well wellwhacko-hår. ibland blir det helt katastrof-lockigt. när det absolut inte ska bli det. jaja. idag regnar det, jag lyssnar på sån här musik, hade helst lagt mig i sängen och sovit lite, men snart  vi packar in familjen och åker till ulricehamn på student. är redan svinhungrig så förväntingarna på maten är sjukt höga. ska bara tämja håret först...

//A

day 06 - a song that reminds you of somewhere

det här är paris på hög nivå- ibland tittade vi på det här klippet fyra gånger om dagen. trängdes på en liten sticksig bäddsoffa på eftermiddagen och tittade på en pytteliten iphoneskärm. oftast efter vi hade sovit på eftermiddagen och innan vi skulle ut på kvällen. the kooks var i paris och vi med. fint var det.

//A

toorsdag

idag försvann mitt internet och jag fick psykbrytet. och det var den dagen! fast innan det så hann jag med att fika med bellsingen, höra att jag deklarerat fel av snälla banktanten som genast gav mig en tid för återbesök på måndag så vi kan "reda ut det här", och  plantera blommor på mammans grav innan mors dag. vilket jag fick göra med bara händerna eftersom jag glömde spade. såklart. kände mig nästan som ernst kirchsteiger där ett tag. blommor och blad flög överallt. men fint blev det! utan spade.

//A

day 05 - a song that reminds you of someone

Daniel Adams-Ray – Dum av dig

//A

jag är ett under av effektivitet!imorses började jag titta på en ny serie. och jag vet ju egentligen att det ÄR så farligt att börja mata avsnitt, men kan inte hjälpas! nu är jag inne på avsnitt fem av games of thrones. stört bra. varje avsnitt är en timma, och har två avsnitt kvar. det handlar om synsätt det här. den här dagen förvandlades från ingenting-att-göra-dag till effektiv-som-satan- seriemaratons-dag! och har man börjat en seriemaratonsdag kan man inte sluta. ska bara pausa lite snabbt för willepromenad och lunch, annars back to business.

//A

day 04 - a song that makes you sad

för att jag tänker på mamman.
Bon Iver – Skinny Love

//A

kvalitetstid med brushan!efter att precis ha yttrat orden " jag ska bli chef och gå på handels, den enda i familjen som gör viktiga saker, så svårt kan det väl inte vara att komma in på handels" gör casper så här med sitt glas pepsi; lägger handen över för han är rädd att kolsyran ska försvinna. på riktigt. tur att han inte planerar att läsa till något naturvetenskapligt iaf..söta lillebror i shoppingtagen.casper hade cash och köpte godis, snacks och cola. jag hade en liten liten gott och blandat. tycker det är lite sorgligt att min sex år yngre bror ska ha bättre ekonomi än vad jag har..men så är det! mysigt var det iaf.

//A

day 03 - a song that makes you happy

sötaste fånigaste sommarlåten.

Daryl Hall & John Oates – You Make My Dreams

//A

socker och teckenjennie har bakat. totalt crazylivsfarligt. när man sitter och skriver då och då behöver socker. farligt farligt. har 10 000 tecken kvar. det hinner bli många kokkosrutor.  fast jag undrar om jag orkar skriva det ikväll. känns inte riktigt så. dessutom kan det vara bra att ha nåt att göra imorgon. vänja sig vid att ha ledigt lite i taget. skönt skönt skönt. imorgon ska dessutom snälla söta lillebror den längre av dem, bjussa sin fattiga syster på bio! firar att han har gjort klart sina nationella prov och att jag hoppeligen är klar med tentan. well well.

//A

det går ju förfärligt långsamt det här

att skriva hemtenta. segt segare segast. men nästan hälften gjort. bara 15 000 tecken to go.

//A

day 02 - your least favorite song

KRÄKS. den här kan vara den värsta låt som någonsin producerats. EVER. varje gång den kommer på radion stänger jag av och låter det istället bara vara tyst. i ren protest. lite som en tyst minut för alla hörselceller som direkt bestämmer sig för att göra självmord. hatar verkligen den här låten.
September – Mikrofonkåt

//A

day 01 - your favorite song

egentligen går det ju mot alla principer att bara få välja en favoritlåt. det går ju inte. men den här låten har jag lyssnat sönder och samman. och fortfarande inte tröttnat.

Kings Of Leon – Knocked Up - Lykke Li vs. Rodeo Remix

//A

följer med. och börjar idag. 30 Day Song Challenge.

day 01 - your favorite song
day 02 - your least favorite song
day 03 - a song that makes you happy
day 04 - a song that makes you sad
day 05 - a song that reminds you of someone
day 06 - a song that reminds you of somewhere
day 07 - a song that reminds you of a certain event
day 08 - a song that you know all the words to
day 09 - a song that you can dance to
day 10 - a song that makes you fall asleep
day 11 - a song from your favorite band
day 12 - a song from a band you hate
day 13 - a song that is a guilty pleasure
day 14 - a song that no one would expect you to love
day 15 - a song that describes you
day 16 - a song that you used to love but now hate
day 17 - a song that you hear often on the radio
day 18 - a song that you wish you heard on the radio
day 19 - a song from your favorite album
day 20 - a song that you listen to when you’re angry
day 21 - a song that you listen to when you’re happy
day 22 - a song that you listen to when you’re sad
day 23 - a song that you want to play at your wedding
day 24 - a song that you want to play at your funeral
day 25 - a song that makes you laugh
day 26 - a song that you can play on an instrument
day 27 - a song that you wish you could play
day 28 - a song that makes you feel guilty
day 29 - a song from your childhood
day 30 - your favorite song at this time last year

//A

söndagdet är inte lätt när man kryper så fort att skorna flyger all världens väg.liten zack och stor gräsmatta. himlans mysigt med utflykt på hofsnäs. förutom ockerpriserna på fikat. men OKEJ då, jag betalar gärna 25 spänn för kaffe som smakar som vatten. just det. vatten var ju dagens tema förresten. när vi kom hem hade pappan gått och lagt sig för en liten powernap och glömt stänga av kranen i tvättstugan. vi kom hem och upptäckte. KAOSET.

det syns inte men det var ungefär en halv decimeter bara vatten på golvet. casper räddade zackens tröja undan från syndafloden. fortsatte senare med vattentemat och gick på långpromenad med wille i ösregnet. ja. och det var väl söndagen. himla skönt att vara hemma i kaoset igen. precis som det ska vara.

//A

hem hem hemeli hemjag är uppriktigt sagt helt klart IMPONERAD  av mig själv. en sommar- tre väskor kläder, en bok, ett par skor och en ginflaska. vad mer att packa liksom?hej svejs göteborg! nu åker jag till tranemo, pussar ihjäl lillebror, äter god jenniemat,  skriver hemtenta och börjar sommaren.

//A


första helt lediga morgonen på tre eller fyra veckor. minnet utsuddat av stress, kommer inte ens ihågoch om man då har glömt att hämta posten på ungefär två veckor finns det ju massa tidningar man har tid att läsa!  jag tror jag väntar med att packa en liten liten stund till. pappan ska ju faktikst träna klart först och slänga gubbar åt höger och vänster och göra rätt för sitt svarta bälte. ringde till honom imorses för att bara varna att det kanske kunde vara lite folktätt och massa avspärrningar i stan och svårt att köra bil, med ungefär största polispådraget sedan göteborgskravallerna, för tydligen tycker folk att det är värt att demonstrera mot en moské som redan är färdigbyggd, och helst slåss lite om dom får tillfälle. blir så  SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ KORKADE MÄNNISKOR. för det är vad dom är. så jävla ignoranta, obildade och helt enkelt korkade.

parantes. ringde iaf pappan som som sa sa "jaja, det har jag koll på, men det är ju på hisingen" kravaller och demonstration har han ju stenkoll på. men när jag också upplyste lite försiktigt om att det också är göteborgsvarvet idag hörde jag hur han blev helt tyst  och med viss stress i rösten " men vad fan säger du?" . sånt har han inte koll på minsann! känner att bristande sportintresse inte är mitt fel, det är bevisligen helt genetiskt.

//A

ibland tänker jag att vi kanske umgås för mycket. eller pratar för mycket. eller att vi gillar regler för mycket. eller lite av allt. åh severina-grisen!

Severina Bovallius Svedberg
- hetsgooglar olika symptom och tror nu att jag är drabbad av lite allt möjligt. jävla sjukvårdsguiden. jävla google.
  • Amanda Petersson jag ska aldrig mer berätta saker för dig. du kan ju uppenbarligen inte hantera det!
   för 23 minuter sedan
  • Amanda Petersson neehej då. vi har ju en life-date som väntar!
   för 21 minuter sedan ·
  • Amanda Petersson jag känner att vi behöver regler isf. regel nr.1. du får inte äcklas och slänga allt göttigt kött i kylskåpet
   för 18 minuter sedan ·
  • Severina Bovallius Svedberg kom igen. jag bodde med johan i två år. han åt FALUKORV! jag filéade kyckling på gamla caféjobbet. bring it oooon!
   för 17 minuter sedan ·
  • Amanda Petersson regel nr.2. du får inte häckla och håna när jag grinar åt "en unge i minuten"
   för 16 minuter sedan ·
  • Severina Bovallius Svedberg regel nr 3. du får inte slå mig när jag skriker av fasa åt "en unge i minuten". regel nr 4. du måste titta på varje bb-avsnitt med mig.
   för 15 minuter sedan ·
  • Amanda Petersson deal på första. men regel nr 4, seriöööst??? måste jag? jag kan tänka mig det om du går med på REGEL NR.5 när jag inte kan sova måste du killa mig på ryggen tills jag somnar.
   för 13 minuter sedan ·
  • Severina Bovallius Svedberg går med på regel nr 5. och regel nr 6, minst en gång i veckan måste vi ligga skavfötters i eketorpsoffan och killa varandra under fossingarna. och äta ostbågar.
   för 11 minuter sedan ·
  • Amanda Petersson regel nr 6, bifalles (bra regel förresten) vi fortsätter med regel nr.7 när helst någon av oss blir otroligt partysugen, så där rastlös att man dör, MÅSTE den andra följa med. även om man sitter i mjukisbyxor med ostbågesmulor och har satt på sex and the city dvd.
   för 9 minuter sedan ·
  • Amanda Petersson min advokat skickar papperna för underskrift till dig.
   för 7 minuter sedan ·
  • Amanda Petersson du borde. kom ihåg att jag läst juridik, i en hel månad!
   för 6 minuter sedan ·
  • Severina Bovallius Svedberg sant! det har du. regel nr 8: när den andre fyller år är det obligatoriskt att bjucka på blåbärspannkaksfrukost på sängen!
   för 6 minuter sedan ·
  • Amanda Petersson med lönnsirap och extra blåbär! regel nr.9, man får aldrig under NÅGRA omständigheter låta kaffet ta slut. då blir det katastrof of biblical proportions.


nej nej nej nej!

jag tänker INTE bli sjuk nu! nej nej nej nej. tänker ignorera det onda i halsen och inte känna efter alls! överhuvudtaget! imorgon är det ju sista praktikdagen och på kvällen konsert i stan med monkisarna, och på lördag vinkväll hos danielle i borås och inspektera nya lägenheten.  eller ja. vinkväll för dom, och ölkväll för mig. gillar inte riktigt vitt vin och blir så himla konstig av rödvin. blir liksom speedad och sömnig på en och samma gång. vilket mer än en gång resulterat i att jag bara lämnat resten av sällskapet och studsat iväg nån helt annanstans och sen somnat i nåt hörn. ej okej. hur som haver. idag var jag på arbetsintervju hejsan hoppsan efter praktiken. vilket bara bevisar tesen att har väl fått en grej så kommer det flera. synd bara att allt kommer på en och samma gång. jaja.


ikväll tänker jag titta på film och dricka massa te. och inte bli sjuk.
//A

bildkavalkad sommaren -10


försommar i göteborg. parkhäng, liseberg, massa glass och uteserveringar.


uppe på mjällbo hos severinas kusiner


vi var ute. en hel del...


det här är den allra första bilden vi fick på zacken som pappa mmsade från sjukhuset. fy bövelen vad jag älskade honom från första stund!
det var förfärligt att åka ifrån honom efter bara en månad. men skulle vi till paris så skulle vi!


and so we did...


och drack espressos, åt creme brulee, var ute hela natten, sov hela dagen och klämde in lite turistgrejer under tiden.


sedan var man hemma igen, och severinan tatuerade sig!


brudar på viskan.jag och livan innan way out west. första dagen då man fortfarande är pigg och fräsch!


första gången zacken somnade på ens magen. kommer ihåg att jag inte rörde mig på en timma så han inte skulle vakna.sedan ägnade vi de allra sista augustidagarna i stugan. fint var det.
ja kära nån. sommaren -11 har mycket att leva upp till. men har en känsla av att det kommer gå finfint.

//A


work in progress

What I got full stock
Of thoughts and dreams that scatter
And you pull them all together
Well well you make my dreams come true

Daryl Hall & John Oates – You Make My Dreams

gör en sommarspotifylista. för snart är det ju faktiskt sommar ♥ och jag längtar längtar längtar.

//A

kanske egentligen borde börja storpacka men orkar inte...katastrofmätt!! överlevt hela dagen på två ynka mackor, så efter praktiken stapplade jag helt yr av hunger till affären och handlade mat. stapplade vidare hem, gjorde sju kilo köttfärssås, och åt ungefär hälften skulle jag gissa, med tanke på att jag nu inte kan röra mig.

jaha, annars så längtar jag väldigt väldigt mycket till helgen. saknar brorsorna något otroligt. har ju inte sett dem på två nästan tre veckor nu. pappan kommer och hämtar mig på lördag eftermiddag, efter sitt aikidoläger. tur det, vet inte hur jag hade fått hem alla kläder och grejer annars. fast fattar inte varför jag alltid tar med mig så mycket. det enda jag egentligen behöver är två par skor, nån klänning, skinnjacka och macbooken. och ifånen såklart. men sen är jag good to go. fast såklart. nu ska man ju hem på riktigt över sommaren. kanske två klänningar då.

//A

HEJ!

HEJ!
Nu blir amanda nog nöjd. Hon har vart på mig att jag ska börja blogga igen i ungefär ett halvår. Detta medans pojkvännen finner det mesigt med bloggar. What to do. Behöver möjligtvis fundera ett halvår till. HEJ! ( Nu har jag iallafall 3 månaders dispans amanda ) dfg

praktikdagar......brukar börja med en bussresa. tar exakt 17 minuter att åka till SR-huset på hisingen. brukar lyssna spotify, flumma lite och tänka på allt utom nyheter, eftersom det är det enda jag gör sen i åtta nio timmar. lite som att ladda.tidigt tidigt på morgonen. ena hörnet av SR &SVT huset som är gigantiskt och byggt i glas.ganska fin utsikt har man från skrivbordet. hela göteborgshamnen. och här sitter jag och gör research, hittar och ringer intervjupersoner och redigerar ljud i digas. P3 är ganska nice ändå.och sen är klockan sent och jag sätter mig på bussen hem igen. vet alltid massor av nya konstiga saker efter varje dag. idag till exempel, spenderade jag hela eftermiddagen med att sätta mig in i vad folkrätten är, och hur man bryter mot den. hur i synnerhet vissa elaka diktatorer bryter mot den. alltid bra att veta. har börjat få skriva lite manus och intervjuer vilket både är läskigt och roligt samtidigt. men kul är det!

och så ser mina dagar ut!

//A


jag undrar lite

hur veronica maggios nya skiva kunde bli så enormt jättestor i sverige? på ingen tid alls!  alla, och jag menar ALLA verkar spelar sönder hela albumet och avgudar henne. alla länkar till hennes låtar. på facebook är det hittills 7900 pers som ska se henne på liseberg. mina grannar spelar just nu hela skivan på repeat jättehögt med bas, vilket absolut är bättre än när dom tittar på porr med bas, men ändå. det roliga och lite underliga är att jag satt i köket och spelade gitarr, och jaaa det var en veronica maggiolåt, fine jag gillar henne med; men sekunden efter att jag slutade började grannarna spela exakt samma låt. vet inte hur man ska tolka det där riktigt. men ialla fall;

min favorit radiopratare hanna fahl har slutat på p3 och börjat skriva på dn:s kultursidor istället och hon vet minsann hur man kan förklara;

"Det är inga märkvärdiga scenarier hon målar upp. Brustna relationer och ny törstande kärlek, sex och alkoholdränkta nätter. Men hon gör det bättre än de flesta. Jag tror aldrig jag läst eller hört en mer perfekt skildring av känslan av att stå med snurrande huvud klockan fem över fem när lamporna tänds på en klubb, på samma gång svag och med världen under ens fötter, än ”Mitt hjärta blöder”, där hon lyckas fånga den exakta balansen mellan tragik och eufori."

och gudars vad jag håller med. fint är det. ♥

//A

det går så fort.....att byta om från ordentliga hej hej jag är en respektabel butiksanställd med  ordning på kläder och frisyr......till hej hej  mysbyxor och instoppad under täcket i soffan med ostbågar och scarface. ungefär 30 sekunder tog det efter att jag hade kommit hem, skulle jag gissa på. det är konstigt att det aldrig funkar tvärt om; från soffläge till ordentligläge. då handlar det om minst 30 minuter istället för sekunder. jaja. nu tänker jag ligga här ett tag och kanske sova en liten liten stund. ta igen söndagen.

//A

workie workiepigg och glaaaaad! faktiskt.

idag ska jag göra min plikt som demokratisk medborgare och gå och rösta. IGEN. fast det får bli efter jobbet. idag håller vi tummarna för att larmet inte går igång när jag är själv och ska öppna. yääääy.

//A


så kan det gå

idag har det varit monki-jobb hela långa dan. jobbade sist och skulle stänga, vilket jag var lite smått nervös för. helt befogat dessutom, eftersom det inte går en helg utan att någon blir rånad på frölunda torg. förra helgen stod det det så här i GP: "En beväpnad man i en djurliknande maskeraddräkt rånade Swedbank på Frölunda torg vid 18-tiden på fredagskvällen"

helgen före det; "Butiken Guldgruvan på Frölunda torg har blivit rånad. Fyra gärningsmän har hotat personalen med pistolliknande föremål"

OCH månaden innan dess ; "Tre gärningsmän efterspanas efter ännu ett rån mot juvelerarbutiken Hallbergs Guld på Frölunda Torg. Enligt vittnen kan det ha varit samma förövare som förra veckan"

ja. men det var inte det jag var jättenervös för. var av någon anledning mer spänd på att hantera diverse kassor, feldifferenser och datorer. måste få ordning på mina prioriteringar. en dator är INTE farligare än en beväpnad man i djurliknande maskeraddräkt. nej nej nej.

gick bra ända till chefen ringde när jag var på väg hem och frågade om vi hade haft inbrott. jag hade tydligen råkat få igång hela larmet under min odiskreta och fumliga låsning. så securitas ringde för att kolla läget med potentiella inbrottstjuvar. så klart.

//A

bara några veckor kvar

någon röker utanför mitt fönster. i vanliga fall tycker jag att det är vidrigt. men när det är fredagkväll, jag vet att jag har en flaska rödvin i skafferiet och det doftar vår och syrener ute, då tycker jag det luktar gott och blir med ens väldigt väldigt sugen på att gå ut och tappa bort mig i natten. de där sommardofterna får mig att vilja göra allt genast. helst på en och samma gång.

//A

klart dom får.

var och handlade så jag överlever helgen i matväg. en burk majs, en kyckling, hårspray och cola. endast det nödvändigaste, och det jag precis behöver. det här ska nog gå bra.

vill man förresten veta om dom får ligga mycket i ROYAL REPUBLIC, eller hur man pimpar sin mustasch på bästa sätt, kan man lyssna här:
http://soundcloud.com/amandapeterssonnu ska jag koppla in spotify i högtalarsystemet och ägna en timma åt att diska disken med capital d. sen ignorera allt jag behöver göra och istället slänga mig i soffan.
finfredag på er!

//A

mi scusa?

men sen NÄR blev banken ett ställe där det är okej att hetsragga och flörtblinka med ögonen åt folk? vad har jag missat? när hände det här? efter en relativ odramatisk entré gick jag tvärs över rummet för att sätta mig i väntesofforna. tyckte det var lite väl överbefolkat av män, men tänkte inte mer på det. sen gick det två minuter och jag inser att bankkontoret är precis som vilken gata som helst i paris. om man har blont hår och ser turistig ut. insåg efter fem minuter att det inte var någon idé att argt stirra tillbaka med menande "titta inte på mig med den där granskande upp och ner blicken herrn! "- för det verkade ju bara tolkas som en inbjudan. slutade med att jag satt i trekvart inklämd bland massa svettiga män och undvek ögonkontakt med alla. precis som på metron efter en vecka i paris.

//A

pengar tycker inte om mig, dom flyr så fort dom kan

efter praktiken idag ska jag vandra in på swedbank och ta reda på varför det dras hundralappar från mitt konto från en konstig seven eleven som jag inte har besökt. tycker det är förfärligt. jag som har så få hundralappar från början. är dock lite rädd att det ska bli exakt samma scenario som förra gången jag upptäckte att det flera gånger drogs både 50 och 100 kronor konstant i tre dygn från mitt kort med signaturen "skövde hotell", när jag hade varit i göteborg hela tiden. ringde uppskrämd och fattig till swedbank i tranemo som tog mig på största allvar, och jag kände mig lugn och trygg igen. tills jag stel som en pinne kom ihåg exakt hur mycket en öl kostade i öltältet på wayoutwest. 50 kronor. och 100 kronor när jag var full och glad och köpte två på samma gång. vilket jag fick förklara för bankmannen som var ett telefonsamtal från att skälla ut skövde hotell och resturangservering.

men ja. vi chansar igen. sedan ska jag slänga mig i soffan och ta igen en hel veckas serietittande. och skriva lite tenta om jag är duktig och orkar. sicken fredag.

//A

dygnet runt med radioredigering. och lite sushi. och lite royal republic.trött tröttare amanda. efter dagens praktikjobb på P3 och bästaste BRUNCHRAPPORTEN, åkte jag till skolan för att ta tag i den där intervjun med royal republic. 16 minuters råmaterial. låter kanske inte mycket, men att klippa ihop och redigera allt tar en JÄVLA tid. jag hade liksom förtängt det. sprang fram och tillbaka mellan studion och min dator för att banda mina pratinlägg, fixa ljudvolymer och spela in spotifylåtar.

blir också trött på mig själv när jag lyssnar igenom hela intervjun och inser att jag fnissar förtjust efter varje politiskt inkorrekta sak sångaren säger. jag låter som en liten flamsig djupt förälskad skolflicka! HEJ DÅ OBJEKTIVA KRITISKA MUSIKJOURNALIST-AMANDA! herregud. jag måste måste MÅSTE sluta med det där. fick även sitta och fundera över om man verkligen kan ha med när jag rycks med i stämningen och frågar "aamääh, får ni inte ens ligga mycket?" gud hjälpe. jag får bli ekonomireporter istället. det här går ju inte.

//A

so stay there


Sweet disposition
Never too soon
Oh, reckless abandon
Like no one's watching you
A moment
A love
A dream
Aloud
A kiss
A cry
Our rights
Our wrongs
A moment a love
A dream
Aloud
A moment a love
A dream
Aloud

So stay there
'Cause I'll be coming over
And while our blood's still young
It's so young, it runs
Won't stop 'til it's over
Won't stop to surrender
för övrigt ligger jag i sängen med öppet fönster, pluggar och iakttar
regnet som snart sveper in. finns inget finare än doften av sommarregn.
eller jo, några saker kanske. bland annat den här. och bra med
fina saker är att de blir ännu bättre i kombination med varandra.
regn och musik ♥
//A

varför?

kan NÅGON tala om för mig VARFÖR i hela fridens namn, jag fortsätter dricka vatten ur glaset när jag tydligt ser att det börjar skumma av dåligt ursköljt diskmedel. varför slutar jag då inte bara dricka så slipper jag ju få munnen full med diskmedelsvatten...smakade nästan lika illa som förra veckan då jag råkade svälja hårspray. var lite trött på morgonen och gäspade samtidigt som jag överdoserade luggen på hårspray. aldrig mer. var tvungen att dricka en halvliter apelsinjuice för att få bort smaken. kanske är det mitt undermedvetna som inser att jag inte har matpengar kvar och försöker som kompensation få i mig annan föda. typ rengöringsmedel och spray.

//A


måndags-tv

att titta på "en unge i minuten" får mig att vilja knipa ihop för resten av livet. alltså, helt djuriskt desperat skrikande kvinnor.  säger då det, mina ungar får banne mig vara både söta och snälla på alla sätt och vis, om det ska vara värt det där. kommer krävas många fina presenter på mors dag för att gottgöra...

//A

yey!åh bra dag! har fått mina jobbtider på p4, och hallå eller, bästa jobbet någonsin! ska jobba sju till halv fyra, bara veckodagarna. det här kommer bli första gången NÅGONSIN jag har ett jobb där jag varken jobbar kvällar eller helger. vad är detta? FINNS det ens såna jobb? och fick mer veckor så nu jobbar jag från och med 20 juni till 12 augusti. och har även fått specifika uppgifter så jag vet vad jag ska göra. HF-reporter till sommarprogrammet, vilket innebär att man sänder live direkt på plats.  och det involverar en gigantisk skåpbil med antenn på, samt en väldigt peppad och oblyg amanda. herregud. se upp borås... men i alla fall, LEDIG KVÄLLAR OCH HELGER! lyx lyx lyx lyx. himlans bra, för då kan man gå på way out west! och ägna kvällarna åt grill och häng i solen.

men än är det inte sommar, ska ägna hela måndagkvällen åt tvätt. vilket inte hunnits med på fyra veckor. vilket har lett till en hel del tvivelaktiga underkläder. VARFÖR slänger jag inte bara dom med pingviner på, som jag har haft sen sjuan ungefär, kan man ibland fråga sig.  jo, för att de är så oerhört tacksamt att ha fula gamla kvar längst ner i garderoben, liksom ett reservlager, när alla snygga slinkiga saker i svart spets tagit slut. sorgligt nog upptäckte jag att det finns fler pingvinrelaterat än slinkigt spets...

och nu är det två minuter till tvätttiden börjar! tjingeling!

//A

helgen


fina bella


och wille...denna styggelse till hund som hatar att vara ensam så mycket att han faktiskt kryper upp i knät när man sitter i solstolen bara för att få vara nära. jag tyckte det blev för nära. det är ju ingen liten hund.

har ägnat helgen åt att sova och sola. och vara nervös inför imorgon. och sätter mig nu på tåget till stan och blir ännu mer nervös. för imorgon är det hej hej p3.

//A

hej och hå

så här såg det ut när jag kom hem vid tolv idag. en wille i misär, fruktansvärt feststök, och två sovande syskon. som det boktsavligt talat stank om. gammal öl och cigg pyrde ur porerna på dom.  oh lord. så var en obarmhärtig fascist-storasyster, väckte casper och tvingade honom städa genast.

skura skuraoch alltså ÄCKLET: nån hade hängt upp en kondom ovanför min och matildas säng. himla classy. casper fick äran att plocka bort den. med sina bara händer.

och nu sitter jag här mitt i kaoset med wille som enda sällskap.  både casper och matilda försvann fort fort fort iväg, när de blev avlösta från willevakten. att ha en hund med svår separationsångest kräver lite planering. blir en seg konstig dag idag, vart uppe sen sju och åkte hem till ett helt tomt tranemohus. alltid van att det är minst två syskon, en vimsig pappa som springer runt och jennien som står och rör i nån gryta medan zacken kryper runt och är högljudd som vanligt. hur underligt som helst att vara själv här. det är så TYST. inte van vid det. anyhow. ska gå och handla lite mat till mig och herr hund, sen får vi väl lägga oss en stund på altanen. behöver hetslyssna på alla program av brunchrapporten innan måndag. så, ja det är väl lördagen. so far.

//A

fredag fredag fredag!


hittade mina röda parisskor i gårdagens maniac-städning. nåt bra i alla fall! också bra att man ser hur fruktansvärt dåligt jag städar mina speglar varenda gång jag tar sådana här foton. fina ränder där ja. orkar aldrig vara så noga med putsningen. jaja, VÄRLDSLIGT problem!fint och på repeat:
Jónsi – Around Us
The Pains Of Being Pure At Heart – Heart In Your Heartbreak

//A

lyssnar mer på musik än viker kläder. typ ett plagg för varje låt, så långsamt går det...

ja men än så länge går ju det här med städningen inte så bra. tråk tråk tråk. sitter i en halvorganiserad hög av kläder på golvet i sovrummet, och orkar inte göra klart. korkat att påbörja det här ikväll,  är trött och vill sova!

eviga kampen; göra det jag har lust med eller göra det jag borde?
jag vet ju vad det oftast blir så varför ens tänka på det...

The Killers – Andy, You're A Star
The Wombats – Our Perfect Disease
The Kooks – Ooh La
The Sonics – Have Love Will Travel

förresten, varför är engelska band med the i titeln alltid bra? hursomhaver. love ♥


//A

you are my everest!för det vore ju väldigt trevligt att faktiskt kunna se golvet i garderoben, och inte bara everesthöga klädberg. hade aldrig gjort det här ikväll om det inte vore för att jag inte längre hittar saker att ha på mig. allt är slut eller borttappat i det svarta hål som utgör min garderob och som nu sugit upp alla kläder. högen med nya monkigrejer var bra att ha där ett tag, men nu är den också slut. vilket innebär att jag nu måste påbörja ett freaking evighetsjobb som kommer ta minst två timmar. oh the delight! måste också hitta något att ha på mig till imorgon. antagligen något skrynkligt och inte alls partyaktigt som har legat längst ner i högen.

då så. bara att börja.

men tänker INTE få dåligt samvete ifall jag råkar somna lite i klädhögarna. det har varit en låååång dag.

//A

And if these words wont drop from your lips - I will be your freudian slip

hemma sent idag från skolan som vanligt. tung opponeringsdag, men godkända blev vi! efter lite kompletteringar som ska fixas till bara. så sista rycket imorgon och sen är allt klart! åker till livan och borås direkt efter radion imorgon. har inte träffat henne på två veckor och börjar få lite abstinens. kommer bli kul med daniel adams-ray konsert! förstår inte vad som händer med xoy bara. what's up med att dom har börjat fixa spelningar där? känns totalt malplacerat. och gör moraliskt ont i mig att tänka att jag ska dit. IGEN. men fine. så får det bli. se om vi hinner till weisers före. olivia hävdar att allt gammalt trägårnfolk hänger där nuförtiden. blir nog bra. fredagspepp, och längtar!

//A

kaffe


före:


efter:
hur gjorde jag innan jag började dricka kaffe? kom jag ens upp på mornarna?
förra veckan i torsdags, sista desperata dagen innnan inlämningen hade alla kaffefilter tagit slut. ALLA. gud vad jag letade och började nästan grina i ren uppgivenhet. tänkte det här kommer aldrig att gå. men sen löste jag det. en väldigt vidrig provosorisk lösning som jag ALDRIG tänker göra igen. act of  a desperet woman. men jag fick mitt kaffe.

//A

zacken ser oftast ut som en arg bäbis-drake;men alltså hallåååå brorsan! HUR ser du ut egentligen?
fast ibland kan han ju vara söt också. saknar honom till döds. skitungen ska flyga för första gången imorgon,  till bryssel minsann. weekendresor hit och dit, jag flög minsann inte nånstans förrän jag var 17! jaja. han är ju faktiskt tvåtusentalist. jag är ju bara en gammal åttiotalist jag.

//A

lista på saker jag påbörjat men absolut inte avslutat, men verkligen verkligen borde:

-sista säsongen entourage
-sista avsnittet av pacific
-att sortera upp min garderob, och inte låta den bestå av ett spår av kläder som går från hallen till sovrummet när jag är trött och slänger av mig plagg ett för ett , som ett snigelspår innan jag landar i sängen.
-att redigera royal republicintervjun
-att få ihop ett fint växtarrangemang i fönstrena, och inte låta allt bara lägga sig ner och självdö i ren förtvivlan och törst.
-sopsorteringen, som nu består av EN enda hink där jag slänger saker som gått sönder. glas, konservburkar och glödlampor vilket förtar hela tanken med återvinning, och gör det livsfarligt varenda gång jag ska ner med handen och slänga nåt nytt skräp.
- att lära mig vad en offside är
- att lära mig sluta göra listor som kompensation för att jag är så seg när det kommer till att ta tag i allt. inkluderar även ovanstående.

åh livet.

//A

ny -inte så amandig-skjorta, och fredagsplaner


jag är ingen skjorttjej egentligen. över huvud taget. men den här såg så himla cirkus-rolig ut så tänkte att en sån måste man väl ha.  den är VÄLDIGT randig. monki.

idag är det skola hela långa dagen- måste förbereda alla opponeringar.  och sen tänkte jag sätta mig hela eftermiddagen och kvällen framför radioredigeringen. känner på mig att jag glömt ALLT, och börjar få lite lätta panikattacker när jag kommer på att praktiken börjar på måndag. huvva. nervös nervös nervös.

har förresten ett  dilemma. ett sånt där lyxproblem, men såna kan ju också vara problem. olivia har fixat biljetter till daniel adams ray på fredag i borås, SAMTIDIGT som jag föranmält mig till en monkifest i götet där fibes oh fibes spelar. som jag redan betalat in pengar till. what to dooooooooooooooo?

funderar funderar

//A
vägrar låta något så fånigt som kapital stå i vägen för att göra roligheter

dagens horoskop väduren:
"Riskfyllda finansiella satsningar kommer att leda till oåterkalleliga förluster."

varför är horoskopsförfattaren en sån party-pooper precis samma dag som jag tänkte gå på monkis VIP-kväll med reapriser? varför?

dumma horoskop, jag struntar i dig. ska möta severina vid åtta på stan ändå. trots blivande oåterkalleliga ekonomiska förluster. vilka känns lite oundvikliga, och istället är som ett genomgående tema för hela mitt liv ändå, så vad spelar det för roll.//A

way out west. åter med i sommarplanerna.först och främst, VEM är tiësto, och varför denna hype?? har jag missat något stort här?
för det andra, skulle det vara fett kul att se kanye. som var den första dålighetsartisten jag och olivia började lyssna på. eller ja. love lockdown spelades på viskan en dag och eftersom vi båda kunde nynna med i hela refrängen, kände vi att det var dags att sluta leva i en lögn och erkände samtidigt att vi spelat den till döds i smyg på varsitt håll och låten var ganska okej. vem säger att inte gammal vänskap utvecklas?
och robyn behöver man väl inte ens förklara. indestructible och dancing on my own är sådana där låtar som man alltid blir överlycklig över när de spelas på dansgolvet. fast egentligen gillar den här mest. och den här. jag började lyssna på henne efter förrförra årets konsert på way out west. det var mitt på dagen och jag var lite bakis sen kvällen innan, och ställde mig ganska långt ifrån scenen med noll förväntningar, och tänkte att robyn är inte riktigt min smak. var mest där för att ingen annan intressant spelade. men OH LORD; det var en av de bästa konserterna jag någonsin sett. ändrade genast uppfattning. om man nu, ta i trä, kan gå i år, kommer jag grina av lycka och dansa samtidigt. så är det med de bästa låtarna.edward sharpe and the magnetic zeros. den här låten har jag slaktat i två års tid nu. bästa visslingslåten EVER.
http://www.wayoutwest.se/

längtar till sommaren. tror det kan bli en fin en.

//A

det här är så typiskt sverige

aldrig får det bli riktigt RIKTIGT bra, så man släpper allt och bara njuter. jäntelagen in da face. aldrig vara riktigt nöjd. för då jävlar, när man börjar slappna av, anpassa sig till sommar-manana-tänk och solglasögon och corona på uteservering,  samt hivat ner alla vinterjackor i källaren, DÅ börjar det snöa. inte bara vanliga snöflingor, de här är i SNÖBOLLSSTORLEK. åååh.//A

trööööött i fötterna

ska sluta ha högklackade skor "för skojs skull" på vardagarna. satt i skolan och petade med powerpointen, men blev inringd så jobbade 13-19. i höga HÖGA skor. aj aj aj. inser att jag får börja ha vanliga skor lite mer. inser också att jag inte kommer hinna njuta av min första lön eftersom det är en affär där jag får lust att köpa allt varje gång jag jobbar.. det här kräver ALL min självdisciplin. ännu mer med tanke på att det är VIPkväll imorgon med craaazystor rabatt på allt. vi får se hur det går.

//A

morgonmusikThe xx – Crystalised
Big Star – Thirteen

//A

alltså sofieeeeee! ski-ba-bop-ba-dop-bop??

inte bara ändrade hon mina stared på spotify så att scatman låten nu ligger där, nej nej, hon hann även adda sjukt konstiga låtar i mina olika listor så nu hittar jag till exempel den här i min städlista. och jag VET att hon gjorde det när jag var i köket och fixade snacksi fredags och skadeglatt satt fnittrande framför min dator. för hon vet exakt vilket kontrollfreak jag är med mina listor och retar mig jämt för det. . och nu kan jag inte ändra tillbaka för då kommer det inte bli någon hejd på häckleriet. moment 22.

//A

varför finns det ingen särskild drulleförsäkring för datorer? och om det finns, vart kan man skaffa en?

ibland hatar jag mig själv. eller ja, hatar är ett starkt ord, men ibland OGILLAR jag mig själv så fruktansvärt mycket. rättelse; jag ogillar dåtids-amanda. skarpt. som när hon spiller cola över halva tangentbordet och tror att det räcker att torka lite snabbt med tröjärmen, för det ÄR så långt till köket och PRECIS har man hittat perfekta läget i soffan. det räckte inte. nu så här dagen efter har alla mina tangenter klibbat ihop på vänster sida. och ctrl-tangenten är ur funktion. det är vid såna här tillfällen då jag ogillar mig själv. vad gör man? det är ju inte som att jag kommer försöka peta upp tangentbordet på egen hand,och  tänker verkligen inte heller gå till macforum med en dator som ser ut så här. ihoptejpad med colafläckar. då får jag skämmas. som alltid när  jag är där med älskade macbooken. nån gänglig datakille tittar på mig menande och frågar, "duu den här datorn., den har varit med om ett och annat va?  tror inte vi kan ta det på garantin så det kan bli dyrt det här"

suck.

//A

sunday bloody sundayvart uppe sen sex och ändå är jag sen till vagnen. igen. nånting är det om mornarna som segar ner mig å det förskräckligaste.

//A

RSS 2.0