you know

'
vakndade upp  ur en tvåtimmarskoma med panik. sådär som man gör när man vet att man har råkat sova för för länge på kvällen och nu kan vänta sig en trevlig natt med noll sömntimmar what so ever där man bara ligger och vrider sig i svettiga lakan av obehag och stirrar upp i taket. vaken.
dagen har ägnats åt koma på många sätt idag. har legat närmast apatisk i soffan och lyssnat på death cab for cutie. när man hamnat i det djupa hålet som utgör death cabs halvsorgliga -väldigt- vackra- åh- vad- jag- har- ont-i -hjärtat -men-kanske-allt-kommer-bli-bra-musik, är det svårt att komma upp igen. jag önskar jag hade almost famous dvdn. då hade allt blivit bra. gud. vissa dagar när verkligheten kommer alldeles för nära och allt blir kallt och fruset hade jag kunnat hoppa över. och sommaren är alldeles för långt borta. jag vill ha varma sommarnätter med den där speciella doften som bara finns på sommaren när solen gått ned. när ens hud doftar sol och gräset blir blött av dagg och luften vibrerar och man vet att man kommer vandra hem på grusvägar många timmar senare från någon fest och man inte hinner hem innan solen redan börjar gå upp igen.
jag vet inte. ibland blir det inte som man tänkt sig. det var en konstig dag idag. //a

coldcoldicolidi 

det är ju rent fantastiskt att jag lyckades skvalpa i mig fem glas rödvin utan att spilla på nya vita klänningen. det är ju annars en sån där fin standardregel i murphys lag.

 

tooday kanske jag införskaffar mig en varm och skön päls eftersom vintern har bestämt sig för att aldrig lämna göteborg. undrar hur många stackars tanter som bröt lårbenshalsen igår. freakin isbana. vilket hade varit väldigt roligt att åka på, om man hade pulka och inte hade behövt åka slalom mellan ilskna spårvagnar och hysteriska cyklister. åker heeem ikväll. ledig hela måndag tisdags vilket ska ägnas åt min första artikel wooho! synd bara att det är något så osexigt om statistik om färdmedel och bilar. men ändå.

 

btw, monkis rea är livsfarlig. och sjukt bra. bara ett tips.har handlat alldeles för mycket där på alldeles för kort tid

 


The Ballad of the RAA.

xcvbghjk
Jag och alma 2008 - the year of the BOOOM and breakdowns.
Jag var helt enkelt mycket ballare förr i tiden. Nu är jag ju mest ett grinigt och hypokondriskt vrak som vill gå över lik för en tre kronors billigare öl på stället tvärs över stan än på det vid närvarande. Bäst att trycka in några tops i örat och töja ut det till en pure tolva. / M

where the wild things are

 


ibland tänker jag när jag jobbar med barn som har autism, att de kanske ser helt andra saker, världar och varelser än vad vi gör. och jag hoppas att när de försvinner i sina egna små världar, med drömmande ögon och allt liksom står stilla för dem, att det öpnnas sagovärldar med mjuka stora troll som omfamnar dem och berättar om allt som vanliga människor inte ser. ungefär som i den här filmen. i can't wait.


FACK.

Efter att  mycket ofrivilligt suttit instängd i hela en och en halv timme framför Göta Kanal 3 under gårdagen, gick jag därmed även in i en mycket omotiverad period i mitt liv, vilken ofta infaller under den katastrofalaste, kallaste, jävligaste, skitigaste fattigaste månad ; januari.
Efter att ha velat peta ut ögonen på mig själv med mitt sugrör då fen femte återvunna, avdankade, svenska skådespelaren faller ner i Göta kanal under isande tjut, kom jag ut från biografen, inte riktigt som mitt gamla jag. Som svensk skådis som ställer upp i en produktion liknande, eller helt enkelt nästkommande i form av Göta Kanal 4 - 7435897340597 är inte värdig att kalla sig skådis. Man är en prostituerad under den svenska filmbranschen, ( en människa som helt struntar i sin värdighet för att åter och åter igen återanvändas för ett allt mindre belopp pengar vilket sjunker i takt med att celluiterna ökar ) Jag är mycket ledsen Sara Sommerfeldt, jag minns att jag gillade dig i Tsatziki. Jag var å andra sidan 9.
Jag vill idag inte göra någonting med mitt liv., jag hoppas att ingen tänker lägga sig i detta. Jag vill heller inte sitta en minut till framför teven, eller ens kolla upp jordenruntresor.
Mitt mål för dagen är istället att töja upp örat till 10 mm. Det kommer att bli awsume. / M
sd

dagens skörd.

intressant iakttagelse: min högra näsborre är störe än min vänstra. pour que?

 

 

 

 

det gäller ju att bli beläst nu så man iaf kan låtsas förstå vad mina lärare pratar om när de bitskt sönderanalyserar diverse tidsskrifter. därav de seriösa magasinen. bye bye glamour. OCH hittade skor på monki för futtiga 125 pix. tror det är första gången på trehundra år jag hittar nåt på rea. nice ändå.


har haft en sjukt perfekt lördag än så länge. lång frukost, sedan ut till de iskalla gatorna i göteborg. sprang över hela stan, ut på hisingen och tillbaka till och med,  efter konstiga secondhandaffärer, men tydligen är det djungelns lag som gäller när de überhippa kyrkorna i stan anordnar secondhand. det var helt galet. tyckte jag var i god tid men med tanke på folkrusningen och alla klädesplagg och konstiga köksbehör som flög genom luften, insåg jag snabbt att så var inte fallet. jaja. återvänder I TID nästa gång. ska morfa mig själv så att jag också blir en sån där äckligt jobbig typ som står och rycker i dörren en minut i. japp. en sån ska jag bli.

well well. nu åter till soffan under ett kilo filtar, framför project runway. perfekta lördagen fortsätter.

 


inte road.

är idag extremt okreativ och sur. beware. kommer ingenstans med en deadline bankandes i huvudet. måste måste måste bli klar innan klockan fem. vad bra att jag då har hjälpsamma mig som är på sitt mest strålande humör och kreativ som få. eller nä, just det ja. det var en annan amanda. fan.

swing it


da!

 

efter helgen avsvor jag mig alkohol på livstid. det höll till igår då det var dags för pubrunda vilket  i stan brukar innebära att man vandrar runt bland barerna på andra långgatan, där ölen är billig och musiken är bra. men eftersom hålet i min plånbok för tillfället är större än ryssland, så blev det inte någon smärre skada skedd om man ser till alkoholkonsumtionen. tack och lov.


andra dagen på journalistlinjen avklarad. extremt intensivt men sjukt kul. var tvungen att slänga mig raklång på soffan igår mellan skolan och utekvällen. fick en halvofficiell lista på saker som måste göras också, bl.a. lära mig att fotografera behjälpligt. stackars severinan, nu får hon försöka ta sig an mig i crashcourse severinas fotoskola :) måste också söka sommarjobb på någon tidning. gawd. lovar att det kommer bli någon håla uppe i värmland. nej nu ska vi inte ta ut glädjen i förväg. heeeheh.

längtar btw till när våra assuperduperäckligtdyra hårgrejer kommer på posten. det är kriiiiis. mina toppar leker vildsint klyvarkrig med varandra. och hittills har alla parter förlorat.  jag vill ha det nuuu!

..


after hours


NICK AND NORAH'S INFINITE PLAYLIST är en av de sötaste filmerna som finns. förutom min och matildas enorma michael cera crush så har den här filmen verkligen allt. sådär halvkonstig och amerikansk indie som man vill ha. och allt händer under en natt i new york, när de är på jakt efter en hemlig klubbspelning med favvobandet. och däremellan kommer allt i vägen, brustna hjärtan, nya hjärtan, svartklubbar, gula taxibilar och världens sötast bögbandkompisar. i love it. jag önskar önskar önskar att jag var där.

så fort jag kommer till stan ska jag leta upp den, köpa den, och titta tills ögonen blöder. antagligen tre gånger på raken. för det bästa är att jag bara har sett den en endaste gång. och en gång är ingen gång.

vi kan ju konstatera att det har varit en extrem bloggtorka här, vilket man blivit brutalt påmind om från olika håll och kanter. jag skulle kunna säga att det är för att vi lever sådana extremt spännande och upptagna liv att vi inte har tid. så det så. men det är ju en stor fet lögn. för det mesta har vi legat i soffan och kollat på how i met your mother. och ätit saker.

vilket jag insåg var mycket trevligare att göra än att sitta i stan och plugga grammatik till en tenta jag antagligen hade kuggat ändå, mycket tack vare bristande engagemang och en och en halv månads seriöst sömnigt dagdrömmande genom varje lektion. ett vinnande koncept kan jag lova. så den tentabesvikelsen struntade jag i. packade mina väskor och åkte hem. mycket bättre. för kära nån, jag börjar ju faktiskt ny linje imorgon. i wonder i wonder...

jag hade tänkt skriva om lördagskväll och allt som hände på trägårn, men varenda gång de få minnesfragmenten som min hjärna inte sållat bort i ren självbevarelsedrift dyker upp, drabbas jag av sådana enorma skamsköljningar att jag tror jag hoppar det. jag har fått höra såhär i efterhand att jag var rolig och hade roligt. och det är ju alltid trevligt att veta. men som försvar måste jag skylla på nya bartendern som försåg mig med gratis alkohol. vem visste att man blev full på det? och dessutom tänker jag rösta för alkolås på mobilerna när det kommer upp i valfrågan.  gud.


*skamsköljning=då minnet av något extremt obehagligt pinsamt sköljer över dig och det är omöjligt att stoppa alla de skämsgrimarser som formas i ditt ansikte. exempel 1. varje gång jag slår händerna för ansiktet och skäms som en gris när jag tänker på den gången jag har superhöga klackar på mig under en konsert, blir uppdragen på scen av gitarristen, väser till alma och syster "nu trillar jag" vilket jag nästan gör eftersom jag inte får fotfäste (sabla skitsnygga skor!) men kravlar tillslut vingligt upp på scenen. franska pojkar kommer aldrig se på svenska flickor detsamma igen.

little bit

 

Hands down
I'm too proud, for love

But with eyes shut

It's you I'm thinking of
But how we move from A to B it can't be up to me
Cause I don't know
Eye to eye
Thigh to Thigh
I let go

I think I'm a little bit
Little bit

A little bit in love with you
But only if you're a little bit
Little bit
Little bit
In lalalala love with me
Oh ah

Uh ooh ooh uh ooh ooh uh ooh oooh
Uh ooh ooh uh ooh ooh uh ooh oooh

And for you I keep my legs apart
And forget about my tainted heart
And I will never ever be the first to say it
But still I, yes you know, I..I..I..
I would do it
Push the button
Pull the trigger
Climb a mountain
Jump off a cliff
Cause you know baby I love you love you

A little bitidag är jag en lam brud och lyssnar på lykke li. men idag känner jag mig ganska så grå och tråkig. och framför allt
trött. spenderade heela kvällen igår med en grammatikinlämning som var svår och trist som as. jag tror det var där
jag tappade livslusten lite. och idag lär väl inte bjuda på några trevliga överraskningar. kommer sitta här nu i min lägenhet, isolerad och ful och plugga grammatik i en vecka. gud. jag kommer förvandlas till en gammal grammatiktant, förtorkad och skruttig. jag kommer skaffa mig tre katter och vägra gå utanför dörren för ungdomarna på gatan är ju så stökiga.
ödet är oundvikligt
. men om någon vill rädda mig så är det helt okej. och välkommet.
var god och stör min värld, tack. det behövs.

Light Perspectives and shit.

Dear all mighty vad det var längesedan jag kastade in ett inlägg. Långt före jul för att vara bestämt. Well har absolut inget att skylla på utöver den fria viljan , vilken i mitt fall totalt brottades ner av begäret efter 14 timmars sömnpass, uppvaknande på söndagar utan en aning om vart man är, diverse sammanbrott över smutsiga vinylskivor samt duckande reflexer på grund av rabieshund. I värsta fall är han radiostrålad till galenskap. Han sitter alldeles för mycket vid micron den arma varelsen.
Sammanfattningsvis har absolut ingenting förändrats eller direkt hänt i mitt liv sedan jag senast kastade in ett inlägg. Härefter kan man ju frivilligt eller ej börja filosofera över sin roll här på jorden överhuvudtaget ,då jag efter en månad inte har något att uppdatera mer än att jag skrapat upp mina favorit strumpbyxor då jag rullade ner för en backe. Detta i ett försök att vara ungdomlig och impulsiv. För begäret efter dessa adjektiv är väl den indirekta konsekvensen av alltför många Cameron Crowe filmer rörande den ouppnåeliga kvinnan som i slutet antingen knarkar ihjäl sig eller ramlar ner för ett stup. Men vad viktigast är att hon gör samtligt i fruktansvärt snyggt hår. What else would count, realy?

Till skillnad från min begåvade syster, som utan tvekan har ett spännande liv på g , iallafall ca ett ben inne i farten och flängen som otroligt ball journalist, satsar jag på att överleva de mentalt katastrofala månaderna av januari - mars. För tre år sedan mådde jag så underbart fantastiskt jävla bra att jag tappade allt mitt hår. Allt för att jag blir uttråkad. Dock landar jag på de ord vilka jag och Alma en regning dag i höstas intalade oss då vi fann oss vara kvar i Tranemo, sist ut : "Men. Vi typ. Har liv på uppbygnad." Så får fortsätta bygga lite på mitt liv ytterligare ett tag. Kan ju utföra diverse sociala experiment på systeryster och se om hon nappar ( det gör hon alltid, det är mycket underhållande ) .

På måndag är jag återigen i sömnsällskap om allt ska vara. Finally.
sdgsfg


sfgsdfdfdsfLos Quinnos ultimatos. Brigitte Bardot, Jane Birkin.

nooooooo! jag vägrar!jag vill verkligen verkligen inte åka tillbaka till stan imorgon. klockan halv sju på morgonen bara för att göra saker värre. det är kallt och blåsigt och det finns minsann inga varma kakelugnar i min lägenhet. jag vill INTE åka tillbaka bara för den enda anledningen att jag har en grammatikkurs kvar. som känns jättemotiverande nu när jag ändå inte ska avsluta programmet. och för att jag vet att jag inte tagit tag i det så jag kommer få hetsplugga veckan innan tentan. fy faaan vad tråkigt det är!!!!  helst av allt skulle jag vilja ligga hemma i soffan framför brasan och ligga i en hög med syster och hund och kolla på californication tills mina ögon blöder, i minst en vecka till.

men det finns ju några fördelar med stan ändå. men bara några. jag tror jag måste göra en motivationslista till mig själv så morgondagen inte slutar med att jag hoppar ut från humaistens vrålbranta backe.

VARFÖR STAN ÄR BRA-LISTA:  (total förnekelse)

  • världens bästa sushi på gångavstånd. och dit ska jag så fort jag kan. minst 12 bitar.
  • alla mina audrey hepburnfilmer lämnade jag kvar i stan. inklusive mina franska. och var varit på vansinnigt franskt humör det senaste så måste få mina begär stillade
  • det återigen franska fiket vid domkyrkan där jag tänker sitta hela nästa vecka, plugga adverb tills hjärnan gör självmord, och sippa lite nonchigt på en espresso. eller tre.


VARFÖR STAN SUGER ( now we talking)
  • det är kallt som as! är det kallt i övriga landet kan man räkna med att det blåser istappar som snabbt som attans skjuter sig in i din själ och vägrar lämna dig innan april nångång
  • fuckinjävlabajsgrammatiken
  • det är ensamt!! sitta där och ruttna för sig själv- inte kul
  • wille är hemma och är butter för sig själv och jag kan inte ens skratta åt honom
  • jag lär bli fattig igen eftersom jag nu måste betala mat, räkningar, och eftersom vi alla vid det här laget vet att jag inte kan gå förbi en skoaffär utan att göra vansinniga impulsköp,  skor. och kanske lite nya kuddar från indiska. summan av kardemumman, jag kommer få leva på nudlar och fiskbullar igen. helst inte i den kombinationen.
  • nu måste man gå upp tidigt. igen. precis när jag ställt om mig på lagom dygnsrytm och gå och lägga mig vid två och sova till tio.

happ. vi ser ju vilken lista som blev längst. fan.

oh the heart beats in its cagejulian casablanca är nr.1 på mitt freecard.
oh break my heart!

vive la france


idag tittar vi på franskakurser under sommaren. en månad sisådär är nog lagom att vara borta. och bo på ett skabbigt hostel, där man får vara tacksam om man inte blir rånad på alla sina vackra klänningar, pass och pengar. eller värre, sina skor. och sitta på caféer dagarna i ända och smutta på espresso och iaktta alla fransmän som struttar förbi. très sympa, non? om man nu lyckas skrapa ihop lite cash. vilket min kapitalistsyster antaligen inte har några som helst problem med, men är aningens svårare för mig. men nu jävlar, här ska det sparas. tror jag.

jag har för övrigt hamnat i den väldigt trevliga, men livsfarliga soffan framför sex and the city. igen. fast jag borde borde borde ta tag i mina helt hysteriskt upphetsande grammatikstudier. för det finns inget roligare än adverbial och satsbindningar. äh. skitsamma. jag ska till paris. 

//a


D is for dangerous

det bästa som finns är att hitta ett riktigt, riktigt bra nytt band. nu pratar vi om såna band vars låtar får det att krypa i din mage, massa fjärilar och frustration på samma gång. såna låtar som man måste spela sönder, och man spelar dem gång på gång fastän man VET att man dödar dem. men man bara måste. såna låtar man vill dansa sina fötter blodiga till under lördagsnätterna, och såna låtar som får en att vilja starta uppror på gatorna.

men ibland så är det bästa att återupptäcka något gammalt som man egentligen alltid tyckt om, men som hamnat lite skymundan. såna låtar som man kan texterna till trots att man inte lyssnat på dem på år och dar.

ARCTIC MONKEYS är ett sånt band. jag glömmer ideligen av hur bra de faktiskt är. de har lite dåligt rykte tror jag, om att vara förutsägbara och lite platta. men vad har man för hörsel då undrar jag. som matilda sa, det finns inget band som gör bättre riff eller gitarrslingor. gitarrslingor av engelska slynglar. and i love it.

Stop making the eyes at me, I'll stop making the eyes at you
And what it is that suprises me, is that I don't really want you to
And your shoulders are frozen (cold as the night)
Oh but you're an explosion (you're dynamite)
Your name isn't Rio, but I don't care for sand
Lighting the fuse might result in a bang, with a bang-go!


I bet that you look good on the dancefloor
I don't know if your looking for romance or...
I don't know what ya looking for
Well I bet that you look good on the dancefloor
Dancing to electro-pop like a robot from 1984
From 1984!

I wish you'd stop ignoring me, because you're sending me to despair
Without a sound yeah you're calling me, and I don't think it's very fair
That your shoulders are frozen (cold as the night)
Oh but you're an explosion (you're dynamite)
Your name isn't Rio, but I don't care for sand
Lighting the fuse might result in a bang, with a bang-go!

I bet that you look good on the dancefloor
I don't know if your looking for romance or...
I don't know what yaou're looking for
Well I bet that you look good on the dancefloor
Dancing to electro-pop like a robot from 1984
From 1984!

Oh there ain't no love no, Montagues or Capulets
Just banging tunes 'n' DJ sets 'n'
Dirty dancefloors and dreams of naughtiness!

I bet that you look good on the dancefloor
I don't know if your looking for romance or...
I don't know what yaou're looking for
Well I bet that you look good on the dancefloor
Dancing to electro-pop like a robot from 1984
From 1984!

vad finns det inte att älska?//a

RSS 2.0