det är så göttigt...

..när man har en lillebror som är skyldig en 550 spänn plus en fotmassage. och därför inte har nåt att säga till om!hehe.

//A

a heavy heart to carry


Florence + The Machine – Heavy In Your Arms
Florence + The Machine – Dog Days Are Over

//A

att förhandla med sådana som har fotfobivissa kanske tycker det är konstigt att man i utbyte av att skjutsa sin lillebror med tre tillhörande tonårskompisar till pizzerian när det är en miljard minusgrader i jeepen, och därför kräver kräver 15 minuters fotmassage för besväret. det tycker inte jag. jag tycker det är  R Ä T T V I S T.

//A

little bit

igår var det kaos. igårkväll var det livskris vid gula köksbordet. det kändes som att en liten men jävligt elak hammarhaj långsamt åt upp mig innifrån. skulle kunna säga att idag börjar med att äta ordentlig frukost och tar jag tag i mig själv. att jag tar en hurtig promenad runt sjön. men det tror jag nog inte jag kommer göra. det känns mer realistiskt att lägga sig i en hög på köksgolvet, äta ett knäckebröd, aldrig ta av mig min pyjamas och som högst ha ett givande samtal med wille. samtalsparner på den nivån känns ganska lagom.ååååååååååååååååååhhhhååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå
ungefär så.

//A

kvällsplaner!just det ja. ikväll vaktar jag de här två. pappan och jennie ska ut och äta i stora stan borås.
och alltid när det är zack/willevaktdags är övriga syskon helt försvunna. så nu sitter vi här.
jag, wille och zacken. lugnet före stormen. kära nån. vilken tur att jag sovit mycket idag.
eller inte. vaknade åtta. skam skam skam. känner att jag helst vill lägga mig i en liten hög på soffan.
men NEJ! syster/matte är här för att underhålla herrarna.

jag bävar.

//A

fint

julafton var fin-juldagen likaså. var hemma och myste hela julafton.
 somnade till kalle anka. åt alldeles för mycket köttbullar. fick alldels
 lagom med paket. bland annat en brandsläckare av kära far. han hade
 snickrat och målat en egen låda med hjul på så man kan ha det som
litet bord med brandsläckaren i. mycket praktiskt.
dessutom hade han sågat ut en höna och satt mitt på.
för hönspappan sa han. skitfin! matilda fick likadan.
jag fick en vit, hon en svart.

juldagskvällen spenderades med flickflocken. drack bubbel i paljettklänning
och flummade iväg lite. mysigt att träffa alla. sedan taxi hej och hå in till
borås. där dracks det mer bubbel och sen träffade man ännu fler.
fint fint fint. säger ju att julen är det bästajag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals
dansa fastän hjärtat brister
A
mys!

förra året köpte jag flygande guldiga grisar vilka alla elakt skrattade åt och förlöjligade. men vad ser man när man kommer hem? jo, då har pappan hängt upp dom i fönstrena så nu flyger dom där högt och stolt över verandan. när jag konfronterade kära fader mumlade han något om att han minsann alltid älskat de där grisarna. där ser man.

HEMMA! här ska njutas. här ska ätas julskinka och se julkalendrar, och kokas julgodis. fast först ska jag jobba hela dagen imorgon. men sen så. det finaste med julen är att det luktar gott överallt. granen doftar och det är nejlikor, kanel,  apelsiner och glögg. älskar julen!

//A

hemhemhemhemhemhem!fy sjutton vad jennies julklapp i förskott är bra! hon hade skaffat en giiiiigantisk stickad tröja med luva till min och matilda att glida omkring i hemma, eftersom vi alltid snor pappas tröjor vilket i två av tre fall leder till nästan väpnad konflikt. dessvärre hade en liten mususling hittat tröjan där den var gömd fråga mig inte vart, och gnagt ett litet hål. varpå jennie gömde den ännu mer. men så en dag när matilda snubblade upp bakis och frusen grävde hon i nån låda nånstans och vips låg där världens bästa tröja. hittad i november alldeles för tidigt, så det blev julklapp i förskott! och det var historien om världens bästa tröja.

sitter och väntar på att syster yster ska pallra sig hit så vi kan ta och åka hem nångång! hem till julen! skolan är finito! besök på SR är finito! (gick för övrigt väldigt bra) vinterns första vurpa finito! hade sjukt bråttom och fick springa ner till stan eftersom all spårvagnstrafik var inställd, tydligen är det snö ute, who knew? självklart hamnde jag på trottarsidan med stora blinkande lampor och oranga skyltar där det stod:vägarbete, välj en annan gångväg. vilket jag absolut inte gjorde för jag hade bråttom och tänkte "vägarbete scvägarbete jag ska fram!" hann två meter innan jag mitt i springsteget for upp i luften och landande på en frusen snöhög. jag överdriver inte om jag jag säger att det var som ett litet isberg. mitt everest. blev idag besegrad. fick ett makalöst vackert blåmärke över hela benet.

städning av lägenhet ej finito. men det blir en annan dag.

ååh hem hem hem hem nu!

//A

avsaknad av självdistans och insikt, och brist på mat på två dygn, gjorde förresten att jag imorses inte var vid mina sinnes fulla bruk. trött som en gnu jag klev upp, satte på kaffet, gick till badrummet där jag såg mitt EXTREMT slitna hår. tappade sugen och livsgnistan varpå jag plockar upp saxjävlen och klipper av en halv decimeter! det tog typ fem sekunder. håret borta.  sen inser jag vad jag gör. inser också att det är tidigt på morgonen och en människa vid sinnes fulla bruk borde backa iväg från saxen nu. vilket jag gjorde. drack mitt kaffe och sprang.impulsköp!

en gigantisk jättekonstig lampa med kartor på! var utförsäljning på oddbirds saker de använder som rekvisita. och jag hittade en lampa. såklart. synd att den inte fungerar bara. men snygg är den! ska bara lära mig hur man drar om el och sladd så är det kirrat och klart!

//A

fika med fina fröknar

fika med olivia & SELMA. sistnämnda var sjukt pepp på att ge bort olivias telefon till alla människor. olivia  var mer skeptisk.fattar inte varför den här oförskämda hang-upen på paljetter och konstiga stenar vägrar släppa. det kommer sluta med att jag ser ut som dylik statist/bakgrundsmänniska på melodifestivalen. skam. det måste vara jul och nyår. dras till paljetterna som en liten larvig eldfluga.//A

tighten up

I wanted love
I needed love
Most of all, most of all
Someone said true love was dead
And I'm bound to fall, bound to fall for you
Oh what can I do, yeah.

Take my badge, but my heart remains
Loving you baby child
Tighten up on your reigns
You're running wild, running wild it's true

Sick for days so many ways
I'm aching now, I'm aching now
It's times like these I need relief
Please show me how, oh show me how
To get right yea its out of sight
When I was young and moving fast
Nothing slowed me down, oh slowed me down
Now I let the others pass
I've come around, oh come around
Cuz I found

Living just to keep going
Going just to be sane
All the while i know
Such a shame

I don't need to get steady
I know just how i feel
Telling you to be ready my dear

The Black Keys – Tighten Up


fin helgidag var hela familjen borta. pappan och jennie var på tomtesamtal och övriga syskon degade otillgängligt på annan plats. vilket gjorde att jag fick totalt ansvar för att hålla övriga vid liv. wille och zacken. och amandan. det gick vilt till. båda ansvarsobjekten är förfärligt rörliga nuförtiden och det är ett himla sjå med att hinna med. men vi överlevde alla tre. eller ja, vi somnade i en hög i soffan till pettson&findus julkalendern. och sov där tills resten av familjen kom hem.fint att vara hemma. nästan lite som en saga med alla snöklädda granar, påtvingade tomteluvor och sprakande kakelugnar. hann mysa ner mig och komma in i hemmalugnet. ville inte alls åka till göteborg för att gå på sista föreläsningarna. men jag och syster spenderade ändock  precis två timmar i monsterjeepen på jävligt moddiga snövägar, för ja, så otroligt amitiösa är vi att vi hellre riskerar livet än att missa skolan. framme i götet nu. absolut inte värt.

inbillar mig att det låter så här när man kommer hem innan jul och allt är fantastiskt och underbart på alla sätt och vis: John Williams – The House - Instrumental

på tisdag fort som faaasen när skolan är slut och inte en minut senare tar vi jeepen hem igen! pappan är förresten som vanligt orolig när man kör i snöväder. så han följde lite virrigt med när vi skulle packa in oss i bilen (nya jeepen är typ tre meter hög och gör att det känns som alla andra bilar är myror när man kör) och som vanligt påpekade han hur man behärskar fyrhjulsdrift, bromsar, skrapning av vindrutetorkare. men sen suckade han belåtet, klappade på monsterbilen och sa " ja, här sitter ni ju bra i alla fall." och vinkade hej då.

VILL HEM!!

//Ahåller igen för att inte skriva en klatschig rubrik i stil med "klappat och klart". heeeh.

kära nån. idag har varit en lång dag. för det första är jag inte längre van vid föreläsningar från tidig morgon till sen eftermiddag. för det andra är jag inte van vid föreläsningar om pressdöd&presstöd där man fick sitta i timmar medan hela sveriges tidningshistoria redovisades. har inte sett så många årtal och viktiga personer svoscha förbi sen gymnasiet..

sedan släpade severina runt på mig på stan till klockan åtta ungefär, var ett sjukt dåligt sällskap som konstant gick en meter bakom och släpade fötterna av trötthet och gäspmumlade till svar vad stackarn än sa för intressant. men nu. nu jäklar är alla klappar inhandlade. nu ska jag bara vila och långsamt återuppbygga mitt sparkonto.

fick även förklara för det trevliga fyllot på spåvangen hem  att nej det är inte jag som är göteborgs lucia, och tack tack, jo min mössa sitter lite för långt ner så han inte ser mina ögon ordentligt, men det finns en mening med det. det sista den trevliga mannen gjorde var, i citat:

(jag och severina diskuterde hennes jobb eller dylikt , absolut inget barnförbjudet)

jag-  "jaha och hur ska du hantera den här heta potatisen?"

varpå fyllot känner sig absolut manad att högt och pedagogiskt luta sig långt fram och skrika ut -
"men glöm inte kondomerna!!"

göteborg på en spårvagn alltså..

//A

pluggeliplugg.

" figur 2:1 illustrerar intertextualitet som en konfiguration med två huvuddimensioner. mediernas dubbla hermeneutik och medier uppstår när principiella teknologiska möjligheter får en konkret social form. denna sociala form är inte något som tillfogas externt utan är en konstitutionerande del av själva mediet. "
satan i gatan. den här tentan kommer inte bli nådig.
//A

fint.JAG ÄR RUINERAD!!

och knappt halvfärdig. vojne vojne. på torsdag bär det hemåt och fira syster som fyller värdiga 20 år på fredag. sedan väntar totala julkaoset. som jag längtat! julen ligger på min topp 5  all time favourites. tillsammans med att spatsera i paris varma sommarnätter, känslan av solvarm hud, omtumlande fumliga kyssar, och en riktig bra festival. fast julen slår nästan allt. det luktar gott överallt, lite glögg och mandlar och saffran och hej och hå. det är fint och pyntat,  älskar kitchiga lamporna som finns på alla ställen, snyggt eller fult spelar ingen roll, jag älskar det! älskar också att det alltid är lite halvromantiskt. snöflingor, promenader, presenter förberedelser och hemligheter.

jag tycker om julen.

beyond retrohittat något alldeles fantastiskt till nyår. det är silvrigt, paljettigt och högst odiskret!

//A

over and outit so wansn't....sista versionen av körschemat tillverkades under sändningstid. f f f freestyla


så trött att jag kreverar. klockan är tio bartenderskolan har börjat och så skulle så gärna vilja göra min journalistiska plikt och bevaka mediesamhället och alla dramatiska strömmningar för skittv och iaktta med fasa när vanita blandar drinkar. men fan. redan somnat i soffan tre gånger. det får bli repris på debatt imorgon för att inte vara helt värdelös journaliststudent. inte helt klockrent att träna direkt efter adrenalinrushdagen.jag sjönk som en sten på bussen och höll på att lägga mig i en snödriva på vägen hem för det såg så mjukt och skönt ut, bara vila och sova en liiiiiten stund. men jag stapplade hem istället. åt fiskgratäng och somnade i soffan.
//A

en förfärlig fyradet som suger lite lätt, på besvärlighetsskalan en fyra, är att när man blir så där härligt arbetsisolerad och kommer direkt från skolan till sängen hinner man inte med något annat. hinner inte handla. hinner inte diska. resultatet är deprimerande. jag äter fem dagar gammal youghurt med suspekt müsliblanding, kommer ej ihåg senast jag köpte müsli, så vill inte ens tänka på hur gammal den är. diskberget genererade ett sönderslaget glas som låg och lurade, vilket jag genast skar mig på imorses. upcuttat finger och det var blod överallt.

ja kära nån. det ska nästan bli lite skönt med en lugn teoretisk kurs nästa vecka. första på ett år tror jag. vi ska till och med få läsa kurslitteratur och ha salstenta. det är man inte van vid!

så idag är det dags för stora feta radiosändningen. stora finalen och eldprovet.  efter klockan fyra idag kan jag åter ta kontroll över livet. typ. går ut hårt med spinning med marie klockan sex. blir dock lite orolig av att det inte kommer gå helt lätt från kaos till organiserat liv där man till och med har tid med spinning. vi får se. jag har kvar lite ostbågar och tre avsnitt av how i met your mother att dega ner mig med ifall det skulle kännas obehagligt.

//A

typ prov. fast live, okontrollerat och mycket jobbigare.har förlikat mig med att radiostudion är mitt nya hem och att jag aldrig kommer komma härifrån. det är sent sent sent och jag är fortfarande här. snart varit här i elva timmar. imorgon är det självkör. jag förbereder allt jag kan men inser också att det kommer bli kaos på nåt sätt. har fixat låtlista, gäster och provringt till england inför morgondagen.

let da kaos begin.

//A

crystalisedHeart skipped a beat
And when I caught it you were out of reach
But I'm sure, I'm sure
You've heard if before


The xx – Heart Skipped A Beat

The xx – Crystalised

att faila på en söndagmen VA FAAAAN! här riskerar man livet för att ta sig ut i snökaoset och införskaffa sina vanliga hederliga ostbågar, och så är dom slut! ska man inte kunna lita på sin livsmedelsförsörjare längre? ska det vara så svårt för coop att förutse att söndagar är den vad jag antar hetaste försäljningsdagar för ostbågar och cola? är det SÅ mycket begärt att be dom ha ett litet extra lager med ostbågar? det är vinter, varenda ekorre fattar att det är nu man hamstrar och lägger i lager så man klarar sibirenkylan. så varför fattar inte coop?det enda som fanns var ostbågar LIGHT. light minus 30% fett. det är ju det som är det goooooda!! om dom är äckliga kommer dom slängas i ren protest.

//A

yeah yeah yeahsgud i himlen. det börjar alltid med att vi aldrig kommer från köksgolvet utan sitter där i fem timmar, dricker massa onyttigt, lyssnar på skäms-musik som vi båda förlikat oss med tanken att vi gillar i smyg och -oh lättnaden när vi insåg att den andra tycker precis likadant, men fortfarande håller det hemligt. i bästa fall kommer vi iväg ut. bör påpekas att det var snöstorm och ett jäkla schå med att ta sig fram. började på pustervik, såg bandet, tog en öl och sa hej till fina linnea. sedan studsade vi vidare i snöstormen runt halv två till nefertiti.

och där lämnade jag olivia efter tre-ish nånting. missade bussen med tjugo meter och tio sekunder, insåg att efter fem stappande steg att det inte gick att springa, hade lugnt hunnit ifall det inte hade varit för fina nya skorna och pågående snöstorm. kände ironin där från universum när de två sakerna jag älskar mest nu börjar sinka ner mig. så traskade hem i fina nya skorna och försökte njuta av snön istället. njöt hela vägen och hela uppförsbacken hem.

idag är det hardcore-löööve med  ostbågar, soffan och film.

//A

lördag del 2.var och tränade vid elva.  matilda ringde senare, vi avhandlade olika eskapader och hon frågade om jag var sjuk i huvudet. att träna på en lördag. jag svarade ja och vi bytte snabbt ämne. skyndade iväg till lunch med marie ♥sanslöst vacker julpyntning överallt i stan som absolut inte kommer till sin fördel på några kort jag tar överhuvudtaget.skiter förresten i att vara en bra människa med stabil ekonomi. jag är sushimätt och har nya fina skor nu. låter alla andra vara förnuftiga! slår vad om att dom har mycket tråkigare ändå.


sånt är det, livet. det är ingen idé att försöka stå emot. så nu sitter jag och beundrar mina nya fina skor och väntar på att olivia och severinan ska komma. myspys.

//A

lördag

gp kom inte idag. harry potter ersatte gladeligen.

helt ledig lördag. jag har laddat ner två filmer till eftermiddag, planerat oliviakväll på pustervik, bestämt sushilunch med marie på stan, gjort en ny träningsspotify-lista, och sov ända till halv nio. det blir fint det här.

//A

webben&jag

idag var sista dagen på webbradion. sista för klassen men första för mig. jävla influensa. var sajtansvarig och därmed ansvarig för att slänga upp allt på intranätet, ordna och dona,  och få någon slags strukur på KAOSET. så kraschar webben är det mitt fel. tänker nu inte titta mer på sidan för varje gång jag gör det är det alltid nåt som inte stämmer eller har lagt sig på fel plats. well.

LYSSNA & KOLLA HÄR:

http://radio.jmg.gu.se/

väldigt lång dag idag. hem och äta och sedan slänga mig iväg på mustaschfest med skolan. synd bara att jag failar på mustaschen. hann inte riktigt odla någon..

//A

dagens public service:

Varför kom vintern så tidigt?

Det är kallare än normalt i Sverige. Det beror på en storskalig vädersituation som gör att den milda västvinden tar en bana söder om oss och låter kyligare luft svepa ner. Men det betyder inte nödvändigtvis att hela vintern kommer att bli kall, utan det kan snabbt ändra sig.
Storskaliga svängningar i väderläget är oftast förklaringen till varför det periodvis blir kallt eller milt vintertid. Den nordatlantiska oscillationen, NAO, är en naturlig svängning i atmosfären över nordatlanten. Det är alltså en oscillation i atmosfären, inte havet. Den manifesterar sig i att tryckskillnaden mellan det stadigvarande lågtrycket över Island och högtrycket över Azorerna varierar.
Just nu är tryckskillnaden mellan dessa tryckområden liten, eller negativ. Det resulterar i att lågtryck som bildas kan ta en bana söder om oss och lämnar öppet för kyligare luft från Ryssland eller Arktis att svepa in över oss. //SMHI

MED ANDRA ORD: det blåser från ryssland och gör det  freaking svinkallt. så gå inte ut i onödan om du inte är absolut säker på att du kommer överleva. och måste du gå ut; klä dig ryskt, close your eyes and think of england.


på med varma kängor och päls!

//A

plusminusnoll

det går som väntat inte helt smooth det här med nya amanda. fyra timmar har gått. jag har hunnit äta en kexchoklad och kollat på sex avsnitt av modedokumentärer från internet, läst två elletidningar, börjat planera utehelgen.  fortfarande sugen på mer kexchoklad, fortfarande sugen på masshysterikonsumtion. men icke. det här ska slås ner. jag är inte ett par skor. inte nån gammal ful väska. ut med yta in med lite vanligt hederligt vett. gamla drottningen var marie-antoinette. nya är...herregud. kommer inte ens på någon passande liknelse.

nya är väl en av de där stackars bönderna som marie antoinette viftade med sin diamantförsedda hand åt, som inte hade råd med bröd och fick äta kakor.

sociala exprimentet har inletts.

//A

insikt.

något av det absolut värsta jag vet, och därmed självklart ett av mina absolut bästa häckel-och håntillfällen är när jag råkar läsa en blogg vars författare inlägg efter inlägg öser total onödig information, gärna i sällskap av tretton smilys, halvkassa korniga webkamerabilder eller Hahaha ja skoja ju baaaaara fattta ni väääl?? ofta också i samband med outfits som ska köpas, eller fikor som ska fikas, eller bara ingenting. med konstiga små insiderskämt eller antydningar som bara en viss person ska uppfatta. sjukt konstiga och grammatiskt inkorrekta meningar helt enkelt.

sedan fick jag det slängt i ansiktet en gång. " ja men bloggen ja, den med din syster och alla outfits?" blev kall av fasa och kände kniven vridas om. och eftersom jag är en mycket medveten ung kvinna började här den stora självrannsakan. korniga svartvita webbkamerabilder -check. kläder och skor -check. mat och extrema fika perioder -check. (men bara när ajg fått csn!) kände mig helt plötsligt helt tom innuti. det här kan icke fortgå.

så. nu tar jag tillfället i akt när jag ändå tydligen har influensa och är lika socialt handikappad som en liten ö mitt i havet. ypperligt tillfälle att bryta gå-ut-på-stan-bara-för-att-kolla-läget-rundorna, inte fika, inte slösa.
nu tar jag tag i mitt liv och min ekonomi. ska blogga om något fasansfullt som händer i världen med högt public service värde minst en gång om dagen, ska ICKE impulshandla mer. ska byta choklad mot nötter. fast fan. det är jul snart. efter nyår, då är det nötter. dessutom ska jag lära mig mer om sport. inte av eget intresse utanför att omvärlden kräver det! jag suger på "vem vet mest" eftersom det alltid alltid alltid är massa jävla sportfrågor! det är min blinda punkt. och så ska jag sluta svära så mycket.


från och med nu, inga mer nya tröjor. kommer dega runt i den här gamla franska noppiga saken tills den faller av.


sjuk_tjej_i_total_fornekelse_88@hotmail.com


DAGENS PUBLIC SERVICE:

visste ni att man kan bli beroende av nässpray? igår när jag researchade om emys inslag om beroede till radion, hittade jag massa artiklar, och blev lite skakad. använder man nässpray under en längre tid sabbar det hela näsans naturliga processer och tillslut har du snoken hooked på sprayet och det svullningsdämpande ämne som finns däri.  slutar du använda den, svullnar näsan och luftvägarna igen och du kan inte andas.

SÅ, TILL ALLA SJUKLINGAR DÄR UTE! ANVÄND DET FÖR GUDS SKULL MED MÅTTA!

försökte diskutera det här med läkaren, för han undrade varför jag inte använde nässpray. förklarade mina farhågor. han tyckte jag var fånig och sa att det är tio dagar som gäller. men jag vet inte jag. fortfarande skeptisk.

//A

RSS 2.0