näst sista dagen på 2011 ägnades åt det här



aw, cuteness!
passade zacken i hemma i lägenheten med andreas medan casper och pappa var och shoppade.




sväng på stan med livan. letade nyårssmycken!




inhandlade nyårsmat på ica. kollade på hummern, kollade sen på priset och bestämde oss snabbt för räkor istället. det är OCKERpriser på skaldjur, räkorna blev inte alls så billiga visade det sig. tydligen är det för stormigt för fiskebåtarna att ge sig ut så finns knappt några skaldjur alls att få tag på. och de som finns är dyyyyyyyyra!


och nu när jag tänker efter kan nog 2011 faktiskt komprimeras exakt så här. andreas- zacken -olivia. finingar  ♥ och massa mer fantastiska människor såklart. men de tre har nog cirkulerat runt mest.  hummern passar kanske inte riktigt in- den får stå för nåt annat.

och imorgon är det nyårsafton! champagne, god mat, fina vänner - bättre blir det inte!

//A

Dressed up to tumble down

Planerar nyår i huvudet. Tänker att man ska ha på sig nåt fiiiiint och snyggt och tjusigt på alla sätt och vis. Sådär nyårsglammigt. Sedan tänker jag att med tanke på hur jag ser ut efter varje fest är det lika bra att jag ska ta på mig något hållbart och praktiskt. Typ satsa helhjärtat på outfit à la blåkläder- för att inget ska gå sönder/fläckas/tappas i det svarta hål som brukar suga upp telefoner och smycken när man är ute.

Glammiga blåkläder?

Nä. Som det verkar nu har jag det mest opraktiska EVER. En fransig 30-tals klänning som fastnar i ALLT, samt en oerhört omatchande men rolig silverpaljettjacka från beyond retro. Dressed up to tumble down indeedio.

//A


jävla.bajs.väder.



storm storm storm. jag orkar inte ens hålla koll på alla olika ingrids och dagmars längre. däremot vet jag att det är skitväder! sprang snabbt som attan mellan bussen, viskan och bussen igen  men ÄNDÅ dränkt och nedkyld. jaja. nu är jag inne i varma gosiga lägenheten i alla fall. och försöker få tag på friskis och svettischefer att intervjua men so far ingen som svarar. jag tror dom ligger hemma på soffan och äter godis. i smyyyyyg.

//A

V S

Kollar på Victorias Secret fashion show. Tittar på spinkiga modeller och äter lite nonstop. Ganska trevligt faktiskt. Slår vad om att det var år och dag sen nån angelmodell åt en nonstop. Stackarna.

//A


tips 2

att INTE låta sig hänföras och förblindas av snälla kassörskor och vackra underkläder på CHANGE, till den grad att man till slut inte längre kollar på prislappen utan bara KASTAR saker på disken. bh- jahadå! trosor på köpet- varför inte? och ett tvättpåse ska du väl ha- joorå det är klart jag ska! och två små fina armband kan man väl lika gärna kasta in. synd bara att prislapparna hade trasslat in sig i varandra vilket gjorde att det såg ut att vara två i samma paket. så var inte fallet upptäckte jag när jag kom hem och kollade på kvittot. DAMN YOU dåtids-amanda!



men fina är dom. hade dock INTE lagt en hel krogenrunda värt i pengar på dem om jag hade vetat vad de kostade styck.

//A

tips 1

nu tänker jag leka konsumentupplysning lite. för jag har upptäckt världens bästa schampo:

verkligen VERKLIGEN bra! sjukt drygt och håret blir alldels tjock och mjukt på samma gång. har iofs alltid vetat att kérastase har bra grejer, men har behövt prova lite olika av deras schampon innan jag hittade det här. syster har varit duktig och smart på alla sätt och haft det länge. såklart. hon är ju hårgurun.



inte för att mitt så kallade fluff på något sätt imponerar, men för några månader sedan var det lååååhåångt ifrån nåt fluff alls. mest sorgliga tesar och hemmagjorda ofrivilliga dreadlocks. let me tell you - no fun. vet ni förresten att dreadlocks börjar mögla efter ett tag? i did NOT. läste det i nån tidning och höll på att kräkas lite i munnen. precis som både pappa, bror och pojkvän gjorde när man upplyser hur mycket en flaska kérastase kostar. citat från kära far:" 300 spänn? för SCHAMPO?? vet du amanda, på ica kan man kostar det 20 kronor och inte ett öre mer" sedan slutade jag lyssna när han fortsatte prata om pengaprioriteringar. jag tänkte på mitt fina nya schampo.

och det var dagens tips!

//A

yäsyäs

idag har jag - mycket optimistiskt inför nya året - förnyat mitt friskiskort och lagt på autogiro. alla jobbiga saker lägger jag på autogiro. sånt som jag helst inte vill låtsas om, tandförsäkring, hemförsäkring, och nu -gymkort.

hann som sagt även med att göra ett stort fett hål i min plånbok på knalleland. jag SKULLE köpa en dator igår. hittade inget bra pris- sen gick det som det gick idag. skyndade till tranemo för att plocka upp bella och sedan svängde vi in till gymnasiet för att motta varsitt stipendie för högskolestudier. väldigt trevligt. åt lite mycket pastasallad så här i efterhand känner jag nu. varför gör man alltid det? just pastasallad! och nu sitter jag i köket hemma hos kära far och hör jennie tukta zacken i hallen " vet du att manda ska passa dig hela dagen? kan du vara en snäll liten gosse då?" jotack. det får vi väl se hur det blir med det. de ska ut och ha kul i borås och jag ansvara för hem och hus under tiden. försökte hinna med att göra lite skoljobb innan, men får bli mer när brorsan har somnat. so far so good.

//A



Jaråsåatte

Det här är hur ett kraschat bankkonto och köpt lycka ser ut. Nya levisjeans och massa underkläder från change. Enda distraktionen från pengaångesten kan bara motsvaras av hur nöjd jag är. Plus minus noll på stegen liksom.

//A


Ce soir

Ikväll blir en kul kväll. Ikväll ska vi ses hos Bella i hennes nya lägenhet för inflyttning/förfestFEST! Alla tjejorna, hur många är vi 13-14-15-16? Har börjat få så dålig koll på det där med antal. Hursomhaver; julklappsspel, drinkar massa fina vänner. Bättre blir det väl inte! Sedan traditionsenlig juldagsutgång med 200 pix i inträde, mördarkö (en kö där jag vill mörda alla, inga undantag) och sedan trängas med alla de drägg som bara vistas ute på juldan, påskafton och midsommar =fulla bönder som raggar på en med hjälp av eddie medusafraser.

Men det ska bli kul att träffa all the ladies! Som jag längtat!

//A


Gurkaaah!

Min bror blir stor så fort. Nuförtiden matvägrar han om han inte får inlagd gurka till maten. Jag lärde mig äta inlagd gurka senast förra året så i den här takten lär han väl vara gubbe och sitta med korsordet och kaffekoppen vid fem år.

//A


Tänker jul-hata lite nu:

Vad jag vill på juldagen är att ha en drösdag med störst ambitionen att orka äta upp aladinasken och titta på film. Vad jag INTE vill är att möta en grupp morgonpigga joggare med dömande blickar när jag är ute och rastar surhunden i pyjamas och gummistövlar. Och sen måste skämmas för min osunda uppenbarelse. klockan är ju bara tolv för crying out loud!! Julmarodörer med sitt hurtiga leverne.

//A


Hurraaaaa!

Idag fyller världens bästa Andreas år! Lucky coincidence även världens bästa pojkvän! Så firade imorses med ballonger och serpentiner. Fint fint fint. Väldigt lugn och skön morgon, efter gårdagens utekväll. Först åt vi på en indisk resturant, masala - nära högskolan, SÅ gott! Och världens bästa service. Beställde räkor, naanbröd och världens största öl. Sedan gick vi vidare till wisers där det var överraskningsfest för andypandy med massa folk. Trevligt värre! Sedan gratisbuss hem på natten. Hipp hipp hurra för älskling!

//A


Do it do it do it do it now

Syster lever. Hade tydligen fått åka in tidigt imorses med akut magsmärta. Så nu ligger hon med dropp i armen och får massa tester gjorda. Huvva! Väldigt typiskt Matilda dock. Hade det varit medeltiden hade hon varit död för länge sen. Vet inte hur många blodförgiftningar, lunginflammationer, febertoppar, magproblem den systern har överlevt. Tack och lov för antibiotika. Och medan hon ligger där och är miserabel tar jag en sista sväng på stan innan jul. Lite att fixa med.

//A


Det här är inte svaret man vill ha när man tror att man bara inbillar sig


lucky lady hotshot

idag är det onsdag. hej onsdag. jag tänkte lägga upp en frukostbild men jag när jag såg mig i photobooth slogs jag av min avundsvärda och oerhörda sunkighet och tänkte att det är bäst att inte låta alla bli så ingen blir avundsjuk. det är ju inte vem som helst som kan se ut så här liksom. det kräver engagemang och tid. minst tre dagars förkylning, snorig näsa och svullna bihålor. nänä, vem som helst kan inte.
gjorde idag något ganska ovanligt. idag sov jag till kvart i tolv. händer typ en halv gång om året. andreas gick upp vid nio och jag somnade om. oroväckande snabbt och vaknade nyss. känns som jag har missat en hel daaaag! snart kväll igen herreminje.
på tal om ingenting, och sånt som jag glömmer bort ibland fick jag stipendium förra veckan. kanske får köpa ny dator. eftersom jag nyss tappade en tomat som studsade på datorn och ner på golvet. och nu har den första nu har tomat i sig och det andra nu har tomat på sig. en dammsugare hade inte heller varit helt fel. snyltar nu på olivias. vilket också är ett äventyr i sig. min lägenhet är väldigt gammal vilket leder till en del små fiffiga provosoriska lösningar. men hur som haver, varje gång jag dammsuger orsakar jag efter ca 1 och en halv minut totalt strömavbrott. varje.gång. trés horrible. likaså alla svordomar som följer. varje. gång.
//A

sick

jaha. då hade man en släng av skruttighet och feber. igen. TRÅÅÅÅÅÅK. ägnat kvällen åt att slösurfa fram en nyårsoutfit (kanske), lyssna på julmusik och dricka glögg och äta lussebullarmed min man. lite fint ändå. om man tar bort skruttighetsfaktorn.

ikväll går vi old style och kollar på ensam hemma. lite juligt och kuligt.

det här kan man lyssna på;
American Pops Orchestra & Barry Faldner – Dance Of The Sugarplum Fairy (From The Nutcracker) (Pyotr Ilyich Tchaikovsky)

John Williams – Carol Of The Bells - Voice


//A

Hehe

När jag har tråkigt eller ska göra tråkiga saker (som att gå upp astidigt en måndag) brukar jag antigen gå in på blocket och titta på hundvalpar ett tag, eller titta på såna här bilder av zacken. Han är en pepparkakagubbe.

//A


kalas!









image description

och fint var det! fääääst hemma hos syster först med snittar, bakelser och alldels för många jordgubbsdaquiris, sedan in till stan för lite untz-untz. svepte två öl, dansade vildsint, hittade min man och efter ett kebabrullestopp bar det av hemåt.

//A


Hurraaaaaa!

Idag fyller syster 21! Och nedan ser man en bild när syster blåser ut ljusen på tårtan. Bokstavligt talat sekunden efter. Vart vaken sen fem -av oförklarliga anledningar och gick sen upp vid sju och gjorde tårta. Detta spektakel till tårta med både chokladpudding, vaniljkräm och hallon. Avnjutes med ett glas cola. Allt innan kl halv åtta på morgonen och sockerchocken är ett faktum. Jag däckade i stolen och zacken sprang fram och tillbaka i rummet tills han var andfådd som en maratonlöpare. Well.

Ikväll blir det festifest med middag och drinkar, jordgubbsdaquiris-farligt. Sedan stan och utgång! Hurra Matilda 21!

//A


Hemma!

Och tittar på Pelle Svanslös med brorsorna. Zack fick välja film.

//A


obligatoriska skriva-knuten uppe- skrivarpeppen nere



och har bara fastnat lite i artikelskriveriet. trots skrivafrisyren.  men den är näääästan klar, måste bara putsa till och skriva lite mer. men det gör jag i helgen. ska försöka hitta en liten lucka i allt födelesdagsfirande, systern fyller ju faktiskt 21 på lördag - grattis grattis! vilket firas med tårta och utgång, of course.

kan inte fatta att det är julafton nästa vecka, känns som hela den här hösten bara försvunnit. fast iofs, julfudgen är snart uppäten, granen inne och de flesta julklappar inhandlade så kanske är dags.

//A

Sånt man gör en onsdag!

Spenderade eftermiddagen med att välja och inhandla julgranspynt, därefter titta på medan Andreas trycker in granen i lägenheten, mycket duktigt i korttröja och tunna fingervantar- inte alls sticksigt. Sedan PYNTA! Blev en alldeles perfekt liten julgran. Precis lagom sned och dekorererad. Nu; ett glas rödvin och snart börja laga mat. Ryggbiff, namnamnamn. Ibland måste man unna sig en helt vanlig onsdag!

//A


Skitunge

Kan han inte vakna snart, jag vill ju leka! Men nänä där ligger han i vagnen och snarkar och är totalt ovetandes om att jag är på briatningsgränsen för kramabstinens. That's so cold.

/A


Fail

Det blev ingen öva-på-att-vara-ensam-kväll igår. Istället ägnade jag en kväll till åt julpyssel med Olivia! Vet inte om det börjat bli ett litet beroende för det var andra gången den här veckan. Tisdags- julkortspyssel, torsdag-presentinslagning.


att sakna perspektiv lite då och då

ibland när jag jobbar hemifrån kan jag lätt inbilla mig att jag är isolerad och ensam. att det är bara jag i hela världen kvar. tittar ut genom mitt köksfönster knaprandes på en pepparkaka och försöker hitta klyftiga ord till diverse artiklar. för att det blir lite så när man jobbar hemifrån. det är bara du själv som kan se till att få saker gjorda och det kräver lite självdisciplin. så man måste isolera sig lite. och man rör sig liksom inte så mycket från köksbordet.

och då känner jag mig mest ensam i hela världen, väldigt martyrsmäktande, och inbillar jag mig som sagt att det har gått tretton dagar utan att jag pratat med någon (med mig själv räknas inte-vilket jag oftast gör när jag är ensam), eller att det har gått fyra miljarder timmar sedan jag kramade någon sist. och då känns det ensamt och tråkigt att sitta vid köksbordet och skriva.

sedan minns jag att det var ungefär tre timmar sedan jag pussade hej då på andreas, att jag har pratat med pappa och zackis i facetimesamtal, att olivia kommer hem om fyra timmar, att jag ägnat en kvart åt att smsa med jennie för att planera mysig suhikväll, och att  jag redan har 16 ringda samtal på mobilen bara idag. och ändå känns det ensamt. vilket leder till den genomarbetade slutsatsen att jag inte är helt bra på att vara ensam. case closed.

imorgon åker jag hem till tranemo och har hemmalagadsushikväll! och hoppeligen njuter lite av snöovädret och det faktum att vi har två kakelugnar på sju familjemedlemmar. sedan tillbaka till älsklingen och borås.

och ikväll är jag ensam. känns som att jag borde öva lite. men längtar ändå tills imorgon!

//A

Gudars

Vad jag hade behövt en liten powernap! Men kan inte riktigt rättfärdiga den med tanke på att jag än inte satt min fot utanför ytterdörren idag. Ska försöka orka skriva lite till och sedan ta en sväng till gymmet! Måste ju jobba på den enda biceps jag har lyckats uppbåda. Synd bara att det alltid är arm-maskinen jag hoppar över...



//A


cravings

sitter just nu och petar med en artikel som handlar om cravings. dvs diverse munsbitar gravida kvinnor helt enkelt MÅSTE ha annars kommer de gå bersärk. gjort tre intervjuer idag, vilka gick super. men när man gör research på egen hand hittar man ibland fakta som man inte var helt förberedd på. och ska också sägas att mitt ämne inte är särskilt brett så jag har researchat en HEL del, hursomhaver; igår hittade jag detta från en undersökning från BBC:

OVANLIGA CRAVINGS:

Is 22%

Kol 17%

Tandkräm 9%

(tvätt)Svamp 8%

Lera 7%

Krita 6%

Tvål 5%

Tändstickor 3%

Gummi 1%

 

herre min je säger jag bara. en tjej jag pratade med hade en kompis som hade smitit ut mitt i natten så att ingen skulle se henne för att äta jord. för hon var så sjukt sugen på jord. JORD! en annan hade varit sugen på betong. och någon hade klämt i sig en hel kalles kaviartub.

helt plötsligt känner jag att min egen konstanta craving efter brämhults jucice inte är så farligt. inte för att jag är preggo, men ibland blir jag orolig att jag kan överdosera på c-vitamin. MARIE?l läkaraspirant som du är,  kan man göra det? för nu snittar jag väl två brämhults i veckan tillsammans med typ tre clementiner/apelsiner om dagen.
jaja. det är ju i alla fall inte cement.

//A

Krävs ett visst mått av finess för att koka över glöggen i micron

Men är man tillräckligt begåvad och uthållig klarar man det.

//A


done did it



tog en promenix till bellabus och inspekterade lägenhet medan hon målade och bjussade på fika.



njöt av fina vädret.



hämtade klappar på posten.



och jobbat vid datorn.

//A


paus!



nu tar jag pluggpaus och går ut och gör något roligt istället en stund! passar alldels utmärkt för nu är skumtomtarna dessutom slut. hej svejs.

//A


Take them awaaaaaay from me!

Skumtomtar alltså. Förrädiska små varelser. Sju kvar i skålen nu. Tror dock inte de kommer vara länge. Har utvecklat nåt obehagligt beroende. Och kan inte hjälpas att man tänker att man är en elak grinch som älskar att sluka små tomtar. Because they are delish. Måste sluta tänka på tomtar, dom distraherar mitt skrivande!

//A

//A


kramsnö och pussgrader

det ser ut som narina utanför mitt fönster






fina blommor som luktar jul på köksbordet



och julklappshögen börjar ta form.

jag ÄLSKAR december! idag ska jag först vara totalt lutheransk och tvätta och göra massa skolarbete, sedan hade jag tänkt övergå i total julhängivelse och  ta en julklappsrunda och koka fudge. handlar ju om balans det här.

//A



Måndag måndag

Idag har jag åkt massa buss. As usual. Och det var mörkt hela tiden. Nästan deppigt. Men lite fint att vara i skolan ändå. Saknar ju alla vännerna! Blir lätt lite Borås-isolerad eftersom peppen på 100-bussen inte är alltför stor. Hursomhaver. Nu är det snaaart kvall och jag ligger i sängen och researchar, tittar på sovande man som powernappar eller fallit i koma- än vet jag inte- brevid mig. Och funderar på att laga lite mat innan tuffa cirkelpasset på Friskis ikväll. Så blir det. Man kan inte bara leva på skumtomtar. Hur trevligt det än hade varit. Mums.


//A


so far so good



mysfrukost & färska frallor med älskling



regnjacka och doc martens på för att klara av MISÄRvädret



tittat på julgranspynt. fastnade för flamingon, en gris och några jordglober.



obligatorisk viskan-fika



spenderat otaliga timmar i mitt liv med att få olivia att vara med på kort, man ger intruktioner för femte gången om att stå still, vilket leder till att man i slutet hittar man EN bild av tjugo där hon inte ser ut som en fartstreck. och då ser man ju själv ut som ett pucko.

//A

Fresh blood

Idag är det fredag, jag är ledig och lyssnar på Eels.

//A


Hepp!

Jag förstår inte de som raggar på gymmet. Man är ju som MINST snygg där. Fattar inte riktigt hur man kan uppbåda någon överhuvudtaget sexuell spännig där. Huvva. Nu går jag i alla fall. Som man ska vara på ett gym-osexig och osnygg.

//A


Fashionoutlet

Var på fashionoutlet med livan ikväll, de har öppet till lördag här i Borås. Var sjuuukt mycket kläder från lite olika märken, allt från Gina tricot, till nya svindyra designers till vanliga märkeskläder. Men som vanligt, väldigt VÄLDIGT mycket onödigt. Hittade i alla fall två tröjor från Holebrook. Såklart var de bland de dyraste, pappa säger att jag är oförmögen att fynda eftersom jag ofta vägrar köpa saker på rea, MEN det här var ju fyndpriser om man tänker på att de kostar en tusenlapp styck i vanliga fall. Så det så. Hursomhaver; randigt och fint!

//A


Djurparken!

Idag har jag hängt på djurparken för att spana på noshörningar och elefanter. Sänt radio och fegade ur att klappa på noshörningsmamman. Men hon var ju en gigantisk best! Fint med att vara live-reporter ibland. Lite djur-radio!

//A


m.y.s.

jag vet att jag sönderanvänder ordet mys. men fasen, det är ju nu på året man SKA mysa! igår lagade vi fläskfilé med oregano&rödvinsvinägersås, -göttigt, tände massa ljus- mysigt, och sedan åt vi chokladpudding -göttigt. sedan somnade vi visserligen kvart över åtta av matkoma, andreas somnade först HAHA!, vaknade upp lagom tills massa matlagningsprogram och jag blev nästan hungrig igen.

fortsatte mysa imorses och gick upp och gjorde varm choklad med vispgrädde väckte andypandy och sen kollade vi på julkalendern. ungefär som när man var 10 år. MYS! och nu är jag på jobbet och ska iväg och sända live på på djurparken om en stund! ska inspektera den nya noshörningsungen.



observera att alla ljus är sneda. för det är ju mycket mer brandsäkert så.

//A


RSS 2.0