fredag! skjortor, blommor och muffins

 
detta är min nya skjorta. punkt. den är korall/hallonröd/NEON. den skrikiga neonen syntes först när jag stod på trappan i dagsljus på väg till jobbet. då hade jag ingen tid- fick helt enkelt bara acceptera att idag är jag klädd i en outfit som 16-åriga amanda hade svimmat av chock över. kavaj, rosa skjorta och inte ens converse på fötterna. hursomhaver. brukar ju mest ha svart på mig. svart, svart och lite mer svart. har dock ALDRIG fått så många komplimanger för ett klädesplagg innan. nu menar jag på jobbet. på mitt jobb jobbar mestadels lite äldre män. mycket älskvärda gubbar som jag faktiskt gillar väldigt mycket. ibland får man en fredagsbulle om man gjort ett bra jobb och ibland ett grymtande när man gjort ett halvhjärtat inslag. men de blev lite chockade denna morgon då jag anfådd stegade in på redaktionen. fast på ett positivt sätt. syntes som en trafikkon ungefär där jag satt vid min dator. nån ville veta vad det var för färg, en annan var jag hade köpt den och nån ville bara säga att det var en väldigt väldigt fin blus. ja halleda- det hade man inte förutsett.
 
 
 
 
är inte detta det mest husliga fönster ni nånsin sett va? pelargoner, gamla burkar, solnedgång och muffins. ska byta domännamn till underbaraclara 2.0 på stört.

hör ju inte till vanligheterna med muffinsbak en fredagkväll. men nu har jag passepådag! när min bättre hälft är upptagen med att krossa knäskålar i örby, läs-fotbollsmatch, passar jag på att göra såna där brudiga mysiga grejer. idag har jag pysslat om mina blommor, kollat på gilmore girls, bakat extra chokladiga muffins med glasyr och snickerstopping, samt lyssnat en hel del på beyonce. allt gjort i en rosa skjorta =brudkvoten är härmed fylld.
 
//A
 

tell me i'm your national anthem

nytt nytt nytt. här är låtar som är väldans bra just nu!
 
 
Florence + The Machine – Spectrum (Say My Name) - Calvin Harris Remix
 
The Naked And Famous – Young Blood - Tiësto & Hardwell Remix Radio Edit
 
The Royal Concept – World On Fire
 
Lana Del Rey – National Anthem
 
 
 
//A

hösttisdag

 
ja det är ju inte så att man blir ganska så opepp på att få en höst i augusti innan det ens varit augusti. freakking KALLT ute idag! kallt, regnigt och blä! har dessutom i nåt virrigt tillfälle tappat bort mina hörlurar så har surt promenerat fram och tillbaka hela dagen och bara lyssnat på regn och trafik. och precis nu när jag ligger här i soffan och vräker ur mig bitterhet ser jag att de ligger på soffbordet. så klart.
 
 
 
lunchade med livan på viskan i vanlig ordning. hon har det stressigt på jobbet- jag har det stressigt på jobbet; då är faktiskt enda lösningen att ta en hel timmas lunch, äta gottig quinoasallad och bara prata om allt som händer.
 
 
 
och det här är vad jag nu botar en väldigt intensiv jobbdag med. favorit i repris med te och downton abbey. har idag intervjuat en regionchef för trafikverket, en riksdagsledamot samt en väldigt trevlig busschafför som lät mig åka med en sväng i stan för att spela in ett radioinslag. svårt var det! föröskte hålla bandaren i bra läge, inte stå ivägen för tanterna samt hålla i mig när det svängde över kullerstenarna. summan av kardemumman- tre nyhetsinslag på en dag. då får man vara lite trött.
 
tack och lov piggnade jag till av världens bästa sofie som ringde! ååh vad man kan sakna henne ibland, nu när hon lever loppan och jobbar på p3 i stockholm.
 
nä, nu ska jag försöka masa mig upp ur soffan och testa att laga indiskt för första gången i hela mitt liv. kommer nog inte bli lika gott som masalas mat, meeeen man måste ju testa!
 
//A
 

Thirteen years old, lipstick and boys

 
 
kvällssushi med syster på trapporna vid viskan. myspys. sorgligt att vi inte hinner ses lika mycket som innan, i göteborg sågs vi nästan varannan dag och för att inte tala om när vi delade rum hemma- kläderna låg i drivor, sminket delades och vi var ute nästan varje helg och dansade tills fötterna domnade i alldeles för höga klackar. världens bästa syster.
 
Marit Bergman – I Will Always Be Your Soldier
 
//A
 

let us stay young


fina linda och daniel gifte sig på resö! verkligen hur fint som helst det här med bröllop! bra kombo av bubbel, lyckliga människor och en massa god mat. och så klart a lot of love!
 
 
som typ för den här personen. världens bästa andreas ♥ jag sveptes totalt med i hela giftaskonceptet och blev alldels varm i själen, lycklig och blödig när jag satt där bland alla ljus, hjärtan och spets och tittade upp tvärs över bordet på bröllpsmiddagen och andreas satt där. tänkte upprepade gånger på hur fint man kan ha det egentligen. att få vara med någon som man verkligen inte kan föreställa sig ett liv utan. nästan så jag lyckades framkalla en fånig liten tår men tänkte att nu får man ju skärpa till sig! dessutom försvann hela det romantiska rosa skimret när vi försökte oss på att valsa. OH LORD- vi var inte gjorde för samspelt pardans det är då ett som är säkert. har aldrig krockat med så många människor på så liten yta. tydligen var det mitt fel för att jag inte lät honom föra. classic problem.
 
 
jag är ju sedan innan ett stort fan av såpbubblor så blev ju väldans glad när man fick en liten goodiebag i kyrkan med såpbubblor att blåsa iväg i luften!
 
 
 
alldeles före den här bilden hade jag klättrat upp på klipporna till andreas som strängt hojtade att klipporna var hala och att det var bäst att akta sig eller egentligen bäst att inte klättra alls. självklart har han helt fel tänker jag klippvan som jag är, och framför allt ett under av smidighet och grace- och i nästa steg självklart halkade.  men bara lite. hehee.
 
//A
 

Bohuslän och bröllop

Har packat nästan allt nu! Och vet fortfarande inte riktigt vad jag ska ha på mig. Snart åker vi till Bohuslän och Resö för att närvara på trevligheter, Andreas moster ska gifta sig så då blir det en liten miniweekend! Packat alldeles för mycket som vanligt- men å andra sidan bröllop går man ju inte på varje helg. Ska bli superkul! Men först; hämta lite sushi och trycka ner en outfit till i väskan. Sen är vi på vääääg!

//A


Viskan!

Ägnade gårdagen åt att hänga på viskan med finaste erika! Perfekta sysselsättningen en regnig torsdag.


Take out tuesday

Längtar redan till kvällen. Idag är det take out tuesday- varje tisdag jobbar vi länge, tisdagar är en sugig hopplös mittiveckandag, och allt är lite blää. Därför har vi take out tuesday varje tisdag! Hämtmat och filmmys för att pigga upp livet lite. Ikväll blir det grandslam hos Futomaki och maaaaassa sushi! Men först en hel arbetsdag att vara effektiv på. Idag gör jag två inslag om Nelly.com och djurparken. Ganska bra blandning ändå.

//A


Woha!

Springtur på kransmossen och det gick så sjukt mycket över förväntan! Hurra för mig! Trodde denna gråa tråkiga måndag hade sugit all energi ur mig när jag kollapsade på soffan med Andreas efter jobbet- vi stensomnade. Sen vaknade jag jättestressad och innan jag hann tänka efter så haltade jag backe upp och backe ner, och sen var jag hemma igen. Tänker ICKE förtälja hur långt jag sprang för det blir så pinsamt lite i sitt sammanhang MEN det var rekord för mig hursomhaver. Gött.

//A


alla som inte dansar

 
mötte upp systrarna johansson i göteborg! snabbt som attan plockade de upp mig från bussen och sedan började vi kvällen på locatelli.
 
 
...som är känt för sina smarriga drinkar. och OH LORD vad god min passionsfruktdrink var! det blir alltid bäst när man ber bartendern blanda något eget. och när det innebär att "något eget" serveras i ett frostat martiniglas med exotisk frukt blir det bara ännu bättre.
 
 
efter ett ytterst kort besök på rockbaren som var betydligt sunkigare än vad jag mindes det, antagligen för att det var ungefär fyra år sedan jag var där senast- och då var jag imponerad av alla ställen som hade öl som kostade under 30 spänn och samtidigt spelade danko jones- så var kanske inte ribban så hög. så vi intog en ytterst billig öl, spanade in alla rockers och sedan begav vi oss till lite högre höjder. nämligen scandic roof top bar. man åker med hissen hööööögst upp, och där finns det en finfin liten bar med kulörta lampor, sköna soffor och utsikt över hela stan.
 
 
och sedan dansade vi till maskinen resten av kvällen! vaknade morgonen efter ganska hes men det var det värt!
 
//A
 

lycka!

 
det är snart helg! ha det bra allihop, nu sticker jag till jobbet och sedan vidare!
 
//A
 

mitt i veckan- uppdatering!

 
chockstartade på jobbet- det finns inget som heter mjukstart efter semester på sveriges radio-genom att ensam sända eftermiddagsprogrammet igår. har ALDRIG sänt nåt själv innan, har dessutom aldrig jobbat med eftermiddagsprogrammet innan den här veckan och framförallt aldrig varit programledare. tur som tusan att världens snyggaste tekniker caroline fanns på plats bakom spakarna! men det gick finfint trots några fjärilar i magen.
 
 
 
idag struntade jag i min astråkiga matlåda och gick ut och åt sushi med carro istället! futomaki in my ♥
 
 
sedan stannade vi en snabbis på viskan för en islatte. alltså jag döööööööööööör den är så god! unnade mig lite göttigheter pga allmän kass jobbdag. hade fyra grejer på gång och inget blev av. folk som inte svarar, folk som är på styrelsemöte, folk som är hemma med sjukt barn, ytterligare ett styrelsemöte och smälla hål på några rykten som gick. väldigt spännande om det hade varit sant! ska fortsätta gräva lite imorgon.
 
 
och nu är detta min vy. ska ligga här en stund, sedan ta mig i kragen och laga lite mangokyckling tillsammans med andypandy. så skönt att det är fredag imorgon! ska ta en liten tur till götet imorgonkväll och hänga med favorit-marie! ta en öl på stan och kolla på maskinen. det blir finfint det.
 
//A
 

back in bizz- vi har börjat jobba igen

 
my superhandsome man! igår knöt jag en slips för första gången i mitt liv. och med enastående resultat må jag säga. nu är han i sthlm min man på viktigheter med sitt nya jobb, men snart kommer han hem! stilig är han hursomhaver.
 
 
och jag  är lite mindre stilig och har återvänt till mitt gamla jobb. ordningen återställd- slut på sovmornar och dekadent leverne. nu är det tillbaka framför micken på dagarna, och sedan hem på kvällen fullklottrad med anteckningar på händerna när postitlapparna är slut. just idag står det på handen " ring präst 15.00"  oh the things i do at work. kommer jobba med nyheter nu i tre veckor sedan tillbaka på fulltid till morgonprogrammet. ska bli skönt att slippa hoppa runt mellan allt, lite skönt att veta vart man ska. så från och med september blir det till att ställa klockan på 06.00 varje morgon för att pigg och glad väcka sjuhäradsborna med min hesa väna morgonröst. that's that.
 
//A
 

lite pepp och lite depp

 
finklänningen från gina. gillar ryggen! och så är den kort fram och längre bak, svart och svepande!
 
 
först en svettig kvällsrunda sedan lite godis- bästa kombon.
 
nu är det sista semesterkvällen, jag har lätt jobbångest och vi stannar där tror jag. älskar mitt jobb, men kan icke ljuga och säga att man inte hellre är ledig hela tiden. ekonomiskt oberoende, det hade varit nåt! får satsa på det. nu ska jag göra lite te och frallor och sedan krypa upp i soffan med film och man och ignorera att det är ungefär ett år kvar tills nästa sommarledighet. förnekelse fungerar bra tror jag.
 
//A

Pour me another drink darling

Mojitos!


sånt man gör en lördag

 
helgfrukost namnamanam ♥ lyxigt när man har tiden att kunna ställa sig och steka pannkakor på morgonen. lyxigt också när man har en pojkvän som bara efter en halvtimmes övertalning på morgonkvisten åker och köper sista ingrediensen jag glömde igår. oops. men se så bra det blev!
 
 
ägnade större delen av dagen åt att gå på stan och leta anständiga och vuxenaktiga kläder till andreas som börjat jobba på engelska skolan. duktiga lärarälsklingen. härligt, nu har han 28 andra små individer att bossa över och inte bara mig. haha! hursomhaver,  där kan man inte se ut hur som helst, nej nej. där är det klädkod som gäller minsann. så hej dyra skjortor, slipsar och chinos till vardags. ljung, bläck och peak performance är vad han kör på min man. dyrt. själv inhandlade jag en oh så anständig och vuxenaktig klänning för den hisnande summan av 349 kronor på gina tricot. you tell me who's the fanciest? ska också tilläggas att min klänning faktiskt är ganska ball. lång, svart och flygig såklart med halvöppen rygg.
 
idag är ryggen bättre förresten. hade min egna lilla rekreationsdag igår och efter lite googling slängde ihop en kur av lite smått och gott. först lite yoga och sedan en lång powerwalk uppe på kransmossen. stretchade tills jag blev uttråkad sen begav jag mig hem och drack vin. det hjälpte.
 
 
//A

Helg

Fixat vin, focaccia, grekisk sallad. Diskat och sett till att alfonskatten är på sitt bästa humör. Sitter nu och väntar på att älsklingen ska komma hem från fotbollen- sen blir det hurra för fredag och helgmys!

//A


freakkin sviker!


regn och ryggont.
 
 
denna kropp! denna tingest till vad jag sätter all min tillit- svikare! inatt vaknade jag av världens jävla rygg-axel-nack ont så jag ville grina. som ryggskott fast den övre delen av ryggen liksom. kunde inte ligga ner på något sätt utan att det gjorde så ont att jag ville dö lite. dessutom gör det ont hela vägen ner i lungorna och baksidan av ryggen varje gång jag drar in djupa andetag. så fick snällt gå upp halv fyra och ägna en timma åt yoga och lite andra lätta stretchövningar i mörkret på vardagsrumsgolvet. bittert. var uppe två timmar inatt och har fortfarande svinont. fattar ingenting. har såklart gjort vad man absolut inte ska göra och börjat googla och kan konstatera att det såklart är cancer eller annan dödlig sjukdom. men det vet jag ju inte är. får väl fortsätta yoga på golvet och sova som en stel mumie på rygg med armarna prydligt längs sidan tills det här går över. BITTER!
 
hursomhelst tog jag mig och min arma rygg ner på stan en sväng för att träffa marie. fika på viskan och liten snabb sväng in i affärer. världens bästa marie ♥ vi kan prata i en evighet. fint att träffa henne.
 
//A
 

Hello world!

Morgonrunda med willehunden. Nu andra koppen kaffe och lite modern family innan zackis ska hämtas på dagis! Eftermiddagslek, sen ska jag bege mig till borran igen! Äntligen träffa Olivia som varit i Barcelona en vecka! Hunnit panika över att hon aldrig svarat på sms, och föreställt mig en stackars död olivia i ett gatuhörn i spanien, men såklart hade hennes telefon blivit stulen. Inte kul! Men hon mår finfint och ska bli kul att se henne!

//A


Tranemo in My heart

Idag åkte jag en racersväng till Tranemo för att hjälpa la famiglia lite med zackepacke så han inte får en alldeles för tuff återgång till dagis efter långa sommarlovet, nu när pappan och Jennie har börjat jobba igen. Så då styrde jag kosan hemåt, plockade upp lillebror som satt och tuggade väldigt intensivt på en fiskpinne när jag kom och störde mitt i lunchen på dagis. Sedan skulle han äta upp broccolin och presentera både plastdinosaurier och andra dagisbarn för mig, men efter det så var vi på väg hem! Blev förfärligt väder med monsunregn och hiskeligt mycket åska så vi spenderade dagen med filmer, lek och bokläsning. Mys mys mys. Nu har skrutten gått och lagt sig, och jag har ägnat kvällen åt att äta jennies supergoda mat, fixat egen müsli och somnat i soffan framför morden i midsomer. Det låter ju äckligt pretto att ha gjort egen müsli men det är snarare en nötblandning av sånt jag hittade i skafferiet här hemma, kokkos, hasselnötter, linfrö och lite bär. Tycker köpemüsli är tråkigt och torrt så det här blir smarrigt att ha på yoguthen! Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Om bruscha nummer två låter mig sno hans säng i natt vill säga när det är platsbrist här hemma. Han har slagit läger därinne (vårt gemensamma asstora rum) med gitarrer, tvspel, chips och datorer. Får se om jag vågar mig in. Natti!

//A


Regndag

Hade icke förvånat mig om någon i grannskapet snart börjar snickra på en ark och samla ihop ett gäng djur; KAN det regna mer eller? Tråkdag. Fast ska bli mys med batman och äta ute-mat. //A


frulle!

 
kan.inte.sluta.äta.grekisk.yougurt. efter santoriniveckan då vi åt det varje dag, har inte riktigt kunnat lägga av. fast på hemmaplan slänger jag i lite hallon och honung också. ska knata ner till ica senare och införskaffa lite solroskärnor eller något som är lite att tugga på. har egentligen svårt för mat som inte riktigt har någon tugg-faktor- känns som den bara glider ner i munnen som en slemmig larv. så, nu är jag klar med äckliga frukostliknelserna.
 
idag fortsätter jag semesterlivet. lovade i ett halvvaket tillstånd imorses att tvätta lite kläder, när andreas försvann i en över-gränsen-skrynklig t-shirt till jobbet i avsaknad på oskrynkliga kläder. och eftersom jag saknar ursäkter att INTE tvätta förutom att det är så förgjordans tråkigt får jag nog samla på mig lite flickvänspoäng och göra det. jag ligger ungefär tretton tvättar bakom my man som har fått göra det hela sommaren när han varit ledig. attans att man ska leva i en så jämnställd tidsålder.
 
så först diska, tvätta men sen tänker jag att under tiden alla skrynkliga t-shirtar tumlar runt i tvättmaskinen att jag ska sätta mig och kolla konserter. har både beyonces och adeles lagrat här på hårddisken. inte direkt amanda-konserter, MEN igår slökollade jag ett klipp från adeles konsert i royal albert hall och grinade ögonen ur mig. så rörande och SÅ bra. andreas försäkrade att det var bara för jag var lite pmsig, men JAG VET att det var för att det var så fiiiiiiiiiint. så nu ska jag ägna dagen åt konsertkollande.
 
sedan ska kvällen spenderas på bio! länge sen vi var på bio nu, ska bli supermysigt. om jag hade fått välja hade man gått på bio varje vecka. älskar det.
 
//A

kvällsfika på kulturhuset

 
 
idag hälsade vi på duktiga bakerskan danielle som numera jobbar på caféet uppe i kulturhuset. verkligen annorlunda från hur det brukade vara där uppe. kul att se! och smaka på fikat såklart. satt som vanligt och pratade så länge att det till slut var fem minuter kvar till stängning, då fick man snabbt ta sitt pick och pack därifrån.
 
mysigt med måndagshäng. nu är jag hemma igen och har återgått till mina måndagssysslor, dvs laga till lite lax samt hetsuppdatera för att se hur det går för mina drakar. har blivit helt besatt av dragon vale- appen. dumma izabella som introducerade den här. har ägnat större delen av den här lediga dagen till att föda upp drakar. det är effektiv semestertid det! hur som haver, app-tips till den som känner att drakar är oemotståndliga och har sisådär några timmar över. lovar att slänga upp lite nya låttips också! fick skäll för att jag har bloggat dåligt, men det kommer musik snart, i promise!
 
//A
 
//A

sista semesterveckan inledd på storstilat sätt

idag vinglande jag mig från sängen direkt till soffan. och här lär jag ligga i några timmar till. med värmd vetekudde på magen och how to train your dragon (för fjärde gången) på tvn. lite uschlig dag idag, men har som sagt lite drakar att titta på och laddat upp med choklad igår när vi var och storhandlade så ska nog överleva. alltså det här med storhandling- jag hyser en stark hatkärlek till det. ogillar att det går på nästan över 1500 - bara MAT liksom, vad fasen?? och jag tänker bye bye krogen och skor, vidare ogillar jag skarpt att människor går så långsamt och planlöst att jag bara vill köra över dom med min kundvagn, alternativt putta på dom stenhårt i hälsenorna för att snabbare få komma till mejerivarorna. sedan vill jag ibland också bara  lägga mig ner  på golvet á la treåring, sparka och skrika "men jag vill haaaaaa!!!" när andreas inte låter mig köpa en vattenmelon som kostar över 50 spänn. mycket att ogilla när det gäller storhandling. men sen myser jag när jag ser vårt välfyllda kylskåp proppfyllt med brämhults lemonad, färsk basilika, mozarellaost, frukt så det dignar över och massa andra gottigheter. ska väl dra mig dit och se om det finns någon frukost, kanske får bli lite grekisk yogurth med honung och hallon namnamanam.
 
//A

sunday bloody sunday

 
häj häj! ägnar söndagen åt lite plock i lägenheten, tar ett tag att packa upp två veckors semester i klädhögar och väskor.
 
 
försöker få lite ordning på torpet - har ju hunnit shoppa en hel del under halmstadvistelsen. fyllt på med lite nya smycken, sjalar och annat smått och gott som nu ska hitta lite plats i garderoben. det enda logiska vore väl att rensa ut lite gammalt men that's noooot how i do it. ALLT SKA MED! nu ska jag se klart fånig film och plåstra om min man som nyss kom haltandes hem efter fotbollsmatch. adios!
 
//A
 

severinan!

 
åh gullegrisen! hon har kommit hem från sin tågluff och med både man och hund hälsade hon på i tranemo över helgen. så då ringde jag direkt och fjäskade till mig en severinataxi upp för att hälsa på och kramas! ibland kan jag nästan bli grinfärdig över det faktum att vi inte kan ses lika mycket som vi gjorde när jag fortfarande bodde i götet. jag saknar götet ibland men jag saknar vännerna som är kvar mest! som den här lille goegrisen. vi har uppenbarligen inte än växt ifrån vanan att klä oss likadant men svart långkjol är ju fint resonerar vi. syns inte på bilden men vi har svarta converse på oss båda två. såklart.
 
//A
 

hej igen bloggen!

två veckors uppehåll men nu har jag dyrt och heligt lovat alla brudar igår att återgå till hetsblogga som vanligt. kommer nog bli lite ströinlägg med bilder, har ju extremt många fot-mot-hav-bilder från grekland, fina bilder från stugan och lite annat som jag pysslat med under de senaste veckorna. men vi kan ju börja med det senaste! igår var vi hos karin för att säga hej då eftersom hon försvinner till uppsala för att jobba. fint att hänga med alla brudarna, dricka vin och sitta på altanen och mysa.
 
 
extremt proffsiga fotografen sofie hann knäppa en bild på mig och fina johannan!
 
 
 
 
//A
 
 

RSS 2.0