if you snooze you loose

uppe tidigt för att vara lördag. vaknade runt halv sju och nuförtiden är det ju nästan som en sovmorgon. idag blir det tranemo en sväng på förmiddaggen! måste hem och krama på brorsorna och hälsa på hunden. hoppas dom är vakna bara- hemma har ju alla sommarlov och därmed massa ändrade dygnsrytmer. får väl väcka dom annars. andy pandy har åkt iväg på early morning- fotbollsmojs och alfons är inte vidare sällskap när han sover. därav tidig tranemotur! sedan en sväng till systemet och stan om det hinns och efter det är det dags för kvällsplaner! lördag it is.
 
//A

myskväll i regnet på läktaren

 
att kolla på fotboll är ganska okej om man gör det med muffins och kaffe med bara en liiiiten skvätt whisky i.
 
//A

yeah

 
gomorn. klockan är tidigt och det känns som att man är ensammast i världen när man går till jobbet. tur att pigga glada sara finns på plats!
 
 
världens finaste bror kom och spelade i studion! han är sommarmusikant som sommarjobb och som liten final blev det en stund i studion, stackarn var sjuk men glad ändå.
 
äntligen heeeeelg! kom hem och svimmade i soffan efter nåt avsnitt av big bang. liten powernap är det bästa. nu tänker jag börja flumma iväg i helgnjutandet. myyys.
 
//A

torsdag- prehelg

 
hej hej
 
 
lunchade med bella på stan som var ledig och ägnade sig åt lite hardcoreshopping på stan!
 
 
 
ceasarsalladen på viskan är gudagott!
 
 
ägnade sedan resten av eftermiddagen åt att sörpla islatte och klippa nyhetsinslag.
 
 
sedan hem och grilla med mannen och försöka få några solstrålar på näsan innan den gick ner över hustaken.
 
 
typ ett kilo kött i revben. göttigt.
 
istället för att trängas med övriga 25 000 på stora torget för att titta på loreen vandrade vi upp till wisers för fotboll och öl. tydligen finns det hopp om mig med sa boysen efter att jag ägnat en heeel kväll åt att aktivt kolla på em och fotboll. there you go. dock blev det en väldigt lugn pubrunda för min del. börjar man sända radio klockan sex morgonen efter blir det tyvärr inte så himla mycket partajande kvällen före. men men, tre veckor till semester!
 
//A

a fact of life: after monday and tuesday even the calender says w t f...

 
 
gud. kan helgen komma snabbt tack. att gå till jobbet i måndags var ungefär som att gå in i en betongvägg och ungefär så har det fortsatt resten av veckan. vill ha helg, vill ha ledigt och vill framförallt ha sommarlov. skulle blivit lärare som andreas som ligger kvar och snarkar varje morgon jag går upp tidigt, tidigt. fast det är klart. så hade inte han kunnat strosa runt här hemma alldeles själv och fixa och trixa. ganska fint att ha en duktig hemmaman. idag låg alla mina nytvättade kläder i små ordentligt vikta högar på sängen när jag kom hem. sorterat efter användningsområde, gymkläder här, tröjor där och alla strumpor prydligt ihopmatchade. let me tell you- jag har nog aldrig haft så matchade strumpor i hela mitt liv! fint skareva!
 
//A

träna!

 
 
 
helt slut efter pass på friskis. huvva! slängt mig i soffan med olivia och nya true blood. måndag it is.
 
//A
 
 

helg i stugan med mannen

 
äntligen i stugan! som jag längtat! vi åkte ner på lördagen jag och andreas och hade en lugn och skön myshelg, utan varmvatten, tv eller mottagning på telefonerna. låter extremt fattigt, men det är så fruktansvärt skönt. bara lulla runt med varandra, äta mat, lyssna på radion och läsa böcker.
 
 
 
 
 
 
för vi kan se så normala ut i blåsten tralalalala. på lång promenad runt guds gröna ängar.
 
 
andreas störde sig på en gren som hängde ut mitt i vägen och började leka vandal.
 
 
hej hej herr groda!
 
 
sedan ner till havet en sväng för att säga hej! svinkallt, extremt blåsigt och regnigt. men ska man till havet så ska man!
 
 
 
 
innan vi åkte hem hann vi med ett besök på siaglassfabriken i slöinge! spanade in all glass vi ska köpa i sommar för en billig peng.
 
 
milkshake och hej då halland!
 
 
hann även med att stanna för lunch på laxbutiken. mums.
 
fin helg med fin pojkvän.
 
//A
 
 

midsommar

 
 
 
 
 
var fin. och dåligt fotad. men så ska det väl vara! man hinner väl inte med att ta massa kort när man är upptagen med att snapsa, hindra presseningen från att regnrasa ner över middagsbordet samt hålla koll på en rymningsbenägen katt i tre dagar! vi var i olofsbo i olivias ministuga och hade det väldigt trevlans. trots att det var litet kunde man klämma ihop sig men det var nog på bristningsgränsen där ett tag. men mysigt! 
//A
 
 
 
 
 
 
 

sorry

för katastrofal uppdatering de senaste dagarna. meeen jag gör som varenda tjäjj som har en blogg den här veckan och skyller på blogg.se; vad händer hörni?? det går ju inte att blogga från mobilen!

lovar att ta tag i det här idag efter jobbet. men kan säga att det inte har hänt något jättespektakulärt den här veckan. det har varit mycket jobb, träning och vardagsliv. men ändå! idag slutar jag redan efter tolv! woho! så då blir det snabba ryck hem i bilen för att med en lite stressad olivia som ska ner till stugan redan idag, men först måste vi testa kvaliten på hennes partytält. så det håller inför morgondagen i blåsiga olofsbo. midsommar here we come!

//A

Myskväll med bästis, katt och vampyrer

Hur många kvällar har inte spenderats med Olivia i soffan framför True blood och samtidigt målat naglarna i diverse obskyra nyanser? Sämre kan man ha det.

//A


Always Been top rated you think you can change it?

Icona pop, fix och trix. Måndagar är måndagar alltså.

//A


mysigaste från helgen. OBS varning för bildbomb



















//A


it's so saaaaad

att man vaknar så här tidigt när man egentligen borde sova. det här med att jobba heltid gör konstiga saker med en. särskilt om man allt som oftast måste ställa väckarklockan på fem. hade egentligen behövt minst 10 timmar sömn till.

den här veckan har varit en enda virvelstorm av morgonsändningar, bokningar och intervjuer med västkustfestivaler, gitarrister, allmänt smart folk, lyssnat på hög musik i smyg i hörlurarna på jobbet och undvika alla blickar som vill att jag sänker, pilgrimsfalkar, deadline-stress, träning på jobbet och lite till. känns som man behöver minst tre dagars helg till. men nu får man göra det bästa med vad man har. och so far so good. kul kväll igår, och ser fram emot en kul kväll till lite senare idag. men först lite annat som ska göras. typ ta tag i att städa upp här hemma efter igår- hälla ut gammal öl och plocka upp chipssmulorna som tagit över golvet, sen styra fiaten mot tranemo och säga grattis till min lilla gubbskrutt till pappa som fyller år idag! hurra hurra hurra! till sist står det bara en sak till på schemat; UNTZ UNTZ!


//A

To dooo

En timma kvar sen jäklar! Då blir det stan, systemet och sedan ska jag fira två efterlängtade dagar med att untz-untza hela helgen! PHETT.

//A


another round



morsning korsning! nu är det torsdag och bara två dagar till helg! finfint. idag, som alla andra dagar- kavaj på. vet inte hur jag hade överlevt utan detta mirakelplagg.



mitt jobb är så konstigt. så konstigt och så bra. vet ju aldrig vad jag kommer göra när jag kommer på morgonen. det kan vara allt mellan kommunfullmäktige, skolprotester, modejobb eller djurnyheter. som den här gången;  idag åkte jag till hallandsgränsen och var med när man ringmärkte pilgrimsfalkar. fick jobba över ett tag men det var det lätt värt! nu har jag sett två livs levande pilgrimsfalkar!



hemma nu och har lagat till lite chililax med cashewnötter och limesås. mums. men lite tajt i köket nuförtiden, andreas avslutningspresenter från hans elever tar över hela bordet.  men jag klagar ICKE för jag tror att jag ser ett par biobiljetter där nånstans. inte helt fel att vara tillsammans med en lärare ändå.


nu är det soffhäng. och börja tagga inför helgen. längtar!
//A

myyyyyys



//A

one day at a time



börjar vänja mig vid tidiga mornar nu. särskilt när man har lyxmackor med brieost och salami till frukost. namnamnam.



laddade på jobbet för att livesända från modekollot som fashionwork håller här i stan i veckan. gick finfint, lite ballt att se hur det ser ut uppe i ginas nya huvudkontor. trés chic indeed.



sedan hem med finfina älsklingen som haft avslutning med sin klass och från och med nu har sommarlov till augusti. behöver ej påpekas att jag är avundsjuk till döden.



till sist; fortsatte med min reportageserie om utomhusträning! den här gången var det friskis och svettis i stadsparken. så med bandaren i hand studsade jag runt och intervjuade folk. lite weird, lite kul.

//A

Viskan!

Med fina bellabus. Alltid trevligt på viskan. Alltid beslutsångest på bakelsevalet.

//A


Fringed

Häpp Häpp blogga! Idag är det fransjacka på. Extremt dåligt klädval insåg jag så fort jag kommit till jobbet och insåg att jag idag ska ut och sända live från guttasjön där räddningstjänst har övningsdag. Slänga sig ner i rökfyllda rum, rädda dockor ur bilar osv, allt passar att göra i min nya dyra ömtåliga jacka. Jajjemänsan. Men nej, mitt Oh så aktiva jobb ska inte få bestämma vad jag ska ha på mig. Fransar it is. Efter jobbet blir det en fika på viskan med Bella! Hon har precis gjort sitt livs bästa inköp- iPhone, så idag ska vi ha app-skola över en kaffe. Längtar redan. Min kropp är öm från igår och vill helst av allt sätta sig ner i en mjuk cafésoffa och bli matad med en latte och nåt chokladigt. INTE känner den sig i form för att testa på räddningtjänst inte. Men det ska den ändå! Lite spännande ska det bli faktiskt. Och så får ju stackars kroppen vila upp sig i eftermiddag. Och ikväll blir det myskväll med världens finaste Andy-pandy. Känns som en bra dag.

//A


military fitness- för jobbets skull. jag borde ha 100 % löneförhöjning



så kom dagen då jag iklär mig en fotbollströja. lär se en flygande gris över himeln när som helst nu. men har faktiskt goda skäl för att befläcka mig på detta sätt. idag behövde jag oömma kläder som tål att krälas på marken i. idag offrade jag mig för konsten. dvs, radion. idag påbörjade jag min reportageserie om utomhusträning till sommarprogrammet. så med bandare i hand tänker jag banne mig den här sommaren ta mig an och testa både det ena och det andra. allt från kajakpaddling till utomhusyoga i stadsparken. och sedan förhoppingsvis klippa ihop det till en godtagbar reportageserie på tio delar.

vilket jag inser nu blir ganska svårt. 90 % av matierialet jag fick med mig hem består av mitt desperata kippande efter andan. idag var första gången. idag var military fitness. hört talas om det och jag var tvungen att prova! tänkte att jag testar det för radion först och sen om det är kul går jag på riktigt nån gång.  det var precis som jag tänkt mig. en ex-militär med mohawk stod och skrek på oss vad vi skulle göra. jag höll på att kräkas lite. och jag har sprungit mer ikväll än vad jag gjort sammanlagt på ungefär fem år. jisses. så här i efterhand känner jag att jag borde mjukstartat och börjat med nåt annat.lite mjukare, lite mindre -vilja lägga sig i busken och självdö. men nu är det gjort! kommer antaligen inte kunna röra mig imorgon efter en och en halv timma med rusher, hopp över parkbänker, glidningar på mage i nedförsbacke, spring uppför skogsbackar bland brännässlor och armhävningar mot lite random stenar i annelundsparken. men lätt att jag rekommenderar det! för den som har aningens bättre kondis än vad jag har. det var mycket löpning. men man överlevde. thank godness.



efteråt var jag tvungen att pausa lite på ica city. inhandla förnödenheter till kvällen. mums. nu sitter jag i soffan och försöker läka mina sönderslagna muskler. hoppeligen är jag och kroppen bundis lagom tills onsdag. för då har jag bokat in nästa prova på. utomhus träning med friskis i stadsparken- medel styrka. får se om jag får med mig olivia, hon tränar ju ändå på onsdagar och då kan man lika gärna träna utomhus! om stackarns knä håller. hon är ju redan en idrottande människa olivia och då är det klart att hon redan har idrottsskador. jag känner att efter ikväll är jag på god väg att uveckla några egna. vojne.

//A

Söndag

Och vi har grejat i lägenheten hela dagen. Men nu börjar allt bli klart. Sorterat böcker och filmer och städat och till slut oundvikligen svimmat i soffan som bevisligen är en bra powernap-soffa! Ska slänga upp fler bilder nån dag men inte nu. För nu ska jag läsa ut keplerboken medan det är viktig fotboll på tvn. Myskväll!

//A


maniac

jag och olivia MÅSTE få det här emojiconberoendet under kontroll SNARAST:





man skulle kunna tro att vi är fjorton. det är vi ju sorgligt nog inte. vi är ju två mogna unga kvinnor på 24 vårar. som måste börja använda oss av ord igen. och det snart.

//A

mys to the m.a.x.



idag anlände soffan! RÄTT soffa! helt otroligt. och den är helt gigantisk! tar upp ungefär hela rummet så när vi stod och skruvade ihop den fastslogs det att det blir vårt chillaxrum. bara till för att lounga i vår supersoffa. så skönt att kunna sträcka ut sig igen. nu kommer jag aldrig lämna den här möbeln. här ska jag växa fast.



så nu är det fullt fredagsmys hemma i lägenheten. gosat ner mig med lite skräptidningar, tänt massa ljus och har morden i midsomer på tvn i bakgrunden. inte helt fel det.

//A

zack fyller två år, hurra hurra hurra!!



blåste ut ljusen med bara lite hjälp.



var hemma i tranemo hela eftermiddagen idag. slutade tidigt så skyndade iväg hem till världens bästa familj! fint skare va om man fyller hela två år!

//A

syster på stan



i torsdags mötte jag upp den här lilla masken för en runda på stan. vi tog igen förlorad tid genom att skratta elakt åt dumma människor, lukta på parfymer på kicks, äta extremt chokladig fransk tårta på viskan samt handla alldeles för mycket kläder.



massa OPI-nagellack och jag kunde inte välja. så vi strosade mest runt och testade lite olika hawaiian tropic och längtade till långa utestunder i solen.




sedan fick några nya favoriter följa med hem. alltså den här jackan- jag döööör vad snygg den är! svart lite mockatyg med fransar. den tänker jag glida runt i hela sommaren.



och arielklänningen från gina som jag spanat på i en evighet. hade redan linnet så varför inte en klänning med resonerade jag.  tänker att den i all sin glittrighet blir snyggt om man klär ner den lite. med röda doctor martens och vanlig kavaj. blir fiiint! matilda fick lite cassie i skins vibbar av den här. och det är ju aldrig fel!

//A

Bloggbloggeliblogg

Ägnar kvällen åt pannkakor, senaste keplerboken, myskväll med olivia, nagelfix och några avsnitt med vampyrerna.

//A


so chaud



nyduschad. och första man gör efteråt är att testa nya läppstiftet. löve it. mac är tamigtusan det bästa som finns! den här nyansen so chaud är så där lite orangeröd som jag gillar. som det läppstiftet från sephora som jag och matilda knarkade i paris. fast det var inte riktigt lika hållbart så det var ju läppstift kletat all over the place. på glas, på baguetter, i håret, på kläderna och lite på eiffeltornet tror jag.



idag gick typ tre timmar till städning. varav två och en halv gick till att rensa upp bland alla mina smycken. krävdes två byrålådor och tre skålar för att uppbåda något slags organiserat kaos istället för bara kaos. huvvaligen.

//A


myskväll!



med de här tre som alla blir så fantastiskt bra på bild. hämtade pizza, drack öl och spelade massa kort. det enda jag riktigt ägde i var bubblan. och det är inte så rock'n'roll precis. men ändå. ÄGDE! nästan.



mot slutet av kvällen blev det vilda diskussioner om löpning. då gick jag och poppade popcorn i hoppet av att det skulle vara avklarat när jag kom tillbaka. det var det inte. dom fortsatte skrika på varandra om det är möjligt att klara en mil på löparband på trettio minuter- I DONT KNOW: tider och ointressanta saker. det fortsatte dom med samtidigt som dom åt upp mina popcorn. det är vänner det.

//A

fake it 'til you make it



var på håret idag att komma i tid till jobbet. så trött. jävla grannjävel är uppe på nätterna och är högljudd dessutom. vid halv tre började han prata i telefon/lyssna på ljudbok/ha en entimmasmonolog med sig själv. och han blev aldrig tyst! blev så frustrerad så jag vill grina samtidigt som jag låg och kollade på klockan och visste att jag skulle upp klockan fem.men behöver liksom de där timmarna sömn. fick hursomhaver halvspringa till jobbet. tur att jag fick med mig kaffet.



trötta sömnbrist svullna ögon och sex timmars direktsändning. och lite fina döskallar från LA. klockan står på kvart i sex. lite lagom morgontid att göra radio på. men det är bara att shapa up, slå sig lite på kinderna och sedan köra! går faktiskt rätt så bra hittills. så länge jag får gå hem och sova en halvtimma när jag slutat.

behövs väl inte säga att jag just nu ligger och har vaknat från en powernap hemma. gick raka vägen hem halv tre och la mig i sängen. hoppas på att piggna till om ett tag! hade ju planer på att grilla men efter alla regnskurar får vi se vad som händer på den fronten. trevligt att vara ledig imorgon! ska fundera ut nåt roligt att göra.

//A

måndag






//A

syster äntligen hemma från usa! ♥



det lilla stycket kom hem igårkväll, som jag har saknat henne! vi firade med glass och allmänt bösande skavfötters i soffan och uppdaterade varandra om allt som hänt de senaste månaderna. fint!



promenix med zackis som skulle plocka blommor.



och presentutdelning på hög nivå! hade beställt ett par beiga converse,  men fick massa små fina grejer av henne! världens bästa mac-läppstift i en lite mer somrig nyans än det mörkröda jag redan har, och en sjukt fin plånbok med massa små nitar!



och massa smycken! två armband och två ringar. världens snällaste lillasyster!

så skönt att ha henne hemma igen. vi ska ses igen på tisdsag, hänga i stan och bara chillevilla.

nu är det söndagsmys med andreas som varit sjukt ordentlig medan jag har varit lite på vift i helgen. massa vikt tvätt, lagad mat och utrensning i skafferiet. duktig kille man har ♥ hursomhaver. lite choklad och film. project x som 17-åriga lillebror med så övertygande röst sa " den är aaaaasbraaaa". den hade nog varit bättre om jag var 17.  ikväll är klockan ställd på fem imorgonbitti, tiiiiidigt! men börjar man klockan sex så gör man.

//A

lördag!



lunchade med boyfriend på mysiga nyöppnade la focaccio i stan. supergod mat, billigt kaffe och sjukt trevlig barista.


gottigt! blev en sväng på stan, och en tur till nellys utförsäljning på åhaga. men var som vanligt inte jättemycket att hurra över. men hittade en fin väska från nowhere som inhandlades.




sedan parteeey för bästa bella som tagit examen och nu är färdig sjuksyrra! hurra hurra!



blev bubbel och untz untz hela kvällen! fin kväll med fina brudar.

//A

hf med häst!

om gårdagen var en halvkass jobbdag har den här dagen absolut vägt upp för den. idag började jag jobba på morgonprogrammet! så nu är det prat i studion som gäller från 06-12 varje dag! nästan iaf. ska vara lite på nyheterna i sommar men mest program. glömde bort hur mycket jag saknat det. att aldrig veta riktigt vad som kommer hända och att alltid vara i sändning är ganska ballt. man sitter liksom alltid på alerten. idag kom jag till jobbet och en timma senare blev jag utkastad igen med en mic och ett par lurare för att vinka in en hel hop med distansryttare som var på väg till skövde. så då blev det liveintervju med både hästar och ryttare utanför radion. passade såklart på att klappa lite på hästarna, så fina så!



fick en ny kompis. så mysigt!

på tal om annat som är mysigt är det väldigt skönt att vara hemma och att det är fredag! ska ha myskväll med lite hemmakvällgodis och några true bloodavsnitt med min sjuka lilla bästis som har fått flusan. kanske inte ska sitta för nära henne egentligen. sicken TUR att det inte finns nån soffa att trängas i än då. två fåtöljer på lagom avstånd är ju helt perfekt. ingen sarkasm här inte.. det blir bra fredagsmys hursomhaver. sedan sen finfredagsmiddag med andreas när han kommer hem från matchen. är iofs fortfarande mätt från lunchen. det blev ute-lunch på stan för att fira av erika som jobbade sin sista dag idag. och såklart tårta på eftermiddagen. känns som att det blir en runda på kransmossen snart för att kompensera lite.

nu; FREDAG!

//A

RSS 2.0