imorgon...

blir en stressig dag. på alla plan. mest mentalt tror jag.  slutar sent i skolan, och måste skynda iväg direkt till borås för BT-kväll. tänker hugga tag i chefredaktören och kräva ett jobb. inte riktigt så aggressivt kanske, men ändå. sen anser jag mig ha varit så pushig man kan vara inom gränserna för vad som anses vara socialt acceptabelt. efter det är det upp till universum. anser inte universum att det blir en journalistiskt arbetande sommar, utan ett sommarlov utan jobb för första gången sen jag var 15, FINE. vem är jag då att argumentera med universum? the force has clearly spoken.


har för övrigt idag svept hela 1.5. liters lokan jag köpte innan, och sovit tre gånger efter lunch. UPPENBARLIGEN är det ju söndag idag.
//A

francis francis


om jag någonsin kommer få en riktig månadslön(ta i trä), så är den här det som ska införskaffas först. fy faaaaaan vad jag suktar! jag har abstinens. kanske för att det är söndagkväll och jag har fortfarande en del att skriva och hade behövt sisådär tre espressos för att komma igång, men ändå. jag behöver!

//A

sånt man äter

rätta mig om jag har fel, men det känns som att impulskontrollen är lägre än någonsin på söndagar. särskilt när man har varit ute. vad jag behöver är inte ett automatiskt lås på mitt kontantkort under själva lördagskvällen. däremot söndagseftermiddagen efter. uppenbarligen kan jag ju inte reda ut vad för slags inköp man ska göra.  gick på svaga och trötta ben till affären utan att riktigt tänkt igenom vad jag ville äta och kom hem med:

en gigantisk loka
en burk oliver
en burkcola
tre paprikor

smakkombinationerna här är ju oändliga.

//Aja. det blev ju sticky fingers igår. fin kväll ♥

//A

natten är ung och jag ligger vaken

åh jag tror att jag faller,
jag faller, jag faller, jag faller, baby jag faller
i taxin, i trappen, i hissen, i hallen, jag fallerGRATTIS MARIE 23 ÅR!FATTAR inte hur jag kunde få mvg i bild. anyhow,  eftersom jag tror mer på upplevelser än saker, tänker jag i år ge marie en trevlig kalasberusning. jag tänker att det är sånt en nybliven 23-åring uppskattar.

//A

lördag, forts.


monki monki monki. och tretton kilo bling bling.blir sjukt okreativ av att vara ledig. istället för att skriva det jag borde skriva sitter jag istället på köksgolvet och  slänger upp massa blöggbilder. DISCIPLIN, var ääääär du?? gör även mitt bästa för att ignorera det faktum att kökgolvet är väldigt väldigt smutsigt, och egentligen behövs städas.  ser härifrån minst tre makaroner, ett ihopskrynklat kvitto, en tom tomcollinsflaska, en sko och en gigantisk kaffefläck. på nåt sätt känns det som hela mitt liv avspeglades på den kvadrametern. intressant...

//A

förfärligt ensidig av mig mensånt där svart och spetsaktigt
.

//A

lördagsplaner

finfint med lediga helger. trots att man vaknar klockan sju, och inte alls kan somna om. ska idag träffa kusinevelina för en fika på stan, försöka hålla mig från att gå på stan (man kan bara göra sitt bästa), skriva tills fingrarna blöder på en jobbgrej, och ikväll fira fina fina marie som fyller år! hurra! bra lördag tror jag.

//A

åh fredrik lindström in my ♥

fan vad jag hatar ordet fredagsmys. hör hur det låter; fredagsmyyyyys. av ren princip har jag alltid vägrat äta taccos på fredagar. onsdag, söndag, fine. men inte på fredagar! det blir så fel.

men nu ligger man här. förfärligt mätt i soffan och smånjuter av på spåret. jag undrar vad det ska bli av mig. princip-amanda skriker högt, men jag är för mätt och sömnig för att bry mig.

//A

screw ithar ej bestämt om den här jackan är en fin parisaktig vårjacka, ELLER en fin hej jag är fjorton och lyssnar på håkan hellström till döds-jacka.


//A

fredagfredagfredagfredageftermiddagsföreläsning, sedan stan. yey!

//A


en liten fika. som resulterade i exakt 1 krona kvar på kontot. cafébiträdet var inte lika impad som jag när jag skröt.severina under semelträdet på brogyllen.sistnämnda la dessutom till under vår fattigmansfika att jag ser ut som ett troll, för att jag tjurade när hon inte ville dansa på klubb i helgen. hårda ord. men då är det ju faktiskt bara lättare att underhålla min vita vecka. kanske. beror på hur mycket marie vill tequilarace på hennes födelsedag på lördag. man vet aldrig med den damen. gammal blir hon i alla fall, och det ska firas!

åh imorgon är det den 25. fan vad jag har väntat. och ändå kan man inte ens slösa lite. det är ett hårt liv numera. hyra, teliaräkning på en miljard kronor, västtrafikkort, och mat. hej då februaris csn! jag behöver ett jobb, och jag behöver det nu. det är inte lätt att tro att man har tillgångar som marie-antoinette för att sen vakna upp i en kall lägenhet med ett ekande kylskåp och trasiga skor. antingen får jag börja med ett sjukt tråkigt sparsamt liv. eller så ger gudarna mig ett jobb och jag kan fortsätta med mitt vanliga . jag hoppas innerligt på det sistnämnda.

//A

kaos.

vi har INTE gleemaraton och blir så exalterade att vi välter lampor. INTE.

/A

baka baka liten kaka


matilda har en särskild teknik för att klämma saften ur  citroner. med fötterna....
citron&hallonkakor och brownies. eftersom vi inte kom överens vilken sorts kaka vi skulle göra, gjorde vi båda.

spenderar nu kvällen med att äta, och titta på robyns alla youtubevideor. och lite film. mys!

// A & M

ny dagnya strokeslåten på radion, goda grapisar, och de berättar någon historia på morgonpasset om en tiger på ett zoo som tröttnade på att alla skitungar kastade sten på honom, så han tog ett jättehopp upp ur sin grop och käkade upp en av ungarna. skrattade så jag höll på att dö. bokstavligt talat dö, den här träningsvärken i magen alltså. jag VISSTE att man inte skulle bli så här ihärdig! det gör ju bara skitont. men tigerhistorien var värt det.

//A

hjälpte inte

summan av kardemumman. det har varit en skitdag. tänkte att jag skulle försöka träna i eftermiddags och bli glad igen, och vad händer? jo, jag sätter mig i caféet för att vänta på tildan, och den biffiga biffen bakom gymdisken frågar om jag är på väg till lektionen och påpekar dessutom att i så fall är jag försenad och han kan ju inte stå här och vänta hela dagen. varpå jag blir väldigt förvirrad och säger nääe, jag bara väntar på min syster vi ska gymma. han muttrar och återgår till att vara en biffig biff. otrevlig dessutom. fortfarande förvirrad vänder jag mig om och ser att i hallen studsar det omkring massa skolelever som har lektion. HÖGSTADIEELEVER. åttan högst.

va? va?? va???

//A

hearing damageyou can do no wrong
in my eyes,

//A

lyssnar mycket på the big pink och vägrar se att det är fint väder ute.har fastnat lite i livet på mitt köksgolv. och vet inte riktigt vad nästa steg är. ibland önskar jag att någon kunde säga åt mig. fast jag hade väl inte lyssnat ändå.

//A

at your best

frustrerad. ingen svarar. någonsin. har ringt i två dagar och känner mig mer och mer desperat. och det är en känsla jag INTE gillar. not my cup of tea. som en vis klasskamrat nån gång sa:

att söka de här jobben är som att gå fram till den snyggaste killen på dansgolvet, vara sjukt nervös,  stammande säga hej och ge ut sitt telefonnummer och han ger en avvmätt blick och säger "nä, jag har trehundra stycken i kö som alla är bättre, snyggare och smartare än dig". aj.

typ så.

//A

världens sämsta objektiva journalist...

..MEEEEEEN nu blir det produktplacering:himla sorgsamt att man aldrig mer kommer kunna dofta som en papaya igen. dumma bodyshop som drar in mitt favvobodybutter. sista burken evvah! fast det går nog bra. man kan ju alltid lukta kokkosnöt eller mango. tack och lov. upptäckte dessutom idag under insmörjning av sista papayaburkenevvah, att jag har fått punktmärken på min vänstra axel. AV MIN SKOLVÄSKA! massa blåmärken preciiiiiis där väskremmen är. seriöst? hörrudu skolan, det är ju UPPENBARLIGEN för mycket att göra om man får fysiska skador av arbetsbördan.

hade för övrigt nyss stora problem med att få ut nåt schampo ur flaskan, då det krävs att man faktiskt lyfter upp flaskan och skakar. mina armar pallade inte. ökade vikterna idag på gymmet. pallade inte det heller. så fick fuska lite. jag och träningen är thiiiiiis close!

//A

coulda woulda shouldavi skulle vara på väg till gymmet. men istället sitter vi på köksgolvet och bläddrar i kokböcker. för egentligen vill man inte alls gå till gymmet. egentligen vill man bara stanna hemma och baka massa kladdiga chokladiga saker.

suck.

//A&M

to know what to say

till hälften klar. lite pyjamas och lite riktiga kläder. hej och hå. idag ska jag göra jobbiga saker hela långa dagen. sjukt mycket skola, gymma och ringa massa jobb. dessutom vaknade jag med ett ryck halv sex imorses och kom på att jag hade glömt bort/förträngt att vi har en inlämningsuppgift tills imorgon. sånt är ju alltid roligt att komma på sådär en dag i förväg..ANYHOW: det är måndag och är lite pepp på livet ändå!

The Knife – Heartbeats

//A


vem sa att man inte kan bygga en konversation på utropstecken?

för att vara två extremt kommunikativa människor med ganska välfyllt vokabulär blir jag och marie förvånansvärt fåordiga när vi är ute tillsammans:

november:                                       oktober:


februari:vi skulle kunna sammanfatta alla våra konversationer med "VAR?" "utanför" "dansgolv", samt ett hiskeligt antal utropstecken...gudars. söta söta marie ♥

//A


dagens att göra:hämta hem min minsta bror och tvinga honom att umgås med mig hela långa dagen, samt inhandla ostbågar. och kanske bara kolla på några avsnitt av glee. sen är det fasen dags för avgiftning. efter det är det dags för att se om generation kill och sopranos. jag ger den här fåniga identitetskrisen max en dag till. sen får det vara bra.

kvällen igår blev väldigt bra. tänka sig. borås bara plockar poäng. jag menar, det är ju inte som att oddsen är för den stan en lördagkväll innan löning, på harrys och med mikrofonkåt som spelas. men det blev ju kul ändå. poäng borås.

förresten, the strokes nya låt har släppts nu och man hittar den här. man måste som vanligt lyssna några gånger innan man kan börja greppa och fatta grejen. to know and to lööööve.  längtar till hela albumet. 

//Atecken

jag tror att jag genomgår en identitetskris. det finns tydliga tecken, och de orskakar lite lätta rysningar när jag tänker på det. matilda säger att man byter personlighet minst 7 gånger under en livstid, men jag trodde aldrig att det skulle komma så plötsligt. och framförallt så DRASTISKT. det fruktansvärda har inträffat: jag har börjat kolla på glee. och jag kan inte sluta. hejaklacksledare som flyger, och fåniga sånger i skolkorridorer. I EMBRACE IT!

dessutom har jag förätit mig på pesto. vilket jag alltid älskade innan, men nu kräks lite grann av bara jag tänker tanken. kan ha något att göra med att mackor och pesto och pasta har utgjort hela min matcirkel den här veckan tack vare missräkningar i min budget. tack csn. men i alla fall. hej då peston alltså.

sista tecknet: jag vill verkligen VERKLIGEN ha det där BT-jobbet. trodde aldrig att jag skulle kunna byta ut göteborg mot borås, men börjar tror att jag kan.

//A

inte van

matkoma efter schnitzel och bernaisesås. vi tittar på skavlan och väntar på att fight club ska börja. bara jag, matilda och pappan hemma. ovanligt tyst. zacken och jennie är i borås, casper är på bygdegårdsfest och wille har blivit kastrerad. det är som sagt läskigt tyst här hemma...

//A

förfärligt ljust ute idagidag är det långa långa föreläsningar- men sedan borås med livan! ♥
efterlängtad helg måste jag säga. framförallt efter att få komma hem och kanske äta något med ett näringsvärde högre än futtiga vitaminerna från mina gamla mackor och nudlar. CSN; nu är det fan dags att slänga ut livbojen!

//A


scar tissue

tvingade severina att låna ut "scar tissue" till mig idag under vår lilla fattigmansfika på condecco idag. hon hade bränt alla sina besparingar på ett shotrace under helgen, och jag är har inte haft mer än en hundring på kontot sen två veckor tillbaka, så det blev vanligt svart kaffe utan nåt att äta. värdigt.  anyhow, det är sångaren från red hot chili peppers självbiografi.

"Året var 1983. Fyra hormonstinna och halvgalna energiknippen exploderade på postpunkrockscenen i Los Angeles. De blev snabbt kända för sina kaotiska spelningar och den rasande hardcorefunken".

jag tycker det låter lovande jag.

bilder härifrån
//A

och sånt där...


underliga fjäderhalsbandet från hm. fjädrarna ser skruttigare och skruttigare ut för varje utekväll...


en marc jacobs, gamla skor, farfars tissotklocka och en herrans massa armband.


och en amanda. ta daaa! jag stal lillebrors skjorta innan vi stack till paris i somras. fick lova dyrt och heligt att lämna tilbaka den. har ännu inte hänt.

så. då var dagens försök till brudblogg avklarad. jag tycker inte det går så bra. men whatev.

sitter på mitt köksgolv och lyssnar på snook. ganska fint här nu på golvet när jag äntligen kom mig för att sopa upp alla pasta jag tappade ut igår. väntar på att klockan ska bli halv tolv så man kan åka till stan och möta severinan för en fika innan skolan. mina sista 20 kronor på kaffe. lätt värt.

//A

Some are like water, some are like the heat Some are a melody and some are the beatLet's dance in style, let's dance for a while
Heaven can wait we're only watching the skies
Hoping for the best, but expecting the worst
Are you gonna drop the bomb or not

Let us die young or let us live forever
We don't have the power, but we never say never
Sitting in a sand-pit, life is a short trip
Music's for the sad men.


och lite myskväll på det
ibland kan man inte göra så mycket annat.

//A

det är förfärligt kallt ute och jag fryyyyyyyyyserkarin boye tycker också att det är skruttigt väder ute. uppenbarligen är det ju ganska kallt om till och med personer gjorda i sten behöver ha vantar och mössa. kände på den korta vägen mellan spårvagnen och biblioteket att det nog hade varit värt att få armen uppäten av en haj, bara man fick åka nånstans där det är varmt och soligt snart.

//A

när livet är ooh så härligt del 1:


jag har bråttom till skola, jag har ont i huvudet, jag är kroniskt fattig, jag är deprimerad för att jag har livsvalsångest, så därför uppskattar jag verkligen humorn från universums sida, det gör jag. särskilt eftersom det är en oönskad händelse/moment 22/valfri snubbling i trappan,  ifrån  att jag förvandlas till  en högfunktionerande men ack så intensiv sociopat. då universum, då har du dig själv att skylla.

//A

fast jag saknade en fin klänning och pumpavagnen...

igår gjorde jag en askungen på stora journalistfesten. jag kom, jag såg, jag vände och gick hem. allt innan midnatt. dock tappade jag ingen sko. tack och lov.  det hade blivit förfärligt kallt att stappla hela aschebergsgatan fram barfota.

//A

prioriteringar.


skeptisktjej_88@hotmail.com

det är ju så mycket viktigare att blogga än att städa klart. håhåjaja.

//A

jaha bruden, vad tänkte du där?

glömde bort att jag hade slängt iväg en öppen inbjudan till förfest till klassen ikväll, innan stora journalistfesten. kom på det idag när folket började fråga vilken tid man skulle komma. jag har aldrig städat så fort som jag gör just nu. fast varför egentligen? jag vet nog hur de här journalistfesterna går till. kanske lika bra att sluta städa och bara lägga ut lite svarta sopsäckar på golvet...


//A

mejla, smsa, ringa, boka, skriva

lång dag idag. har mycket att göra och alldeles för lite tid. well well. sova får man göra när man är död.
jag sjuder av levnadsvisdom idag.

//A

tack alma. verkligen tack.

alma den lilla räpan skickade en länk till mig nyss. jätteviktigt och jätteroligt sa hon att det var. höll på att dö.
http://fuldans.se/?v=rqavhatfju
//A

sunday bloody sunday


trött

han hivades upp i soffan, snodde fjärrkontrollen och sen somnade han som en sten. finns inget varmare än en sovande bebis. som ett litet element. fast sötare. men sedan var man fast med att titta på skidskytte i en timma. varje gång jag försökte röra fjärrkontrollen började han gnälla i sömnen.
jäkla skitunge.
//A

"jag vaknade med ett blåmärke på min näsa?"

oh lord, det hände så mycket igår när man tänker efter. ska tvinga matilda blogga om vad som hände med hennes näsa. helt hysteriskt. jag tror det började med första tequilan. sedan bara fortsatte det. bra kväll.

//A

high heels have got me falling down on my knees


åh. tittar på en unplugged mando diao konsert på tvåan. så sjukt jävla bra. hade glömt bort hur fantastiska de kan vara, och hur mycket jag älskade dem för några år sedan. att juliette lewis svänger förbi för en duett är ju inte hel fel det heller.//A

i-t-c-h


vi har ätit, vi har powernappat, vi har en flaska asti och massa öl, sjukt rött läppstift och lagom höga skor, samt en blå västtrafikbuss in till borås. vad kan gå fel? nu ignoreras självklart tidigare erfarenheter och minnen från andra kvällar med exakt samma faktorer som ändå gick helt fel. tittar bara på rena faktan. får för övrigt alldeles vansinnig lust att klippa lugg igen när jag ser den här videon. kaxiga franska flickor, jomantackar!


super massive black hole av signalfel

det verkar som att tranemohuset har råkat hamna i ett okommunicerbart svart hål. inga sms kommer från eller till det här huset. msn har lagt ner. och internet fungerar högst sporadiskt. pappa muttrar om något signalfel och jag och matilda börjar hyperventilera. för det blir ju så där jobbigt när man vant sig vid att vara ständigt kontaktbar, ständigt uppdaterad, och ständigt social då blir det väldigt väldigt ansträngande när systemet havrerar. må vara att det kanske är nyttigt med lite avvänjning. men just nu mest jobbigt. känner något som mest kan liknas med absinensbesvär. jag är nervös, lättirriterad och fingrar på allt runt omkring mig. kan inte vara nyttigt.

dessutom blir man ju gammal i förtid. hela jag havererade i förtid igår vid tiotiden när nedladdade filmen black swan inte ville fungera mer. somnade som en stock i ren protest. damn you technology!

//A

terrorister i mitt hemidag har jag zackevakten. som rör sig fortare och mer målmedveten än någonsin. och jag ser nervöst alla potentiella dödsfällor i det här huset. öppna kaklugnar. utstickande spikar i golvlister. men det struntar skitungen i. han är glad bara han kan rulla fram över allas tår och fötter i sin gåstol i en hiskelig fart. vaktar även willehunden som en gång i kvarten kastar sig huvudstupa mot alla dörrar i hela huset i avancerade rymningsförsök eftersom det är nån tik som har löpt utanför. det är kaos. kommer behöva en lååååång powernap innan ikväll.

//A


hemma at last

kramade kakelugnen i tio minuter. så varmt och så skönt. sedan inspekterade jag zackens uppvisning i krypsteg. mycket imponerande trots att han mest liknar en mätarlarv som försöker ta sig fram. och nu kollar familjen på "black swan" trots pappas högljudda protester om att han inte vill se en larvig ballerinafilm.

för jag vet nog att han helst vill  fortsätta titta på youtubevideor med roliga djur i sin ipad. introducerade christian the lion för pappa och jennie; alla lipade ögonen ur sig, sen tittade vi på klippet tre gånger till.

no place like home.

//A

snöflingor som fastnar//A

freeeeeday

fixade deadlinen med två minuters mariginal. försenad spårvagn och hala trottoarer speedade inte inte på processen direkt. men precis lagom ändå.

idag är det statistikpresentation, snabbt hem och packa, slänga mig på bussen vid tre för att fika med olivia på viskan i dear old borås. där hon håller hus nu den lilla luringen. fredagsmys.

//A


more is morehar aldrig förstått meningen med minimalism. förstår inte heller varför deadline är satt 08.00 en fredag och att man  FYSISKT i egen hög person måste lämna artikeln på PAPPER. inte får man använda sig av teknikens under och mejla inte.

det är tidigt att gå upp det här.

//A


lista på låtar där titlarna faktiskt överträffar själva låten

VILKET INTE INNEBÄR ATT LÅTARNA INTE ÄR AWESOME! för det är dom. fact.

• If love is the drug then i want to OD
• You look great when i'm fucked up
• Shut up (and sleep with me)
• Kill all hippies
• Armour for a broken heart
• New York I Love You, but you're bringing me down
• My life is shit but i am funky
• These boys and this band is all i know


The Brian Jonestown Massacre – If Love Is The Drug Then I Want To OD - Bonus Track
The Brian Jonestown Massacre – You Look Great When I'm Fucked Up
Sin With Sebastian – Shut up (and sleep with me)
Primal Scream – Kill All Hippies
Archie Bronson Outfit – Armour For A Broken Heart
LCD Soundsystem – New York, I Love You But You're Bringing Me Down
Konie – My life is shit but I am funky (Remix)
Hiawata! – These Boys And This Band Is All I Know

dagens kändis

..såg jag och severina förresten idag. kleerup flackade runt med förskräckt blick vid domkyrkan och gömde sig i en huvjacka. han såg lite vilse ut.

//A

you try to feel the beat- eet eet eet eet

idag har jag sett två fotbollshuliganfilmer, trotsat en snöstorm, hängt med severina, köpt ett konstigt halsband, och skrivit klart min artikel. i den nämnda ordningen. samt lyssnat på regina spektor och läst i min kokainbok. det händer inte så mycket på torsdagar. men det betyder inte att man inte tycker om dom ändå.

älskar att filosofera över olika veckodagars identitet. älskar inte lika mycket att jag nyss insåg att det inte alls är den 25 nästa vecka, utan nästnästa. blev väldigt fort väldigt fattig.

//Alunch
severina & agnes

på goda café caprese.


torsdag är inte lördag
(bilder sofie nustad)

jag vill ha paaaaaarty!

matilda lagar mat.varken jag eller matilda har ätit middag idag eftersom vi är för snåla för att handla och iställlet sparar för att kunna köpa boråsöl på lördag. vilket gör att man blir hysteriskt hungrig såhär fram mot elva-tiden på kvällen efter yogan. det enda som finns att äta är lättcreme-fraische, en vitlöksklyfta och två veckor gamla nachochips. vi förkroppsligar  uttrycket " man tager vad man haver" kajsa warg hade varit stolt. pappa hade det inte.

//A

paus förihelvetehejdå dumma artikelskrivande. nu gör jag ett break med dig, och går på bio med tjejorna för att se extremt tjejig film och äta lite godis. och senare på seeeeeen kvällsyoga med matilda. allt för att inte skriva klart.

//A

fantastiskt uppvisande av världens tråkigaste förmiddag:tvättar.skithungrig och på matjakt i min frys. finns tretton halvfulla gamla glasspaket, lite dill och torsk. inget annat. det är tur att man är kreativ. och så hungrig att man struntar i smakkombinationerna.försöker tolka min antecknigar. vilket är omöjligt. dels för att jag skriver så makalöst osammanhängande och gör förkortningar som jag i ögonblicket tycker är vansinnigt smarta men inser så här i efterhand bara är vansinniga, och gör att jag inte förstår vad jag menar. och dels för att det är anteckningar av mikrobiologi. i'm lost.

//A
so it seems

ikväll upptäckte jag att det mitt i spinninglokalen hänger en diskokula. som hurtiga instruktören just den här kvällen satt i svängning och belyst, samt mörklagt resten av salen. efter ett tag började mikrofonkåt spelas. det kändes som att jag var på harrys. började kallsvettas lite och tänkte herregud, den här miljön kan jag aldrig överleva utan en öl. men eftersom det inte anses lämpligt att dricka på gymmet fick jag uthärda. det gick.
//A

bling bling

idag tänkte jag hotta upp saker och ting. idag har jag örhängen för första gången på säkert två år. sådär spexigt. hade en stor uttöjare i ena örat i tre års tid, men tog ur den till sist, eftersom lisa höll på att kräkas varenda gång hon kunde titta igenom mitt öra. vad offrar man inte för sina vänner va?
//A

sinnesså här känns det innan man börjar skriva: konstig frustrerad känsla i magen som aldrig försvinner, man är rastlös i fötterna och man gör konstiga ticsrörelser med händerna oavbrutet. dessutom får man kramp i hjärnan av att försöka komma på en bra inledning. sedan pendlar man mellan att tycka att- man är den sämsta skribenten i hela världen och jag fattar inte att jag kunde komma in på journalistlinjen med tanke på hur mycket som den här text suger - till att känna att fy fan vad den där meningen var bra.

det är som att man genomgår en personlighetsklyvning, komplett med lätta tics i form av valfria svordomar som skriks rakt ut, och med spasmer i händer och fötter. hade man begått ett brott i det här tillståndet hade man lätt kunnat åberopa tillfällig sinnesförvirring.

med andra ord, det här kan inte vara hälsosamt. men jag gör det ändå.

//A

återhämtning

åh herregud, världens längsta dag! nu tänker jag koppla bort septisk artrit, celler, reumatism och djurförsök ett tag. ska lägga mig i soffan, titta på nya avsnittet av californication och äta upp mina ostbågar. sen får man se ifall jag inte vaknar igen förrän imorgon, eller får superwomankrafter och försöker sålla ut allt jag hört i intervjun idag och faktiskt får nåt på pränt. sjukt intressant var det iaf, och tjejen som jag intervjuade var så bra! älskar såna intervjuer. fick kika lite i hennes labb också, och det var precis som jag hade tänkt mig. hyllor proppfyllda med kemisaker och massa kontiga grejer som jag genast fick lust att peta på, men höll i mig. tänkte att det nog inte är bra att välta något i ett labb för mikrobiologisk forskning.

yoga är iaf uteslutet ikväll. det regnar is, och går inte ut igen! blir alltid lite hypokondrisk, så nu känns det som att jag har reumatism i mina kalla fingrar. vilket jag hoppas att jag inte har. men för säkerhets skull tror jag att jag stannar inne i min lägenhet, där det finns varma duschar och varm oboy.

//A

regn, ledarsidor, tarantinoskor och möss=måndag


såg tarantinofilmer igår och har idag obeskrivlig lust att ha på mig cowboyboots. låtsas att det är texas ute, och inte alls ett regnigt göteborg.
hej hej undersåtar. lyssna på tjejen i regnjacka. visar ju en sjukt praktisk sida av mig. regnjacka när det regnar. vem kunde anat?


idag ska jag göra två ovanliga saker. det är ju sådär med måndagar. ibland är det bara en vanlig tråkig dag, ibland blir de bara bananas. först ska jag fortsätta bygga min databas i skolan. bara det. inte jättevanligt om man heter amanda. partner in crime-sofie och jag ska undersöka politisk färgning på kvällstidningarnas ledarsidor. hjälp.

och i eftermiddag ska jag skynda mig iväg och göra en intervju med en doktorand som sysslar med reumatismforskning på möss. både djurförsök och medicinframsteg. var tvungen att be marie, min alldeles fantastiska läkarstudentvän, att översätta titeln "Immunoreglering av septisk och aseptisk artrit på möss" för i den meningen förstod jag ordet möss, och sen inte så mycket mer.

om gud är god och jag är mätt och pigg ska jag försöka skriva så mycket som möjligt ikväll när jag kommer hem, så jag slipper sitta kvällen före deadline med ett tomt worddokument. om jag är trött och tom på tankar, går jag på yoga kl 21, och sen somnar jag som en sten. time will tell.

//A


revelry

what a night for a dance, you know i'm a dancing machine
with the fire in my bones and the sweet taste of kerosene
i get lost in the light so high i don't wanna come down
in the dark of the night i can hear you calling my name
with the hardest of hearts i still feel full of pain

so i drink and i smoke and i ask if you're ever around

see the time we share it was precious to me
and all the while i was dreaming of a revelryKings Of Leon – Revelry

älskade den här helgen

FREDAG:  hade journalisterna fest och firade söta madde som fyller år! hipp hipp hurra! med massa vin och spotify såklart.
LÖRDAG:
...togs det bara en enda bild. typ kvart i ett på sticky. jag och marie väljer att variera dryckesutbudet här. tror det är viktigt med variation! för övrigt väldigt trevlig kväll. kul att träffa gamla vänner. precis som förr fast ändå inte. och flyttar de upp hit blir det bara bättre! vi åt sjukt god mat, och är absolut inte partisk med tanke på att det var jag som lagade den, sedan körde vi någon form av halmstad-spotify-quiz. jag vann. de flesta omgångarna faktiskt. vilket man kan tolka som att jag antingen är en jävel på musik, eller bara inte har något liv och hänger framför spotify tills det börjar likna ett milt missbruk. jag tänker lite av varje..
sedan blev det ut, och drinkar och dans dans dans. typ. gillade den där kvällen. av många olika anledningar.  men mest för att allt bra hände under en natt. komprimerat på nåt sätt. fint att dricka gin. fint att dansa. och absolut fint att få prata lite nattprat. oftast har jag alldeles för sjukt höga förväntningar när man ska ut. jag tänker att varje helg ska bli som filmen nick and norah's infinitive playlist.
men trots att man inte bor i NY, står på listan på alla klubbar och har en van full med assöta gaykompisar, blir det bra ändå ibland. do like.
hade dessutom husgäst över helgen i form av bella. vi spenderade väl valda timmar åt att spela guitar hero, äta högvis av godis och sedan titta på tarantino när vi var som segast idag. fin söndag.
//A

bloggjävel du funkar ju inte!

minst tre OERHÖRT viktiga inlägg som bara vägrar publiceras. well, you can either cry like a bitch or slap a bitch.
inser själv baserat på mitt ordförråd att jag har tittat för mycket på californication idag.
//A

KILLERWHALE

dsffd

Denhär veckan är jag ett fullt utvecklat MONSTER. Allting provocerar mig, särskilt göteborgsvädret och busschaufförer, men FRAMFÖRALLT när jag ser kvinnor som är minst 10-20 år äldre än mig men ÄNDÅ har snyggare rumpor. Hur kan naturen funka så? Borde de inte alla ha säckat ihop totalt nånstans runt åldern 34 i respekt för alla 20 åringar, vilka alltså blir FRUKTANSVÄRT provocerade.

När jag kom hem igår vägrade Zack att le till svar och jag ville kasta mig på golvet och skrika "älska mig, älska mig, jag älskar ju DIIIG" men i mån av nån sorts självrespekt gjorde jag inte det. Som straff tog jag fula bilder utan hans medvetande som jag har skrattat asmycket åt. hihi
Ägnar istället hela min tid till att rita väldetaljerade giraffer som springer. HEJ.

Danger Mouse – Everytime I'm With You (Feat. Jason Lytle) ( <--- men jag älskar Danger mouse )

om man tittar i coop-kassen..

så vet man att det är helg om den innehåller:

bakpotatis
skagenröra
grillad kyckling
tulpaner
massa lösgodis
cola
frallor
grapefrukt. nåväl, det är inte så helgaktigt. men jag har ätit upp alla hemma och har ett beroende att underhålla.

//A


mtwtfss

do like den här klänningen från weekday. trots att jag trodde att den var bak och fram först. fint att ha nåt fint på ryggen för omväxlingens skull.

idag ska jag och sofie bygga en egen databas i skolan. till statistiken. gud. en helt egen databas. det är typ allt jag någonsin drömt om och lite till. jeez. vi får se hur detta går...sedan är det radio kl 15 och sen är det fredag! yäääs.

//A

a day's work


en dag som bestod av en evighet av statistik som jag inte förstår. tycker inte om att känna mig efterbliven i hjärnan. men oh, well.

blev bjudna på engelsk tea-time av snälla emelie med karl. som vanligt är det systrarna p som bara snyltar på rabatter. men gott var det!


hoppade in på videomix, förlåt hemmakväll, och köpte säsong två av californication. sen satte vi oss på bussen till gymmet, svettades som grisar och jag upptäckte att jag har utvecklat minst en och en halv biceps. se där.


och fy i helvete vad halt det var på hemvägen. och nej. jag vet att man inte ska ha högklackat och tung gymväska när man försöker ta sig fram i farlig terräng med blankis. men ändå. det tog mig tjugo miuter att gå en sträcka på 500 meter, och jag trillade två gånger. tre veckor avslappnade yoga förgäves, för där sträckte jag alla muskler jag hade. inklusive ett nu sabbat knä. den här istiden kommer bli min död.

//A


torsdagtrött trött trött. hade behövt sova tre timmar till. minst. idag är det skola och sen gymmeligym! ska även ta tag i mitt liv idag och göra alla jobbiga saker som lagt sig i drivor i min lägenhet. suck

//A

åh regn regn regn faller ner ner ner i stora stora skogen,

har haft regnsången från nalle puh-filmen på hjärnan hela dagen. det regnar nåt förfärligt ute. fast vad annars kan man förvänta sig av göteborg? nåja, ikväll är det ingen träningskväll. känner mig lite skruttig. så stannar inne och tittar på dålig tv och filar på min ansökan till P3.  har ett extremt sug efter gb-glass med krossad choklad.  men då hade jag fått gå till affären och handlat enbart glass. i mysbyxor och skruttigt uppseende. vet inte om jag tycker om den bilden av mig själv.

ett paket glass och inget annat tack. och sluta titta på mina mysbyxor.

//A

sommar

cykeltur med severina i tranemo.
way out west i augusti. oj vad vi dansade i leran sista kvällen. fint var det.
zacken bara två månader gammal. den lilla skrutten.
idag har det varit tråkväder i göteborg. det har regnat och blåst så kallt att själen nästan vill skrumpna ihop och dö lite. därför kan det vara bra att komma ihåg att det kommer bli sommar igen. och man kommer bli solvarm i huden. och inte frysa eller behöva klä sig som en eskimå när man bara ska ut och hämta posten. det kommer bli sommar igen.
alla foton av fantastiska severina svedberg
//A

bra dag för systrarna p

matilda hade räknat fel och det visade sig att hon hade kirrat vg på hela kursen i global utveckling. jag hade vrål-ångest för tentaresultatet som kom i veckan, och skulle idag ta mig i kragen och kika på resultatet på anslagstavlan. 32 poäng, högst i klassen och ett fett vg. jag har inte varit bäst på ett prov sedan gymnasiet. och då oftast för att vi hade väldigt små klasser och jag hade ett halv-fotografiskt minne när det kommer till att memorera lättare texter i läroböckerna. overachiever-tönt.

men ändå. yäääs!


plugghästbrud_88@hotmail.com

//A

ny kurs, ny tröja och ny dag

godmorgon!

//A

ambition makes you look pretty ugly

tre arbetsansökningar skickade och en miljard to go..

det är metalt utmattande det här. och nervöst. och lite lätt illamåendeframkallande. tänker gå på spinning ikväll och låta tysk technomusik slå bort ångesten.

//A

samlade verk vol.1

herre min je. i jakt på möjliga arbetsprover har jag påbörjat en avläsning av alla dokument som finns på min stackars överarbetade macbook. hittar både det ena och det andra. några texter ger mig iskalla rysningar, och andra gör att jag fnissar åt pretto-amanda. vissa är bara fina, för de är så nostalgiska. det här är något jag skrev för tidningen RADARzine för nåt år sedan. det skulle handla om kultur. ett år sedan, väldigt länge sen men ändå inte.

Människor är lustiga varelser. Vissa behöver sömn för att fungera. Andra kräver fotbollsmatcher. För vissa är det enda kravet syre, mat och någonstans att bo. Utplacerade på alla håll och kanter sitter vi och funderar på livet. Trots alla olikheter har vi något som förenar oss. Kultur. Det behöver inte vara något gemensamt, tvärtom, det är det som är så finurligt. Allt från varma bongotrummor och dans på stampade jordgolv i Afrika, till en svårmodig fransk författare som sitter på ett café och arbetar med en rykande espresso på bordet, och försöker se melankolisk och mystisk ut. Eller en lång och mager kille i alldeles för tajta jeans, som springer på gatorna i New Yorks blinkande lampsken på jakt efter det nya bandet, den nya klubben, och det nya ruset. Alla förenas de i något som vi kallar kultur. Kultur är inget som tar slut eller försvinner. Det bara tillkommer nya godisbitar i skålen allt efter som tiden går.

Därför ser jag det som min plikt, och insats för historieböckerna att fortsätta göra precis vad jag sysslat med hela livet. Dansa afrodans till själen bubblar av lycka, sitta på ett fik och leka pretentiös poet, och dansa på trottoarerna i staden på väg till konserter på små undangömda klubbar. Alla är vi en del av något här i världen.

 

//A


what's the story morning gloryåh det är så göttigt med sovmorgon!

//A

RSS 2.0