helgpyssel

 
igår var det som sagt quality time med gamla frugan. så vi fräschade till oss, efter en lååååång powernap och lite städning och begav oss ner på stan. hade min nya svarta klänning som egentligen är som snyggast bakifrån när man ser ryggen men det blir inget med det när man lever i höstkalla sverige. på med kofta. supergoda tapas på la copita och nästan ännu smarrigare fördrink med basilika, jordgubb och rom. sedan blev det en liten sväng på wisers innan vi kände oss gamla och fredagströtta. som olivia sa " är det nu man börjar säga att man går ut och tar ett glaaaas vin med sin väninna? är du min väninna nu?" vem vet. trevligt hade vi i alla fall!
 
 
ännu trevligare är det ju att olivia jobbar med att sy upp kläder till diverse företag och ibland kommer hem med påsar fulla av bondelidtröjor. så efter omsorgsfullt bortplockade av de snyggaste till henne själv får jag resten. så igår blev det en liten trave, redan börjat slöanvända en som pyjamas. man blir ju bortskämd!
 
 
vaknade vid sju imorses av att regnet hamrade mot fönsterrutorna, men låg kvar en lång stund och läste. blev en lite sömnig morgon men sen tog vi oss upp ändå. åkte en sväng till viskafors och kollade in utförsäljningen av lampor på hallbergs. hittade två fina till sovrummet och köpte till ett extra par skärmar. blir nog fint. sedan en mysig fika hos andreas familj, och efter det körde vi hem mot stan för att gå på marknaden. hade bara två grejer som måste införskaffas på marknad. det ena är kokkosbollar. varje marknad när jag var liten brukade jag gå med min farfar och han köpte alltid en låda kokkosbollar, hjortronssylt och rökt ål. så det är tradition men jag fortsätter med endast kokkosbollar. det andra som man måste ha är yankee candles. de brukar vara extra billiga och det tar mig alltid år och dar att bestämma vilken doft. stackars andreas, han har ganska bra tålamod de första tjugo minutrarna men sedan höll han  på att krevera där i blomsteraffären och väste till slut att jag skulle bestämma mig annars skulle han välja. och han hade siktat in sig på nåt som luktade äppelpaj. så då valde jag till slut clean cotton. de där burkarna kan man gå och sniffa i tills alla luktceller dör där i näsan. gottigt.
 
//A
 
 

wooooop woooop

åååååh- denna känsla av att det är fredag! hela kroppen bara skriker befria mig NUUUUUUU! det spritter överallt! vet dock inte om det är min kropp som är fredagsglad eller om jag har haft en för hetsig morgon, för mitt vänstra öga rycker som det alltid gör när jag blir lite extra stressad. har iofs haft en ganska stressad morgon, men skit i det, för några ynka timmar till sen är det helg. lönehelg dessutom. märktes så oerhört tydligt när jag skulle försöka boka bord till ikväll. fick lite nedlåtande höra att "du vet väl att det är lönehelg och höstmarknad" men till sist; hej la copita! vin och god mat med bästa sällskapet, nämligen bästisen. ikväll är det jag och livan; on the town - out and about. det kommer bli finfint.
 
här är mina hysteriskt peppade jag älskar helgen låtar:
 
Deadmau5 – The Veldt - 8 Minute Edit
Kid Cudi – Pursuit Of Happiness - Extended Steve Aoki Remix (Explicit)
Rebecca Stella – Give Me That O - Madax Remix
 
 
//A
 
 
 

i stole your xbox

 
idag har vi haft kemilab i lilla radiostudion. högst avancerade experiment med godisråttor, russin och den gamla härliga klassikern; mentos och cola light. navet var på besök i sina fina labrockar och slog oss med häpnad. kemi är ganska ballt. synd att jag aldrig förstod det. fuskade mig igenom hela gymnasiet utan att kunna balansera en formel för fem öre. men uppenbarligen var det ju ingen livsviktig kunskap i mitt liv, har ju klarat mig utmärkt ändå!
 
annars så förbereder jag mig på att leva som en ensamstående kvinna nu ett tag. ung, självständig och utan pojkvän. eftersom han har två nya kärlekar nu. den ena är en ny tv, som på håret gick att frakta hem i vår yttepyttebil, samt ett helt nytt fifa-spel. O.H. T.H.E.J.O.Y
 
//A
 

payday!

 
ni ser det lätt ansträngda på gränsen till borderline-hysteriska leendet? ja det gör ni. det leendet kan betyda lite olika saker. ibland betyder det "nej nej, KLART jag inte behöver lunchpaus, den här deadlinen ska in" ibland betyder det "gud vilken hemsk person, men om jag ler och nickar kanske du går härifrån snart" idag betyder det "jag förbereder mig för storhandling på ica maxi" för vad kan vara bättre än en inköpslista som består av dubbla sidor på ett A4 papper, FOLK som inte vet vart de ska och därför bara hasar som förvirrade zombies utan mål PRECIS framför fötterna på mig, samt att vid ett trött tillfälle tappa bort den överlastade kundvagnen bakom någon flinghylla. ingenting gott folk- kan vara bättre!
 
nu lät jag bitter och grinig. men jag har pms, svår chokladabstinens,  har varit uppe sen fem imorses,  det regnar ute, samt att jag hellre hade lagt 1600 kronor på något helt annat, antagligen mer opraktiskt och glittrigt. så jag får låta lite grinig. därför lägger jag allt förtroende till andreas. han fixar detta.  för han har nog energi och en peppad livsglädje när han kommer hem från den längsta arbetsdagen på veckan efter en konferens som inte slutar förrän fem. jajjamänsan- we're in the winning team. grattis ica maxi.
 
//A
 

17.25

Måndagar är ju alltid hundra gånger tröttsammare än alla andra veckodagar, alltid lite segare, sömnigare men ändå stressigt. Härlig kombo! Idag hade jag egentligen velat pysa iväg på cirkelpasset på friskis, men får inse förfärligt förnuftiga fakta, och bara ta det lugnt ikväll om den här skruttigheten nånsin ska gå över. Börjar bli lagom tröttsamt med att hosta sönder halva lungan under nätterna. Så, tog istället en extra promenadsväng på jobbet, och ska nu gå lite i ide här hemma. Tända massa yanke candles, lyssna på nya spotifytillskotten och laga lite god mat. Samt invänta regnvädret av katastrofala proportioner som ska börja ikväll, enligt SMHI. lite mysigt ändå.

//A


sunday bloody sunday

 
igår hade vi det alldeles fantastiskt trevligt. först hemma hos johanna för lite mat och extremintag av vin, sedan vidare ut i regniga natten.
 
hamnade på xoy, beställde drinkar, dansade och inspekterade de nya fancy-pancy toaletterna. väldigt skumt att det fanns en person som verkade vara anställd enbart för att se över toaletterna. när jag i ett dramatiskt ögonblick inte hittade handpappret ute vid handfaten och muttrade, uppenbarligen högljutt, så kom det fram en kille och nickade mig i rätt rikting till andra sidan handfaten. inte bara en vanlig kille, nej nej,  för han hade namnskylt och logga på sig. ändå. weird att vara toalettuppassare.
 
 
här ska egentligen lisa vara med också men hon var den utmärkta fotografen. hade det väldigt fint med alla fina brudarna hela kvällen och halva natten. sedan kom min riddare i den vita fiaten och hämtade upp spillrorna av en blöt-ont-i-fötterna-trött-party-amanda på allegatan. snäll pojkvän.
 
 
och idag vaknade man liiite senare än vanligt. men lyckades uppbåda en helgfrukost ändå- amerikanska blåbärspannkakor. as usual.
 
 
 
en liten höstpromenad orkade vi ut på ända. fint med alla träd som börjar bli färgglada och höstiga! nu ska vi mysa sista helgtimmarna med hemmakvällgodis och hyrfilm!
 
//A
 
 
 
 
 

"pink wine makes me slutty"

åh hej och hå- nu börjar liket leva igen. mår hyfsat bra. så bra att jag tänker drista mig iväg ut och parta ikväll. johanna och bella har ju blivit tanty den här månaden så nu blir det fölsiskalas! ska gräva fram sista flaskan rosé, man tager vad man haver när man inte kommer ner på stan och systemet idag. sparar min energi samt tålamod- förra lördagen satt jag i bilkö i 45 härliga minuter när jag bara skulle ner och köpa en flaska vin. tydligen var det hurtiga personer som hade bestämt sig för att springa kretsloppet preciiiis ivägen. lovely.
 
nu är det bara en hel dag att bestämma vad man ska ha på sig, hur många glas vin denna skruttiga kropp klarar av, samt hur många halstabletter man kan knö ner i partyväskan.
 
//A
 

sicksick

 
var på yoga igår. höll som vanligt på att somna under avslappningen. gotta love that yoga- vrida sig i konstiga ställningar, andas på rätt sätt och hålla balansen under en mycket engagerad uppvisning av "palmträdet som gungar i vinden". mitt palmträd svajade mer än vanligt, balansen var inte den bästa igår.
 
 
och vet inte om det var yogan som började släppa loss massa konstigheter i kroppen för idag är jag sjuuuuuk. och tycker förfärligt synd om mig själv givetvis. ignorerade det faktum att jag hade tappat rösten och ett dunkande huvud när jag rusade till jobbet imorses. var med i studion ungefär fem minuter och skickades sedan hem igen. hem och stupade i sängen och sov till elva. nu fortsätter jag dagen i soffan med sjuklingunderhållning i form av tv-serier och glass.
 
//A
 

take-out tuesday!

göttans. hämtmat och några avsnitt the office. börjar få in en fin tisdagsrutin här. det är ju bra att ha planerad soffkväll när man är helt inkapabel till att faktiskt röra sig utanför soffan; gjorde det fatala misstaget att gå och simma idag efter jobbet för att NÅGON sa att det skulle hjälpa mot den katastrofala träningsvärken jag drog på mig efter att ha börjat på cirkelpassen igen på måndagkvällarna. meeeeeen det blev ju bara hundra gånger värre. fast skönt-ont ändå. hade glömt bort hur skönt det är att simma. att bara plöja igenom vattnet längd för längd och bara låta tankarna gå. helt lagom tisdags-syssla.
 
//A

Weekends!!

Helgen i korthet. Tänkte spara långa blogginläggen till veckan, för nu ska jag krama det sista ur myssöndagen. Med mackor och te och resident evil- gött att se milla jovovich kick some zombie ass.

//A


Yey!

Idag kan jag knappt lyfta armarna. Ser ut som en t-rex med såna där ynkliga pyttearmar som viftar omkring. Tungt att gymma när man inte gjort det sen strax före sommaren. Men det var skönt att komma igång igen! Redan signat upp både Erika och Danielle för mer friskis de kommande veckorna. Pepp pepp! Nåt annat kul är att det är fredag idag! Bästa dagen på veckan! Nu är det bara en pyttejobbdag kvar innan det är två långa lediga dagar!

//A


"ja hej, jag heter amanda och ringer från sveriges radio i borås, väckte jag dig?"

alltså detta jobb! idag har jag pratat med en föredetta statsminister på knackig telefonlinje som inte hörde ett dugg av vad jag sa eftersom han satt på bussen, (ska få ringa imorgon igen- snällt va!), en kvinna från borås som är expert på kattbeteende, en konstnär och lite annat folk. helt sjukt vad man håller på och ringer till olika sorters människor. den där ångesten över att slå jobbiga samtal hemma är bortblåst sen länge. och kommer den tillbaka kan man ju alltid tänka tillbaka på den gången man ringde till en pensionerad statsminister tjugo över åtta på morgonen med råångest över att kanske väcka honom.
 
snart ska jag till friskis och träffa erika för en vända på gymmet. nu jäklar ska vi bli biff! eller nåt. kan vara bra med lite förebyggande arbete ikväll med tanke på vad större delen av morgondagen ska handla om. först ska vi ha planeringsdag med morgonprogrammet uppe på ellagården och dyka ner i deras lunchbuffé- GÖTTIGT! sedan afterwork, gissningsvis en drink eller två på vinci, och för att avrunda det hela- babbel med hela familjen på kvällen. längtar!
 
//A

But please!

Fy faaan idag går det ej bra med matlagningen! Ej okej! I ett handfast grepp skulle jag pressa lime men med all min klämmastyrka åkte den rakt ner i yogurthsåsen och skvätte ner hela mig. Nya bondelidtröjan i tvätten och renskrubbat ansikte. Fadäs nummer två; skulle ta ur laxen men det var fortfarande lite is i förpackningen som sprätte rakt upp i mitt öga. Aj. Ibland borde man bara ge upp och åka raka vägen till mackedonken och vråla i driveintelefonen tills man får lite nuggets och en cola. Men icke. Nu är laxen i ugnen och den får se till att vara jävligt god.

//A


Hej hopp!

Idag sände jag live från grönängarna utanför Borås och allt var frid och fröjd. En helt perfekt HF-sändning, fint väder, massa djur, tekniken funkade,bra intervjuperson osv. Allt funkade finfint! Sånt blir man glad av. Snart är det dags att sluta planera morgondagen, stänga av datorn, ta av sig lurarna och gå hem. Imorgon står intervju med leif mannerström på schemat. Tillsammans med kulturpanel och en kille som är en av tio i världen som kan titulera sig som postural terapeut, dvs hållningsterapi. Spännande! Men nu är hjärnan sönderkramad av planering och radio och jag behöver hem för en liten powernap tror jag nog. Göttigt.

//A


på västfronten intet nytt

förlååååååååååååååt. jag vet jag skaaaaaaa. tar härmed åt mig av alla påhopp och konstruktiv kritik; slutar vara en tråkig segis och ska ägna närmsta kvarten åt ihärdigt hamrande på tangentbordet.
 
1. spederat helgerna med drinkar, och kanske en och annan vardag- har verkligen hamnat i någon slags yes we can anda när jag spenderar dagarna med att hålla koll på obama och usa-valet och det genomsyrar numera hela min vardag. spinning när man egentligen är för trött, gå upp klockan fem på morgonen varje dag, blanda helt egna drinkar med socker, mynta och hela alltet- yes we can!
 
2. även intagit en hel del bär det senaste. dvs, dagligen, här ska vi inte ljuga. men det är ju så gooott! hallon på morgonen, och lite allt möjligt senare under dagen. igår var det galiamelon och lite vinbär. dreglar bara jag tänker på det igen.
 
3. shoppelishoppat. ny fin väska, tisha och två par svarta jeans. och det var väl på tiden. är en sån där töntig periodare. först går jag i klänning några månader, sedan är det kjol och nu är jag inne på byxor igen. precis som med frukosten. ibland månader då jag nästan får näringsbrist eftersom jag inte äter nåt annat än rostat bröd och marmelad på mornarna, ibland veckovis med grekisk yoghurt och sedan blir det flingor eller polarkaka. ordet lagom och omväxling, det har man inte hört.
 
4. har take-out-tuesday. det här är ifrån förra veckan då det var susi och the office kväll tillsammans med min andra hälft. fint är det att dega ihop med sushi och dwight schrute när man kommer hem helt slut en tisdag. får se vad det blir ikväll, hörde nån mumla om sverigematch och spice and rice.
 
5. åkt några svängar till tranemo, ibland söndagsmiddag med hela familjen och senast var det amanda-zack-helg, myspys!
 
6. även indoktrinerat vegetarisk måndag. fick en släng av dåligt miljösamvete häromveckan och tänkte att nu faaaan är det dags att ta dag i det här. till andreas stora fasa. fast det blev bättre när jag bevisade att jag faktiskt gjorde god veggomat, dvs canellonis fyllda med spenat, oliver och ricottaost. med massa färsk parmesan på det så spelar det ingen som helst roll att det inte är nåt kött.
 
7. hängt med min andra lillebror. fast inte är han så liten längre. tog en fika på viskan, bulle och latte är vad man köper om man är 18 årig kille minsann. fint att hänga med casper! helt sjukt att han fyller 18 snart. jag minns fortfarande när jag och matilda var små och vi klädde ut honom till tjej med klänning, fejktuttar av toapapper, kladdade ner honom med läppstift och sedan hette han isabella petersson och tvingades vara huvudstjärnan i våra teateruppsättningar i vardagsrummet. hehe. det var tider det!
 
8. mer bär. fick en burk björnbärsmarmelad av jennie som var så god att man vill smälla av! hon och zack hade plockat björnbär i stugan, och det smakar verkligen sommar. gott att ha på mackan nu när det helt uppenbarligen är höst. varje morgon när jag traskar iväg till jobbet hänger regnet i luften och det bara yr löv på gatorna.
 
9. tagit några vändor på kransmossen. andreas har en sträckning i låret som gör att han inte kan spela fotboll eller träna som vanligt, vilket gör att han är hemma med massa energi i kroppen som han tar ut på mig till min stora glädje. här kastar han kottar på mig när jag är för långsam i söndags uppe på kransmossen. vem behöver en personlig tränare när man har en pojkvän med högst egna pedagogiska lösningar?
 
10. det var allt för mig idag. jag lovar att det inte ska gå så långt till nästa inlägg. men ibland faller man ur det där med skrivandet. lovar och svär att skärpa mig. lite i alla fall.
 
//A
 
 

RSS 2.0