fredag

igår var en helt bloggfri dag. det började bra med en fredagsbulle och sedan webbreporterpasset på jobbet. lugn och fin jobbdag, när jag slutade mötte jag upp andypandy på stan och tog en fika och inköp av hundra naggellack. eller ja, åtta stycken för 20 spänn och tycker jag ju är helt värt. heja hm!



sedan åkte andreas och lanade, och jag har hånat och häcklat tills jag inte vet vart jag skulle ta vägen. lan alltså. tur att han är söt. så då åkte jag och hämtade jag upp severinan från bussen och olivia från jobbet och sedan var det freeeeeeedagskväll!



fiaten full med brudar!




uuuuut! till wisers blev det, där det tydligen börjat KOSTA för att komma in! skandal tyckte jag och började gnälla på vakten. för så var det minsann inte förra gången jag var där. varpå han, den kaxige jäveln höjde på ögonbrynet och sa " jaa, det var ett tag sen du var här va? börjat bli gammal och stanna hemma på kvällarna framför let's dance va?, så blir det när man blir äldre". MI SCUSA????? gammal??? och framförallt; LET'S DANCE???? har aldrig varit med om kaxigare! tills två timmar senare då vi hamnade i vild diskussion med en aningens yngre överförfriskad boråsare som avslutade samtalet med att kalla severina murveldjur och sedan gick.



tur att det finns frukostar och scones morgonen efter.

och nu har severina åkt hem, olivia är i götet för att hjälpa kompis med flytt, och andreas åkt till fotbollsmatch. bara jag och alfonskatten kvar som passas i helgen.  fast lite mysigt ändå att lulla runt helt själv. har tvättat, skurat och städat järnet och tänkte snart åka och inhandla mysmat! tanken var att gå till babbel och äta ikväll, men så blev det inte eftersom fotbollshuliganer invaderar vår vackra stad och har beslagtagit alla bordsreservationer på SAMTILIGA resturanger i hela borås. så då blir det trerätters hemma istället!

//A








Lunch

Åh underbara Bella! Nu har hon fullt upp med c-uppsats så man är glad när hon sticker upp näsan ur böckerna och pausar för lunch. Sallad och skvaller; det är fint det! Skönt med lite luft utanför redaktionen idag. Virvlade förbi masa färgglada fjädrar i stan och fick förklaringen varför när jag gick förbi stora torget och dom höööögt upp i luften höll på att pynta björken. Massa fjädrar och ballonger! Jättefint! Så där glatt och smaklöst liksom som man faktiskt bara älskar. I alla fall jag. Lite vårpepp!

//A


Dagens

Nya vita skjortan - som klarade sig ända till morgonmötet utan fläckar, sedan efter en liten bläckpennaincident var det kört, men men. Och kavajen jag ungefär ALLTID har på jobbet. Nya ringar och armband från faith. Tänk vad barnsligt glad man kan bli av nya smycken. Skäms inte över att säga att det lätt hade varit värt att gå Marie-antoinettes öde till mötes bara man hade fått hennes smyckessamling. Kanske. Nu är det jobb; sitter och klippet ett inslag om en optisk näsa som ska kunna spåra sjukdomar. Och snart lunch med Bella på salladsbaren! Torsdagen ser fin ut so far.

//A


olivia+amanda+borås = sant



om jag nånsin får lite pengar över efter betalda resor, öl, hyror samt finansierat mitt ringberoende så SKA jag köpa den här klockan. ögonaböj. på tal om ringberoende så var jag inne en sväng på faith och införskaffade mig examenspresenter från tjejorna. tre silverringar och ett armband blev det för presentkortet, tack tack! nån marc jacobsklocka blev det däremot inte. idag i alla fall.



sedan vidare mot VIP-kväll för fashionoutlet. en av de mindre bra VIP-kvällarna må jag säga. eller så är dom bara bättre i götet, vad vet jag. både top shops och weekdays brukar vara awesomeblossom. men den här var lite halvhjärtad. hursomhelt var det sjukt liten lokal hos studentlkåren i borås tror jag, med rejält sämre utbud än förra gången. men var man snabb kunde man få tag på några godbitar i alla fall. inte för att man inte fick kämpa för dem med näbbar och klor, jösses vad brudar kan vara våldsamma. hittade i alla fall två klänningar från soaked in luxury, men väl i det svettiga provrummet (som delades med femton stycken andra svettiga personer och tre ton kläder på golvet) var de inte så snygga på. och då är det inte värt att köpa. trots att de kostade typ en hundring.



olivia och lite bubbel. hon införskaffade en hatt, svart klänning och ett par shorts. snyggot. i min kasse hamnade bara en topp, läderarmband och ett par SJUKT fula, men roliga strumpor. knallrosa lite fotbollsstuk. väldigt fult- väldigt skönt.



sedan nöjde vi oss med stan, hämtade sushi på futomaki och tog fiaten till södermalmsgatan igen. alltså futomaki! vansinnigt gott idag. hon gjorde några specialrullar med laxröra i till mig, när jag sa att de har så goda röror. snällt! och framför allt; smaskigt!

så det blev sushi och nya avsnittet av new girl och nu; sova eftersosm jag börjar tidigt imorgon. för omväxlingens skull. ääääööh, dålig ironi- jag börjar ju jämt tidigt den här veckan. men det blir bra för då slutar jag tidigare och det betyder mer tid hemma med my maan! där lät det nästan som om jag var en hemmabunden 50-tals fru. det är jag inte. jag bara gillar my maaan! och att vara hemma. så är det!

//A

Blommigt!

Idag är det fläta, blommig tröja och massa guld. Förstår inte hur jag lyckas få på mig kläder överhuvudtaget nu, jobbar tidigt hela veckan förutom onsdag nu, ganska skönt ändå - fast väldigt segt att gå upp idag! Hoppas det blir bättre till eftermiddagen, vilket det säkert blir eftersom vi laga hamburgare och kolla på semesterresa! Kuligt! Så länge det inte blir Sibirien kan jag tänka mig att åka nästan varsomhelst; bara det är varmt, soligt och jag kan få en drink i handen framför havet. och min man såklart. Det kan ju vara bra att ha med honom också.

//A


två sekunder efter jag kommit innanför dörren var mjukisbyxorna på

skönt med kväll! slutade ganska tidigt men har inte gjort mycket vettigt för det. känns bara som man har degat bort en hel kväll. fast det kanske är növändigt ibland. kanske inte så mycket gjort, men däremot väldigt mycket sms och telefonsamtal med finaste vännerna.  det här med att få ihop alla tjejor är inte allitd världens lättaste. någonstans efter gymnasiet mellan heltidsjobb och plugg blev allas kalendrar fullbokade fem veckor i förväg. men så är det, och då är det tur att det finns iphones. pratade med finaste marie en lång stund i telefon, kära nån vad jag saknar henne! upptagna läkarmarie. och iofs är det väl tur att hon har fullt upp. man vill ju gärna ha sina blivande läkare pålästa och så färdigpluggade som möjligt. duktig är hon!

//A

Kaffe

Åh hej och hå. Idag var det tidigt att gå upp, som att sätta klockan på fem- Gammal tid. Men man ska inte klaga. Det finns kaffe på jobbet och det är allt jag begär. Får se om man lyckas bli pigg idag, om inte är det väl bli en liten komadag. Annars är det en helt vanlig måndag. Jobb-Friskis- hem.

//A


pics från helgen



i lördags studsade jag runt kransmossen. nya asicsskorna funkade finfint! glad att jag inte snålade och faktiskt tog de som var lite dyrare. det var det värt! särskilt när jag trampar inåt med högra hälen vilket gör att alla mina skor förvandlas till söndriga säckskor på höger fot.



fint! senaste gången jag gick över den bron var det is och snö. lite skönt att våren är på väg.



idag blev det lunchfika med sanna och erika på viskan.



latte och brownie med dumle. sanslöst gott och sanslöst mättande.



söta!



sväng på knalleland och hann med att bränna hål i plånboken. lägg till lite underkläder från change (dyrt med FINT), en full bensintank  och så var shoppingbudgeten slut för den här månaden. men ändå. två skjortor och en- som min man uttryckte det "fuuulfin"- tshirt! helt ok ändå.

//A

landvetter



igår åkte jag och hämtade lillebror som varit i england i två veckor på praktik. två veckor är inte så mycket men man hinner sakna honom ändå! så tog en kvällstur till landvetter. nästan så man kunde önsketänka att det var sommar om man tittade på himlen.



väntade och väntade och tittade på alla människor. massor av drösiga tonårskillar drösade förbi men ingen lillebror.



tillslut nästan sist kom han minsann! trött och hungrig så blev raka vägen till mcdonalds och sen hem till tranemo. fint att vara på flygplatsen ändå. alla människor som väntar på familj och vänner. satt och försökte lista ut vilken gubbe som hörde ihop med vilken tant. fint med alla återföreningar. tanter och gubbar, pappor och döttrar och systrar som kramas. saknade genast min systeryster lite. men hon kommer väl hem också nån gång. fick med en styck bror i alla fall och det ska man ju vara glad för! snäll som han är hade han tagit med en gigantisk toblerone till mig också. söt.

//A

hej svejs på en stund!



åååh, gamla kära skinnjackan och conversen på.



nu blire söndagsfika på viskan med brudarna! helt lagom söndagssyssla i solen.

//A

16. Morning

Sommartiden har börjat. Fåglarna sjunger och det är alldeles ljust ute. Alfons är vaken och Andreas sover och jag funderar på att smyga upp och göra lite kaffe och sen smyga ner i sängen igen.

//A


häpp häpp



oh lord- imorgon kommer jag inte kunna gå. idag tog jag premiärvarvet runt kransmossen i nya joggingskorna. bara 5 km, men hade kräkts om det hade varit längre tror jag. sedan satt jag ute i solen en timma och -solade näsan- som mamma alltid sa. SKÖNT med solljus! fick genast fyra fräknar. ätit lite pyttipanna efter att ha varit i hungersnöd och nu väntar jag på andypandy som ska komma hem efter sin fotbollsmatch. sedan får vi se vad som händer idag!

//A

hej!





freeeeeeedag!!
är väldigt medveten om att den här bloggen har en väldigt veckodagsbaserad inrikting, fredagar är alltid bra- onsdagar är alltid mindre bra. och det ska påpekas varje fredag/onsdag. but i don't caaaaare, för idag är det fredag!
och det är varmt och soligt, och jag tänker utmana ödet genom att ha på mig min superkalla skinnjacka.

igår var det en ganska seg jobbdag. men blev genast bättre när man fick komma hem.  promenix med mannen och tillagning av supergod räk/tonfisksallad. matlådan idag är inte fy skam. och idag står jobb, bilbesiktning och kalas i bollebygd på schemat. so long!

//A

sol i sinne brun inte. not.

åååh. skulle helst av allt bara vilja sitta ute i solen. men nej. ska snart back to da office och sätta mig framför en datorskärm. helt annat ljus. vart hemma en sväng och ätit lunch. makaroner är ju alltid lika gott, och billigt. känns att det är lagom med lön imorgon! känns lagom med helg också för den delen! bara en och en halv dag kvar.

lite helgpep:
Miike Snow – Paddling Out

//A

Aj

Vaknade vid halv sex, tvärarg över att inte kunna somna om. Sedan kom jag ihåg att jag hade min sovmask (väldigt drama ser den ut- som om man ska somna i silke på en divan och ha Hollywoodlockar och fett med cash) slängde på den och sov som en gris ända till halv åtta. Så länge har jag inte sovit på år och dar. Skönt. Mindre skönt med den stressiga morgonen som var tvunget för att kompensera liten sovmorgon. Och såklart tror man att man hinner allt, inklusive göra smoothie och måla naglarna. Smoothie fick ätas med sked för jag var så stressad att jag inte hann mixa klart och spillde sen ut chockrosa nagellack över mitt VITA köksbord, golv och kjol. Såklart. Sedan i en tvär kurva runt bilen slog jag i knät i kofångaren. Aj. Avdomnat knä. Men annars är det bra denna torsdagsmorgon! Upptäckte också i bilen att min nya vita t-shirt var aningens mer genomskinlig än väntat och att min knallblå bh verkligen lyser igenom. Det blir lång sjal idag på jobbet helt enkelt...

//A


15. happiness



way out west, en av alla otaliga festivaler och konserter. känns som att mitt liv bestod av flygande konfetti och nedtrampade konsertgolv mellan 16-22 års åldern. slutade räkna koserter när jag blev 18. kunde liksom inte längre hålla koll på hur många det var. nuförtiden blir det inte lika många. vet inte riktigt om det beror på mig eller att det faktiskt är färre nuförtiden. men när jag tänker på alla de där kvällarna skrynklar hela mitt hjärta ihop sig och jag minns hur det var att vara 17. fjärilar i magen och musik i huvudet.



dagen då vi fick hem zack. lilla skrutten, att han har varit så här liten är svårt att förstå nu. kommer ihåg att jag tyckte att han var det vackraste jag hade sett i hela mitt liv. som en vacker, skrumpet litet bäbistroll med världens största blåa ögon. bara tanken på att zack och hans underbara mamma jennie finns i mitt liv gör att jag blir så glad att jag börjar grina.




matilda, severina och olivia. antagligen de bästa brudarna som finns i hela världen. det här var en fika på viskan innan jag och matilda åkte till paris. älskar viskan, älskar fika, älskar alla på bilden. bättre än så här blir det inte.



matilda under en av våra totalt dekadenta vimsiga parisnätter på någon bar. bästa sommaren. känner att jag kan dö lite lyckligare med vetskapen av att jag och syster spenderade en hel sommar på varma parisgator med franska människor och franska drinkar i handen. nu är hon och vimsar i usa och jag saknar henne varje dag.



wille. blir alltid glad av honom. fånhunden.




någon annan jag också alltid blir glad av. finaste andreas. känns som att han har funnits för alltid i mitt liv, men faktiskt har jag ju bara känt männskan i två och ett halvt år. underligt sånt där. hursomhelt blir det åtta månader på fredag ♥ kommer alltid komma ihåg den där trägårnkvällen vi träffades. känns som en evighet sen. hursomhelst är han bäst. lång som en stör, envis till den grad att jag oftast vill slå honom, och helt fantastik.



och tillslut, vem blir inte glad av en sån här kaxig kille på sin trehjuling? zack; anledningen till varför jag aldrig kommer sluta tro att ur varje hemsk händelse i livet kommer något helt fantastiskt underbart.

//A


another round

idag har varit en lång dag känns det som! först jobbjobb hela långa dagen. var som sagt på bäckäng och gjorde radioinslag. kul att kika in i boråsskolorna. innan jag började gymnasiet i tranemo hade jag sökt in till bäckäng men ångrade mig i sista stund. det där med pendling lockade inte jättemycket. men hade nog trivts på bäckäng också inser man så här i efterhand. mysig skola! men gudars, tänk vad annorlunda livet antagligen hade blivit. jösses. helt andra vänner, relationer, intressen och antagligen helt annorlunda livsval. tänk, jag kanske hade blivit nåt helt annat än journalist. nu kan jag ju inte tänka mig nåt annat men ändå.

efter den livsreflektionen blev det lunch på viskan med radiobrudarna, beställde as usual en ceasarsallad, alltid lika god. en sväng till gymmet hann man också med. har fått in rutinerna igen, känns skönt! har varit två veckor med upptagna måndagar och onsdagar och träningen har blivit lidande. men nu tusan är det friskisrutiner igen! har ju dessutom införskaffat ett par nya - känns fel att säga löparskor eftersom jag på min höjd kommer kanske ta ett springsteg eller två om det är nerförsbacke under mina powerwalks. men okej. löparskor då från asics.

hursomhaver. nu är det snart grey's. och kanske lite glass.

//A

Onsdag

Bara för det var så länge sen slänger vi la upp en outfitbild på blogga! Det är ju trots allt en blogg. Monkitröja+ halsband, levis och bluntstones. Väldigt jobbpraktisk utstyrsel. Idag är det frallfrukost på jobbet sedan ska jag hoppa iväg till Bäckäng och göra inslag om deras kulturvecka. Onsdag it is.

//A


The Office

Nyduschad och ligger i sängen och kollar gamla Officeavsnitt. Mys med älsklingen helt enkelt. Idag åt Andreas pizza och jag åt två ägg och smoothie. Hade tänkt ta en bild för att föreviga momentet för jämförelse och självbelåtenhet över att jag var nyttig. Men hoppade det. Skryter om det utan bild istället. Hursomhaver; imorgon är det onsdag och jag börjar vanlig tid istället för superdupertidigt. Ganska skönt.

//A


14. something you're reading



en dag och niceville står just nu vid sängbordet, eller ja, sängpallen eftersom jag inte har något sängbord. sistnämnda började jag på i helgen, verkar bra än så länge. en dag har ju blivit så himla hypad så tänkte att jag ska ge den en chans, men har inte börjat än riktigt. återstår att se vad det blir av den.

//A

shortie





jahopp. då var håret klippt.

//A

tisdags-fail. och klockan är bara 07.26

imorses när jag satt och åt min tråkiga müsli hände något väldigt icke-tråkigt. mer dramatiskt och väldigt äckligt. efter tredje tuggan av denna kulinariska smaksensation upptäckte jag en liten liten filindränkt larv/puppa/skal/annan ohygglighet i min skål. blev naturligtvis illamående, väldigt mätt och väldigt arg på en och samma gång. men kunde liksom inte vara helt hundra på att det faktiskt var en larv och inte ett konstigt format halvt havregryn. så tänkte att jag skulle skölja av den i lite vatten för att kunna vara säker. så där stod jag och ursinnigt förbannade axa och alla andra havregynsbaserade företag och tänkte att nä nu jävlar ska jag stämma (därför behövde jag ju larven- uppenbart bevismaterial) och så slank den av skeden och ner i avloppet.

tisdags-fail. här kunde jag blivit minst en miljon rikare. men nä. jag blev bara lurad på min larv och antagligen scared for life och kommer aldrig äta müsli igen.

//A

jag vill fortfarande ha:


http://www.nordoutlet.com/se/marc-jacobs-armbandsur-klockor-for-kvinnor/7387-marc-jacobs-klocka.html


åååhå. det här med att innerligt vilja ha dyra fina saker är nog en ovana jag aldrig kommer undan.

//A

ambition makes you look pretty ugly

ikväll har jag slösat bort en och en halv timma dyrbar tid på att läsa mina gamla blogginlägg och kan krasst konstatera tre saker; 1. jag var snyggare innan jag började jobba heltid på radion. det här med hög ambitionsnivå på sveriges radio i kombination med tidiga mornar samt att det är RADIO jag sysslar med vilket gör att ingen behöver se mig, gör att jag börjar tro att jag nådde min peak för ett halvår sen. nu går det bara nerför.
2. jag måste bromsa zackens utveckling. han var nyss liten och lika rörlig som en säck potatis, nu är han ju en talande tänkande människa! i den här hastigheten kommer han ha gått ut gymnasiet innan jag hunnit märka vad som hänt.
3. jag borde inte varit så orolig för att flytta till borås. det blev ju bra det här. visst saknar man götet. saknar att strosa på stan, att gå ut på lördagarna på andra ställen än typ harrys eller strandade finlandsbåten grand, och så saknar jag vännerna som bor där. men känns ändå som att borås är hemma nu. mycket tack vare olivia och andreas. de väger liksom upp för allt det där andra som tynar bort i viktighet om man jämför.

//A

so and so

huvva. det borde varit någon här som kunde varnat mig för att inte sätta upp svintunga jättetjocka gardiner när man precis gymmat och armarna redan är döda som det är utan att behöva balansera upp en gardinstång och tre metertyg på en skakig stol med skakiga uppåtsträckta armar. men nu är vårgardinerna uppe! jättefina med blåa och röda fjärilar på, som min man kallade, citat; " men de är ju gräääääsliga, ska du verkligen sätta upp dom här?" johooororå det skulle jag! fjärilar är väl alltid snygga...

annars så är det fortfarande måndag och jag är fortfarande måndagstrött. vilket jag var redan på jobbet idag, så för att pigga upp mig beställde jag klipptid tills imorgon direkt efter jobbet. vet inte varför jag tror att det pigar upp, friösrbesök brukar vanligtvis betyda hardcore panikångest för min del. panikångest och opålitliga frisörer som ALLTID tar en decimeter mer än vad man ber om, och samtidigt lyckas säga nåt nedlåtande om egenfärgning och slitna toppar. det är ju typ det mitt hår består av. egenfärgning och slitna toppar. så imorgon blir det ett frisörbesök. om det blir bra blir det en bild, blir det inte bra kommer jag aldrig visa mig ute igen.

//A

13. in your bag



bara sex olika läppstift/läppglans, klocka som ska in på lagning, nycklar,  busskort, anteckningsblock med en miljard pennor och batteri för jobbet, iphone, nycklar, banan, konstiga uggleringen, solisar, hörlurar, monkiplånbok och busskort. det här är med andra ord min mer organiserade väska. på riktigt faktiskt. de andra innehåller betydligt konstigare saker.  

//A

drive

kan inte hjälpas, den var så bra så här kommer trailern. ifall nån behöver lite måndagsfilmtips!



//A

uppdatering

oj, det blev inte mycket bloggat igår. men ibland pysslar man med annat helt enkelt. har dessutom upptäckt att jag helt omedvetet lite undviker allt som har med uppdateringar, nyheter, bloggar och intääärnet på helgerna. har man uppdatering som heltidsjobb på dagarna blir man lite trött på det till slut. men nu är det måndag och jag är tillbaka framför datorn och uppdaterar mig allt jag kan! helgen var fin hursomhaver. i fredags var jag som sagt i tranemo och hängde med familjen och fick hundra kramar av zackis. åkte tillbaka till stan på lördag eftermiddag och powernappade lite med mannen innan vi begav oss till en vän som fyllde år på kvällen. väldigt trevligt. däremot blev det ingen utgång. vi hade båda varit uppe sen ungefär halv sex på morgonen, då är man inte så kaxig när det blir kväll sen.

söndagen var som en söndag ska vara; långfrukost och jag fick lära mig sudoko för tredje gången. bröt bara ihop en gång, trots att andreas hade sin pedagogiska lärarröst såg jag minsann svetten och paniken tränga fram på honom när jag fortfarande inte ville tänka "sudokotänket" och fortfarande inte förstod. men jag löste barnsudokot i alla fall. seger! efter denna hårda prövning av vårt förhållande, åkte vi en sväng till knalleland. kollade på löparskor och handlade söndagsgodis på videomix. rätt kombination av ärenden tycker jag. fastnade lite för ett par nike air, men får vänta till fredag då det blir lön. mat och städ hanns det också det, kära nån, nu när jag tänker på det låter det ändå som om man har gjort massa grejer igår. jaja. andreas gjorde sin mästerchili och jag såg till att vi inte kvävdes i sömnen av dammråttor.  kollade på nya filmen drive  med ryan gosling också. sjuuuuuukt bra! fin söndag med andra ord.

men nu är det måndag och jag jobbar tidigt igen. men det är ganska skönt, får sluta tjugo över tre. tänkte orka med en sväng till gymmet med, alldeles för länge sen nu. ååh jag vill ha de där skorna! mycket trevligare att studsa runt utomhus än instängd på ett svettigt gym! inbillar jag mig i alla fall....

//A

12 Close-up

Lånekatten Alfons som väcker oss genom att så smidigt och diskret med att punktera diverse inre organ med sina hårda tassar klättrandes upp på sin väg för att inta den bekväma positionen mitt på magen, och sedan sätta sig där och stirra uppmanande tills man vaknar och börjar klappa på honom. Godmorgon. Skönt med söndagsmornar när man inte behöver röra sig ur sängen ändå. Andreas har somnat om och jag och min varma vetekudde myser framför americas funniest home videos. Tänker inte röra mig härifrån på ett tag.

//A


Lördag!

Hemma i Tranemo en sväng! Kramat järnet ur lillebror, och gjort massa bäbisnöjen. Varit på promenad, cyklat, petat på sniglar, dansat i köket, och ätit lite godis. Nu blir det lite förmiddagshäng med Severina som också är hemma! Loppisrunda och fika på fiket! Och nya röda tröjan på så klart!

//A


karamellpåse



ett väldigt slarvigt spread- om vi ska använda fashionord - av nya kläder (allt inhandlat under loppet av fem minuter på lunchen); en hallonröd angoratröja, två basic t-shirts -en vit och en grå , och massa färgglada underkläder! säga vad man vill om gina tricot, men på basgrejer är dom helt okej ändå.

//

11. where you sleep



i massa färg, prickar, ränder och blommor. oftast med min man, som är en väldigt bra sovkompanjon eftersom han är en tyst sovare och bara snor kuddar ytterst sällan. ibland får även katten alfons plats om olivia är ute på vift.

//A

10. childhood



mamma på stugtrappan med en kopp kaffe. där satt hon varje sommarmorgon när man kom upp och precis hade vaknat. och det luktade kaffe och dagg och det var alldeles tyst ute förutom fåglarna som sjöng. trappan finns kvar men inte mamman.

//A

Bråttom

Det har varit två väldigt stressiga dagar, lovar att blogga mer när jag kommer hem ikväll! Igår kunde jag inte ta min lunch förrän halv tre. Alldeles för sent , blev helt svag och snurrig. Var ganska slut igår när jag kom hem. Tur att man hade en fin pojkvän som väntade hemma med massa kramar. Lagade burritos och myste hela kvällen. Idag; lite bättre lunch- då hanns det med sushi med Olivia på eest! Så sjukt gott! Hittade en ny liten laxrörabit som var godaste sushibiten hittills. Sedan en snabb sväng på stan, ska visa alla färgglada grejer jag hittade lite senare. Nu är det sista jobbtimman innan det blir helg! Slutar tjugo över tre, var tidig morgonreporter och då är det lätt värt att gå upp tidigt om man får sluta vid tre på fredagen! Myyyys!

//A


och så klart;

GOD MORGON!!



så här rosa har jag aldrig varit. ever. läppar och naglar men that's it. resten av mig är som vanligt svart.

//A

9. daily routine

två saker gör jag alltid på morgonen. därför blir det två bilder idag.



första jag gör på morgonen innan jag ens gått upp är att sätta på radion och lyssna på p3. radion är viktigt morgonmoment. den tar jag med mig överallt i lägenheten när jag fixar med morgongrejerna. först ligga och lyssna en stund i sängen, sedan får den följa med in i badrummet för att jag ska bli pepp när jag kletar på diverse smink som får mig att inte se ut som den morgontrötta mullvad jag egentligen är klockan sju på morgonen. sedan en sväng in i köket- med radion såklart- där blir det frukost, morgontidningsläsning, radio och allmän uppdatering om omvärlden.




andra morgonrutinen jag alltid gör innan jag går hemifrån; välja ringar. vilket oftast blir hejsan hoppsan ändå eftersom jag fortfarande är lite morgonsömnig i hjärnan och fastnar i min velighet och egentligen är sjukt sen och inte alls kan stå där och hålla på med nåt så onödigt som att välja ringar när det är superbrådis på morgonen. men så är det.

//A

l.u.v.e.

åh gudars. ska jag - eller ska jag inte - påbörja det ENORMA projektet som det är att städa min garderob? det är liksom allt eller inget som gäller här lite. börjar jag måste jag avsluta. och det innebär total utrensning samt slänga ner massa grejer i källaren. ett jävligt jobbigt onsdagskvällsprojekt med andra ord. uuuuuh. det känns så väldigt jobbigt att ta tag i. men nu är det på bristningsgränsen att bli ett klädjordskred varje gång jag ska in där. får sätta på sjukt hög musik, svepa en kopp kaffe och bara göra det.

//A

promises



lunch på peperoni. supermysig kitchig salladsbar i borås.



hann med en sväng in på make up store. ett knallrött "pout" och ett mer korallaktigt "aloha" välkomnar vi nu in i samlingen!



rött läppstift är ju verkligen något jag lider brist på nämligen.

för övrigt sitter jag och äter sista kladdkaksbiten på jobbet och klipper sista-minuten-inslag. måste ju ladda med något innan gymmet...

//A

The joy

Snabb powerwalk med Wille halv sju på morgonen. Under 40 minuters promenad hann hunden med att bita sönder tre pinnar, trassla in kopplet i en buske samt rage-attack på distans mot en gigantisk Sankt bernadshund. Som om han hade haft en chans... Sedan iväg till borran! Hem en snabbis för att hämta gymväska och nu är det jobb med frallfrukost! Momentet som gör onsdagen uthärdlig- färska frallor på jobbet. Mmhmmm. Idag snodde jag capers tröja. Igen. Tur att han är i England och inte riktigt kan göra nåt åt det. Hehe.

//A


8. Your sky


Matkoma

Hemma i Boråslägenheten för att äta lunch. Åt alldeles för mycket och är nu lite orolig för att inte komma upp och åka till jobbet igen. Mätt och sömnig...visade sig att jag var tvungen att hämta lite grejer inför ytterligare en tranemonatt. Redken till håret, tandborste och lite kvällmat eftersom det var gapande tomt i Tranemoskafferiet. Hinner inte handla nåt så då blir det att sno med mig lite ägg och kaviar. Får bli bra! Snart är det tillbaka till jobbet för att klippa klart ett inslag om armhålor. Yäs. Idag blev jag utskickad på stan för att fråga boråsarna om dom rakar sig under armarna. Helt fantastiska svar och utläggningar. Så är det på jobbet ibland- frågar man så får man veta. Och tänk vad jag vet om folks armhålor nu. Jisses.

//A


Captain america

Det är så praktiskt att ha både Matilda och Capers kläder att kunna sno. Grejt! Snart börja tisdagsjobba. Saknar redan Wille! Suck.

//A


Vår

Godmorgon

//A


vuxenpoäng

när man tycker det är skönt att få komma hem till ett hus med tvättmaskin och framförallt TORKTUMLARE; redan inne på andra tvätten. extremt tacksam över att slippa springa till en källare med halvfungerande maskin som ungefär varannan gång struntar i att centrifugera och lämnar allt dyngsurt så man måste tvätta om. och sedan hänga upp tvätten i samma källare, som också vägrar torka förrän två dagar senare och då redan hunnit gotta in sig i den där härliga källarlukten. som sagt. jag är glad över att komma hem till en torktumlare. fint att slippa använda mina sista nöden-har-ingen-lag-trosor. igår var det nästan kris. då blev det de där sista man aldrig slänger för att ha när det krisar. dom som hängt kvar sen typ åttan. röda med snobben som dansar och söndriga resår. very classy. very sexy.

nu ska jag göra lite smörgåsar och krypa ner framför tvn med willehunden (som är helt slut efter våran 1 timmas powerwalk runt sjön)  och en kopp choklad! fint ska det va!



special från belgien! ungefär som att dricka flytande mörk mörk choklad. gottigt.

//A

tips

just det. igårkväll var vi på bio och såg den här; jag gillade den sjukt mycket.  alltid härligt när övernaturliga krafter framkallar hybris och allt blir kaos och katastrof. sådär blair witch project filmat med skakig kamera och ja; helt enkelt BRA FILM! nästa film blir drive. samma regissör, och ska tydligen också vara brutalt bra.



//A


7. favourite



dreggel....saknar verkligen sushi me i götet. världens godaste sushi som låg nära skolan och linneplatsen. mums.

hade seriöst kunnat offra valfri- inte livsviktig- kroppsdel för lite sushi just nu. försökte botanisera lite i skafferiet men hittade bara en halv parmesanost och lite fil. får se vilken kulinarisk höjdpunkt jag kan tillaga av det.

lunchrast!

och herreminjeeeee vilket effektiv sådan! idag har jag hunnit med att (såklart äta min lunch) titta på ett avsnitt av 30 rock, diska, sortera upp tvätten så jag har nåt att göra när jag är hund&husvakt i tranemo ikväll, plocka ihop all återvinning samt köra ner den och slänga i återvinningscentralen. det är ett under vad man hinner med när man har bil och cirka en och en halv kilometer till jobbet. fast det här var ju ett undantag of course. ikväll blir det alltså tranemo! hela familjen är borta och wille kan ju inte vara ensam så då blir det lite pendling nu i två dagar. ska bli skönt att komma hem och ta lite promenader med vovven. hoppas jag hinner ta en sväng runt sjön innan det blir mörkt. det är ju planen i alla fall.

//A

Söndag

Sväng till blomsterlandet för att köpa nya vårblommor, promenix i kransmossen, goooood middag med blodig biff och rotfrukter, yttepytten liten powernap och snart bio! Det var söndagen det.

//A


6. Makes you smile


Over and out

Från och med nu är mitt hår på detox. Inget spray, bara sviiiiindyra återfuktande kerastaseprodukter i. Vilket betyder att jag kommer se ut lite som en blöt katt nu fram över. Hårda bud. Eller okej, när man ska ut får mm spraya. Men bara lite..Det sista syster sa innan hon lämnade landet var; " jag skulle väldigt gärna lägga lite produkter i dina toppar.."

//A


5. Something you wore

En gång i tiden struttade jag runt på krogen med de här på fötterna, gjorde mig 15 cm längre och livsfarligt instabil efter en eller två öl. Nu förtiden struttar jag mest runt på jobbet på borås kullerstensgator med överhängandes deadlines som alltid får mig att småspringa, och då går det minsann inte med 15 cm klackar. Så nu står dom på hyllan ett tag.

//A


Mysfrukost!

Med nya elletidningen. Fick också ett ryck och gjorde smoothie för första gången på evigheter! Innan gjorde jag smoothisar VARJE morgon, men nån stans i boråsflytten hittade jag brödrosten och efter det har jag och rostat bröd varit ganska bundis. But no more! Älskar helgfrukostar. Mannen ligger kvar i sängen i halvdvala, jag är redan inne på min andra kopp kaffe. Ska se om han lever om en liten stund för efter mysfrukost ska vi iväg på loppis! Åååååh härliga lördag!

//A


Fredag

Och jag saknar min syster som antagligen inte saknar mig ett du eftersom hon nästan precis anlänt i LA. Citat: " Venice är orecis som man trott- alla skatear har tatueringar hund och kaffebehållare, brudarna är antigen 50 år gamla surfare eller skitvackra amerikanskor i flipflops och blanka hår, alla är skittrevliga och säger "man" efter varje mening"

Jaha. Höjdpunkten so far på min dag var när jag hade med mig åh-så-lyxig-färskpasta till jobbet idag, samt kunde hämta fiaten från verkstaden. Självklart var pastan lite överkokt, och verkstaden informerade om att det fortfarande var nåt fel med gasen som de måste lösa så när jag körde iväg kunde jag inte sluta höra ett gällt gnisslande som aldrig lägger av.

Två väldigt olika fredagar helt enkelt. Men fredag never the less, och det blir faktiskt en fin dag. Planerad myskväll med Andy pandy; räkor och vin! Och så fyller ju Olivia år idag med, hurra!!

Funderar dessutom på en stor påse videomixgodis tills ikväll. Namnamnamnam.

//A


4. Letterbox

Så här står det på mitt brevinkast. Så såg det ut när jag flyttade in i somras och jag har liksom inte hjärta att ändra det.

//A


Vaknade och trodde det var lördag

Och det var det ju inte. Men snart så! Har en lite stressig dag idag på jobbet med massa som ska klippas och intervjuas, och VET att jag har en deadline halv elva som är liiiiite jobbig med tanke på att jag blev klar med intervjun igår tio över fem....men det ska väl lösa sig! Om inte annat kan jag ju bara förtränga det och tänka på att det är helg om några timmar!

//A


3. something you adore



snöflingor. den här fastnade i min päls. helt otroligt vad vackra.

//A

Goddag!

Tröja från holbrook, levis och vid det här laget perfekt ingådda blundstones. Kändes som det var läge att klä sig passande till snökaoset idag. Vart tog våren vägen??

//A


suck

åååh IRONIN; när man ägnat en vecka åt att lugna syster som fått brev av CSN med krav på direkt återbetalning om hon inte kunde bevisa hur hennes inkomst var fördelad på året - och sedan få exakt samma brev själv med EXAKT samma panikkänsla. blä. hata. är inte heller direkt nöjd med mig själv som slänger alla lönebesked i konstig feng shui- rensa bort allt onödigt - anda direkt när de kommer i brevlådan. varför varför varför lyssnar man aldrig på pappa som alltid skäller på en för att man inte håller koll på sina papper? varföööööööööör?

imorgon blir det till att ringa alla arbetsplatser under 2010 för att få igen sina lönebesked- hej monki, tranemo kommun och sveriges radio. men det är imorgon det.

ikväll blir det lite new girl med olivia och sedan grey's anatomy! fast efter den här dagen är jag inte säker på att jag orkar vara upp till nio ens. tuff tuff dag på jobbet. det blir väl. för imorgon är det torsdag och då är det snart heeeelg!

//A

Tidig morgon

Idag blev det en skynda skynda-morgon. Skulle åka till målsryd före jobbet för att lämna in lilla fiaten för uppfräschning. Ska hämta den igen på lunchen. Det som är bra är att man får en lånebil så länge. Det som är mindre bra är att min lånebil är ungefär lika gammal som jag, vinröd, kombo och har registreringsnamn URK. Like apples and oranges om man jämför URK med min fiiiina söta lilla pärla. Fast det går ju fort tills jag får hämta den igen!

Idag flyger Matilda till USA. Har under tre dagar nu fått sms som enbart består av vokaler. Oftast massa a, följandes av hundra utropstecken. Hon är ganska flygrädd.

//A


2. Breakfast

//A


mojs

idag har min blogg levt sitt egna lilla liv med inlägg som blir publicerade lite hur som helst. jaja. fotogrejen är igång iaf. ikväll är det mojsmyskväll! vi ska åka och hämta spice and rice och sedan kolla på big bang tills ögonen blöder. nästan iaf. happy tuesday!

//A

1.you


1.you

//A


Lunch!

Älskar att redaktionen dragit fram det gamla pingisbordet som nu står i musikstudion. Lunchpingis! Extremt ringrostig eftersom jag inte spelat pingis sen mellanstadiet, och inte ens då var man ju särskilt bra.... Alltid blev man i rundpingismatcherna omkullsprungen av nån överentusiastisk skitduktig kepskille med pingisracket i proffsiga konstiga handgrepp- "ameh så hääär håller kineserna och dom är ju proffs"

Hursomhelst, Lunch! Hade med mig supergod Jenniemat också, ris med japansk gryta med maaaassa ingefära i. Bilden gör den INTE rättvisa. För det var super. Önskar att man hade en liten Jennie som följde med en överallt och lagade mat. GOTT!!

//A


let's gooooo! en om dan ska man väl klara



från sevvesöt

//A

Morgonlyx

Att kunna ta fiaten till jobbet och Borås! Funderar allvarligt på att köpa den från pappan, men måste klura lite först. Göra lite budget osv. Men den är ju så söt!

//A


Tranemo

Hemma i fina Tranemo över måndagskvällen. Syster yster åker till the us and a på onsdag, och Casper till England på lördag så lite hej då blir det ikväll. Yngsta lillebror virrar runt som vanligt och är sötare än en sockerbit. Skönt att ha så nära hem att man kan åka hem över dagen! Ytterligare fördel med boråsflytten. So far so good.

//A


Färg färg färg!

Gråa måndagar får man pigga upp med massa annan färg! Och genom att ha fånigt illrosa nagellack samt ett berlockearmband med nyckelpiga och mjukglass. Ibland måste man.

//A


vino fino



hej svejs nu packar jag med vinet och mannen, MOT GÖTET

//A

Lördagsgodis

Efter en sväng på stan blev det lite olika grejer att ta med hem. Nu är det chillevill några timmar innan det är dags att bege sig till götet för festligheter!

Trevlig helg so far. Igår hade vi spellkväll på södermalmsgatan med lite vänner, finfint var det! Och tack och lov tog inte baginboxen slut så den får också åka med till stan! Nu måste jag bara komma på vad man ska ha på sig och sedan försöka lokalisera enskilda plagg i den djungel som för närvarande är min garderob. Städa får man göra en annan dag, idag är det faktiskt lördag.

//A


Freeeeeeedag!

Äntligen! Känns som det har varit en lång vecka, men nu är det bara cirkus 9 timmar kvar till helg! Fredagspeppen!

//A


yeah

torsdag kväll. andreas lagade spagetti och köttfärssås och jag tittade på. hungrig så jag nästan dog! men nu är det bättre! hade tänkt länka massa grejer men internetet är på sitt värsta humör så det får vänta. the next time. i övrigt är jag väldigt tacksam över att det är fredag imorgon.

//A

Nödvändigheter på jobbet:

Kamera, iPhone, bandare, cola, kalender och självklart post-itlappar. Har äntligen kunnat börja använda nya fina vita iphonen. Har dock inte lärt mig mitt nummer än så det är fasttejpat på datorn. På en post-it. Kickin'it old school!


morgonpasset i p3, brämhults juice och BT.



goddag! känns som att jag bara hinner morgonblogga nuförtiden. ska bättra mig - i promise! inatt har jag spoonat en kudde hela natten eftersom syster har kroppskontaktfobi så har det varit en barriär av kuddar mellan oss hela natten - därav spooningen. mysigt att ha henne här i alla fall. igår åt vi sushi med olivia. gudars vad gott det är på futomaki ibland! namnamnam. idag är det pizzamöte med facket, GUD VAD VUXET, sedan två intervjuer på eftermiddagen. inte konstigt att jag somnar helt utmattad klockan tio på kvällarna nuförtiden. jag kan ju inte vara särskilt van vid alla de här vuxenpoängen som bara regnar över mig.... obs sarkasm.

ikväll blir det mys med mannen och börja peppa lite inför helgen!

//A

RSS 2.0