när det är jävligt grått och en miljar minusgrader ute...

kan man komma ihåg vart man var i somras.andra dagen i paris, kikade in seine och försökte vänja oss vid att det var så fruktansvärt varmt!picnickade utanför eiffeltornet


var på ett mkt turistigt ställe och beställde in mycket tvivelaktiga drinkar som kom med tomtebloss. därav den skeptiska minen. var inte ens en särskilt god drink..oftast ramlade vi ur metron eller taxin mitt i natten/morgonen, ramlade vidare till soffan och om man hade tur hittade man sängen.utanför notre dame en kväll. vi skulle äta middag med ett par långbenta italienskor som kom en och en halv timma sent, med hundra pussar och scusa bella till ursäkt. de var typiskt italienska. vi var väldigt svenska och hade kommit tjugo minuter i förväg. middag intogs och klockan var halv ett på natten. vi åt på deras inrådan bläckfisken vilken skulle vara jättegod och inte alls dyr. struntfisken kom in och vi trodde på allvar att det var en halv förrätt. kostade gjorde den med. vi var återigen väldigt svenska, låtsades inte om priset, låtsades inte heller om att vi var hungrigare när vi hade ätit de tre fjuttiga bläckfiskringarna, än vi var innan.här tror jag att jag sent en kväll precis kravlat mig igenom en buske med hiskeligt många taggar.  vilket förklarar håret. matilda stod och var elak och skrattade brevid.vi hade först en plan att besöka varje liten konstig indierockbar i hela paris. sedan upptäckte vi att det var två som faktiskt var helt enkelt bäst. zero zero med graffitti och klotter överallt, och tape bar där dom spelade sjukt bra musik och där vi alltid fick all öl och dricka gratis. där stannade vi i x antal veckor. tills det blev bananas en kväll och resulterade i att vi från och med den natten bara hade en bar att gå till. synd och skam. inte vårt fel ska tilläggas. franska bartendrar är ett farligt släkte.här uttmanade vi varandra att ta på en döskalle. vilket både givetvis gjorde, sedan genast ångrade och kunde inte använda fingret som hade rört vid de stackars döda fransoserna. kändes liksom väldigt förpestat på något sätt. tvättade händerna väldigt tvångsmässigt efteråt.så här såg hon oftast ut systern. vi har lite olika syn på vad man ska göra sista veckan i paris. jag ville se saker. matilda ville chilla. vilket helt osökt allt som oftast ledde till lite bråk och sedan en kompromiss som båda var missnöjda med. matilda följde med, men var alltid otrevlig, svettig och vägrade säga ett ord. eftersom hon citat "nu är jag ju HÄR, men vafan vi sa aldrig att jag skulle vara glad för det"sista gången kompromissade vi igen. lovade att vi skulle ligga i parken och äta lunch. matilda fick chillevilla och jag fick välja park.  matilda var nöjd. sedan upptäckte hon att vi hade parkerat oss utanför militärmuseet. ville ju sjukt gärna in och kika såklart. onöjd matilda.

radiohallå hallå. duktiga klassen gör radio på webben. hittills är jag en blek kopia av ett fax till reporter och är för hängig för att göra nåt av egentlig värde. har därför spenderat dagen till massiv research och bakgrundsmaterial samt äntligen tagit tag i livet och ringt en vårdcentral som genast bokade in mig på provtagning imorgon. livet leker.

http://radio.jmg.gu.se/

lyssna särskilt på när karin ringer upp sin barndomskärlek från dagis. för att kolla läget lite sådär. så fint så fint!

//A

mitt livs levande snyggaste uppslagsverk♥ fina fina marie. världens smartaste lilla läkarvän. utan henne hade jag inte haft en susning om kroppens viktiga mekanismer what so ever. nu kan jag extremt underliga saker jag inte hade nån aning om. dessutom kan hon konsten att anpassa allt till en rimlig amanda-anpassad förklaringsnivå. så nu vet jag anledningen till varför jag måste gå på toa ungefär var tionde minut varje gång jag fått i mig mer än två öl. vilket gjorde mina festivalsomrar ganska outhärdliga. vet inte hur många band jag missade i kön till dom satans bajjamajjorna. där hon stackarn dessutom fick vänta i evighetskön med mig. konstiga kroppsfunktioner.
vet dessuom underliga saker om underliga hormoner och konstiga sexgrejer. vete tusan vad jag hade gjort utan marie. hon är som en egen liten spalt i frida. önskar att jag hade haft vuxen-marie när vi gick i högstadiet. jösses vad man hade fått svar på saker då. för högstadie-marie hade väl antagligen lika dålig koll som högstadie-amanda.

måste bara tillägga att jag och marie blev vänner och började bonda tight som tusan under en bussresa till göteborg. gruppresa för alla kamratstödjarna när vi gick i sexan och i olika klasser. vi pratade böcker och kanelbullar. nu pratar vi grey's anatomy och sushi. bäst är hon.

sjukdag nr. 7- min kropp har officiellt sett fått en deadline nu. frisk och feberfri
 innan onsdag annars blir det farbror doktorn. ser nu att i skrift ser
 det mycket mer vulgärt ut än vad jag tänkte i huvudet. sitter
framför tvn och kollar på alla brudarna. först lite halvkassa
cougartown. sen helt hysteriskt och till sist christine.

tydligen finns där ett samband. just nu är jag inne på hysteriska
neurotiska kvinnor som oftast görabsolut tokfel.
vi bondar dom och jag. sitter dessutom och nästan maniskt äter
nån väldigt suspekt nötblandning. inbillade mig själv att det var
nyttigare att köpa nötter än en chokladbit. men tydligen inte om
man ska envisasmed att äta upp hela påsen. så nu sitter jag här,
halvmissnöjd med mina konstiga nötter, hysteriska kvinnor på TV
och vill egentligen bara ha en kebabtallrik. damn.
And if you do me right
I'm gonna do right by you
And if you keep it tight
I'm gonna confide in you
I know what's on your mind
There will be time for that too

If you hang with me


me likey.

skruttliv dag 2

igår somnade jag nio. tidigt som en tant.  dränkt i ett hav av näsdukar, strepsils och självömkande. inte bara missar man minigrävet i skolan på radion. man missar snödagarna. världens finast väder. det här är avskyvärt. och bättre blir det inte. har fått för mig att feber ska sjunka medan dagarna går, inte öka! men icke.

misären.//A

Booyah General!

sdfsdf

Idag är jag fruktansvärt anti mot :


1.Min kurslitteratur. Varje gång jag öppnar min "Economic development " får jag en känsla av att jag är litet litet utvecklingsstörd/analfabet. Personligen anser jag inte heller att man bör ge ut kurslitteratur som får studenterna att känna sig som utvecklingsstörda/analfabeter med tanke på dessas nedågtgående självförtroende.


2. Solrosgatan. Solrosgatan är stationen efter den jag egentligen borde hoppa av pä - det vill säga vid Härlanda. Solrosgatan är dock den station jag råkat hamna på två dagar i rad på grund av min språvagnsinkompetens.


3. Folk som inte sätter sig i tid innan spårvagnen börjar åka - och därmed snubblar handlösa i mittgången. Dethär får mig att vilja dö. Ni VET ju att spårvagnen börjar åka när dörrarna stängs - varför i helvete sätter ni er inte på en gång eller tar tag i något? NI RAMLAR JU FÖR FAN. Stiger en pensionär på får jag ren panik. Helst vill jag bara skrika : SÄTT DIG NER TANTEN FÖFAN - SKIT I ATT STÄMPLA- NU ÅÅÅÅÅKER VI JU! Men det gör jag aldrig.

4. Vädret. Varje gång jag kommer fram till skolan känns det som om jag har uthärdat ett krig. Helst vill jag därmed bara lägga mig ner på golvet och bli post-traumatisk/apatisk.


Saker jag gillar idag:

1.Soundtracket till Scott Pilgrim vs the World. Helt suveränt. Leker att jag är i ett dataspel.


/ M

vardagsrealism del 2.

"Hej Amanda! Här får du lägre pris på varor du brukar köpa."

enligt ica är jag en storkonsument av (och får även rabatt på) :

i ordning

1. Hårspray Wella
2. Djupfrysta hallon
3. Hallonsylt
4. Örtsalt
5. Toblerone
6. Fryst Dill

jag tänker att allt inklusive dillen sorgligt nog stämmer. tänker också att jag måste introducera nytt bär i min kostcirkel. för vem är jag att kaxa mig mot ica som tydligen har järnkoll på mina matvanor, och är inte heller sena att påpeka detta?

//A

för alla gånger som vi dansat och sjungit med fast ingen kanidag. studiebesök på sr göteborg. hej hej brunchrapporten! imorgon och resten av veckan studeibesök sr i stockholm. tydligen har dem rigorösa säkerhetskontroller där. vi får se om man kommer in.


Familjen – Det Var Jag

//A

that blue is getting me high

don't break my heart and i won't break your heart-shaped glasses.

tidiga tisdagtänker att det är ganska vackert i tranemo ändå när man är på supertidig willepromenad och allt är frostigt och kallt, och solen precis håller på att gå upp.sen filosoferade jag vidare på perrongen i limmared att det inte var lika mysigt med kylan när tåget var 52 minuter försenat. blev bitter och arg på sj. för ovanlighetens skull. hade det inte vart att jag hade suttit där i min supervarma pälsjacka och egentligen inte frös ett dugg, utan bara tittade på alla andra stackars satar som fick göra hurtiga gymnastiska skutt och övningar för att hålla värmen på stationen, hade jag antagligen försmäktat och i kris och ringt tillbaka pappa och aldrig mer återvänt till göteborg. men. nu hade jag både spotify i fånen och pälsjacka.  tur för mig.efter en lååååhång föreläsning om radion som medie sedan spenderades eftermiddagen med att sova i soffan och ta mig i genom mitt mycket efterlängtade tidningsberg. älskar att prenumrera!vilket osökt härleder till en annan sak. JAG VILL INTE INTE INTE LÄSA OM ZLATAN-JÄVEL I MIN ELLE! elle är min fristad, mitt allra tyngsta magasin i högen där jag får gotta ner mig i alla värdsliga småsaker och absolut inte tänka på att det finns tidningar med sportinnehåll, eller överhuvudtaget världsproblem. elle var innan ren, oskuldsfull och fin. fylld av löjliga modehus och provdofter och bilder på rosa franska bakverk och fantastiska skor. nu är elle inte ren längre. smutsig och depraverad. av zlatan. besviken på världen.

//A

c c c crazycome on now, who do you
who do you who do you who do you think you are?
ha ha, bless your soul
you really think you're in control?

well, i think you're crazyfabian zackarias frej. många namn för liten kille.


hela superkyrkliga familjen samlad sjungandes ur psalmboken. sånt vi brukar göra varje lördag. bebis i fråga har klänning på sig. vi retade honom bara lite.

lillebror & lillebror ♥ den minsta av dem har dessutom bytt om till sin superman-pyjamas. man måste ju vara fräääsch på sitt eget dop.


pappa tvingade alla till snickerifabriken för att måla och skapa något konstigt i vanlig ordning. här får man inte bara sitta och äta. man måste skaaaapa också!klockan är kvart i två på natten och zacken is still going strong.claes, den lite lagom galna söljdläraren i mitten hade skrivit en dikt till zack. som framfördes med bluesgitarr efter midnatt med lite lagom urdruckna vinglas. kodak-moment indeed.

alla foton: severina svedberg

hej hej!

60 pers inträngda i en lada, massa vin, massa hundar och barn och massor av konstnärer. mkt bra dop/höstfest.

har idag dock spenderat dagen med att skura golv. lätt värt.

onsdag. kväll.hej och hå. börjar bli lite trött på multiredaktionen. ingen vidare lust att gå till skolan klockan fyra på en onsdag och sedan stanna till elva. men whatevvah. sista dagen imorgon. hade helst velat gå och lägga mig. är trött och jag fryyyyser. det börjar ju redan bli mörkt ute.. sicket deppinlägg! men så är det!

//A

snö & kaffedet snöade när jag vaknade imorses. väckte olivia vid sju när jag gick upp, hon kom uppstapplandes med kisandes ögon, konstaterade att det inte var lämpligt åka-tåg-till-sthlm-väder, vände, och gick och la sig i soffan under duntäcket igen. har aldrig varit så avundsjuk..

ägnade dagen åt att vara webbredaktör, en väldigt sömning sysselsättning, och tog mig sedan till le pain francais för en fika med livan. och det snöar fortfarande ute. gillar när det snöar. allt blir lite mjukare och tystare.

//A

eskapader

hade nästan glöm lördagsnattens hjärtstopp. kl 03.15 sitter jag i godan ro på bussen hem från sticky fingers. får samtal av matilda:

" AAAAAH!! JAG ÄR VILSE! JAG VET INTE VART JAG ÄÄÄÄÄR!"

gud i himlen. förra gången hon kom bort hamnade hon på en pir i frihamnen. då var det ändå dagsljus. paniken. hon var ju på sankt fris torg för faaaan, skriker hon i telefonen. det finns inget st fris torg i göteborg...kom sen på att hon menade dr friers torg som ligger vid guldheden, ungefär tretton mil bort från vart hon bor i härlanda, åt exakt motsatt håll faktiskt.. vet fortfarande inte hur hon lyckades med spårvagn där..mötte henne stapplandes ner för chalmersbacken eftersom hon inte hittade trottoaren blev hon ideligen stoppad av en miljard svarttaxis medan jag såg på och försökte skrika att hon inte skulle hoppa in. hujedanemej. söndagen spenderades sedan med SATC och pannkakor.. välbehövligt.

zickezacken
foton: severina svedberg

på lördag är det dags för zacken att doppas i en urna heligt vatten. aka, döpas! antagligen tur att vi är tre gudföräldrar som turas om att hålla honom där framme, för klumpen har växt en del sen de här bilderna i somras. ganska tung att ha på armen. och antagligen kommer han skrika genom hela dopet. iaf. han borde veta skitungen att det blir värsta bästa festen i hans ära i ladan efteråt. som vanligt missar familjen inte en chans att festa till det lite med rödvin, gitarrer och en och annan dammig konstnär som vrålsjunger lite lulligt när klockan börjar närma sig midnatt. höstfest/dop i ladan på lördag med andra ord! can't wait.

//A

You are so cool.

xcv
Peel the scars of my back - i don't need them anymore.
And you were never supposed to leave. Now my head is splitting at the seems.
/M

just det. glömde..

...här är recensionen jag skrev om familjen!

http://www.vastfronten.se/node/8227

jag gjorde upp en eld för dig och nu brinner hela skogenvi  tog en öl i tjänstens tecken innan spelningen började. sjukt bra. svettigt och dansant. har dock lite problem nu när jag ska tyda min anteckningar...


SMS-LYRIK

för alla gånger som vi dansat
å sjungit med fast ingen kan
å aldrig låtsats bara chansathär kommer jag med hjärtat i handen
glöm det där ajg sa med huvudet i sanden
kom, kom igen jag har inget annat
och vi ska sluta när planeterna stannat
jag lovar och svär det blir bra

det snurrar i min skalle

hoho. bara för att det är kvällsarbete behöver det inte bli tråkigt! först skulle jag på familjen. sen tänkte jag nä så blir det inte. så hörde nyhetschef av sig och sa att vi hade ackredetering till ed harcourt ikväll på brewhouse. i take i take sa jag. sekunden efter att jag börjat på artikel på poliser och grannsamverkan i väntan på konserttimme, hör parken av sig och säger att jag står på listan till familjen. KAOSET.

gav bort ed harcourt till duktiga signe, som störtade iväg. skriver klart polisartikel och satsar på FAMILJEN sent sent ikväll! syster är duktig och betalar inträde. så nu blir det öl och konsert. allt i pressjobbets tecken. visserligen blir det recensionskrivande till sena morgontimman. men det är det lätt värt!

merci!

//A


sovmorgon!

den granskande makten ska vara opartisk och sträva efter ett så högt sanningsvärde som möjligt. så därför känner jag nu plikten att lägga ut foton från bistra kalla verkligheten. inget fancy. myskläder, inget fix och inget trix. så här ser det ut på morgonen när man har sovmorgon! sover iofs inte så länge, vaknade halv åtta.  inne på min tredje kopp kaffe, har redan kollat igenom nya big bang theory och nya greys, ska snart och tvätta. väldigt vardag. trots att det är fredag.

hade på snabbfunktionen på kameran. spillde mellan de här fotona halva kaffekoppen på min vita soffkudde. därav det lite lätt sammanbitna uttrycket på andra bilden tror jag..

idag är det lunch och massiv shoppingeftermiddag med syster. sedan har jag kvällsredaktion, vilket i princip innebär att jag börjar min skoldag, tidningsdag,  kl 16 och sedan håller på tills det är klart. tror gränsen gick vid 23. om allt går som det ska, får jag ackredetering till Familjens spelning ikväll på parken. går och kollar, dansar med lite grann när dom hoppeligen spelar det snurrar i min skalle,  skriver en asbra recension inatt och lägger upp på webbtidningen. om allt går som det ska. man vet aldrig med sånt där.

men först. ocreddig tvättning av min soffkudde.

//A

à la carte

den här kvällen kände vi parisvindarna blåsa så vi gick och åt franskt. åt bouillabaisse och delade på en crème brulée- precis som vi gjorde nästan varje dag i somras. förutom att nu är vi på resturang i kalla höstblåsiga göteborg, istället för små brasserier på kullerstensgatorna i sommarvarma paris. fint var det ändå.


3 november. den här dagen förtjänar inte bättre rubrik.hej hej bloggajavel!

idag har varit en synnerligt ointressant dag. tappade min nya fina ring på väg hem från skolan. extra sugigt var det eftersom det var ring nr 2. tappade den första också för nån månad sen. så nu får jag gå och köpa en exakt likadan för tredje gången. känns som att ödet försöker säga mig något men väljer att inte höra.

går även igenom en så kallad identitetskris. härrör bl.a. från att vi ska välja fördjupning imorgon i skolan och jag har ännu inte kommit underfund med om jag är en radiobrud eller presstjej. fuckfuckelifuck. radio är proffsigast, inkluderar studiebesök i sthlm, viktiga praktikkontaketer. press innebär att jag blir en jävel på indesign, photoshop och illustator och lätt får jobb som redigerare. hatar att välja.

dagens lilla ljusglimt var den här damen iaf:hon var minst lika trött på livet som jag, så vi surade och gick och fikade istället. personalen var ännu surare och jag fick lust att inte beställa något överhuvudtaget som straff. så jag satt och tittade på när sevve åt istället..

dagen alltså...

//A

fashion with a capital f

BITE ME BLONDIE!


XRabit – Salt Shaker


//A

finfin måndag!idag började vi med webbjournalistik. aftonbladet på storbild minsann. vår lärare hade totalglömt vintertidsbytet på klockan och insåg att han hade sagt sitt när klockan kvart i elva, och inte alls tolv som han trodde, vilket innebar en hel timma till. han suckade och skickade klassen på tvåtimmarslunch istället. det gillar man.


gick den långa vägen trehundra meter till egg&milk och åt lyxig måndagslunch.


sofie & emy ♥


namnamnamnamnam!


sedan blev det intensivt grupparbete på hög nivå. med intensivt arbete menar jag att sofie jämförde våra mobilkameror, ifånen vann mot emys firegrejimoj. yey! med intensivt arbete menar jag också åt att vi tittade på delfiner som gjorde konster på webbtvn istället för att analysera tidningar.


imponerande!

sedan råkade jag gå in på hm och sånt blir ju aldrig bra. men fyllde på alla förråd av diverse skönhetsunderhåll. och en liten kofta..bytte också nya fina parfymen, mot ett paket med exakt samma mängd paryfm fast med lite lotion och duschkräm också. hade totalmissat det i affären förra veckan. man ska väl ha valuta för pengarna! så nu doftar det väldigt mycket flowerbomb överallt.

varför är inte alla måndagar så här trevliga? väldigt skönt för omväxlingens skull.

lykke lis nya superhypade låt:

Lykke Li – Get Some

Like the shotgun needs an outcome

I'm your prostitue, you're gonna get some


//ARSS 2.0