Stay Young go dancing

Klockan är snart elva och jag är klar för dagen. Frukost i sängen till grey's anatomy, ringde ett säljsamtal i pausen och kanske fick sålt en artikel till Friskis och Svettis-tidningen! Ibland går det bra. Så nu ska jag skriva klart mina säljrapporter och sen ner till stan för måndags-sushi med andypandy!

//A


Kommentarer
Postat av: Fröken Nilsson

Hej!



Är ett stort fan av din blogg. Klickar in här vareviga dag. Börjar bli ett beroende, men ta det bara som en komplimang. Visar ju bara på hur intressant liv du tycks ha.



Jag har förstått att du läser på journalisthögskolan på GU, en linje som jag så gärnagärna skulle vilja komma in på. Undrar bara lite saker: hade du bra på högskoleprovet? Kan man söka även fast man inte samlat in sina 60 hp än (alltså om jag läser 30 hp i vår kan jag söka in till hösten då?) Hur gick antagningsproven till?

Är otroligt tacksam för svar!!



/A fan of yours.

2011-11-14 @ 21:50:02
Postat av: amanda

hallå hallå! men man tackar! vad glad jag blir! så himla intressant vette tusan, men är också bloggberoende så förstår vad du menar ;)



det stämmer att jag läser på JMG i Göteborg, och helt ärligt; jag trodde ALDRIG jag skulle komma in! de tar bara in på högskoleprovet och eftersom jag suger på matte&statistik var jag lite skeptisk. men det gick bra ändå. jag hade 1.1 och kom in i första antagningen.



sedan blir man kallad till antagningsproven och de var en nervig historia. först gör du ett nutidstest med ca 40 frågor, vilket man inte kan plugga till. tro mig jag försökte... gäller att ha koll på olika myndighetsnamn, politik och akutaliteter så läs tidningen noga noga veckor i förväg! (btw så hade jag bara ungefär 8 rätt på provet men kom in ändå- så no worries)



efter det följde en lucktext. (för att kunna se kontexten i meningar och texter) den kan man öva på! ungefär som man gjorde i lågstadiet ;)



sedan fick vi höra ett utdrag ur någon information om en händelse och skriva ett referat utifrån minnet. lite klurigt, men det kan man också öva på!



till sist kom novellskrivningen. då gick man upp till en datasal, fick ett kuvert med en bild i (min föreställde ett lutande hus) och sedan var det bara att sätta igång och skriva 2000 tecken.



jag vet att det låter mycket och krångligt, men det var inte så farligt. det går undan på några timmar.



du måste ha samlat dina 60 poäng innan du börjar läsa, dvs; har du läst 30 poäng nu i vår, fortsätter att läsa 30 poäng i höst kan du söka samma höst.(och börjar journalistlinjen kommande vår) så länge du klarar kursen är det inga problem att söka samtidigt som du läser de sista 30 poängen.



hoppas du fortsätter läsa dina poäng och söker in till JMG! det är den roligaste utbildningen som finns! sjukt intressant, stimulerande och ja, rolig. hör av dig om du undrar nåt mer :)



KRAMAR!



2011-11-14 @ 23:39:25
Postat av: Fröken Nilsson

Tack för ett innehållsrikt svar. Klart jag har massa, massa frågor. Gud, jag är bara impad av att du kom in, känns som man behöver söka massa gånger.



Vore kul att veta vad dina planer för framtiden är? Jag menar då med jobb etc. Vad har du lagt till för kurser för att få ihop till en kandidat i journalistik? skriver man uppsatser? man måste väl skriva en c-uppsats när det handlar om kandidatexamen? Är det lätt att få bra praktikplatser? Får man chans att inrikta sin utbildning - t.ex på olika typer av journalistik och olika typer av medier?



Återigen tack för grym beskrivning. Jag ska göra mitt bästa för att lyckas.



Kram!

2011-11-15 @ 16:53:56
URL: http://peoplearelikesongs.tumblr.com
Postat av: amanda

jag hade nog lite tur när jag kom in, många i min klass sökte för andra och tredje gången. men som sagt, trodde ju aldrig att jag skulle komma in så det är ju bara att testa!



oj. mina planer är faktiskt att börja jobba nu efter jul. jag får min kandidatexamen efter jul och hade egentligen ställt in mig på att fortsätta med min master och därmed också praktik i ett halvår. jag hade precis fått besked från en tidning där jag skulle börja, och var jätteglad! men sedan blev jag erbjuden en programanställning på SR som jag har tackat ja till. så efter jul kommer jag börja jobba som reporter.



när du läser journalistikprogrammet är allt fram till din kandidat "skräddarsytt", dvs att alla kurser redan är färdigvalda åt dig. det du kan välja under termin två är inriktning; press, tv eller radio. jag valde radio. termin tre skriver du uppsats som är jämförbar med en c-uppsats men på JMG ska du göra en c-uppsats i magasinsform. så den ska skrivas för att du ska få din kandidatexamen.



på jmg har vi två praktiktillfällen, en kortare under två veckor och sedan en lång som ingår i mastern. jag tror att alla får en plats de är nöjda med, och det är väldigt hög standard på platserna. allt från DN, Filter, P3, TV4, och en drös med magasin och andra radioprogram. så ja, det är hyfsat lätt med platser! och lärarna går typ över lik för att du ska bli nöjd med vart du hamnar.



kramar!



2011-11-15 @ 22:18:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0