huvvaligen

testade RUN FUCKER RUN listan ikväll på gymmet. den tog. fick promenera som en skruttig gammal tant på darrande ben hela vägen hem...

ledig imorgon, yäääääs. trevligt med sovmorgon. ska passa på att slänga iväg lite cvn och göra det jag har haft ångest för sedan november; söka riktiga jobb till sommaren. journalistjobb. huvva. bara lite panikångest när man ska författa ihop det där personliga brevet. det är ju inte som att alla andra som söker är dåliga på att skriva direkt. jävla skit. jaja. mitt bidrag till framtida arbetsplats får bli karisma. karisma och nybakta bullar.

//A

run fucker run 2.0. träning in progress

istället för att plugga, vilket var enda anledningen till varför jag gick upp så okristligt tidigt denna morgon, har jag istället sammanställt min alldeles fantastiska träningslista på spotify. det hela är fullständigt onormalt, och rent ut sagt oroväckade beteende för min del, men jag antar att man blir hög på endorfiner, dopamin eller dylikt. och jag fastnar så lätt i beroenden. faktiskt enda förklaringen jag kan tänka mig.

för inte är det ett särskilt ambitiöst pojekt inte. är i allmänhet rätt ointresserad av svettiga musker.  jag har inget mål med min träning, vilket en mycket mer träningsvan och klok person påpekade är det viktigaste av allt. hade jag inte ens tänkt på. skulle möjligtvis att kunna vara springa ifrån., alternativt ha så stora biceps att jag kan skrämma bort möjliga våldtäktsmän och rånare på väg hem efter en festnatt. det kan bli mitt mål.

inte heller har jag en vinnande attityd eller proffsig utrustning. istället har jag en neonrosa vattenflaska och en awesome musiklista i ifånen som är fasttejpad på armen. that will do.

//A


men nej!

har verkligen ingen lust att sätta mig på tåget till ett iskallt, blåsigt och skittråkigt göteborg. med massa att plugga, ingen mat och ett internet som fungerar ungefär varannan dag. VILL INTE! vore jag av svagare karaktär hade jag fan flyttat in i brygghuset, installerat en espressomasin och suttit och eldat i kakelugnen dagarna i ända. då hade jag varit nöjd.

//A

coca-cola på flaska är inte alls lika gott som på burk

det bästa som finns är när man hittar en burkcola gömd längst in i kylskåpet när man är söndagsseg. blev alldeles till mig av lycka. ligger nu i soffan, tittar på avatar och dricker cocacola. söndagar kan allt vara bra ibland.

//A

ok wow


fina fina livan


marie & sandra


gustav


bellabus i bakgrunden och en peppad lisa

sjukt dålig på att ta bilder. anledningen till varför jessika och bella saknas på plats. började kvällen med att beställa familjepizza, dricka en herrans massa öl, och sedan åkte högvis av gamla skolkataloger fram. skräckblandad förtjusning det där. såg avslutningskatalogen från nian där alla hade klätt ut sig. jag, olivia och severina var hippies. som vi hade anträngt oss! det sorgliga är att det är exakt så vi ser ut nuförtiden. håret, klänningarna- kära nån.



fin kväll igår. ändå från början och tills jag hade gått och lagt mig.
fint.

Petter – Älskar din stil

//A

söndag, godmorgon godmorgon



jag tyckte att det var absolut för tidigt att vakna klockan åtta när man kommit hem fyra på natten. tyckte dessutom att det var ännu mer absolut för tidigt att stappla ut  i bländande obarmhärtiga morgonsolen...



men det tyckte inte wille...

//A


imorgon...

...blir det släktkalas i ulricehamn. efter det  skynda skynda att göra i ordning sig och kasta sig iväg till borås och olivia.  himla fint att alla brudarna kunde samlas för lite fuldans på harrys. sedan tänker jag vidare  att vi dricker massor av tom collins och dansar  till det här:
Robyn – Love Kills
The White Stripes – Seven Nation Army
The Hit Girls – Bad Reputation

//A

drogen som fick medelklassen att börja knarka och länder att falla samman



sverige  ligger två i norden i antal kokainbrukare. 19 av 20 spanska eurosedlar innehåller spår av kokain. barack obama har knarkat. under en lördagsnatt i centrala stockholm innehåller avloppsvattnet 18 kokaindoser i timmen.

kan inte lägga ifrån mig den här boken. stört bra reportage.

//A

skitunge jag saknar dig!

så jag kommer hem!



//A

så här är mitt liv:





jag hittar aldrig det jag vill ha, saker tappas bort, annat dyker upp men allt är en jävla röra! och seriöst, när köpte jag ett lypsyl med cocacolasmak?? hej amanda tretton år.

extremt hårt drabbande självinsikt medan jag fortsätter leta efter mitt usb-minne. tvingades gå in i min skruttlåda som jag aldrig öppnar, utan bara har som förvaringsplats för allt jag inte har plats med i övriga hyllor och rum.

it was not pretty. det var hopplöst och rörigt, därav självinsikten. ååh jag önskar så väldigt att jag var lite mer strukturerad ibland. en strukturerad människa hade INTE tappat bort det viktigaste usb-minnet i hela världen, men framförallt;  en strukturerad människa hade ABSOLUT inte haft en skruttlåda.

//A

åh

självhatet. insåg idag att jag har slarvat bort mitt usbminne där ALLA mina radioreportage ligger. ALLT som skulle användas till arbetsprover. och går inte få igen för datorn i skolan rensades i jul. hej då lysande framtid på sveriges radio och p3. hej hej olysande framtid som arbetslös.

//A

fint



älskar nya affischen för filmfestivalen. jag tittar på den i alldeles för många minuter för vad som skulle anses normalt, och önskar verkligen verkligen att det nånstans i världen finns en liten drake.

//A

att göra idag:

-arbeta på doktorsavhandlingar och nyheter med sofie
-vara stildiktator på stan en sväng i eftermiddag tillsammans med olivia
-böja på mig på ett extremt komplicerat sätt på yogan ikväll med matilda
åh alla kvinnfolk. sicken tur att det finns många av er till olika sysselsättningar!
//A

this is it



det är så FRUKTANSVÄRT uppiggande att läsa avhandlingar med rubriken "why journalists deserve low pay", dessutom fortsätter härligheten med rubrikerna "adapt or die" och "what are journalists worth" med ett stort fett frågetecken efter. jag kan inte bestämma mig för om jag ska tycka det är roligt på ett nattsvart ironiskt sätt, eller bara tycka att det är hopplöst.

//A

amanda...

...is making risotto!



ja kära nån. ikväll är det avancerad kokkonst på gång. måste ladda upp inför kvällen som ägnas åt att läsa tretton engelska doktorsavhandlingar. dumma dåtidsamanda tyckte tydligen att det var passande att skjuta upp det till kvällen innan det är dags att skriva grupparbete. tack dåtidsamanda, verkligen. tack.

//A


kära bloggen

idag haterar jag allt jobbigt i världen, som t.ex om att det dog minst 35 pers i en terrorattack ryssland igår, eller crazykorruptionen i kriminalvården, eller det faktum att kina fortfarande sätter politiska demonstranter i arbetsläger, genom att helt enkelt slänga upp lite morgonbilder på mig. så bearbetar vi allt jobbigt under tiden.



ååh böj!



godmorgon! nu blir det skola och föreläsning med den eminenta titeln "journalistiken i det digitala medielandskapet" som gäller.
tjing!

//A

snaaaaart är jag en yogamästare. snart så.





tänkte att jag skulle impa och visa en perfekt variant av trädets position. men det gick ej. jag har uppenbarligen lite problem med balansen.



att yoga i 70 minuter ända till kvart över tio en måndagskväll är inte normalt beteende. hemma apasent! men skönt var det. imorgon är det föreläsningar hela långa dagen och sedan hänga lite med syster. fint fint!

//A

vårkänslan ska fasen infinna sig! nattsvart ute eller ej





när jag har råd (tre dagar per månad ungefär) brukar jag alltid se till att det finns lite blommor hemma. så man nästan kan låtsas att det är vår. förutom att jag var tvungen att tända en miljard värmeljus eftersom det är kallt och mörkt som sjutton. men ändå. lite vår!

//A

kommer komma sent, lömska rostade brödets fel




jag vill inte påstå att jag kommit fram till något revolutionerade här, MEN hur gott är det inte med rostat bröd, marmelad och ost?? gott gott gott. jag hade glömt av att det fanns en brödrost, blev sjukt pepp imorses, hittade dessutom en marmeladburk längst bak i kylen som inte alls hade börjat mögla, så  sitter nu här och ser med förtjusning hur brödskivorna poppar upp! kommer antagligen komma försent. men tror det är värt det. popp!

idag är det måndag och jag längtar till helgen. men just idag är måndagen bra. lyxfrukost,  julian casablancas spelas på radion, och jag har taccos till lunchlåda. herre min je.

//A

inte rört mig ur soffan på fyra timmar

varför upptäckte jag solsidan hundra år efter alla andra? ägnar kvällen åt att titta på alla avsnitt, här ska inget gå om miste, nu gäller det att komma ikapp övriga sverige. det här är såpass mycket tävlingskänsla jag någonsin kan uppbåda.

//A

oj då





OH LORD: idag gjorde jag snabb matte när jag städade min garderob och medan nollorna flög förbi började jag kallsvettas mer och mer. på två små kvadratmeter i garderoben hänger det klännigar för sammanlagt 13 000 kronor.

jag hade kunnat köpa en renrasig labrador för de pengarna. eller en fet resa till NY. eller köpt 406 öl. mina prioriteringar är uppenbarligen inte där de ska vara. orkar dock inte tänka på det nuuu, istället fortsätter jag maniskt att städa och sortera min lägenhet. det är städat och fint en dag i veckan. och det är på söndagarna när jag känner att jag fört dålighetsliv alldeles för länge, får ett ryck och hetsstädar i fem timmar, sen somnar utmattad på soffan. jag har nu nått soffläget. hemskt skönt.

för övrigt var p3guldgalan igår en besvikelse. vad hände där p3? va? va? va?! det var bättre förr.

//A


alla har ledig lördag!



marie & oliva på fröken olsson.


gustav & jessika



jag tror det var en poncho. förutom den uppenbara ugglybettypopkulturreferensen, var den faktiskt helt okej.

//A

details






hoho. min fina fina ugglering jag fick av syster i julklapp. har ännu inte tappat den, sjukt glad över det iaf!



och resten är massa reatjosan från monki. så pass detaljerad är det jag kan vara. jag nådde min maxgräns, det var ett halvhjärtat försösk till modeblogg. men det gick inte så vi skiter i det i fortsättningen.

nu blir det en sväng ner på stan för minimum shopping och hårda restriktioner.
istället lite fika fika med marie och livan!


//A

jag köper svarta klänningar på löpande band och allt är severinas fel.





SEVERINA SVEDBERG DET HÄR ÄR DITT FEL! jädra monkibrud, prackar på mig massa skitsnygga reaplagg som jag absolut inte hade tänkt köpa. anyhow. ikväll är det lugnt lugnt lugnt och skönt. ska sätta mig med nya filtertidningen, ladda ner nya grey's anatomy och bara vara ledig. skönt.

här är dagens intervju med bandet Autisterna från radion

imorgon peppar vi svartklubbsefterfest för p3guld(?)

//A






z to the a to the c to the k

hkjghj

amanda tvingar mig att blogga.

jag och brorsan firar fredag med ostkrok och chips.

M

joråsatte

kaffe kaffe kaffe, skola, föbereda radio, hitta bandet som antagligen tappat bort sig på väg till studion, sända radio, springa ner till vasastan och fika med severina, hem och handla massa mojs, sedan inte röra sig ur soffan på hela kvällen. fredag!

//A

5 myter om träning. helt egenupplevda och fritt tolkade

jag är en relativt ny träningsperson. det vill säga att jag har lyckats undgå det i största delen i mitt liv. inklusive två timmar i veckan under idrottslektionerna i skolan. eller ja. min lärare, helt klart desillusionerad, mumlade nån gång under ett utvecklingssamtal att det är synd och skam att jag inte visar mer motivation för då, då amanda, då hade det kunnat bli ett mvg. trodde han. men till saken; hela mitt liv har man hört diverse träningsklyschor flyga över huvudet, under tiden jag var upptagen med att ducka för vollybollbollarna. så jag började träna. mest för att jag hade ett gymkort där det drogs 190 kr varje månad, och det är ju på göteborgsvis räknat 6 öl. inte för att jag inte hade druckit dom 6 ölen ändå. men i alla fall började jag träna. har stått ut i hela tre sammanhängande veckor än så länge och  kommit fram till att träningslivet är en LÖGN. och här är de fem värsta;

1. att man mår bra efteråt.
LÖGN. man har ont efteråt. jävligt ont. och det släpper inte på tre fyra dagar, dessutom är man nästintill direkt handikappad under de dagarna. hade velat ha en sån där greppgaffel som alla tanter har så man slipper sträcka sig efter grejer.

2. nya träningskläder gör det roligare att träna.
LÖGN. det enda nya träningskläder gav mig var en elak stenhård bh som gjorde den lilla detaljen att andas, väldigt väldigt mycket svårare. nya träningsbyxor vilka påminner ruskigt mycket om de jazzbyxor man hade och bar med stolthet i femman. inte snyggt då, inte snyggt nu. dessutom får jag svår identitetskris varje gång jag ser mina träningskläder. försöker ibland halvhjärtat att pigga upp det med en bandtröja eller ett weekdaylinne men det är lönlöst.

3. man blir starkare av att gymma

LÖGN. än så länge i alla fall. jag är nämnvärt konstant svagare, och nu dessutom mycket darrigare. som en skakig gammal farbror som spiller ut kaffet på tefatet och allt bara skakar och faten skallrar.

4. yoga har en lugnande effekt
LÖGN. när jag igår spenderade en timma med att stå på ett ben med andra foten högt upp på låret, medan armarna är högt över huvudet med knäppta händer, och instruktören säger " ooh vilka fina träd ni är allihopa!", ja då går det inte längre. jag blir fnissigare än någonsin innan.  samma effekt under fiskens position. då låg jag på rygg böjd uppåt och såg alla i spegeln, onekligen var det likt en armé döda fiskar utfläkta på yogamattor. bröt ihop igen.

5. man ser bättre ut av att träna.
LÖÖÖÖÖÖÖÖGN. jag har aldrig varit så ful som jag är på gymmet. oh lord. det är tur att man inte känner nån där jag tränar. jag hade inte kunnat stå för den människoliknande sorgliga illröda varelsen i hästsvans och mysbyxor faktiskt var jag.


men eftersom jag har vissa destruktiva drag fortsätter jag träna. så får vi se hur det går.  idag var det en man på gymmet som tränade i bara kalsonger. eller ja. om inte knästrumpor upp till låren och ett minilinne räknas. men bara i tighy-whitys. VAD HÄNDE MED BYXORNA HERRN???? jag och matilda dog lite och undvek noga maskinerna han hade besudlat med sin byxvägran.

//A

cause you're stupid baby when you're sane








I want you to be crazy
'Cause you're boring baby when you're straight
I want you to be crazy
'Cause you're stupid baby when you're sane

It's alright
To be mean
It's alright
To be mean

Wolfmother – Woman
The Dead Weather – I Can't Hear You
The Kills – Cheap and Cheerful

//A





i need some fine wine, and you, you need to be nicer.

ignorerar det faktum att jag var trött  och hade världens huvudvärk när jag gick och la mig igår, och är trött och fortfarande har världens huvudvärk idag.

//A

fick jag önska...

...skulle jag kunna jobba här:




..och bo så här:







bilder härifrån

//A

saker jag oroar mig för:

1. mitt ökade beroende av smörgåsrån. kan äta crazymånga på en dag.

2. kina. inte nog med att usas hela ekonomi ligger i kinas händer. dessutom har dom arbetsläger och dömer 22 åriga kvinnor till döden för att ha deltagit i en demonstration. scary scary scary

3. att trampa på a-brunnar

4. att spotify en dag ska försvinna

5. att jag aldrig kommer få ett journalistjobb

6. att zack ska bli en brat när han blir stor

7. hur jag envisas med att tokslösa på vissa grejer och sedan snåla på konstigheter. som att aldrig köpa nya rakblad som kostar 130 spänn, och istället cutta upp alla ben jag äger och har på en tre år gammal slö engångshyvel. och istället lägga 600 kronor på hårprodukter som internetbeställdes igår. kan inte vara nyttigt att vara så ekonomiskt ambivalent

8. när jag märker att jag inte längre med förtjusning utbrister "ja absolut att vi ska tälta" när det är festivalprat på gång. istället tänker jag att oooh så skönt det hade varit att ta in på hotell.

9. att jag en dag behöver flytta ifrån min fina fina lägenhet.

10. att jag är för gammal för att få mitt hogwartsbrev levererat av en uggla. 



//A

brunch!





amerikanska blåbärspannkakor. namnamnamnamnamnam.

//A

jobbjobbjobbelijobb

idag har vi suttit vid köksbordet och skrivit cv:n. en extremt frustrerande sysselsättning. det borde vara lätt att marknadsföra sig själv. but it ain't. det oroliga/roliga i situationen är att både jag och matilda kommer söka ungefär samma jobb och vår meritlista är nästan identisk. några små särdrag. men på det hela taget. jobbat på samma café. jobbat på samma korttidsboende och var båda två ordförande för festkommittéen i skolan. tur att vi har olika förnamn. hur annars ska alla blivande arbetsgivare veta?

jag har aldrig sökt jobb innan och jag gissar att det inte är så trevligt. jag gillar inte att få nej, tycker i smyg att jag är bättre än alla andra och har inte tillgång till en kopiator för att trycka upp skrytcv:n. fan. kan inte nån från SR eller valfri tidning kasta hit ett extrajobb? eller ett trevligt café eller skivbolag eller what ev.  jag lovar att chefen i fråga inte kommer ångra sig. jag är faktiskt bra på att jobba och är sjukt envis. dessutom bakar jag bra till frukostfikat.

//A




lost vacation



igår hade fina mamman blivit 54. två och ett halvt år sedan och jag saknar henne varje dag.
för nån dag sen släpptes en ny bok i serien damernas detektivbyrå. köper alltid nya boken direkt när den kommer ut. inte för att jag gillar dem särskilt mycket. men för att mamma älskade dem. så jag köper dem och sträckläser.

//A

home



nu har jag varit kär i ett år. tröttnar fortfarande inte på den här låten. den har smugit sig upp på min topp tio. och dit är det minsann inte lätt att nå. lyssnar på den överallt. på tåget hem. när jag promenerar till skolan. innan jag somnar. när jag är på väg till fika med olivia och severina. under tiden jag lagar mat. när jag gör i ordning mig innan jag ska ut. älskar den tills det gör ont. det är den enda låten jag inte spelat sönder. 

Laughin till we think we'll die, barefoot on a summer night
Never could be sweeter than with you
And in the streets we're running free, like it's only you and me
Geez your somethin to see


//A

Love, you're news to me

oh, you haunt me with your violent heartbeat at night





//A

sunday bloody sunday

matkoma. jag har en specialrätt. the one and only. vilket pappa och casper med bedjande ögon alltid vill att man svänger ihop när man är hemma. något spektakulärt. en kulinarisk smakupplevelse av oanade höjder. burritos i ugn.
gott godare burritos.

så nu går all anstränging åt till att ligga i soffan i matkoma. väldigt trevlig söndag. planerar att ligga här tills minst onsdag.

//A

friden över.






zackepackevakt. på två sekunder efter att han hade blivit inhivad i mitt sovrum, han hann testtugga på chokladen, slänga pacificboxen på golvet samt trassla in sig själv i hörlurarna.

//A

konsumentupplysning!

egentligen är min neccessär ganska sparsmakad. förutom när bodyshop har sin årliga rea. men det finns tre grejer som är fullständigt AWESOME och när de tar slut gråter jag bittra tårar. för oftast har jag inte råd att köpa nya. men ändå. ladies, här är lite tips:



1. shampo & balsam från supersvindyra märket L'ANZA. tänkte först att det var bluff och båg och att man fanimej aldrig kan betala så här mycket för schampo. men. oj så fel jag hade. återfuktar, sjukt drygt och volymar upp och hej och hå. alldeles fantastiskt iaf.



2. rött läppstift från MAC med det diskreta namnet alarm. behöver ingen förklaring. haft röda läppar sen åttan och tänker ej sluta.



3. bronsig krämögonskugga från SEPHORA i paris. bara att kleta på!  jag och matilda hittade inte prislappen på den här lilla mojängen i butiken i paris och höll på att kräkas när spydiga fransyskan bad om alla pengar vi hade. men. återigen värt det. synd och skam att sephora inte finns i sverige. ska därför skicka nästa person som råkar åka utomlands till första bästa sephora med en diger inköpslista.



//A

hej och hå

här bestämmer sig familjen för att stanna hemma i rådande snökaos. sitta framför kakelugnen och äta godis medan man elakt skrattar åt skottande grannar och plogbilar som susar förbi. jätteskönt tänkte jag. tills matilda ringer och ska bli hämtad i borås. så nu får man riskera livhanken igen på hala vintervägar. borås fram och tillbaka utan vare sig sushi eller skohandling. istället två timmar på oplogad väg och händer som krampaktigt kramar ratten vid varje sladd.

men. jag är inte bitter.

//A

en bror och jag

ikväll är jag och casper lämnade hemma. övrig familj är på partaj. pappa svochade iväg med zacken under ena armen och en vinflaska under andra och hojtade ja men vad bra att du kan hämta oss ikväll! jag har köpt mat åt di och casper!

det är så roligt när pappa står för försörjandet. idag hade han köpt en potatissallad, kyckling och en påse werthers. så det är vad vi kalasar på. tittar också på sväret och spiran. grymmans bra!






casper som för övrigt idag hade hållit ett brinnande hat-tal om bloggar i alla dess former på svenskan, svek genast alla sina ideal och posade som en riktig mästare.

//A


a warm summerbreeze




























godis och gym börjar med samma bokstav och borde därför gå ihop alldeles utmärkt






närmsta jag någonsin kommer en säxxy -äta- goda -grejer -min. det är synd och skam att jag inte vet hur man gör när man blinkar med ena ögat. det ser mer ut som jag har allvarliga tics när jag försöker flörta.


snart på väg till gymmet. men tänkte att det aldrig skadar att ta en liten godispaus för att kolhydratladda. för det är väl så man gör? sedan ta lilla fiaten och åka hem igen till tranemo! var i skolan en sväng idag och hade opponering och vårt arbete hade blivit godkänt tack och lov. yäy!

//A

kvällen

har tungt schema inför kvällen. baconburgare med pommes cola och säsong 2 av modern family. viktigaste av allt är pommeskryddan. ska täcka alla pommes och helst vara på gränsen till äckligt för mycket.

förresten så måste det här tvångsmässiga missbruket av dvdboxar och serier måste få ett slut. jag börjar få svårt att kontrollera det. kan bara betyda att jag inte är särskilt duktig på att organisera min lediga tid. det slutar med moraliskt förfall och eskapism. tur för mig att jag valde ett yrke där man arbetar sig till döds och aldrig är ledig. hurra....

//A



fiket









tranemo har ett enda socialt vattenhål. ett fik med namnet fiket. för finns det bara ett behöver man inte komplicera till det med namn. och det är där vi håller till mestadels av tiden när vi är hemma. innan jag tog studenten jobbade jag på fiket. fast då hette det inte fiket, då hette det steens och där serverade jag marsipantårta och kaffe till höger och vänster. kom hem och luktade grädde och socker. inte lika delikat som det låter. sedan började matilda också jobba där. och sen stod vi bakom disken och blängde på folket medan vi spelade musik i smyg i köket och åt överbliven tårta.

nuförtiden sitter vi i fikets nya uppdaterade skinnsoffor och beundrar nya vackra tapeten och slänger ibland ett öga på platttvn på väggen. och häpnar över att man faktiskt kan få en latte. på vår tid när vi jobbade fanns inga sådana moderniteter. eller jo, det köptes in en espressomaskin sista halvåret. men eftersom ingen förstod hur den funkade fick man instruktioner att hänga en handduk över den och säga att den var trasig.


idag satt jag och myste i soffan, njöt av en modern latte och pratade hemligheter och framtidsplaner med bella. fint.

//A



heavy shit went down yesterday night.





"detta är en helig bok" har en elvaårig matilda klottrat på första sidan.

//A

468 minuter av maffia



9 avsnitt av boardwalk empire
9x52 min= 468 minuter
468 min=7.8 timmar.

idag har jag varit produktiv minsann.

//A

zack



minsta bror har en ny vän. resten av familjen inkluseive förra bästa vännen wille befinner sig i solskugga. zack är kär i sin groda. och han släpper den inte.



bara ibland för att kontrollera att den fortfarande smakar lika gott som förra minuten han testade.







aaaaaaargh!

råkade läsa kurslitteraturlistan till nästa vecka. tack men NEJ tack herr/fru ansvarig för nästa kurs, jag vill INTE betala 502 kronor för en kopiöst torr och tråkig tegelsten till bok med beskrivningen;

"En vägledning för den som vill ta ett helhetsgrepp på empirisk samhällsforskning. Boken ger ett samlat perspektiv på hela forskningsprocessen från de viktiga inledande stegen med problemformulering och designval via den ofta arbetsamma materialinsamlingen till de kanske mest spännande momenten av analys och tolkning. Den ger en fyllig genomgång av såväl kvantitativa som kvalitativa angreppssätt."


"spännande momenten av analys och tolkning"  ? STORT FETT FRÅGETECKEN PÅ DEN DU.

jag hoppas att det är mycket protein i dammtussar eftersom det är vad jag kommer få livnära mig under nästa kurs. dammtussar och empiriska undersökningar.

//A



outta heart





jag har mitt kaffe. jag har mitt spotify. familjen är borta. bara jag och wille kvar, varav sistnämnda ligger och sover framför kakelugnen och är minimalt distraherande. så varför kan jag inte skriva?

I'm outta my soul
I'm out in the dark
I'm outta my mind
and I'm outta my heart

I'm outta my luck
I'm down on my knees
If it matter to you I guess it matters to me


Hot Hot Heat – Outta Heart


//A



extremt viktiga göromål en tisdagskväll



1. titta på serier med systers glasögon för att undersöka hur det egentligen är att ha dålig syn. tydligen är det lite grann om att  att vara full.



2. komma på att man har perfekt syn och använda den till att fortsätta titta på serier. fast på ett nyktert sätt.



3. försöka kompensera utebliven träningsvecka med lite hurtiga yogaövningar i sängen. inser dock efter några tvivelaktiga sträckningar att det inte går så bra. mina tår hukar sig i rädsla och ryggen knakar på ett livsfarligt sätt.



4. göra en fuskmustach av sitt hår och se hur väl man kan imitera nordstatssoldaterna á la mode style under inbördeskriget. tycker jag lyckades ganska bra.


fick beslutsångest efter duschen om vilket bodybutter att använda. body shops doftsensationer gör mig alldels för lysten. vilket resulterade i att halva kroppen luktar oemotståndligt av kokkos. den andra av peppig passionsfrukt. vilket gör min näsa lite lätt förvirrad. men tänkte att jag kan sniffa på en arm beroende på vilket humör jag är på under kvällen. så behändigt om man är lite allmänt ambivalent.

tataaa och godnatt!

//A

ta tema!



dagens tema är idag filmer featuring gerard butler. gamer. law abidning citizen. 300. manliga motsvarligheten till angelina jolie. alltid samma svåra missförstådda, alltid slagen på av staten eller valfri gangster- actionhjälte. gärna med lite smuts och blod också. och precis när man tror att han är för evigt dömd att göra actionfilmerna jag hatar att älska, då går den jävlen och gör nåt romantiskt klafseri. the ugly truth. ps i love you. har dock inte sett dom. höll på att kräkas av trailern. men ändå.
jag blir besviken.


efter posttraumatisk tentastress är jag hemma. äntligen. hemma för att skriva skriva skriva. och titta på en miljard fimer och läsa böcker.  hade också tänkt att detta är ett ypperligt tillfälle att gå runt sjön varje dag, men inte då. glömde bort att det är isbana och potentiell livsfara varenda gång man går utanför huset. kom dock ihåg det hårt som fan under morgonpromenaden med wille då jag vurpade. till och med wille halkade. har aldrig sett en hund halka förut. såg ut lite som bambi, sen vände han sig om och tittade på mig med anklagande blick som att det var mitt fel.

//A



imorgon ska jag läsa böcker för skojs skull igen.

trillade ut ur biblioteket. det var mörkt, regnade och allt var slask. phil collins sjöng 80-tal i hörlurarna, väskan var tung som hela världen på axeln. antaglien för att den nuförtiden rymmer hela sveriges mediekoncerner och alla ideologier om nyhetsvärdering som finns. halkade hela vasaallén hem.

trött.

//A




söndagssyssla

yttterligare en dag på biblioteket. hela lördagen och vad jag antar blir hela söndgen. har suttit här sen tio imorses och börjar tyna bort av tristess, ont i ryggen av hårda trästolen och hunger. snart ut och äta lunch och sen tillbaka och sitta  här till klockan sex igen. herregud vad tråkigt.

roligare blir det att kanske få åka hem en sväng efter tentan på måndag. peppa peppa peppa.

hade dock inte skadat om någon kunde pigga upp mig lite. tynar som sagt bort och tycker alldeles otroligt synd om mig själv, när jag sitter här i ett extremt högakademiskt lärosäte och måste göra en tenta för min alldeles högpresterande -fattar -fortfarnade-inte -att -jag- kom -in-som -förstahand-utbildning.  det är väldigt synd om mig som sagt.

//A

onsdagkväll och oändliga valmöjligheter. eller?

ashipp djkväll med rebeckafiona på yaki-da på avenyn tillsammans med bästa klasskompisarna, eller
vara hemma och plugga till tentan och därmed spara pengar och tid?


jag undrar jag undrar...



för övrigt väldigt glad och tacksam över att ha el i lägenheten igen. tidiga katastrofen imorses är nu under kontroll. inga mer exploderande lampor eller avsaknad av värme. var deprimred och sen arg när det visade sig att bovärden och tillika vaktmästare redan gått på helgledigt och därmed lämnat mig ensam i en kall el-och framförallt internetlös lägenhet.

men se där! när jag kom hem från skolan funkade allt igen! någon måste ha hört det oerhört ledsna och smärtsamma meddelande jag lämande på chalmers bostäders telefonsvarare. oavsett vad. tacksam mot världen.



//A


yoga







matilda utforskar främmande marker och är redo för sitt första träningspass sedan högstadiet. sedan låg vi på varsin svettig träningsmatta i en timma i diverse underliga positioner och tänkte på andning. jag var totalt avslappnad och tänkte att livet inte är så pjåkigt ändå. tills jag kom hem och slant på rakhyvlen. fem gånger. det ser ut som att sweeny tood har gått loss på mina ben. aj. inte fullt lika avslappnad längre.

//A

saker jag har misslyckats med idag:


1. PLUGGA.

det här går inte bra. alls.


2. VÄRMA DELIKAT FISKSOPPA I KASTRULL

fryst soppa gjorde sig inte bra i kastrull och den forna kulinariska smaksensationen förvandlades på tio minuter, allt under mitt ihärdigt hackade av frysta fiskbitar med en sked, till någon slags puré. som smakade bränt och med härliga fortfarande frusna bitar fisk i. det enda som var gott var räkorna som jag i ren protest sen gick och köpte på coop. mycket räkor nuförtiden. gott.


3. TVÄTTA

helveteskap!!!! det enda som faktiskt bär ett märke och är dyrt och fint i min garderob slänger jag i tvättmaskinen och tänker äh va fasen, allt går och tvätta på 60 grader! fuck fuckeli fuck. det ser nu ut som om någon har kräkts brännmärken all over stackars föredetta vita fina marc jacobs.


väntar med spänning på vad övrigt denna fantastiska dag har att erbjuda. det sorgliga är dessutom att under min tentapluggsisolation, så lämnar jag inte  lägenheten överhuvudtaget. förutom för att gå och träna. dagens höjdpunkt är alltså när jag får gå till gymmet. åååååh livet!  ÅNGEST ÅNGEST ÄR MIN ARVEDEL!

//A

just because i'm easy doesn't mean i'm sleezy!



som jag längtat! californication säsong fyra. bästa serien EVVAH! om det finns någon som ännu inte sett mästerverket, ladda genast ner säsong ett (självklart menar jag köp) , titta på minst tre avsnitt på raken och sen är man fast. det är förtjusande elakt och dirty.

//A

oh the horror!





dog.

det går så FRUKTANSVÄRT HORRIBELT dåligt att plugga idag! läser en mening. glömmer. läser om meningen. glömmer. läser meningen för tredje gången och förstår inte ändå. sjukt okoncentrerad och blir stressad när jag ideligen glömmer bort vad det är jag läser och istället kommer på mig själv planera lunch, tänka på hur tråkigt det är att gå till gymmet, samt kontempletera över hur i hela friden jag ska överleva tre veckor i stan med 585 kronor på kontot.

trés horrible. tenta jag HATAR dig!

//A

RSS 2.0