KATTASTROF!



är det någon som kan ta hand om två små kattungar får den personen gärna höra av sig! deras matte har blivit sjuk och kan inte ta hand om dem längre. så om det finns någon vänlig själ där ute som kan tänka sig rädda två små kattungar- HÖR AV ER DIRR!


hade det inte varit för att jag bara har ett liten pytteetta hade jag adoterat dem på studs.


//A

hej internet!



godmorgon!

ikväll kommer systeryster hit! vi ska äta sushi och ha FET kvalitetstid innan hon åker till USA i tre månader. jag är bara lite nervös och orolig när jag tänker på att hon ska bila runt och sova på trashiga motel. bara lite.

//A



//A

Bara tre mornar att gå upp till sen är det heeeelg!

Igår hade jag skrivit två långa inlägg. Men internet gör sitt bästa för att driva mig till vansinnets rand och vägrar samarbeta. Jag hade kunnat ge mig hän och få stora utbrottet igen, men nej. Den här gången vann INTE tekniken. Efter fjortonde nätverksdiagnosen, slog jag lugnt och fint ner skärmen, la mig i sängen och tittade på serier. Jag tror det är det här som är definitionen på personlig mognad. Jag behöver inte internet. Lögn. Jo det gör jag. Men inte just nu. En tisdagsmorgon. Vaknade tidigt, hann läsa tidningen och äta grapefrukt, och hinna leta upp nåt nygammalt i garderoben. Min knäppa tröja med silverstenar på. Nu är det radiojobb!

//A


Ibland har man bara ingen rubrik

Alltså det här med att vakna jättetidigt på helger- trots att man var ute igår- vet jag inte om jag tycker om. En liten sovmorgon kan man väl få? Hursomhelst, inget jätteproblem. Funderar på att åka ner till maxi och köpa färska frallor, namnamnamn. Eller ligga kvar i sängen och lyssna på P3. Älskar att christer sänder på helgerna också numera! Bra program. Tror det kommer bli en lite seg dag. Igår gjorde jag och Matilda en favorit i repris, dvs en utekväll som vi alltid hade innan. Like the Good old days. När trägårn var öppet, musiken var bra och jag inte hade några krav på ölkvaliten. Så vi var hemma hos mig först, hög musik, billigt vin och massa timmar av klädbytande. Hade fyra timmar på oss, men var såklart sena ändå till slut och fick springa till bussen. Lägenheten lämnad i kaos. Måste följa våra spår och se att det inte ligger diverse ringar, läppstift eller skor på väg till bussen sen.

Idag blir det mysdag! Hela långa dagen.

//A


Morning

Blev liksom ingen direkt sovmorgon. Vaknade vid sju, upp och lekte lite med zackis sedan ut på morgonpromenad med willehunden. Gud vad jag saknar att ha lite skog att promenera i!

//A


yeah



så himla fejkat hurtig på morgonen! in real life, EJ hurtig, EJ fräsch. sömnig och har börjat tära på mig att inte ha varmvatten hemma dvs, tära på mig att ha otvättat hår i hundra år.



tur att danielle kom och var bakbloggerska-expert i radion imorses. med sig hade hon de här godingarna. här kan man lyssna: http://sverigesradio.se/sida/ljud/3789021



jag snodde givetvis en redan innan hon gick in i studion. sedan lyssnade mitt hörn av redaktionen på gamla kentplattor jättehögt, och jag mumsade i mig all rosa hallonmarängkräm på typ två sekunder. då började det kännas att det var fredag faktiskt.



efter att jag slutat sprang jag till bussen och hamnade i fina tranemo ♥

//A

My oh my

Är det inte GULT och stora feta solar vi ser på väderkartan? Snälla söta rara gör att det blir mjukglass&solbrillor-väder snart! Dock känner jag mig fortfarande som en sömnig mullvad varje gång man får lite sol i ansiktet. Skrynklig, och väldigt väldigt vinterdvalablek.


//A


vit tshirt. får se hur länge den håller sig utan fläckar.



finfina blunstones!



bling bling!



och en lite lätt skrynklig vit tshirt. och nya kavajen från gina. sitter som en smäck.

//A

regn



halv tio var jag ute och gjorde ett väldigt BLÖTT inslag om att skidspåren regnar bort lagom till junior -SM. regn regn och lite mer regn.




ägnade resten av förmiddagen och hela min lunch åt att klippa ihop allt i tid.



ägnade sedan resten av dagen åt att utbildas i nya datasystem. och som belöning fick redaktionen tårta. det är inte lätt att få journalister att sitta stilla i tre timmar och lyssna på en powerpoint så grattis till it-pedagogen. inte för att det var stilla. folk sprang, mobiler ringde, deadlines skulle hållas och mitt i allt ploppade det upp på twitter att victoria skulle föda nya kungabarnet. falskt såklart, men tillräckligt för att man skulle hinna bli lite stirrig.


efter all tårta traskade jag iväg till gymmet och träffade fina fiffi på crosstrainern. alltid trevligt att svettas ihop med andra. regnpromenad hem och lagade, inte för att skryta, världens godaste laxpasta. längtar nästan till lunchen imorgon. goematlåda! och det var min dag det!

//A

och så var tråkigaste dagen på veckan äntligen här.

jag hatar verkligen onsdagar. jag kan prata om hur mycket jag hatar onsdagar i en EVIGHET. men korta versionen är att jag hatar onsdagar. måndag tisdag går man liksom upp när klockan ringer av ren chock. onsdagar är bara brutala. mitt i veckan och mitt i hopplösheten. men ska göra det bästa av det här ändå. gå och gymma efter jobbet och sedan ha ett litet seriemaraton ikväll. yes.



inte ens hunnit göra i ordning mig än. varför man bloggar istället för at fixa sig är ett kontinuerligt mysterium. dumma onsdag.

//A

time after time

den här dagen alltså. stress stress STRESS! och massa tunga känslor. var och gjorde ett inslag om brottsofferdagarna och intervjuade en kvinna vars son dog i gatuvåldet. finns ju knappt några ord kvar efter man har träffat en människa som har gått igenom något sådant. så idag har det varit en tuff tisdag minst sagt. fick hoppa lunchen för att hinna klippa ihop allt till programsändingen. kunde iofs sluta lite tidigare vilket var skönt. promenerade till ica, försökte rensa tankarna och handlade varsin solbulle till mig och andreas. det är svårt att koppla om från jobb till fritid ibland. särskilt när man träffar människor vars historia verkligen berör. försöker lära mig att stänga av jobbtankarna när jag går ifrån radion på eftermiddagen, ibland genom att gå och träna direkt efteråt eller promenera en stund. men vissa dagar är det svårt. idag är en sån dag.

//A

nämen gomååårrön dårå!



vaknade lite tidiagre än klockan, vilket var BRA eftersom jag inte hade nån lunch att ta med mig idag. ställde mig därför och kokade lite ris och var extremt nöjd med mig själv. himla duktiga jag som vaknar helt automatiskt av sig självt och sedan dessutom ställer mig och lagar mat klockan sju en tisdagsmorgon! fullkomligen sjöööd av självbelåtenhet ända tills klockan var kvart i åtta och mitt ris var bränt. men se så fint jag har borstat håret! istället för att passa mitt ris...och nu är klockan åtta, och jag ska springa till jobbet. inte alls så lugnt och avkopplande morgon trots en extra halvtimma.

vet ni förresten att veckans stressigaste timma är klockan 10.00 på tisdagar? läste jag igår i nån statistik nånstans på jobbet. så här kommer lite tisdagspepp! enjoy!

Timbuktu – Fallskärm
Mac Miller – Party on Fifth Ave.
Madonna – Give Me All Your Luvin'

//A

m'chain hits m'chest when i'm banging on the dashboard

rooooaaar! precis smörjt in mig med massa gottigt papayabodybutter, men kletar av sig på mitt duntäcke. PROBLEM; skita i det och bara gå och lägga sig ändå och skapa en papayaluktande kletsäng, eller strosa runt i lägenheten en stund -  trots massiv träningsvärk som bara gör att jag vill lägga mig ner- och låta det torka?

sådana bryderier en måndagskväll. well- nu ska jag läsa ELLE och fixa en lite spotifylista. godnatt.

//A

så kan det gå



ikväll blev en konstig kväll. skulle som sagt duscha på gymmet men blev inget med det, eftersom livan slutade sin träning tidigare och således hämtade tidigare än planerat i i lilla nissebilen. ingen dusch, men hoppades på att vattnet skulle funka hemma. vilket det inte gjorde. såklart. så då fick två svettiga träningsbrudar hoppa in i bilen igen och åka till olivias snälla bror och låna dusch. sedan blev vi så sanslöst hungriga av strapatsen att det bara fanns en sak att göra. åka till max och införskaffa kvällsmat. enda värdiga maten efter att ha tränat indeed...jaja.

så nu är vi mätta och glada och tittar på vetenskapens värld. ikväll handlar det om sporer och makrofaber. och hockeyspelare av nån anledning.

//A

det var måndag va?

det är så härligt att behöva gå till gymmet - inte för att träna- utan att för att få duscha. dag 3 utan varmvatten i mitt hus. det är ännu härligare att inte ha kunnat diska på hela helgen. OH. THE. JOY. men jag är inte bitter. ser det här som ett ypperligt tillfälle att mingla i duschen på friskis, samt att se exakt hur många timmar det tar innan bakterieodlingen i min diskho får ben och kryper iväg av sig självt. vem gillar inte expriment liksom?

//A


jo jag gillar rosor



från andy-pandy på alla hjärtans dag.



helgens lyx, prinsesstårta.



och den här lilla saken har suttit på handleden i 2 1/2 år nu.

de snyggaste sakerna är oftaste de enklaste. som rosor.

//A

xxoo

gud. det här har jag skrivit om innan, men kan inte nog understryka hur goddamn reviving det är när man återupptäcker gammal musik igen. det är ju inte som att man glömmer bort hur bra det är, bara det att det har legat i vila ett tag. idag knarkar jag M.I.A. upptäckte att hon hade släppt en ny låt, och kom därmed in på gamla låtar. gud, vad vi brukde dansa till de här låtarna för några år sedan. helt vilt.

M.I.A. – Jimmy
M.I.A. – XXXO
M.I.A. – Paper Planes

//A

One

De här skorna har stått här i en vecka nu och jag kan fortfarande inte bestämma om jag ska lämna tillbaka dom eller inte. Det här är ett par renodlade tjejskor. Alltså- skor som tjejer tycker är så snygga så man tror man dör, medan killar bara vill dö. Med andra ord- dudsen tycker helt enkelt dom är fulfula. Men jag tycker dom är snygga jag! Och sjukt bekväma trots sina 10 cm. Det är ju bara det att dom kostar motsvarande ett u-lands statsskuld. Typ. I alla fall om man ser till min ekonomiska icke-situation.

//A


Wisers

Igår hängde vi på kära gamla wisers. Bäst i borås. Den puben kan inte ha det lätt med att försöka axla trägårns ansvar och gamla klientel. Trägårn in my heart alltså. Jag blir fortfarande lite ledsen i hjärtat när jag tänker på att det är nedlagdt. Men sen kommer jag ihåg att det höll på att implodera i ett stort självdestruktivt svart hål den dagen när swing stängde och alla brudar som preciiiiis fyllt lagom för att lagligt få beställa en cosmo högljutt kom dansandes och punkterade mina fötter med deras fula vita pumps på dansgolvet. Urk. Gud vad jag låter bitter. Jag var ju för böveln också en sån där högljudd brud när jag var 18. Fast utan pumps. Hursomhaver; när man är äldre har man förtjänat att vara lite cynisk och snål med favvoställen. idealet hade ju varit ett trägårn med 23-års gräns.

Nu ligger den gamla cyniska damen fortfarande i sängen och är ganska nöjd med att inte behöva gå upp. DAMN vad man uppskattar helger när man jobbar heltid! Nåt annat som är fint är att vara ute på fredagen för då har man hela helgen kvar sen. Känns det som iaf. Idag blir det superledig lördag. Ska lulla runt i mysbyxor och bara vara ledig. Äta massa godis och kolla på the office. Kanske tvätta lite. Fick låna strumpor igår av Olivia när alla mins var slut. Så det kanske är dags för en svarttvätt...

//A


Fredag på jobbet

Kära nån. Idag har jag varit iväg på tre olika grejer och är vid det här laget som en kopia av ett fax av en människa. Helt slut so to speak. Har susat runt i sr-bilen hela dagen med min bandare och intervjuat folk till höger och vänster. Fast bra jobbdag! Unnade mig ett resturangbesök på lunchen med jättesmaskig tårta till efterätt. Peppen och lyckan växte ganska också rejält imorses när jag fick min nya fina jobbtelefon också. Hej hej fiiiiina vita iPhone! för att sammanfatta; tårta, iPhone och maaaaahaaassa jobb. Fin fredag!

//A

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1473513/images/2012/pic_189860758.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1473513/images/2012/pic_189860758.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1473513/images/2012/pic_189860805.jpg" class="image">


Där ser man

Jag ska aldrig mer försöka vara lite lustig på ett annat språk. I promise. Min blogg hade "fastnat i spamfiltret" eftersom jag hade länkat till en rolig ameikansk sida- upplyste kundtjänst mig om efter idogt upprört mejlade. Så, kära blogg.se jag LOVAR att skärpa mig och bara vara lustig på svenska, eller något av de andra nordiska språken, hädanefter.

//A


Jävla bajsblogg

Kan du se till att funka nångång?


Godmorgon godmooooorgon!

Tidigt, men är morgonreporter idag. Och som alltid när det är en ny ovan tid att gå upp på, reagerar min kropp inte med att försöka få så mycket sömn som möjligt, nej nej. Istället vaknar jag alltid två timmar tidigare och kan inte somna om. Kvart över fyra är väl helt lagom att vakna ...känns som att det blir mycket kaffe idag. Och pleease vädret, inte så kallt och halt nu när jag ska ner för trandaredsbacken. Har ju för böveln min kalla vårjacka på mig i naivt önsketänkande om att det då blir vår snart...

//A


Myskväll!

Med Olivia och Alfons ikväll. Suttit i soffan och druckit te och som vanligt pratat om allt som finns att prata om. dessutom börjar planera semestern. Lite praktiskt att ta den samtidigt. Jeeez., vilka vuxenpoäng man plockar. Nästan mer än under lunchen idag då jag tog en promenad "för att få en nypa luft och lite solljus". Ja hjälpes. Det är bara att inse att man inte är ungdom längre.

//A


urk

idag lade jag på mer vikter på gymmet. höll på att kräkas. vilket inte hindrar mig från att med GLÄDJE koka mina makaroner och äta fort som fasen nu. skönt att ha onsdagen avklarad, nu börjar nedräkningen till helgen! yey! än så länge har jag en endaste helgplan- att helt gratis få en prinsesstårtelängd från ica maxi. som nyinflyttad boråsare får man tydligen det. "nyinflyttad" det behöver ju inte dom veta att jag har bott här sen juni men liksom glömde att skicka in papprena till folkbokföringen. gottigt. prinsesstårtehelg. och det är inte alls ambivalent att inleda att skriva om träning för att avsluta med bakelser. bara så ni vet. //A

Kallt!

Idag behöver man minst en päls och tre halsdukar på sig. RÖSET alla hjärtansdagväder! Nu ska jag ut och göra radio i Kinna! Hej och hå, snaaaart prata med en polis!

//A


jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals






- utan att blinka eller ens ta på sig skyddsutrustning slänger han snabbt som attans allt som blivit grönt och fått nytt liv i min kyl. cirka en gång i veckan gör han det här. själv brukar jag vara sjukt dålig på det och vänta tills det är anticimexläge.

- han är den enda som på fullaste allvar orkar bråka med mig huruvida man ska hyvla osten åt sidan eller framifrån.

- han skrattar inte när jag gråter till sorgliga scener när vi kollar på naturdokumentärer. eller jo, det gör han visst men inte på ett elakt sätt. sedan lägger han på sin pedagogiska lärarröst och förklarar att lejon också måste äta.

- han köper ostbågar till mig när jag är sjuk. OCH choklad.

- han är äckligt bra i afapet och wordfeud. något som jag oftast svär högt över när jag aldrig får vinna, men är totalt imponerad över i smyg.

- han hävdar bestämt att jag är som sötast precis när jag vaknat. och eftersom jag VET hur jag ser ut när jag vaknat, and oh lord - it aint pretty, vet jag också att han är sådär härligt desillusionerad som man är när man älskar någon.

- han lagar världens godaste räkor i chilisås.

- dessutom är han stiligare än james bond i kavaj. bara en sån sak kan ju ge en flicka fjärilar i magen.


behöver inte alla hjärtans dag så länge jag har det enda hjärta som betyder något.


Albin Gromer – Tillsammans

//A

soffpotatis

gudars. idag känns det som att allt jag gjort är att under extrem frustration och plågad av superhunger vänta på att min mat ska koka upp. innan på jobbet - pastaskruvar, och nu - potatis. varför kokar allt så fruktansvärt långsamt idag? är det bara för att det är måndag? eller så är det för att jag alltid väntar tills jag är nära-döden-hungrig, och glömmer bort att det tar lite tid att fixa mat. uuuuuuuh. dumma potatis. idag har jag en väldigt måndagsaktig måndag. jobbat till fem, gick och tränade och nu lagar jag fiskgratäng. very måndag indeed. very not so exciting. men det måste väl var lite gråa måndagar och onsdagar så att fredag och lördag kan få spraka desto mer. på gråa dagar brukar jag ägna mig åt att tänkeri och lite livsplanering. just nu tänker jag på den här soffan från mio;


eller den här:



visst är det mer pragmatiskt att tänka på nåt annat, men i mitt sofflösa tillstånd och i en mycket påtagligt trång enrumslägenhet så är soffor typ som en våt dröm. det, och att min potatis ska bli klar.

//A

müsli någon?



så slipper jag äta den själv.. jordgubb och melonmüsli var inte så deslish som man kanske kunde tro. måndag idag alltså! hade ju helst velat ha en helg till minst. alternativ sportlov som vissa andra som ligger kvar och sover i sängen har. avis. nu; jobbet!

//A

alla mina låtar

så mysigt det är med vänner ändå. igår var en fin kväll. alla fina människor som sörplade bål och bara var allmänt underbara. är alltid förundrad över att det får plats så mycket folk i den här lilla lägenheten. och framföralltär jag förundrad över att jag lyckas uppbåda stolar åt alla. var kommer dom ifrån? vad jag vet har jag tre stolar till köksbordet men igår hade nästan alla någonting att sitta på. mysterium. antagligen har jag dom liksom utplacerade och lite ihopvikta på olika ställen i lägenheten så jag glömmer bort dem. men ändå. mysterium indeed. efter vodkaindränkta hallon och uppdrucken bål, avslutat ölspel och öppnade presenter - så fint med presentkort på faith TACK alla bästa brudar!, så blev det utgång. och efter lite vel och raska promenader kors och tvärs över torget hamnade vi till slut på grand. och där var det som det brukar vara när man är ute. tequila och massa dans! sedan vid tvåtiden bestämde jag och andreas oss för att vi inte var 19 längre och tog förnuftet till fånga och gick och köpte en kebabrulle att dela på. efter att ha plockat upp olivian utanför grand tog vi taxi hem. nu snaaart när jag får lön helt regelbundet en gång i månaden tänker jag ta taxi jämt. ALLTID. det är lätt värt den där hundralappen istället för att stå och förfrysa medan man väntar på att tvåan ska behaga dyka upp. vilket den aldrig gör i tid ändå. så hädanefter blir lyxfasoner.

på tal om lyxfasoner, mysig söndag som vanligt. ikväll gör vi räkor i chilimarinad och ska snart ta fram skämskudden för att se nya svenska versionen av the office som börjar på fyran ikväll. ove sundberg får mig att dö lite inombords men hursomhaver!

//A

nu är jag enbart stressad. ej rastlös-

JAHA: stress över att inte nåt är klart tills ikväll, stress över att alla mina kläder ligger på golvet i garderoben och att jag således inte kan hitta något what so ever att ha på mig ikväll, och framförallt stress över att jag köpte både en kavaj och ett par skor idag FASTÄN jag redan ligger på minus på kontot. bajs. tänker bota det här med att äta lite kyckling, powernappa och sedan slänga mig gråtandes på golvet i garderoben och rulla runt i min ångest.

//A

dåsåråå




kaxi fäääjs på!
nu lånar jag livans superbil nisse och tar en sväng på stan. tjingeling!

//A




























ledig lördag!

och jag är superduper rastlös! känns som att man ska njuta järnet av all lördag och jag vet inte var jag ska börja riktigt, vilket helt otroligt leder till jag jag blir stressad. korkade hjärna. är så ledig att jag inte vet vad jag ska hitta på! har iofs ett uppdrag idag; att köpa plastmuggar till ikväll. ja. borde egentligen städa inför ikväll då alla fina brudar kommer på fäääzt, men jag är alfonskattvakt, och han är sjukt rädd för dammsugaren! så det får väl vänta lite.

kanske bara ska ligga kvar i sängen och kolla på veckans ihopsamlade serieavsnitt. kan vara trevligt. sen
kanske blir att träffa lisa och bella på stan en sväng. och sedan kommer zackis på besök en stund om familjen hinner. åh.drabbas av insikt i skrivande stund; plötsligt ser jag att det är jättemycket som ska göras.  där ser man.

//A

there you go

hade skrivit ett asstressigt inlägg imoses innan jag gick till jobbet, men hade väl alldeles för bråttom för att hinna trycka på publiceringsknappen. anyhow; idag gick jag upp klockan fem eftersom jag skulle sidekicka i morgonprogrammet hela dagen. var nästan smärtsamt att gå upp så tidigt. men kul att sitta i studion igen! glömmer bort hur fort tiden går, men också hur extremt trött man blir av att sitta och vara på hugget i fem sex timmar utan paus. jobbade över på lunchen och gick lite tidigare för att gå till eest och sushibuffé med finaste mannen. mums! efter det tog vi en sväng för att se om det fanns några lampor att ha i fönstret. men det här med lampor alltså. SVÅRT! dels har jag och andy-pandy väldigt starka åsikter om smak och stil, och dels har jag fortfarande studentbudet. vilket ledde till inga lampor idag. men mysigt att ha en liten halvdag så där mitt i veckan med resturang och shoppingrunda!

nu har jag lagt mig under mitt prickiga duntäcke (kan någon vis person förklara varför jag ALLTID fryser som en gris efter att jag har tränat? typ marie eller annan duktig klok person), inväntar träningsvärk efter ett ganska brutalt gympass, samt mumsar på lite passionsfrukt och apelsiner. återigen det här med hälsosamt leverne alltså. är så SJUKT chokladsugen egentligen! men nänä. är det onsdag så är det. vilket innebär apelsiner och träning.

åh gud. jag hörde precis hur det här lät. är det så här det är att bli vuxen? läskigt.

//A

gör om gör bättre

läste nyss igenom mina fyra senaste inlägg och konstaterar att jag låter lite bitter. eller kanske inte bitter, mer konstaterande åt det bittra hållet. och ska bara göra en rättelse. faktiskt är jag inte ett dugg bitter. vissa små gnällobjekt finns ju såklart (vädret och mitt tomma bankkonto; are you listening?) men överlag är jag faktiskt väldigt glad och nöjd. jag äter mina c-vitaminer och tar massor av promenader - för det är väl det viktigaste? nåja, har också världens bästa och mest spännande reporterjobb, en halv colaflaska i kylen ( en EXTREMT välorganiserad kyl nu när andreas får bestämma- nästan lite läskigt bra ordning), och en bästis som bor exakt en halvmeter bort dörr i dörr. plus att jag fick en ny lyxig kaffebryggare av andy-pandys snälla föräldrar i examenspresent; så dricker från och med nu APAGOTT kaffe, och inte sumpigt med en touch av  bränt som jag gjort hela hösten.  livet är ganska göttigt just nu.

OCH så har jag skaffat mig ett fadderbarn också! har hans foto på kylen nu. ska skicka ett litet brev snart tänkte jag. tänker hålla kvar gladkänslan med näbbar och klor nu när jag ska ta mig an diskberget innan jag går och lägger mig. happy happy happy.



och bara för att jag är en sån glad person idag kan jag bjussa på en tvivelaktig bild. så här ser alltså mitt hår ut efter att jag har duschat. det har sitt egna lilla liv so to speak. det är tur att man jobbar med radio och inte tv.

nu; disken, sedan ska jag börja läsa "en dag"boken som alla tjatar om. får se hur många sidor som hinns med innan man nanar. gissar på typ två.

//A

freakin freeeezin och jag hade kunnat tänka mig vara nån helt annanstans:



nånstans på en varm strand i mexico...



eller i en park i vårsolen i paris ...





eller på nån gata i new york. och där kan jag vara osett väder faktiskt. men helst nånstans där det är varmt och soligt och jag slipper frysa! eller framför allt där jag slipper slira runt på hala isiga trottoarer med snö och 14 minusgrader. oh.lord. när jag skulle gå hem från gymmet idag. hundra kilo packning och isbana hela vägen. härligt att man inte saltar och sandar trottoarerna i trandaredsbacken. väldigt fint tycker jag. tog 25 minuter hem där jag hann gå igenom hela svenska akademins svordomskapitel varje gång jag halkade till och vred ankel/rygg/tå ur led. men nu ska man inte vara bitter inte! jag har ju en hel natt att vila upp mig på innan jag ska gå exakt samma hala jävla väg igen! oh happy day!

//A


Mellanmål!

Och äckligare blir det väl inte när keso är inblandat. Försökte hjälpa det på vägen och slängde i en banan och lite vindruvor, men keson är verkligen verkligen äcklig. Fattar inte varför jag äter den egentligen. Köttfärs gjord på mumintroll. Fast såklart praktiskt mellanmål. Tänkte ta en sväng till gymmet efter jobbet och äter jag inget kommer jag antagligen svimma. Därav keson. Idag är en bra effektiv jobbdag! Fick sticka ut redan innan jag hängt av mig jackan imorses. Kamera och inspelning i högsta hugg och sedan iväg till kinnarumma där det var en stor brand. Lite spännande måndagsmorgon. Har pratat med massa brandmän och poliser hela dagen och börjat bli lite trött i huvudet nu fram mot eftermiddagen. Dessutom luktar jag fortfarande rök från imorses, blä!

//A


söndag

och andreas tvingar mig till konstiga saker. idag frostar vi av frysen till exempel. jag försökte förklara att enda gången jag vanligtvis frostar av frysen är i samband med flytt. men se det gick inte för sig. så nu frostar vi alltså av frysen. extremt spännande syssla. särskilt när man vill leka rambo med hammaren och tröttnar på att isen inte smälter tillräckligt snabbt utan bestämmer sig för att slå bort all is. istapp stor som ett spjut sköts in i ögat på mig. ont ont ont. kanske inte stor som ett spjut men nån liten isbit hursomhaver som SMÄRTAR! sitter nu vid köksbordet och ticsblinkar var femte sekund. har också hunnit med att plantera om blommorna. inklusive min döende pelargon som stått inne i badrummet i vintervila och helt plötsligt börjat leva igen. så då får den väl stå i fönstret och se helt malplacerad ut i all vinterfrost. nu; svampsoppa och vitlöksbröd. söndagsmat.



//A

OBS rättelse

tar tillbaka det jag skrev om att det var skönt att träna på lunchen. nu är jag invalid i höger axel och arm. gjorde nog nån maskin lite slarvigt. och det känns. kan knappt lyfta armen, blä!

//A

fredag!

tredje dagen på jobbet och det går braaa! gör lite nyheter, ringer telefonare och flänger runt i radiobilen. här är ett inslag. har även hunnit med att fylla hela lediga skrivbordsutrymmet med post-itlappar. som vanligt.. kul med jobb fast ändå väldigt skönt att det är fredag! hann med att träna lite på gymmet på lunchen. himla smidigt att det är ungefär en minut till friskis från radion. skönt att ha det gjort! så kan jag åka och köpa massa godis senare. blir myskväll ikväll! blir upphämtad av mannen, in till hemmakväll för filmhyrning och godisinköp. numera i separata påsar eftersom min godissmak är excellent och höjdpunkten av kulinariskt finsmakeri, och andreas godissmak bara är äcklig. så är det med det!

//A

workie workie

idag var första jobbdagen. är härmed helt officiellt nyhetsreporter på P4. känns väldigt bra. fick alldels egen skrivbordsplats och ny sverigesradiokalender. första jag gjorde var att på väldigt tjejigt sätt plocka åt mig överstrykningspennor och satte igång med att klistra in ett friskisschema i insidan av kalendern, samt skriva in alla närmsta planer. dammade även väldigt fort av datorn och skrivbordet, kan ju inte sitta där och bli dammallergiker. nu är jag hemma och alldels trött i huvudet av all info. gjorde ett självmordsuppdrag och gick förbi ica på hemvägen. precis som ALLA andra som slutat jobbet. fick lust att slänga min grillade kyckling i golvet och springa därifrån när jag såg den långsamt fortskridandes folkmassan. som en zombieattack fast i slowmotion. huvva!

nu; pastasallad och sedan stupa i säng. gissar att jag lyckas vara vaken i alla fall till halv tio. like a true worker.

//A

RSS 2.0