr klänning. jobbar visserligen och har råd, men det är en del på min lista före en acneklänning. typ den där marc jacobsklockan som jag suktat efter i ett halvår. om jag sparar ska jag banne mig köpa den innan sommaren iaf! viktigt att hålla rätt på tiden.

//A

3 från dagen



efterrätt



har efter den här helgen en väldigt påfylld godishylla.



kvällsbio med olivia. mysigt på röda kvarn, kostar precis som en bio ska kosta. 50 kronor och inte mer.

fin dag!

//A

påskmiddag nr 2



snart på väg till viskafors för middag, mums! så sjuuuukt mycket mat den här helgen! trodde att jag aldrig skulle bli hungrig igen efter jennies gigantiska påskbuffé igår i tranemo men så blev det ändå. så nu ska bara mannen sluta fuldansa till sean banan på radion och sedan kan vi åka!

//A

17. water

Lokaflaska med vatten som fylls på varje kväll innan jag går och lägger mig. Man har sina rutiner. När jag vaknar på morgonen brukar jag ligga och titta på bubblorna tills blicken är fokuserad, och jag faktiskt kan räkna dem. Då brukar jag vara vaken nog för att gå upp. Men inte på helgerna, idag tänker jag ligga kvar en lång stund. Lyx.

//A


appstore - rumble & instagram

jag har en hatkärlek till spelappar till iphonisen. det började med  plants vs. zombies som jag BRILJERAR i. sedan kom wordfeud. vilket jag faktiskt också är ganska bra i. trodde jag tills jag mötte casper och andreas. blev så knäckt att jag fortfarande är lite tveksam till att börja nya spel efter konstant hånande och häcklande. sedan hittade jag rumble och blev alldeles lyrisk. nu JÄVLAR skulle jag vinna. så hetssmsade andreas på jobbet och fick honom att börja spela med mig. fel fel fel. jag förlorar med ungefär 500 poäng. men kan ändå inte riktigt sluta. så det är dagens apptips! rumble. men som sagt; hatkärleken är stark.

sedan börjar jag sakta men säkert komma underfund med instagram: om man vill kika får man söka på: amandaitis
dock är jag fortfarande lite tveksam till hur många olika medier man ska orka med. facebook, twitter, instagram, blogg, och hej och hå! vi får väl se hur länge det håller. men instagram är so far ganska kul. och jag fotar ju ändå allt hela tiden så kan lika gärna slänga upp det!

//A

fredagsdejt!



mycket pilgrimsmycken ikväll. och lite gina. och randig klänning som är som gjord för att äta tapas i. lagom rymlig lixish. inga tajta jeans här inte!



så. färdigbloggat och färdiglockat hår. nu blir det babbel med älsklingen!

//A


påsk!



och då ska man ha påskris med kycklingar och fjädrar i en helt hysterisk kombination! ser ut som att alla små ullkycklingar försöker flyga iväg det snabbaste de kan i olika riktningar.



det lönar sig att ha en pojkvän som är mellanstadielärare när man får lite fint vikta påskaskar i present då och då. och söta olivia hade lagt en påse med guldiga små chokladägg utanför dörren. fin pojkvän och fin bästis!





och en regnpromenad. det är kanske inget påskigt med det, MEN vi gick för att köpa påskmust. så det räknas.

lugn dag idag. ta igen sig efter igår och ladda inför kvällen! måste ju orka äta all mat på babbel! ska bli så sjukt mysigt att gå ut och äta. särskilt på babbel med smarriga tapas. så nu blir det soffläge (om det hade fått plats med en sådan i den här ettan) i några timmar och sedan iväg!

//A

wiserskväll



kändes som att jag spenderade en fjärdedel av kvällen i toakön som var hundra mil lång. men då kan man ju filosofera under tiden. men tänkte mest på alla stackars frusna tår på alla brudar. INTE läge för öppen tå än kanske. särskilt när det började snöregna senare.



och så kan man ju passa på att vara social med sin bästis medan man ändå står och väntar. snygg-olivia!



totalt normala allihop.

kul kväll! visserligen var vi världelösa på quizet den här gången, men det är ju inte hela världen.

//A

Pout

Extremt rosarött läppstift + vit skir skjorta =living on the edge! Nu hoppas vi att skjortan klarar sig och att dagen går fort så man blir ledig och kan bege sig till wisers!

//A


mat!



tonfisk, räkor, avokado och lite annat mumsigt. sjuuukt mätt nu. kommer i skrivande stund genast på att jag måste boka bord till babbel till helgen! hjärnan associerar duktigt. förra gången på babbel var jag så mätt att jag knappt kunde andas, ungefär samma känsla nu. men inte hindrar det från att planera helgens måltider, ooh nej. för det är sammanfattningsvis vad jag och andreas kommer ägna påskhelgen åt. äta på olika ställen. babbel på fredag, hem till tranemo på lördag för påskbuffé, och sedan till viskafors på söndagen för middag. mysigt kommer det bli! mysigt och mättande.  ska bli så skönt med två extra lediga dagar, längtar!  börjar fira imorgonkväll på wisers med god öl och fina vänner!

//A

dags för 5 km



så. himla.hurtigt.

särskilt med tanke på att jag är mycket mer yogatjej än ta-sig-en-runda-i-spåret-tjej. ännu mer särskilt med tanke på att jag har haft världens längsta dag där jag hängt ute i svenljungaskogen och gjort inslag om randiga barrborrare som hotar skogsproduktionen, studsat runt över både träd, sten och rötter hela förmiddagen. nåväl. tataaaa på en stund!

//A

nåt att se fram emot under tråkiga tisdagkvällar:

att två resor är inbokade och klara! först santorini i juli med andypandy. fint att vara i greklad i solen och sippa paraplydrinkar framför klarblått hav under 1-års dagen ♥ och i oktober blir det london med tjejerna! känns bra att ha något att se fram emot under året. så alla de där långa jobbdagarna ger något och man känner att det är värt det!

är väl medveten om att jag har världens bästa jobb, men det är fortfarande en omställning att börja jobba heltid med fasta tider VARJE dag VARJE vecka efter att ha pluggat i fyra år. också en omställning att varje dag jobba under tidspress med snabba beslut och hela tiden krav på att leverera. att ibland inte kunna ta lunch förrän halv tre, eller göra tre olika intervjuer under en dag.  ibland är det nog mer stressigt än jag inser. förstår det efter att ha behövt använda min bettskena ända sedan februari, och den har jag i vanliga fall bara dagar som varit stressiga och när jag känner att jag börjar spänna mig. är väl också därför man är tröttare vissa dagar. såklart. krävs ju inget geni att förstå det egentligen.

//A

jobbdag

jag skickades ut till gränslandet horred på morgonen. verkligen lääääängt bort på vårt upptagningsområde, så tar ju en bit att åka. 50 minuter närmare bestämt. men det var skönt. när man inte är stressad är det kul att åka på såna långturer! hela 41:an ner. solen lyste, p3 försedde mig med bra musik och man kunde nästan låtsas att man var på väg på sommarvarm asfalt ner till stugan. men det tog stopp i horred alltså, för där skulle det ju bli radioinslag.



sommarkänsla med åkrar och fiskmåsar.



intervjun som inte alls handlade om lamm utan om barnomsorg. men jag passade på att gosa lite när man ändå befann sig på en gård med djur. såklart.



bästa sättet att bli på bra humör är att hänga lite med antingen bäbisar eller djur. fint.


sedan hem till redaktionen igen för att klippa ihop allt. efter lunch blev det dramatik när brandlarmet gick! här finns en film där kan man se vad som händer när det blir krissituation på en nyhetsredaktion. inte så mycket dramatik egentligen- var ju bara en övning. fick efteråt öva på att släcka bränder med brandslang. givetvis var den jättetrög och jag kunde inte vrida av så sprutade ner hela mig med vatten i desperata försök att stänga av. och det var den jobbdagen! lite lamm, lite brandövning och dyngblöta skor.

//A

morgon



frukost. smoothie och rostat bröd, namnamnam. så sjukt gott med massa frukt och bär och nyttigheter på morgonen ändå! känns som en liten vitaminboost. glad att jag vaknar hyfsat tidigt och faktiskt har tid att ställa mig och göra smoothies. lätt värt det.



färgglad som vanligt. i grått. fortfarande lite trött sen igår, men ska försöka peppa upp mig lite under dagen. om inte annat får man vara glad för att det är kort vecka! så idag är det som om det vore onsdag. bara två dagar kvar till helg och massa trevligheter!

//A

skrutt



oj oj oj vad myskläderna åkte på snabbt idag. suck och stön för måndagar. känt mig skruttig och obekväm i mig själv hela dagen. plus huvudvärk på eftermiddagen, så planerade om dagen.  inget friskis och svettis, istället raka vägen hem till sängen. ibland har man sådana där dagar. skruttdagar. ska försöka göra det lite bättre genom att laga till chililax och kolla på lite serier. allt i sängen. tänker inte röra mig härifrån förrän det är tisdag.

//A

RSS 2.0