dimmiga dar

låg, lite dålig jobbdag idag. hade ingen energi från början och dagen går inte inte riktigt min väg. min kropp, min hjärna och mina fötter säger åt mig att gå hem och lägga mig i en liten boll under en filt. det säger dessvärre inte mitt jobbkontrakt som bestämt hävdar att jag ska promenera in till stan och prata med kommunalråd. och sedan hetsklippa nyhet till eftermiddagen. och eftersom det är mitt förnuftiga jobbkontrakt som bestämmer får jag vira själen runt halsen, pcka ner bandaren, plugga i lite musik och börja promenera tror jag.

//A

mio- i'm not happy with you

soffan kom, soffan segrade och soffan åkte härifrån. eftersom divanjäveln var på fel håll. vilket vi borde förutsett såklart. varför ska allt gå som planerat när det kan bli kaos istället? fick springa hem tidigare från jobbet för att reda ut kaos och katastrofsituation, ringa budkilllarna för att få dem att hämta upp fanskapet snabbt igen. alltså vilket drygt jobb! kånka runt på soffor hela dagarna, och sen dessutom hämta upp samma soffa och bära tillbaka den igen. jag är liksom villig att betala dyra pengar för att slippa göra just det och de har det som jobb. hoppas de får bra betalt... det var liksom inte som att den kunde hänga här och ta upp ALL yta i lägenheten. sedan 45 minuter av obesvarade samtal till mio, ett ickelyckat samtal med ickelyckad säljare som INTE borde sitta i kundtjänst, en arg biltur upp till mio senare och exakt fem minuters redogörande av min frustration och det-här-accepterar-inte-jag-utan-kompensation-tal, hoppas vi att det här löser sig. utan att vi behöver vänta sex veckor till. sedan ett lite lätt sammabrott hemma, besvikna tårar och långa tröstkramar från andreas. somnade tillslut på sängen. och hoppas på en bättre dag imorgon.

//A

tro hopp & kärlek



den här pelargonen var en av de sista mamma planterade i stugan. jag fick ta över den här plantan men den har aldrig blommat. förutom nu. förra veckan upptäckte jag tre stycken svagt rosa blomknoppar.

i sommar blir det tre år sedan hon dog och de åren har varit de kontigaste i mitt liv. oftast tänker man inte på att det faktiskt inträffade en katastrof den sommaren. oftast vandrar dagarna iväg och man lever sitt liv utan att tänka på att man inte längre har en mamma som med varma mammahänder klappar en på kinden, frågar hur dagen har varit och skickar med matlådor. ofta går det bra. förutom ibland. förutom saker som man lär sig att undvika. som sorgliga cancerfilmer. som att titta för länge på mammor och döttrar som håller varandra på stan när de shoppar. som att gå för länge i sjukhuskorridorer. sånt som man undviker utan att ens tänka på det längre.

jag är så glad att den här pelargonen börjat blomma.  för mig är det ett bra tecken. för mig betyder det allt.

//A

rack city



the more the merrier. när det handlar om smycken i alla fall. det var nog väldigt länge sedan mina händer var skrotfria. mellanstadiet kanske. senaste arband och ringar är från fait. och är fortfarande helt nerkärad i min födelsedagsklocka ♥



lunch-häng med snyggobella på vinci. blev grillbuffé och allmän planering av helgens bravader. dans, bubbel och brudar blir det hur som haver. kommer bli kanon.



hoppade även in på vivåga och inhandlade moroccan oil till det lilla barret! blir nog bra det.

//A


i need a dollar a dollar a dollar is what i need

igår hamnade jag i kvällskoma. vi åt en miljard bitar sushi igår på vardagsrumsgolvet, ett enkelt firande av att vi inte har några what so ever pengar den här månaden, och därför spenderade vi 200 spänn på sushi. en halv vecka efter lön- dä ä bra dä! hursomhaver- efter ett snabbt budgetmöte och betalning av räkningar där jag och andreas satt mitt emot varandra med varsin dator, plågade miner och tillhörade swedbank dosa i våra svettiga krampande händer konstaterades det krasst att det bli nog lite tajt den här månaden. innan jag höll på att paniksvimma och tänkte vad har jag nu slarvigt spenderat mina pengar på? kom till insikt efter att ha kollat historiken, endast 450 spänn på onödig shopping så jag kan ICKE beskyllas för något! vilket var skönt. det var ju bara de vanliga dyra räkningarna samt soffan som ska betalas idag! så okej. ingen lön men en soffa. och den kommer levereras  idaaaaag! så nu håller vi tummarna för att den är i rätt färg och har divanen på rätt sida för jag orkar inte vänta sex veckor till. pepp på att komma hem idag! åååh vilka powernaps vi ska ha jag och soffan.

//A

Workie Workie

Hej och välkomna till studion. Så här ser det ut där jag jobbar. Mestadels av tiden försöker jag hålla koll på rätt knappar, försöka få rätt balans på rösten mellan proffsiga-jobb-amanda och vanliga-amanda, samt se till att ljudupptagningen när jag nyser, svär eller beter mig allmänt olämpligt inte kommer med i radio. That's that.

//A


mind your manners



imorses glömde jag bort att jag inte längre har lyxen att ta bil till jobbet- vilket varit totalt jätteonödigt eftersom det bara tar en kvart att gå. chillade som tusan hela morgonen men fick ett brutalt uppvaknande då jag fem minuter innan jobbet börjar, inte hittade bilnycklarna. då insåg jag att det var ju idag promenaderna börjar. småsprang till jobbet, vilket INTE är a piece of cake i sandaler. men det blev en passade uppvärming för väl på jobbet visade sig det att det bara fanns en reporter på plats. gissa vem. vi brukar vara minst fyra men idag var folk var sjuka och borta. så ägnade förmiddagen åt hetsklippning av inslag och sedan hoppade jag in i eftermiddagsprogrammet vid tre. första gången jag sände det, var nästan lite nervöst. men det funkade finfint! men var ganska slut när jag kom hem sen.

så då blev det en liten powernap före en timmas powerwalk runt kristineberg. börjar på allvar fundera på att testa military training. briljanta idén kläcktes i fredags. jag var inne på min fjärde öl och tyckte det lät som en alldels FANTASTISK idé just då. men idag hade vi en dietist, tränare och allmän livscoach på besök i studion så då passade jag på att fråga exakt hur jobbigt det var, kommer man kräkas osv. och tydligen ; ja. men tror ändå att det hade varit kul! får se hur det blir nästa måndag, idag hanns det inte med.

halsade i mig nästan hela lemonaden när jag väl var hemma. sjukt god. måste köpa en till.



avslutar kvällen med goefrukt medan jag väntar på andy-pandy som ska komma hem från sin match., tänk att man kan sakna någon efter några timmar trots att man bor ihop med personen ifråga. konstigheter. jaja, det blir jordgubbar och den här låten. for old times sake.

//A

lördag & söndag


fin början på helgen med utefrukost i solen. åkte och köpte frallor och jordgubbar medan andreas fick sova en timma till. tyckte jag borde fått minst tre flickvänspoäng för den.



sedan blev det en liten sväng på stan där jag uppdaterade ringsamlingen! en asball sjöstjärna och lite andra ringar i olika metallfärger. löööve them. och knäppa glitter nagellacket! kände att mina händer lite såg ut som jag tänker att sjöjungfrurs händer ser ut.



sedan blev det inflyttningsfest på kvällen hos jolin, väldigt trevligt, och en öl på wisers. eller viva kanske det var. de har ju slagit ihop ställena nu. en nattpromenad med älskling i ena handen och klackarna i andra, sedan var vi hemma och åt upp pastasalladen som väntade i kylen. gött att spara in både taxipengar och nattamat- då blir det middag ute istället snart!



efter en sovmorgon på söndagen åkte vi till viskafors och blev bortskämda med grillat! passade på att tvätta bilen, och let me tell you; den har ALDRIG varit så här ren! putsade bort varende liten mygga som mött sitt öde mot vindrutan. lilla fiaten blev upputsad till en helt ny färg, nu är den pärlvit som tänkt och inte pollengul. nåt annat som bytte färg var min stackars hud. blev fint rosaröd efter den utedagen, har börjat lägga sig nu tack och lov.

sedan blev det storhandling på kvällen. lite mysigt att gå och strosa i luftkonditionerade svala ica maxi och plocka ner varor. himla många vuxenpoäng man cashar in nuförtiden! tvätta bilen och storhandla på ica. herreminje. snart blir jag tvungen att bara äta godis till frukost, dygna och sedan somna i rabatten och bete mig allmänt oansvarigt. bara för att väga upp lite.

//A

fredagen



firade av den här snyggingen som jobbar sin sista vecka på radion! vinci och jordgubbsdaquiris!



alltså det här med drinkar; GOTT! särskilt på en solig uteservering och det är fredag.



sedan tog jag mig hem där jag hittade alla de här finingarna i trädgården! blev grill och mys resten av kvällen. så här borde alla fredagar vara!

//A

Dementi:

OBS. Pojkvän ska inte betraktas som tråkig när han ger mig praktiska budgetförslag. det är han inte. Han är faktiskt enda anledningen till varför jag kan unna mig lite göttigheter då och då.

OBS IGEN; detta skrev jag INTE som direkt reaktion av hans ledsna valpögon och hans ledsna mun undrade om jag tyckte att han var tråkig som inte tyckte att jag skulle hänge mig åt dekadent leverne just denna månad.

Slut på meddelande.


It's Friday i'm in love!

Denna dag är ju bara helt fantastisk. Fredag och LÖÖÖÖN! En kombination av allt som är bra i världen går samman till en perfekt fredag den 25. Dessutom blir det afterwork i eftermiddag vid viskan. Vi ska fira av duktiga Erika som ska börja jobba på P4 Gotland i sommar. Därav min icke helt jobbpraktiska klädsel idag. Men det gör inget om jag fastnar med kjolen i cykeln eller bryter foten när min sandal fastnar i kullerstenarna, för det är freeeedag! Tänkte göra upp en lista på allt onödigt jag vill spendera mina surt förvärvade pengar på, typ lite converse, nödvändiga ringar och x antal sushiluncher, meeen sen kom jag på att den listan blir kort eftersom den bara kan bestå av en punkt. En jäkligt dyr punkt. Så här kommer den; min slösarlista;

VAD JAG SKA INHANDLA DEN HÄR MÅNADEN;

-soffa.

VAD JAG HADE VELAT INHANDLA DEN HÄR MÅNADEN MEN FÅTT LÄMNA TILLBAKA EFTERSOM POJKVÄN ENVISAS MED ATT VI SKA HA RÅD MED MAT OCH HYRA:

-sval långklänning att flaxa runt i och inbilla mig att jag bor i Venice och är sådär hippiechic

- supermega dyra produkter från kerastase eftersom mitt hår envisas med att vilja lägga sig ner och självdö

- sandaler från Steve madden

- och en USA-resa


Fast okej. En soffa är ju ganska bra att ha. Särskilt vår superdyra supersköna extremt noga utvalda, smak-kompromissade soffa. Gud vad jag ska bo i den. Nu är det bara nån vecka kvar att vänta på leveransen. Sex veckor gick ganska fort ändå. Längtar!

//A


Inte helt fel

En torsdagskväll. Fixade till goa hamburgare och nu lite Office!

//A


Snart helg!

Längtar längtar längtar! Men först två jobbdagar. Idag börjar jag lite tidigare för att hinna med att träffa viktig minister som hälsar på i Borås, så snart blir det att packa väskan med bandare och kamera och sedan cykla iväg! Har börjar använda cykeln väldigt mycket i jobbet. Känns lika töntigt som härligt så det slutar ju på plus minus noll.

//A


dagen



slängde mig i solstolen så fort jag kom hem. älskar att det är sol! inbillar mig att det kommer bli en riktig sommar- varm och solig- och det är ju härligt att leva desillusionerad ett tag till innan den härliga svenssonsommaren med kalla blåsiga dagar utan den minsta soltråle infinner sig.





fint fint.



annat som är fint är att få rosor av andreas ♥



efter att ha kollapsat en stund i fåtöljen snörade jag på mig löpardojjorna och tog en låååång powerwalk över halva borås. svettigt var ju bara förnamnet, OH LORD så mycket har jag inte svettats sedan förra sommaren då acn slutade fungera på jobbet när jag satt i sändning på radion och allt gick fel.



lagade god laxpasta, mumsigt.

och nu är det paus framför greys. inte en helt dålig onsdag ändå.

//A

yxhammargården







idag hade vi kickoffdag med nyhetsredaktionen på yxhammargården. lars göran svensson från uppdrag granskning lärde oss lite granskningstips så nu är det guldspadenomineringar p4 sjuhärad suktar efter. sjukt fint på yxhammargården! en gammal herrgård med behållna detaljer och inredning. hade lugnt kunnat tänka mig att bo där! en liten herrgård är väl rimligt att ha som boendemål?

//A

En papaya kokkosnöt

Åh detta jag genomlever nu är nog i vanliga fall endast reserverat för den femte kretsen i helvetet - sitta inne med en hel dags blek och kall redigering framför datorn och veta att man inte kan sticka ut näsan förrän klockan fem när jag slutat, samtidigt som det är världens finaste varma sommarväder ute! TORTYR. Vad hade man inte gett för en filt i gräset, lite Hawaiian tropic, färsk frukt, musik och bara en hel dag att ligga ute i solen. Men icke. Det är jag och digas hela dagen idag. Inomhus. Oh. The. Joy.

Solen sabbar helt uppenbart min arbetsvilja- tur att man har deadlines som pushar en ändå. Och ska bli skönt att göra klart den här nyheten, petat med den i veckor nu. So let's gooooo!

//A


Don't forget

Att använda er av instagram, om ni inte har det redan rekommenderar jag er att skaffa det asap. Älskar det- HEJ DÅ twitter, jag har en ny kompis nu och till skillnad från dig är instagram MYCKET intresserad av vad jag åt till lunch. Så det så. nu signar jag out med mitt instagram-namn;

// amandaitis


Thunder in our hearts

Spanar in alla åskmoln som rullar in över himmeln samtidigt som jag sippar på whisky & ginger ale. Amerikansk söder möter svensk sommar. Svårare behöver det inte vara.

//A


Jordgubbsdagen del 2

Ägnat dagen åt att äta fler jordgubbar- med lite brownies, suttit ute och solat näsan, chillat med min fina man, samt upptäckt att jag har feber. Lite tråkigt men mest fint. Ikväll blir det taccos och mys framför senaste game of thrones. Men först lite ihopplockande på Nelly - Thank you looord för fakturor som kan betalas först när lönen kommit på fredag!

//A


Sommar

Alla grannar är ute och fixar i trädgården eller har slängt sig raklånga på baden badenstolar utanför. Jag har nyst (dumma näsan) mig igenom en sommarfrukost med jordgubbar och sedan fått superduper pollentablett av Andreas. Har ju fortfarande inte lyckats komma fram till om det är pollenallergi eller bara förkylning of doom. Så nu testar vi allt möjligt. Tabletter, nässpray, allt för att hålla livsgnistan uppe. Men INTE kul att ha varit förkyld och skruttig hela långhelgen! Jaja. Det kommer fler.

//A


I avsaknad av värdighet och självdistans; ger jag er det här:

Amanda 17 år. Medlem i nån partyförening på gymnasiet, uppenbarligen med egen dejtinglinje, rött nagellack, backyard babies-tisha, hoodie och snelugg som heter duga. Yikes. Hade totalglömt bort det här. Johanna slängde upp den på instagram och jag höll på att sätta drickan i halsen när jag såg bilden. snodde den genast. Sju år sedan. Hjälpes.

//A


lördag





handlat mysmat till min mysdag. på grund av anledningar jag inte förstår, engagerar mig i, eller ens uppmärksammar dvs- fotboll, är min man idag både på träning och busy på någon slags viktig final ikväll. så då har jag mysdag! köpt allt som är gott i hela världen. frukt, jordgubbar, kyckling och lite godis. krypt upp i mysfåtöljen framför 30 rock, och nu ska jag bara ta det luuuugnt. vila bort den här förkylningen och chillevilla. lördag it is ♥

//A

Tiger/mördarkatt/Alfons

Alltså att vakna av detta varje helgmorgon- KOLLA KLORNA! Han är så lömsk den här. Som en liten maffiakatt lägger han sig på min mage när han vill att man ska gå upp, vässar klorna lite och sticker den ena i armen på mig lite löst bara för att visa att han kan. Som ett hot liksom. Gangstah-Alfons.

//A


Dinner is served

Och såklart var det lika gottigt som alltid. Startade med en liten fördrink, whisky och ginger ale- nåt jag förut trodde att jag ALDRIG skulle gilla, men nu sörplar så fort jag får chansen. Älskar när man lägger lite tid och energi på middagen. Igår var det nog middag i tre timmar. Själva maten tog ungefär tio minuter att fixa. Men mysigt att pyssla lite i köket, lyssna på musik dricka drink och bara prata. Då tar det lite längre tid. Mycket trevligare.

//A


Shoppelishopp

Klänning till bröllop i augusti! Den är verkligen blå! Och plisserad med finfin skärning, längre där bak. Provade den och blev genast nöjd med hur fin den var, samtidigt som jag genast blev extremt onöjd med hur bleka och fula mina ben var. På skalan snö till asprinvit var jag en tia. eller en tolva. Jag orkade inte titta längre på dom för att fastslå exakt hur många soltimmar som krävs för att kunna vistas ute, utan att folk tolkar min bleka uppenbarelse med att den enda förklaringen är att man är solallergiker. Jaja. Sedan kan man inte motstå ett sådant fint yankeecandle när det är reapris! Det här luktar sommardrink, och får stå och vänta i köket ett tag tills de andra är uppbrunna. Och såklart när det är marknad så måste man köpa kokosbollar. Gissar att de kommer ha en livslängd på dryga dygnet eftersom Andreas äter typ tre i taget. Det var dagens skörd det!

//A


vårmarknad!





idag var det vårmarknad. kaos och kalabalik i borås, blev en liten sväng hursomhaver. hittade lite smått och gott, bland annat klänning till bröllopet - se där ja! kommer i ett annat inlägg. vi pausade för sushi på futomaki, och sedan en raid till med affärer och systemet. sedan tvärsväng in på apoteket för att hitta botemedel mot förkylning of doom/pollen/annalkande döden förpackad i min näsa. tydligen är det min tur nu. vet ej om det är allergi eller sjukdom men skruttigt mår jag. blä. får slänga i mig en alvedon eller två och ta det lugna fina fisken resten av kvällen. vilket passar planerna bra eftersom vi köpt fetaste pepparbiffen och en flaska rödvin. mys.

//A

//A

kvällen med ma sistah from anotha mistah



i ganghstakläder. eller nä. bara andreas luvtröja. vi bestämde oss för att ta en lugn torsdsagkväll jag och livan.



åkte en sväng och inhandlade superdyra jordgubbar



och bakade brownies och kollade nya new girl. fint ska det va!

//A

vin på viskan







//A

Taggelitaggagg

Sista dagen innan långhelg, yeeeeeey! blir verkligen långhelg på riktigt, tagit ledigt på fredag. På radion existerar inget som klämdag, halvdag eller ens röd dag. Sicket nonsens med ledighet, tycker nyhetsfolket som glatt producerar inslag till höger och vänster oavsett om det är julafton eller en vanlig tisdag. Själv är man ju uppväxt med två lärarföräldrar vilket inneburit både sommarlov, alla lov, och en herrans massa röda dagar så jag håller HÅRT på klämdagar. även om det innebär att jag ska behöva plocka ut en semesterdag. Lätt värt. Nu är det bara åtta timmar kvar, sedan träffa alla fina brudar på viskan för lite fika och ett glas vin eller två för att fira ledighet! Sedan blir det fyra dagar mys med älsklingen. Den skruttiga älsklingen eftersom han är lite sjuk- förlåt, förkylningen of doom som han uttrycker det, väldigt dramatiskt. Men ändå, mys blir det!

//A


app-dag idag

idag har jag upptäckt appar. bland annat den här; big day. jättefånig men lite fin ändå. som en nedräkning till roliga saker helt enkelt, man väljer bilder och klickar i datum och vips har man en egen rolig kalender. visserligen förlorades syftet totalt då jag istället för att bli pepp och räknar ner, istället blev depp eftersom det visade sig vara så OTROLIGT många dagar kvar till alla roligheter.
//A

Tunes

Dagens - inte så nya- men bra låtar.

//A


Working Hard

Kollade igenom mina slagna samtal idag, hittills är jag uppe i 18 olika nummer. Mitt headset och jobbiphonis får slita idag. Har lyckats landa två mindre grävjobb helt på egen hand. Jag som sa i skolan att grävande journalistik var det sista jag skulle syssla med. Har liksom inte rätt känsla för det känns det som. Men tji fick jag. Imorgon ska jag iväg och granska delrapporter och idag ringer jag företag som inte alls vill prata med mig. Mycket att kolla, granska och leta. Hej och hå.

//A


A gameshow love connection

Tisdag. Känns som att den blir lång.

//A


Bon nuit

En måndag till är avklarad. Känns som att det inte är helt önsketänkande att det börjar gå mot sommar nu. Tänkte på det i bilen hem, alla gröna träd man åkte förbi. På bara några dagar har allt slagit ut och det börjar lukta så där somrigt och krispigt ute på kvällarna. Som jag längtat. Något annat jag längtar till är new york. Förhoppningsvis kommer vi iväg till våren. Tills dess har jag new york boken och mina sommarkvällar. Inte helt fel det heller.

//A


making lunch

alltså ja. jag vet inte vad jag gör. men jag blev så trött på att ta kort på mig själv så jag orkade bara ta en bild-  när jag sträckte på mig. så då blev det den.
sallad. så går det när man inte har nån låda. jobbar kvällspasset idag så börjar först halv tio. hunnit slänga in en tvätt och hacka massa gurka. gott med sallad. dumt att jag antagligen kommer svimma på cirkelpasset ikväll eftersom jag bara kommer ha ätit sallad. well welll, snart jobb!
//A

söndag

hej hej. igår var det söndag och bloggfritt. mestadels för att det var en bra söndag att fixa grejer! kunde gå upp ganska tidigt eftersom det blev en lugn lördagkväll med räkor och vitt vin ( otroooligt vuxenkonstigt det låter) hemma med mannen. allmänt mysigt och fint. sedan kom supereffektiva söndagen. gick upp ganska tidigt och åkte till både jysk (MÅSTE ha en rullgardin så man slutar vakna klockan fem när solen går upp), blomsterlandet (andreas fick välja och nu ska vi försöka att inte döda efter en vecka) ittala (vitvinsglas och muminmuggar- vi köpte inget. än.) och mediamarkt. hej och hå.
sedan en sväng till viskafors och fick smaskig mat, gott med grillat! packade ihop andreas sista grejer, inklusive tv och xbox-herreminje nu bor han verkligen här. sedan ägnade vi resten av eftermiddagen och att städa och fixa lite. tills det var biodags! älskar att gå på bio, igår såg vi dark shadows. nya tim burton filmen. mys! till sist blev det te framför game of thrones.
fick världens största yankee candle av andreas snälla föräldrar som varit i usa och hälsat på hans syster. pink blush, luktar som vanligt så gott så jag dör och hamnar i dofthimmeln. jag tror att regnbågar luktar som det här ljuset ungefär. det får stå brevid nyplanterade luktärten som vi köpte! den kommer tydligen växa helt galet åt alla håll och kanter, och snabbt som tusan. ska bli kul att se hur den tar över fönstret.
kvällsmys. bästa som finns att sitta i vardagsrummet och se alla mörka moln flyga förbi över himmeln när man sitter inne med en kopp te.
//A

vitsippeplock

//A

f f f f friday

sushilunch på futomakin, godaste sushin i stan. den slår till och med eest.
en sväng förbi orion och plockade upp en hallonmacaron.
sedan hem till tranemo för däckbyte och häng med familjen!
jag, wille och zack tog en lite sväng ute. tydligen brukar barnen samla skräp på dagis, självklart ska miljöarbete indoktrineras tidigt i åldrarna - HURSOMHAVER, zack har därför börjat plocka upp allt han ser som ligger och skräpar på marken. sicken duktig brorsa tänkte jag och så promenerade vi vidare. efter en kvart förstod jag att det inte alls var skräp, utan istället delar av en station till en långpromenad som gick runt sjön. OH THE HORROR med att få zack att släppa grejerna och springa tillbaka med dem. man ska inte bråka med en blivande miljökämpe. korkad syster.
sen åkte jag och casper och fixade lite mat och nu är det chillevill i soffan framför vänner. jennie har alla säsonger på dvd- score. här ska jag inte röra mig på ett tag. fint att vara hemma och träffa brorsorna!
//A

finpost!



nya elle-tidningen och bröllopsinbjudan! fintfintfint.



//A

Torsdag


utcheckning- natti!






nedbäddad och med sovafläta- nu blir det sängen, tantatidigt men det struntar jag i- jag är SÖMNIG: bon nuit!

//A


en regnig onsdag



hej hej



som ett regnmoln halkat ner på marken. brukar kunna se ända bort till husen i kristineberg men idag var det lite för grått.



under paraplyt på väg till jobbet.



hej jag heter amanda, och jag får de allra viktigaste nyheterna att göra. and i do them with priiiiiide.



muusigt.



den här lilla kalven är bara fem dagar gammal. söt va? fick klappa lite på mamma mu också.

alltså det är inte av strejkdignitet eller nåt annat viktigt inslag men; jag klagar INTE över mitt uppdrag idag. älskar att göra såna här saker, det behöver inte vara så himla stelt och nyhetsmässigt alltid. idag fick hänga med kossorna i en lagård i tranemo en regnig onsdag och tyckte det var hur fint som helst.

nu blir det chillevill i en halvtimma, sedan hämta upp bellabus för ett brädpass. om jag orkar uppbåda lite energi hade jag varit tacksam. ganska tuftt pass det där, är sömnig efter långa dagen och har fortfarande lite träningsvärk från förra gången, men det får gå ändå! ska bädda ner mig snabbt som attan när jag kommit hem och mysa.

//A








massa tända ljus och några avsnitt 30 rock får avsluta den här dagen.  har sjunkit ner i fåtöljen, blev så där härligt efter-yoga-trött. dessutom efter-maten-trött. gjorde chililax med cashewnötter och limesås. gottigt.

//A

afasi, frej, zlatan och alla dessa män jag ska ta itu med snart

en liten stund kvar på jobbet. sedan hem och mysa runt i lägenheten och njuta av ledig eftermiddag. jag säger "ledig" men sarkasmen lyckas inte gå igenom the interweb. jag har ju redan jobbat mina åtta timmar och klockan är bara två när jag går hem. tänker som sagt mest pyssla lite. läsa ut zlatanboken och lyssna in mig på maskinens nya skiva. kan inte nog understryka hur helt FENOMENALA dom är. det är min plan för eftermiddagen. sedan yoga ikväll! ska bli skönt att sträcka ut musklerna lite. stående hunden, trädet och andra alldels obscena namn på olika ställningar som lätt hade kunnat misstolkas åt det snuskigare slaget.

//A

snart nio. fortfarande trött.

fortfarande har jag mina leggins ut och in. upptäckte det nyss. TRÖTTHETSSYNDROM, det är inte så lätt på morgonen alltid. och orkar liksom inte krångla mig in på toan för att vända på dem. det funkar inte i låttajmingen här. har efter en tid i studion expertkoll på hur lång tid allt tar. ett toabesök (med rätt byxor tar 1 minut och 10 sekunder) att springa upp och hämta automatkaffe- 2 minuter, springa och kolla mobilen på skrivbordet - 30 sekunder. man måste vara tajmat när låtar spelas i sändning och man kan springa ut i några sekunder. därav kommer mina felvända leggins nog vara kvar tills jag kommer hem.

//A

5.05

Ringde min klocka så lord have mercy idag pleease! På plats i studion från och med klockan sex och vara pigg och fräsch. Därav den uppskruvande sömniga mullvadslooken imorses. Längtar redan till min powernap i eftermiddag...

//A


laga-mat-musik!



Maskinen – Stora trygga vargen
Lilla Sällskapet – Jag vill ut
Alina Devecerski – Flytta på dej

mina repeatlåtar just nu.

//A

aaarghh!

efter att varit nära att avliva min dator med hjälp av ett vältande smoothieglas- dumma mellanmål, inte alls nyttigt, totalt ONYTTIGT när jag fick en minihjärttattack, så är det dags att bege sig till gymmet tror jag. iofs redan jobbat igenom varenda muskel i kroppen när jag hoppade tre meter upp i luften.seriöst - hade den där smoothien smetat ut sig över min fina lilla powerbook hade jag sjukskrivit mig imorgon. nu blev det inte så tack och lov för någon där uppe som vakar över mig, jag gissar på mamman som vet att jag INTE har råd att köpa en dator till. hjälpes. nu blir det cirkelpass en timma.








//A

Tjingeling!

Extremt sömnig efter att ha legat uppe och läst Zlatanboken- otippat nog. Men nu är det jobbdags! Nu ska jag vara med och sidekicka i morgonprogrammet i några dagar, kul med lite omväxling! Hoppas att man kan piggna till lite, dumma Zlatan hålla mig vaken sådär.

//A


Behövde nåt lättläst

Så passade på att välja något otippat efter att ha rotat runt bland de nya tillskotten i bokhyllan. Zlatan alltså. Man pendlar mellan att tycka att han är lite rolig, lite naiv, lite dräggig och lite hybris/befogad hybris. Har kommit halvvägs so far. Nästa bok får bli nåt franskt bara för att inte tappa min själ.

//A


söndag



fin förfestkväll med bella och olivia. blev en hel del vin needless to say.



tog oss bara tjugo minuter att gå upp till wisers från busstorget. fastnade lite här och där på vägen.



sedan wisers och mötte upp lite annat folk. blev en kul kväll. alla var nog lite för vingliga i slutet, vet att jag gick x antal rundor för att hämta vatten men så får det bli ibland, för roligt var det!



mindre kul att vakna av att onda kattgeneralen sätter sig på magen klockan sju och bestämmer att det är dags att vakna nu. kolla in the evil eyes!



tog ganska lång tid innan vi var brukbara idag. ganska bakis båda två, men vid tre segade vi oss ner på en glasspromenad. skönt med luft! och en kanna saft underlättade ju också att bota bakisdagen.



sedan matlagning. andreas är alldels för lång för vårat kök, men tur att han är så böjlig. satt och tittade på medan han fixade kyckling i jordnötssås, lyssnade på maskinen och sörplade saft medan alfons solade sig i köksfönstret. fin söndag.

//A

Ut

Sitter inne hos livan med ett glas vin i handen och inspekterar hur Bella och Olivia trängs framför spegeln. Jag är redan klar tro det eller ej. Ikväll blir det wisers och vidare.

//A


djurparken med zack, jennie och andreas!



raska steg in i djurparken!






visade sig att zack har noll självbevarelsedrift och hals överhuvud skulle in till varenda djur han såg för att klappa. anka eller lejon spelade ingen roll. han har lärt sig att klättra också och kom lätt och snabbt över varenda staket. hujedamig.










på väg till tigrarna.

mysig dag!

//A

pics

sovrummet fick ni ju kika på igår. här kommer lite mer.









nästan klart som sagt. man kan hålla på att pyssla hur länge som helst. idag kom jag hem, började med att fixa garderoben och två timmar senare var tvungen att slänga mig på sängen, EXTREMT sömnig efter den här veckan. så nu blir det en kort powernap! sen en sväng med livan och fixa lite fredagsmys innan ma man kommer hem från sin match. livet är ganska göttigt just nu faktiskt.

//A

det här med att vara journalist

är ju kul. för det mesta. upplever ett finstämt känslolotterihjul allt mellan panik/lycka/glädje/nyfikenhet/tristess/ilska/rädsla/nöjdhet - allt beroede på vad det är för jobb man får att göra varje dag. som när jag ska göra nåt om fotboll - panik. eller om kända designers - lycka. och allt som oftast får jag ju faktiskt vara oh- så-kreativ- och social- som jag inbillar mig att jag mår bäst av att vara. dom dagarna är fina dom.

sen finns ju också de dagarna då jag dör av tristess. eftesom ibland beror HELA MITT JOBB OCH ALL MIN YRKESIDENTITET OCH DET FAKUTOM ATT ENS FÅ NÅT GJORT- på att folk ska svara på mina samtal/mejl. vilket dom inte gör. för dom är viktiga och upptagna personer. tycker dom ja! dom är säkert inte så viktiga. säkert är dom ganska tråkiga. se dä- nu blir jag bitter också ja. det var väl på tiden.  så nu sitter jag här och väntar på ett mejl. väntar iofs också på att klockan ska bli halv ett så jag kan gå ut och äta. idag är det fredag och fredag på jobbet betyder hamburgare. synd bara att för att sätta sig och äta den där hamburgaren med sina kära jobbkollegor måste man ta sig upp till resturangen andra våning som så ytterst passande ligger i samma hus och vägg i vägg med friskis. så VARJE gång jag ska äta min goda onyttiga hamburgare ser jag först alla studsiga aerobicbrudar och muskelbyggande männsikor med femton hantlar i händerna hoppa förbi genom glasväggen. dom tränar och jag äter pommes.- snällt att förstöra min lunch så där bara.

//A

My oh my

Känner mig så otroligt preppy idag! Och peppig, nästan farligt nära cheerleadinggränsen. Har oerhört studsig hästsvans, chockrosa naglar, fredagskänsla, samt redan innan klockan åtta hunnit duktighetsklappa mig själv på axeln för att jag redan har hunnit fixa till en nyhet till sändningen. Tänk vad lite fredag kan göra. Nu hoppas vi bara på att den känslan sitter i hela dagen.

//A


Nya lampor!

Var och införskaffade lite lampor innan idag. Och skruvade genast upp dom såklart. Så nu är sovrummet i stort sett klart! Blev en fin kompromisslampa ovanför sängen, spottar som Andreas vill ha, och konstiga vridbara grejer som jag gillar. Alldeles lagom.

//A


Namnamnamn

Hämtade sushi från Futomaki, satte oss ute i trädgården och njöt av sista solen. Mys med mannen!

//A


Morgon

Åååh världens finaste väder ute! Så panikletade upp mina uråldriga
ballerinaskor ur källaren imorses. Och nya byxorna från gina som jag fortfarande är lite osäker på. Men sköna är dom! Vill egentligen göra vad som helst förutom att vara på jobbet. Eller nä. Inte vad som helst. Vad jag vill är antingen att fixa klart lägenheten eller sätta mig på en uteservering och inte lämna den förrän solen gått ner igen. Well well. Time to make some dollars!

//A


pysslar



hej och hå. nu har det grejats ända sedan jag kom hem från jobbet. lite mer uppstädat och strukturerat i alla fall. men det är svårt att veta hur det blir innan soffan kommer på plats. om fem veckor. suck. tills dess är det golv och fåtölj som gäller. skönt att det mesta är gjort. kan man börja tänka lite framåt med, på annat än flytt och städ! typ helgplaner kanske! och hur gottigt det hade varit att grilla igen. vi körde premiär igår, men det gav ju bara mersmak. så var på systemet och inhandlade en flaska rosé och lite öl till nästa grillkväll. mys.

//A

åldersdiskriminering på HM

det här inslaget som jag gjorde sändes imorses:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5089271


ironiskt med tanke på att jag idag faktiskt ska till hm och investera i ett par byxor. om dom jag vill ha finns kvar vill säga.  

fick sms av tjejen nyss. hm i borås hade ringt upp henne och bett om ursäkt. och det var väl på sin plats ändå!

//A

megahelg - nu flyttar vi!



vakande så här. mitt i kaoset. vi började flytta lite grejer redan igår och ska ägna hela dagen idag åt att bli färdiga. om olivia och andreas kan vakna nån gång bara! jag har varit vaken sen halv sju och redan diskat och gjort frukost. somnade iofs pinsamt tidigt igår...blev trött av allt bärande kanske. men det är ju faktiskt nödvändigt;



för nu kommer ju den här och ska flytta in på trandared! första lasset med de mest väsentliga grejerna. sprit, dvder och spel. vojne-  vet inte hur rädd jag borde vara. vi flyttar inte så långt å andra sidan. ungefär fyra meter. byter lägenhet med olivia som har en tvåa, så får hon min lite fräschare fina etta med blått kök. men flytt och ny lägenhet är det!



förfirade lite igår med champagedrinkar. och komma i flyttmood. fast det slutade med att jag blev lite full av skumpan och inte kunde bära mer saker. såklart. så då slutade vi för kvällen, jag och andreas lagade mat och myste sista natten i fina lilla ettan.



hej hej sambo to be ♥

//A

megahelg - ridning på stranden i olofsbo



fortfarande ganska möra efter långpromenaden åkte vi ner till olofsbo- det här att gå en mil i snigelfart, dricka samtidigt och sedan bli bakis och somna innan klockan sju på kvällen är ju inte helt idealt- nu när man inte är 19 längre och faktiskt har saker att göra dagen efter förutom att ligga i soffan, äta ostbågar och kolla på veckorepriser av greys. fast gud. vad skönt det lät. men vi skulle ju rida! så då åkte vi!



snyggolivia framför stugan



hihi! titta på den lilla ulltotten! det var som att rida på ett litet troll. stierni hette den här filuren. han var supermysig. gjorde som jag ville fast tog sin egna lilla väg ibland. vi red ner till stranden, töltade och skuttade runt. sedan galopperade vi sista vägen hem och tydligen ville han ta täten. vilket var en skräckblandad förtjusning av ren lycka och panik när tyglarna började glida ur mina händer. snabb för att vara så liten.





ååh stranden och havet ♥



haha vinden gör att jag får puckelrygg. lite quasimodo på häst.

mysigt!

//A

megahelg- långpromenad

i lördags var det långpromenad. vi snittade ungefär en kilometer per timma och sög ganska så hårt när poängen räknades upp. var inte hemma förrän fem, vi började gå klockan nio. jaja. trevligt att hänga i skogen med brudarna iaf!



bjussar på kaxiga minen där ja.



bella spillde äppelvin över hela benet men var glad ändå




tipspromenad!



hittade en lillebror



sötnosar!



bella och olivia på väg ut ur skogen




//A

RSS 2.0